-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οπως εγραψα και στο φορουμ του Renault Club η λυση του καινουργιου Megane ειναι κατ'εμε η καλυτερη.....αφου το καινουργιο αυτοκινητο εχει πολλα θετικα...
και δεν θα χρειαστεί ν'αλλάξει νικ
Πω πω παραλιγο να ξεχασω ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ!!!
Να αλλαξω nick;;;
ΕΓΚΛΗΜΑ.εχμ αληθεια, γινεται;
-
Ούτε μέ σφαίρες.
Μόνο άν ξεκινήσεις ένα καινούριο,μέ παράλληλη διαγραφή τού παλιού,νομίζω!!! -
'Κέρατο 105 ίππων'
Ωραίο θα είναι το νέο nickname,τί λες?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
'Κέρατο 105 ίππων'Ωραίο θα είναι το νέο nickname,τί λες?
Μονο και μονο για ψυχολογικους λογους, καλυτερα να παρω Ρενω
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
'Κέρατο 105 ίππων'
Ωραίο θα είναι το νέο nickname,τί λες?
Μονο και μονο για ψυχολογικους λογους, καλυτερα να παρω Ρενω
Μπααα, δεν χρειάζεται να το λες 'Κέρατο', μπορείς να το λες και 'Ξερατό'!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ουτως η αλλως και ο δικος μου υπολογισμος με καθαρα οικονομοτεχνικα κριτηρια εγινε. Σημασια εχει ποσο θα κοστισει τελικα κι οχι εκ πρωτης οψεως. Παντως, για την ιστορια, πλακα θα ειχε να δεις τι θα γραφαμε ολοι μας (εμου συμπεριλαμβανομενου ) αμα το ΚΙΑ Cerato το λεγανε... πχ Mitsubishi Lancer (και ειχε και 3, τουλαχιστον, χιλιαρικα παραπανω!)Εκτός της ξερής αξίας, βασικότατο είναι το ζήτημα του τι αγοράζεις με τα λεφτά που δίνεις.
Στα 12.690 παίρνεις, εκτός των συνηθισμένων (ρόδες, χειρόφρενο, τασάκι...), τα εξής:- Ζάντες αλουμινίου 15'
- Ηλεκτρονικό κλιματισμό με αεραγωγούς και πίσω
- Δισκόφρενα μπρος-πίσω (100-0 χλμ στα 42 μέτρα)
- Πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντιστρεπτική (έτσι το γράφουν)
- ABS/EBD/BAS
- 0-100 χλμ σε 11'
- Immobilizer + συναγερμός
- Trip computer
- Προβολείς όμίχλης
- Υποβραχιόνιο μπροστά (με διπλό χώρο αποθήκευσης) και πίσω
- Ράδιο CD με tweeter.
- Πορτμπαγκάζ με 500+ λίτρα χωρητικότητα
- 3ετής εγγύηση ΠΛΗΡΗΣ (αυτές τις μέρες είδα προσφορά με 3 χρόνια οδικής βοήθειας και κάτι άλλο επίσης 3ετές που δεν θυμάμαι)
Το μόνο που λείπει είναι οι πλαϊνοί αερόσακοι.
Λοιπόν, δείτε τι προσφέρει ο ανταγωνισμός με τα 2 παραπανίσια χιλιάρικα και πόσα από τα παραπάνω τα δίνουν ως έξτρα. Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί, διαφορετικά την πατάμε όπως ο τύπος στη διαφήμιση της Hyundai (την είδα τελικά, πολλή πλάκα).
