-
Συμφωνώ κι εγώ με τα παιδιά σου είπαν να το πουλήσεις.Πάρε το ίδιο αυτοκίνητο σε μεταχειρισμένο.
Είναι δύσκολο να βρεις καλό μάστορα που θα ξέρει και θα κάτσει να ασχοληθεί,οπότε θα έχεις αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα.Όντως,στη μεταπώληση θα έχεις πρόβλημα.
Αφού έχεις γίνει κολλητός με τους μάστορες της renault,πες τους να σε βοηθήσουν να βρεις ένα καθαρό και περιποιημένο clio.Πού να μπλέκεις τώρα με κόψε-ράψε κλπ....
-
Και εγώ συμφωνώ. Πάρε καινούργιο. Αν το επισκευάσεις μακροπρόθεσμα σου έρχεται ακόμα πιο άβολα οικονομικά. Για σκέψου, δίνεις όσα δίνεις, το επισκευάζεις και μετά από τέτοια ζημιά είναι σαν το έχεις περισσότερα χρόνια ---> άρα και περισσότερα προβλήματα ---> άρα και περισσότερα λεφτά για ξόδεμα. Ενώ με το καινούργιο ή έστω με το μεταχειρισμένο παρατείνεις τα ούτως συ άλλως αναμενόμενα μελλοντικά προβλήματα κατά χρόνια (υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα). Α και συλλυπητήρια...
-
Εφ' όσον αποφασίσεις να το δώσεις για ανταλλακτικά, προσπάθησε να πιάσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποζημίωση επιμένοντας για καινούργια ανταλλακτικά και για τον συμπλέκτη.
Ρώτα ακόμα κανένα δικηγόρο αν μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση για ηθική βλάβη (λόγω της ζημιάς,της αντικατάστασης του αυτοκινήτου και το ότι βρισκόσουν στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή-ξέρουν αυτοί πως να το 'στολίσουν'). Από κάτι τέτοια μπορείς να βγάλεις αρκετά λεφτά-μήπως καταφέρεις και πάρεις καινούργιο αφού δεν σου φτάνουν όπως είσαι τώρα. -
Λοιπον το παιχνιδι χοντραινει.
Απο το πρωι μεχρι τωρα εβλεπα αμαξια και χοντρα χοντρα η υποθεση εχει ως εξης:
-Focus 2003 1600 full extra μεταχειρισμενο τιμη δοσης: 82Ευρω για 36 μηνες (απο μαντρα Ρενω)
-Megane 1400 2002 5θυρο full extra (επισης απο Ρενω): σχεδον μετρητοις.
-Lacetti SE 1400 καινουργιο τιμη δοσης: 101 ευρω 36 μηνες, 79 ευρω 48μηνες.
-Kia Cerato 1600 βασικη εκδοση τιμη δοσης: 73 ευρω 48 μηνες, 94 ευρω 48μηνες.
-Τελος, στη Ρενω μιλησα με το αφεντικο αυτοπροσωπως απο τον οποιο ζητησα Megane 1400 καινουργιο σενταν στη βασικη εκδοση με οχι παραπανω απο 100 ευρω το μηνα για 48, το πολυ δοσεις και μου υποσχεθηκε οτι θα κανει τα αδυνατα δυνατα να το κανονισει. Του ειπα για προκαταβολη τα 7500 + τα 2000 (ειναι σιγουρα) ευρω για ανταλακτικα, αλλα μου υποσχεθηκε να βρει αγοραστη να το παρει 3000 ή και λιγο παραπανω. Στο τελος της κουβεντας του 'πεταξα' και ενα:'αντε κανε κατι, δε θελω να αγοραζω τωρα Κορεατικα'!!! Μετα απο αυτο τον ειδα θετικα προβληματισμενο και φανηκε να ειναι διατεθημενος να βοηθησει.
Το θεμα ειναι οτι αν παρω αμαξι εκτος Ρενω αποκλειεται να μεσολαβησουν για να πουληθει το αμαξι για ανταλλακτικα, οποτε οι δοσεις των πιο πανω Κορεατικων σιγουρα θα ανεβουν.Τον υπολοιπο ανταγωνισμο, Γερμανικο και Γαλλικο δεν μπηκα στο κοπο να το ψαξω, οχι γιατι δεν μου αρεσουν αλλα με απλα Μαθηματικα πολυ δυσκολα θα εχω τοσο χαμηλες δοσεις που θελω εγω.
