-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Φίλος μου προστάτης μόλις απολύθηκε από 9μηνο από ναυτικό.
Όπου και να πας 9μηνο κάνεις!Αν έχεις βύσμα πήγαινε ναυτικό. Αλλιώς αεροπορία. Αλλιώς σκοπιά.
Δεν εχω... Αν εχει κανεις και θέλει να βοηθησει ευπροσδεκτος...... Αλλιώς σκοπιά και αγιος ο Θεος..
Εγω ειμαι περιβαλλοντολογος, υπαρχει περιπτωση να με βαλουν να δουλεψω πουθενα που θα κανω κατι παρομοιο (GIS ktl) ή στην πατάτα;;;
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
mia erotish.an den exeis yperetish epidh lipis 23 xronia apo ellada kai eise 40 xrono kai thelis na erthis ellada xoris na yperetishs pos se pianoune;mono karfotos;giati xero kapion exei erthi ellada 3 xronia kai akoma na ton piasouneΜπορείς να επισκεφτείς το http://www.omhroi.gr στο οποίο θα βρεις απαντήσεις σε όλες τις σχετικές απορίες σου.
-
Επίσης στο http://www.artemismatsas.gr μπορείς να δεις πως μπορούν να τον πιάσουν.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Όπου και να πας 9μηνο κάνεις!Αν έχεις βύσμα πήγαινε ναυτικό. Αλλιώς αεροπορία. Αλλιώς σκοπιά.
Δεν εχω... Αν εχει κανεις και θέλει να βοηθησει ευπροσδεκτος...... Αλλιώς σκοπιά και αγιος ο Θεος..
Εγω ειμαι περιβαλλοντολογος, υπαρχει περιπτωση να με βαλουν να δουλεψω πουθενα που θα κανω κατι παρομοιο (GIS ktl) ή στην πατάτα;;;
Το γόπινγκ το έχεις ακουστά? Πρόκειται για την ύψιστη μορφή περιβαλλοντικής ευαισθησίας που μπορεί να επιδείξει ο Ελληνικός Στρατός.
-
Για antiγοπινγκ και αποψιλωση σε βλεπω
Μην τρελενεστε.Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα ειναι χειροτερα -
Δεν πα να γ.... 9 Μηνες...Οσο ασχημα και να ειναι, ειναι 9 μηνες...
(ΕΡΩΤΗΣΗ: Οταν παιρνεις αδεια για λογους υγειας, περνας απο γιατρους του στρατου, ή από γιατρους απο οποιοδηποτε στρατιωτικο νοσοκομειο;; Να ψαξω να βρω κανα βυσμα στο 401 αμα ειναι...
-
Δεν πα να γ.... 9 Μηνες...Οσο ασχημα και να ειναι, ειναι 9 μηνες...(ΕΡΩΤΗΣΗ: Οταν παιρνεις αδεια για λογους υγειας, περνας απο γιατρους του στρατου, ή από γιατρους απο οποιοδηποτε στρατιωτικο νοσοκομειο;; Να ψαξω να βρω κανα βυσμα στο 401 αμα ειναι...
Ακομα δεν πηγες και θες να λουφαρεις κολοψαρο;
Πηγαινεις στο υγειονομικο της μοναδας και με παραπεμπτικο απο εκει πας στο στρατιωτικο νοσοκομειο.Απο εκει και μετα ..............Το καλυτερο ειναι να σε 'πονα' η μεση σου -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το καλυτερο ειναι να σε 'πονα' η μεση σουΞέρεις τι όμως? Επειδή αυτό το 'κόλπο' το εφαρμόζουν πολλοί, έχουν γίνει δύσπιστοι. Εγώ, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα στη μέση (2 σχεδόν μόνιμες θλάσεις εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης, κουσούρι από το άθλημά μου), δυσκολεύτηκα να τους πείσω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν πα να γ.... 9 Μηνες...Οσο ασχημα και να ειναι, ειναι 9 μηνες...
(ΕΡΩΤΗΣΗ: Οταν παιρνεις αδεια για λογους υγειας, περνας απο γιατρους του στρατου, ή από γιατρους απο οποιοδηποτε στρατιωτικο νοσοκομειο;; Να ψαξω να βρω κανα βυσμα στο 401 αμα ειναι...
Ακομα δεν πηγες και θες να λουφαρεις κολοψαρο;
Πηγαινεις στο υγειονομικο της μοναδας και με παραπεμπτικο απο εκει πας στο στρατιωτικο νοσοκομειο.Απο εκει και μετα ..............Το καλυτερο ειναι να σε 'πονα' η μεση σουΜαλιστα...
