-
Όσο και να σας φανεί αστείο, ένα απο τα σημεία που θεωρώ άδικο στο στρατό είναι ο μισθός.
Και εξηγώ το 80% και ίσως παραπάνω απο εμάς, οι γονείς στέλναν λεφτά και είμασταν οκ, ξέρω άτομα που δνε είχαν ούτε για ξυραφάκι, τα 980 φράγκα, τα οποία μετά έγιναν 2980 δρχ (πρόλαβα και τους 2 μισθούς) δεν φτάνανε ούτε για ζήτω....πως ζητάς απο κάποιον που δεν έχει λεφτά να ζήσει με τέτοιο μισθό, και μην ακούσω τπτ αηδίες ότι στα προσφέρει όλα ο στρατός, ένανα αφρό το μήνα να πάρεις και 10 ξυραφάκια φύγανε όλα, ούτε για σαπούνι και αποσμητικό δεν φτάνουν.
-
Και αν δεν είχες 20άρικο να τους δώσεις για ρέστα δε σε πλήρωναν!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Όσο και να σας φανεί αστείο, ένα απο τα σημεία που θεωρώ άδικο στο στρατό είναι ο μισθός.Εγώ δεν πήγαινα να τον πάρω γιατί θεωρούσα προσβλητικό να με πληρώνουν τόσο λίγο. Μετά από μερικούς μήνες με φώναξε ο διοικητής και μου ζήτησε αυστηρά να πάω να τον πάρω...
-
-
Εχω επιλεγει για παρουσιαση στις 12/2/07 Υγειονομικο Αρτα ΥΕΑ.....
Το ΥΕΑ=υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος ? Αν δεν θελω τι κανω ?
Γμτ θα χασω και το ματς της ΑΕΚ με την Παρι
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Εχω επιλεγει για παρουσιαση στις 12/2/07 Υγειονομικο Αρτα ΥΕΑ.....Το ΥΕΑ=υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος ? Αν δεν θελω τι κανω ?
και η ΑΕΚ θα το χασει
-
Δεν κάνεις τίποτα. Πρέπει να δηλώσεις στη μονάδα ότι θες να γίνεις ΥΕΑ για να επιλεγείς - αν επιλεγείς.
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
και η ΑΕΚ θα το χασει
μην ακουω χαζα!!!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Εχω επιλεγει για παρουσιαση στις 12/2/07 Υγειονομικο Αρτα ΥΕΑ.....Το ΥΕΑ=υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος ? Αν δεν θελω τι κανω ?
Νομίζω ότι για έφεδρος έχει κάτι εξετάσεις για ηλίθιους (μπορεί να κάνω και λάθος ως προς την ύπαρξή τους)...Αν είναι έτσι γράφεις στις εξετάσεις μπούρδες για να κοπείς...
Πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο πάντως να κοπείς -
Thanks Μανο/Koutsan.
Πειτε ρε παιδες καμμια περαιτερω πληροφορια περι ΥΕΑΗ βασικη εκπαιδευση ποσο περιπου διαρκει ?
Επισης αυτοκινητο παιρνω η οχι ??? -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Thanks Μανο.
Πειτε ρε παιδες καμμια περαιτερω πληροφορια περι ΥΕΑhttp://www.skopies.net/odigos/diadikasi ... ea_yea.htm
'Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι θα πρέπει να επιτύχουν σε ειδική γραπτή εξέταση η οποία περιλαμβάνει έκθεση ιδεών και δοκίμια νοημοσύνης.'
-
Το βασικότερο περί ΥΕΑ (κατ'εμέ) είναι οι 5 μήνες θητείας παραπάνω (αν δεν κάνω λάθος)...
Δεν βλέπω γιατί να πετάξω ακόμα 5 μήνες από τη ζωή μου στο σκουπιδοντενεκέ... -
Περνάς μια δύσκολη εκπαίδευση 2 μηνών (νομίζω). Μετά κάθεσαι 20+ μήνες και παίρνεις μισθό ανθυπολοχαγού. Οι μονιμάδες σε τρέχουν 'γιατί κονομάς' και δεν είσαι 'δικός τους'. Έχεις ωράριο υπαλλήλου εκτός από τις ημέρες που έχεις υπηρεσία και κοιμάσαι εκτός στρατοπέδου, άρα σημαντικό μέρος των χρημάτων τα δίνεις για νοίκι και φαγητό.