Περιμενοντας απαντηση απο τη Ρενω δηλαδη, η οποια κατα καποιο τροπο εχει ενα προβαδισμα αφου μη ξεχναμε οτι το αμαξι ειναι στη δικη της μαντρα και οτι αυτοι θα μεσολαβησουν να πουληθει το αμαξι για ανταλλακτικα (αν και νομιζω οτι αγοραστης δεν υπαρχει αλλα θα το κρατησουν αυτοι για δικια τους χρηση και απλαδεν μου το λενε). Ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει ιδιωτης ή μαντρα που θα δωσει περισοτερα ή ταιδια χρηματα για να τοπαρει για ανταλλακτικα.Πωπω μπερδεμα εε;
Αν βγαλετε ακρη ειστε μαγκες. -
Σωστή τακτική Μανώλη!!!!!
Δεν πιστεύω να δυσκολευτείς να καταλήξεις σε πολύ συμφέρουσα συμφωνία.
Καλά ξεμπερδέματα. -
Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά βρε συ από δω και πέρα...
Και εννοείτε ότι με το που το πάρεις το καινούργιο το πας για αγιασμο! -
Μανόλη μία μόνο συμβουλή. Μην πάρεις Κορεάτικο...
Το focus είναι καλή επιλογή και σαν μεταχειρισμένο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα έχει λύσει κάποια από τα προβλήματα που παρουσίαζαν τα focus 1ης γενιάς. Η κρεμαγιέρα ήταν το σημαντικότερο αν αν θυμάμαι καλά... -
Συμφωνώ, συνέχισε προς αυτήν τη κατεύθυνση. Πολύ σωστό ότι τους το έπαιξες ότι μπορείς και να στραφείς σε κορεάτικο, οπότε προκειμένου να σε χάσουν θα τρέξουν να σε ικανοποιήσουν!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μανόλη μία μόνο συμβουλή. Μην πάρεις Κορεάτικο...Γιατί όχι; Όταν σου δίνεται η δυνατότητα να πάρεις καινούριο αντί μεταχειρισμένου αγνώστου διαγωγής του προηγούμενου κατόχου, θα κολλήσεις στο σηματάκι; Ή μήπως τα κορεάτικα είναι αναξιόπιστα; Ή τους λείπει ο εξοπλισμός; Ή η καλή και φθηνή συντήρηση; Ή η καλή εγγύηση;
Δε λέω, έτσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον τον συμφέρει να πάει σε Renault, αν όχι όμως, το Cerato έχει κορυφαία σχέση τιμής-απόδοσης. Δες το 5θυρο 1600άρι EX εδώ: http://www.kia.gr/Kia/models/cerato/accessories.html
-
Οπως εγραψα και στο φορουμ του Renault Club η λυση του καινουργιου Megane ειναι κατ'εμε η καλυτερη.....αφου το καινουργιο αυτοκινητο εχει πολλα θετικα...
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Οπως εγραψα και στο φορουμ του Renault Club η λυση του καινουργιου Megane ειναι κατ'εμε η καλυτερη.....αφου το καινουργιο αυτοκινητο εχει πολλα θετικα...και δεν θα χρειαστεί ν'αλλάξει νικ
-
Σωστο και αυτο...
Απλα θα πρεπει να προσθεσει 2 αλογα ακομα... -
Φιλε μου στ' αληθεια στενοχωρηθηκα με οσα διαβασα... Ειναι σαν την περιπτωση κολλητου μου με Megane Coupe του 2000 που επεσαν 2 φορες , πανω στο παρκαρισμενο αυτοκινητο, κατω απο το σπιτι του και μετα τα μεσανυχτα, μεθυσμενοι οδηγοι με Lada Niva και Rover 25, μεσα σε ενα εξαμηνο!!! Κοστος αποκαταστασης καθε φορα περιπου 2 εκατομμυρια Ο ανθρωπος κοντεψε ν' αυτοπυρποληθει... Το αυτοκινητο δεν το πουλησε, εχει βγαλει απειρα προβληματα (κατι που ξεκινησε βεβαια πριν τα τρακαρισματα...) και ειναι αρκετα αιθεροβαμων ωστε να ελπιζει να το δωσει περιπου 9000 σα μεταχειρισμενο Του τα 'πα αλλα δεν ακουει Πουλα το και παρε καινουριο το Megane Sedan που σε αντιθεση με το 5θυρο ειναι πολυ ομορφο αυτοκινητο Θα εχεις και κλασεις ανωτερη συμπεριφορα σε σχεση με τα κορεατικα και αξιοπρεπη αξια μεταπωλησης. Με το Cerato η διαφορα ειναι 2000 euro. Πιστεψε με, δεν αξιζει τον κοπο.
-
γιατί οδήγησες το Σεράτο?
Εγώ που το τέσταρα έμεινα με ανοικτό το στόμα από την ποιότητα του εσωτερικού (τηρουμένων των αναλογιών) και από την ποιότητα κύλισης...
Οχι γενικόλογα, μακρυά από Κορεάτικα...