-
Βέβαια, ελπίδες πολλές!!!
Κι εγώ σαν ηλεκτρονικός ήμουν ΟΛΜΙΣΤΗΣ σκοπάρας!!!Μη σε πολυφοβίζειόμως, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς και να την βγάλεις καθιστός στη σκοπιά!! (όταν είχα περίπολο έβλεπα τους πυροβολικάριους που την έβγαζαν και κοιμώμενοι. Αν ήταν φαντάρια ΟΚ, άν ήταν ΕΠΟΠ έβγαζα τα σπασμένα από αυτά που μου έκαναν το πρωί!! )
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Το γόπινγκ το έχεις ακουστά? Πρόκειται για την ύψιστη μορφή περιβαλλοντικής ευαισθησίας που μπορεί να επιδείξει ο Ελληνικός Στρατός.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Περα απο την πλακα ομως, βυσματουχοι γεωλογοι και τοπογραφοι απο οτι ξερω, καποτε καταληγουν στη ΓΥΣ. Για περιβαλλοντολογους να σου πω την αληθεια, ομως...
Αν ειναι να βαλεις βυσμα δε γινεσαι οδηγος στο ΠΝ; -
Ο φίλος μου που μόλις απολύθηκε από το ΠΝ μου είπε πως οδηγός θεωρείτο η χειρότερη μετάθεση στο ΠΝ!!
Γιατί το κέντρο εκπαίδευσης οδηγών ήταν η χειρότερη μετάθεση!!Αρμενιστής έλεγε πως περνάς πρίμα!!
-
Πως αλλαξαν οι καιροι μεσα σε 4 χρονια!!!!
Τωρα θα μου πεις οτι εγω εκανα 21 μηνες... -
Παντως το λογικο θα ηταν να εβαζαβ τετοιες ειδικοτητες στο ΓΥΣ και οπου αλλου χρειάζονται... (GIS 3 χρονια μαθαινα τι διαολο ολο και καπου θα τους ειμαι χρησιμος...)
Ερωτηση: ΧΩΡΙΣ βυσμα ποσο τραγικα μπορουν να γινουν τα πραγματα????[/img]
-
Ερωτηση: ΧΩΡΙΣ βυσμα ποσο τραγικα μπορουν να γινουν τα πραγματα????[/img]
Μπορεις να περιμενεις τα παντα.Αν κανεις σωστες φιλίες μπορεις να περασεις καλυτερα απο τον ανηψιο του υπουργου
-
Ο φίλος μου που μόλις απολύθηκε από το ΠΝ μου είπε πως οδηγός θεωρείτο η χειρότερη μετάθεση στο ΠΝ!!
Γιατί το κέντρο εκπαίδευσης οδηγών ήταν η χειρότερη μετάθεση!!Αρμενιστής έλεγε πως περνάς πρίμα!!
Όλα σχετικά είναι. Υπάρχουν και 'αρμένια' που ξύνουν βάφουν και ματσακονιάζουν όλη μέρα, όπως στο βαπόρι που βρέθηκα εγώ για λίγο καιρό... ευτυχώς παροπλίστηκε το ρημάδι
-
double post...
Τα ξέχασα τόσες μέρες...
-
Καταρχήν για στρατό σκοπιάς, εεεεε.... ξηράς εννοούσα, σε παίρνουν 25 του μήνα,Πλέον οι σειρές μπαίνουν το πρώτο 10ήμερο του μήνα...
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οταν παιρνεις αδεια για λογους υγειας, περνας απο γιατρους του στρατου, ή από γιατρους απο οποιοδηποτε στρατιωτικο νοσοκομειο;; Να ψαξω να βρω κανα βυσμα στο 401 αμα ειναι...
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να ψάξεις να βρεις βύσμα στο 401 (και φυσικά όπου αλλού μπορείς, το βύσμα πάντα και παντού καλό κάνει... ). Μέχρι 18 μέρες αναρωτική άδεια δεν τις υπηρετείς, τις παραπάνω υπάρχει ενδεχόμενο να τις υπηρετήσεις, ιδίως αν το πρόβλημα σου δημιουργήθηκε σε χρόνο που δεν ήσουν σε στρατόπεδο (αν σπάσεις το πόδι σου προτίμησε να το σπάσεις εντός του στρατοπέδου... συμφέρει... )
Ερωτηση: ΧΩΡΙΣ βυσμα ποσο τραγικα μπορουν να γινουν τα πραγματα?