Καλή φάση μόνο για όποιον δεν έχει τίποτα να κάνει μετά το σχολείο ή που θέλει να γνωρίσει καμιά πόλη εκτός της δικής του χωρίς έξοδα. Επίσης είναι μια διέξοδος για άνεργους χωρίς μοίρα στον ήλιο καθώς και για φίλαρχους κομπλεξικούς. Κάποια παιδιά όμως ήταν ξηγημένα και ο λόγος που διάλεξαν αυτό το πράγμα ήταν ότι δεν ήθελαν να έχουν κάποιον αγράμματο ΕΠΥ/ΕΜΘ ή ΥΠΑΞ βλαχοδεκανέα να τους τα πρήζει και να τους κάνει καψόνια. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το βασικότερο περί ΥΕΑ (κατ'εμέ) είναι οι 5 μήνες θητείας παραπάνω (αν δεν κάνω λάθος)...
Δεν βλέπω γιατί να πετάξω ακόμα 5 μήνες από τη ζωή μου στο σκουπιδοντενεκέ...+1
-
Thanks Μανο.
Πειτε ρε παιδες καμμια περαιτερω πληροφορια περι ΥΕΑhttp://www.skopies.net/odigos/diadikasi ... ea_yea.htm
'Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι θα πρέπει να επιτύχουν σε ειδική γραπτή εξέταση η οποία περιλαμβάνει έκθεση ιδεών και δοκίμια νοημοσύνης.'
Βλέπω τώρα ότι το link μου αναφέρεται στον κυπριακό στρατό!!Άκυρο λοιπόν ως προς τις λεπτομέρειες...
Ο Μάνος από πάνω καλά στα είπε...
-
Βρήκα και αυτό
http://www.ellinikos-stratos.com/plirofories/yea.asp
Ελπίζω να μη λέει μπούρδες..ΑντιγράφωΠλεονεκτήματα
Ως Εφ.Αξιωματικός ακολουθείς το ωράριο των μόνιμων στελεχών (χειμερινό 07:30 - 15:00, θερινό 07:00 - 14:30), επομένως δεν μένεις στο στρατόπεδο όταν δεν έχει υπηρεσία αλλά σε σπίτι που νοικιάζεις
Αμείβεσαι με το 60% του μισθού του μονίμου ανθυπολοχαγού (δηλαδή περίπου € 478,28), ενώ όταν ονομαστείς εφ. Ανθλγοι με το 80% του μισθού του (δηλαδή περίπου € 636,80). Στα παραπάνω προστίθενται (σε όσους τα δικαιούνται):
Επίδομα παραμεθορίου (περίπου € 130)
Οδοιπορικά (περίπου € 60-90)
Επίδομα για υπηρεσίες Κυριακές ή αργίες (€ 13,5 ανά υπηρεσία)
Εξτρά ποσά για ασκήσεις, σκοινάκια, διανυκτερεύσεις εκτός μονάδων, σχολεία κλπ.
Έχεις πολύ λιγότερες υπηρεσίες από απλούς στρατιώτες, συνήθως 4-6 χωρίς να αποκλείονται σημαντικές παρεκκλίσεις
Έχεις δικαίωμα να τρως στις Λέσχες Αξιωματικών όπου το φαγητό είναι σαφέστατα φθηνότερο απ' ό,τι στα εστιατόρια αλλά και καλύτερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που σερβίρεται στις μονάδες
Απολύεσαι με το βαθμό του Έφ.Ανθυπολοχαγού και συνεχίζεις να προάγεσαι ακόμα και μετά την απόλυσή σου (μέχρι το βαθμό του Λοχαγού ή Ταγματάρχη)
Η εκπαίδευσή σου είναι σαφώς ανώτερη (θεωρητικά και πρακτικά) από του μέσου στρατιώτη
Είσαι ανώτερος από οπλίτη, Δεκανέα, Λοχία, Επιλοχία, Αρχιλοχία και ομοιόβαθμος με Ανθυπασπιστή
Τα στελέχη σου φέρονται καλύτερα από οπλίτη
Γενικά η ποιότητα της θητείας είναι σαφώς καλύτερη, αφού οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα είναι -πολλές φορές- άσχημες.Μειονεκτήματα
Υπηρετείς 5 μήνες περισσότερο. Το απόλυτο μειονέκτημα
Όπως και με τα μόνιμα στελέχη, το ωράριό σου εξαρτάται από 'τις υπηρεσιακές ανάγκες της Μονάδας', δηλαδή ο Διοικητής μπορεί αν θέλει να σε κρατά στο Στρατόπεδο και μετά τη λήξη του ωραρίου σου
Οι μόνιμοι συνήθως 'μετακυλούν' τις υπηρεσίες των αργιών (Εορτές, τριήμερα κλπ) στους Δόκιμους