-
Το Cerato οχι αλλα τα Hyundai που εχω οδηγησει (σχεδον ολα) και το Rio, δε μου αφησαν και τις καλυτερες εντυπωσεις αν και καθ' ολα αξιοπρεπη για τα λεφτα τους. Τωρα οπως και να το κανουμε το Megane θα ειναι μια κλαση πανω (αν οχι, καλυτερα να το κλεισουν το μαγαζι εκει στη Γαλλια) και δεν εννοω το εσωτερικο αλλα τα χαρισματα στον δρομο. Να εκαναν τετοια υπερβαση εκει στην ΚΙΑ... Προσωπικα θα επαιρνα ΚΙΑ αν ηθελα κατι μικρο (το Picanto πχ θα το προτιμουσα σε καθε περιπτωση απο το Panda) για την πολη, αλλα για οικογενειακο και για ταξιδια προς το παρον θα επελεγα δοκιμασμενες λυσεις. Ασε που δεν θιξαμε το θεμα της μεταπωλησης...
-
Για την μεταπώληση φίλε asimov, όλα είναι σχετικά... Το ΚΙΑ μπορεί να χάσει μεγαλύτερο ποσοστό της αξίας του, αλλά σε απόλυτα νούμερα η διαφορά δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα μεγάλη (για να μην πω και υπέρ του ΚΙΑ) => το 60% των 12.000 ευρώ είναι 7.200, το 50% των 15.000 είναι 7.500...
@Megane98hp: Προσωπικά θα ήμουν μεταξύ του μεταχειρισμένου Focus 1,6 και του καινούριου megane 1,4... μάλλον προς το Focus θα έκλινα...
Θα το ψιλοσκεφτόμουν όμως και για ένα Κέρατο (καλά... Cerato ) σε καλή τιμή...
Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη... -
Το... Κερατο (ονομα κι αυτο ) το 4θυρο με μεταλλικο, τελη κλπ. φτανει τα 13000 (μονο εντοκες). Το Megane φτανει τα 15000 (και με 36 ατοκες). Αν αφαιρεσεις το... χιλιαρικο που προανεφερε οτι θα του κοψουν (μεσα απο την πωληση για ανταλλακτικα) απο τη Renault επειδη η τραμπα θα γινει σ' αυτους η διαφορα πεφτει κι αλλο. Βγαλε και την (μικρη, εστω) διαφορα μεταπωλησης, σχεδον μηδενιζεται, μη σου πω οτι και λογω επιτοκιου αντιστρεφεται Δεν αξιζει τον κοπο. Για το Focus (τωρα αντιληφθηκα οτι 'παιζει' το ενδεχομενο) δεν εχω παρα να συμφωνησω
-
Καλά, εννοείται πως το παράδειγμα που ανέφερα ήταν βολικό στα νούμερα για να κάνω κατανοητό αυτό που ήθελα να πω..
Απλά, πιστεστεύω πως αν τίθεται οικονομικό (που μπορεί να σημαίνει ότι η διαφορά των 2.000 είναι σημαντική), πιστεύω πως είναι μία αξιοπρεπέστατη λύση.. Δεν λέω, το Megane (πρέπει να) είναι καλύτερο αμάξι, αλλά και το Κέρατο μια χαρά είναι. (αν του αλλάξουν και όνομα... )
-
Ουτως η αλλως και ο δικος μου υπολογισμος με καθαρα οικονομοτεχνικα κριτηρια εγινε. Σημασια εχει ποσο θα κοστισει τελικα κι οχι εκ πρωτης οψεως. Παντως, για την ιστορια, πλακα θα ειχε να δεις τι θα γραφαμε ολοι μας (εμου συμπεριλαμβανομενου ) αμα το ΚΙΑ Cerato το λεγανε... πχ Mitsubishi Lancer (και ειχε και 3, τουλαχιστον, χιλιαρικα παραπανω!)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ουτως η αλλως και ο δικος μου υπολογισμος με καθαρα οικονομοτεχνικα κριτηρια εγινε. Σημασια εχει ποσο θα κοστισει τελικα κι οχι εκ πρωτης οψεως. Παντως, για την ιστορια, πλακα θα ειχε να δεις τι θα γραφαμε ολοι μας (εμου συμπεριλαμβανομενου ) αμα το ΚΙΑ Cerato το λεγανε... πχ Mitsubishi Lancer (και ειχε και 3, τουλαχιστον, χιλιαρικα παραπανω!)Άμα είχε 3 χιλιάρικα παραπάνω θα έπρεπε να συγκριθεί άμεσα με το Megane, το Astra, κτλ, τα οποία είναι πιστεύω καλύτερα...
Απλά το κέρατο δεν είναι και τόσο κακό αμάξι και το πλεονέκτημα της τιμής το κάνει ακόμα καλύτερο...
Καποιος να με λυπηθει (HAPPY END)!!!!!!!!!!!