Όλα στον ΕΣ (Ελληνικό στρατό) είναι σχετικά... Μπορεί να πας στη μονάδα που υπηρέτησε ο κολλητός σου και πέρασε ζάχαρη κι εσύ να περάσεις κόλαση, γιατί πχ άλλαξε ο διοικητής ή έχεις άλλο λοχαγό... Και ο άλλος που πήγε στην πινέζα (=το σημείο που μπήγουμε την πινέζα που στερεώνει τον χάρτη της χώρας μας στον τοίχο... εκεί πάνω δεξιά... ) να περάσει καταπληκτικά... Όλα εξαρτώνται από άπειρους παράγοντες...
Πάντως, επαναφέροντας τη συζήτηση σε προηγούμενο σημείο, στο κέντρο γνώρισα έναν ΔΕΑ που ήταν (είναι) κινητή δυσφήμιση για το θεσμό... Και δεν πιστεύω να είναι τυχαίο ότι τα μόνα παιδιά που ήθελαν να πάνε για ΔΕΑ (κάποιους μπορεί να τους πάρουνε με το ζόρι, αν και πλέον δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό) ήταν παιδιά 19-20 ετών, χωρίς σπουδές και χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές μετά τη θητεία που σκέφτονταν θετικά την προοπτική του ΕΠΟΠ...
Προσωπική άποψη: Δεν αξίζει να πας, γιατί χάνεις όχι 12, αλλά 17 μήνες από τη ζωή σου... Και για τα 'χρήματα' που σου δίνουν, γνώρισα πολλά παιδιά (άσχετα με το αν έχουν σπουδάσει) που έχουν το μυαλό και τις ικανότητες να βγάλουν πολύ περισσότερα έξω, άσχετα με το αν δεν αφήνουν τον ευατό τους να το παραδεχτεί...
Όσο για τους (υπ)αξιωματικούς... Απ' όσους γνώρισα στο κέντρο μέχρι στιγμής μόνο 3 θα εμπιστευόμουν στη μάχη: Τον διοικητή της μοίρας μου, έναν ανθυπολοχαγό και μία λοχία (η οποία, παρεπιπτώντος, είναι μια κοπελίτσα 21 ετών, μπουκιά και συγχώριο... Α, ρε άτιμα γαλόνια... ). Οι περισσότεροι (μεταξύ των οποίων και οι έφεδροι λοχίες) πληρούν πολύ άνετα τον χαρακτηρισμό του καραβανά... Θέλω να ελπίζω ότι η άποψή μου θ' αλλάξει στους υπόλοιπους 11 μήνες...
Αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα 'στρατιωτικής' νοοτροπίας (που κυριαρχεί μέχρι στιγμής...):
Σήμερα το πρωί ήρθαν από το ΓΕΣ να κάνουν επιθεώρηση, για να δουν τι μάθαμε... Είχαν γίνει οι σχετικοί ουλαμοί επιδείξεων (ασκήσεις γυμναστικής, με όπλα, κτλ), οι οποίες (υποτίθεται) ότι εκπαιδεύονταν όλη την εβδομάδα... Σύνολο; Καμιά 100αριά άτομα (το πολύ) για όλο το κέντρο των 1300 Ν/Σ (νεοσυλλέκτων). Οι υπόλοιποι;;; Μας ανεβάσαν πάνω σ' έναν λόφο, και μας κρύψανε σε μία πλαγιά (που βλέπει προς την 'άλλη' μεριά, όχι προς το στρατόπεδο) πίσω από κάτι πανύψηλους θάμνους... Κατάσταση να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα... Και τώρα το ΓΕΣ θεωρεί ότι επιθεώρησε τη δουλειά που έγινε στο κέντρο... Και ότι είμαστε καλοί στρατιώτες και οι ανώτεροί μας έκαναν καλά τη δουλειά τους... (έχετε διαβάσει το Αστερίξ στην Κορσική; Αισθάνθηκα σαν τους Ρωμαίους στην αρχή, που είχαν οι Γαλάτες τη γιορτή τους... )
Όχι ότι με χαλάει προσωπικά το χυμαριό που είμαστε... Η άποψή μου για τη θητεία είναι πιστεύω γνωστή (κάτι παντελώς άχρηστο και για την πατρίδα και για εμένα), οπότε όσο πιο 'απαλά' τόσο το καλύτερο... Απλά ώρες ώρες σκέφτομαι τι έχει να γίνει σε περίπτωση που χρειαστεί ο στρατός (πόλεμος δηλαδή)...
Συγνώμη για το τεράστιο post...
-
Ti είναι αυτό που μας πιάνει και ακόμα στις άδειες μας λέμε για το στρατό;;
Δεν το λέω για σένα 'markvag', τα δικά μου , μου θύμισες.
Ελπίζω να είναι όλα καλά στη Θήβα
Θητεία? Ωχωχωχ...