Επιπλέον καθήκον σου είναι οι αντιπροσωπείες (= παρακολουθείς εκδηλώσεις, ομιλίες, εκκλησία, καταθέσεις στεφάνων κ.λπ.) εκτός ωραρίου, στις οποίες παρίστασαι με την επίσημη στολή. Τα μόνιμα στελέχη συνήθως στέλνουν-χώνουν Δόκιμους
Τα χρήματα που παίρνεις δεν φτάνουν για τα επιπλέον έξοδα του σπιτιού, φαγητού κλπ, αλλά σίγουρα χρειάζεσαι λιγότερα από ότι ένας απλός φαντάρος
Η τετράμηνη εκπαίδευση στις Λέσχες αξιωματικών είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη εμπειρία που θα έχεις περάσει στη ζωή σου (υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις)
Έχεις περισσότερες ευθύνες αφού αναλαμβάνεις υπηρεσίες Α.Υ.Δ.Μ. και επιπλέον χρεώνεσαι περισσότερο και σημαντικότερο στρατιωτικό υλικό
Σε Μονάδες 'χαλαρής' πειθαρχίας οι στρατιώτες δεν σε υπακούν και πρέπει να στηριχτείς στην προσωπικότητά σου αντί για το βαθμό σου για να επιβληθείς. Επίσης, οι Υπαξιωματικοί συχνά δε βλέπουν με καλό μάτι τους Δόκιμους γιατί προάγονται πολύ γρηγορότερα από αυτούς
Οι εφ.Αξιωματικού συνήθως καλούνται περισσότερες φορές για μετεκπαίδευση και ασκήσεις -
Μ@λ@κι@ δηλαδη
-
Νομίζω ότι για έφεδρος έχει κάτι εξετάσεις για ηλίθιους (μπορεί να κάνω και λάθος ως προς την ύπαρξή τους)...Αν είναι έτσι γράφεις στις εξετάσεις μπούρδες για να κοπείς...
Πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο πάντως να κοπείςΟ ηλίθιος που πριν 8 χρόνια τις πέρασε σε χαιρετά ( στρατιωτικά ).
Κατά βάσιν , εάν καλύπτονται οι απαιτήσεις μόρφωσης και η υπηρεσία έχει ανάγκη από ΔΕΑ τότε θα σε πάρουν ( σχεδόν ανεξάρτητα από τις ψυχοτεχνικές , αθλητικές εξετάσεις ). Πρέπει να είσαι Ι3 ή Ι2 με πρόβλημα στα μάτια μόνο για να μην πας εάν έχει ανάγκη η Υπηρεσία.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Thanks Μανο/Koutsan.
Πειτε ρε παιδες καμμια περαιτερω πληροφορια περι ΥΕΑΗ βασικη εκπαιδευση ποσο περιπου διαρκει ?
Επισης αυτοκινητο παιρνω η οχι ???Η βασική εκπαίδευση ήταν 4 μήνες , μετά ονομασία και κατόπιν 40 ημέρες εκπαίδευση είτε στα όπλα ( στην ΒΟΠ\ΣΕΑΠ )είτε στην Ρεντίνα ( για Τ/Φ και απλό ΠΖ ). Συνολικά 5 μήνες.
Αυτοκίνητο για όσο καιρό είσαι μαθητής μην πάρεις αυτοκίνητο ( πιθανότητα να ερεθίσεις τους μεγαλυτέρους ) κατόπιν όμως απολαμβάνεις τα δικαιώματα του Αξιωματικού.
-
Μιας και ο koutsan στα ειπε ολα το μονο που εχω να προσθεσω ειναι οτι αν δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα χρηματων πηγαινε απλος στρατιωτης.
Φυσικα παιζει ρολο και η μοναδα και ο διοικητης υπο τον οποιο θα υπηρετησεις (παντου και παντα υπαρχουν εξαιρεσεις) αλλα το καταλαβαινεις και μονος σου οτι στην κατωτατη βαθμιδα ολα ειναι στη χειροτερη κατασταση,ενω σαν ΥΕΑ εχεις καλυτερη αντιμετωπιση.
Αλλα και οι 5 μηνες ειναι Βαγγελη μου βαρυ σαμαρι.Αυτοκινητο φανερα μονο στη μοναδα,στη σχολη μαλλον δεν θα το βλεπεις και τακτικα οποτε αστο καλυτερα.
Για διαμονη,βρες πρωτα τη μοναδα και αφου βρεις και τον καταλληλο συγκατοικο αρχιζεις να ψαχνεις ξεκινωντας απο τα κοντυνα και οποσδηποτε με παζαρια.
Προσεξε τι θα ΧΡΕΩΘΕΙΣ.Σαν φανταρος λιγα, σαν ΥΕΑ πολλα.Και ο,τι σου λειψει στο τελος η δικια σου και μονο τσεπη θα το αναπληρωσει.
Θητεία? Ωχωχωχ...