-
Αυτο δεν ισχυει ακριβως. Αν ψαξεις στο site της KIA θα δεις οτι 12.690+μεταλλικο+τελη κλπ. κανει το LX. Αυτο επιπλεον του Megane (14350+μεταλλικο+τελη κλπ.) εχει προβολεις ομιχλης και Ραδιο-CD απλο (ψιλοπραγματα δηλαδη). Δεν εχει ομως τους 4 επιπλεον αεροσακους, οποτε μαλλον ο εξοπλισμος εξισορροπειται (ασε που το ραδιο-CD το παζαρευει κανεις για δωρο). Δισκους μπρος-πισω εχει και το Megane που εχει και ΠΟΛΥ μεγαλυτερο χωρο αποσκευων (520 αντι 345 και οχι 500+). Για να παρεις τον επιπλεον εξοπλισμο που αναφερεις (EX-EX Full) χρειαζεσαι 700-2300 ευρω που σε συνδυασμο με τα 1660 της αρχικης διαφορας καθιστουν την αποκτηση ασυμφορη αν υπολογισεις τοκους (πανω απο 1000 ευρω), αξια μεταπωλησης (το αυτο) και συμφεροντα διακανονισμο για αποκτηση αυτοκινητου απο τη Renault που θα αποσυρει το τρακαρισμενο (1000 ευρω τουλαχιστον οπως λεει ο Megane98, που δε θελει να γινει Cerato105 ). Εγγυηση το Renault εχει ενα χρονο λιγοτερο (σ' αυτο παω πασο). Σε βαθος χρονου το Cerato θα του βγει και 2000 τουλαχιστον ακριβοτερο, οσο δηλαδη κοστιζει να παρει το Megane 1.6 , ωστε να πιασουμε και το πιθανο επιχειρημα οτι εχουν διαφορα 200 κυβικα Τελος το Megane αισθητικα ειναι κλασεις ανωτερο Το αλλο ειναι κακομουτσουνο το κακομοιρο (σε αντιθεση με το Picanto που ειναι τρελα!). Δες και http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... hema=28797 (αν και αναξιοπιστη πηγη )
Οπως καταλαβαινεις στην περιπτωση μας το τασακι το δινει μαλλον η ΚΙΑ (αν και η παραπλανητικη διαφημιση ειναι ενα αλλο θεμα...)ΥΓ (για να μην ξεχνιομαστε) Megane98 γίνε Focus100
-
Όπως είπε και ο meco-Δόγγανος, μακριά από ο,τιδήποτε κορεάτικο. Εκτός αν οι ερωτικές σου προτιμήσεις άλλαξαν και τη βρίσκεις με κολώνες, πεζοδρόμια, μπαριέρες και άλλα σκληρά αντικείμενα που βρίσκονται πέριξ της ασφάλτου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός της ξερής αξίας, βασικότατο είναι το ζήτημα του τι αγοράζεις με τα λεφτά που δίνεις.
Στα 12.690 παίρνεις, εκτός των συνηθισμένων (ρόδες, χειρόφρενο, τασάκι...), τα εξής:- Ζάντες αλουμινίου 15'
- Ηλεκτρονικό κλιματισμό με αεραγωγούς και πίσω
- Δισκόφρενα μπρος-πίσω (100-0 χλμ στα 42 μέτρα)
- Πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντιστρεπτική (έτσι το γράφουν)
- ABS/EBD/BAS
- 0-100 χλμ σε 11'
- Immobilizer + συναγερμός
- Trip computer
- Προβολείς όμίχλης
- Υποβραχιόνιο μπροστά (με διπλό χώρο αποθήκευσης) και πίσω
- Ράδιο CD με tweeter.
- Πορτμπαγκάζ με 500+ λίτρα χωρητικότητα
- 3ετής εγγύηση ΠΛΗΡΗΣ (αυτές τις μέρες είδα προσφορά με 3 χρόνια οδικής βοήθειας και κάτι άλλο επίσης 3ετές που δεν θυμάμαι)
- ένα κιλό κοκορέτσι.
Αν το Κερατο σε ικανοποιεί, πάρ' το. Αν το Μεγκάν η όποιο άλλο σου λέει κάτι περισσότερο, τότε πάρε εκείνο. Αν επιλέξεις με κύριο κριτήριο λίγα € διαφορά το μήνα, κάποια στιγμή θα κτυπάς το κεφάλι σου και θα χαλάει μόνιμα η διάθεσή σου. Δεν είναι πουκάμισο να το πετάξεις....
Τα Κορεάτικα έπιασαν κύρια στην Ελλάδα γιατί ο Έλλην (του οποίου, ως γνωστόν, ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει) ήθελε και θέλει μεγάλο αμάξι - αλλά θέλει να το πληρώσει και φθηνά και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ. Όταν βλέπεις διαφημίσεις αυτοκινήτων που βάζουν μπροστά την τιμή και τις δόσεις και δεν αναφέρουν τίποτα για οδικά χαρακτηριστικά, ενεργητική ασφάλεια κλπ, τι σκέπτεσαι γι αυτούς στους οποίους απευθύνονται;- Έχω Κορεάτικο, εντάξει;
-
Asimov:
Η χωρητικότητα που γράφεις είναι για το 4θυρο. Το 5θυρο έχει 500τόσα, που διπλασιάζονται αν πέσουν τα καθίσματα.Έγραψα επίσης ότι όπως είναι τα πράγματα τώρα (δηλαδή το παίρνει με καλή τιμή η Renault και δίνει με καλούς όρους το 1400άρι της), συμφέρει να πάρει το Megane. Αν όμως η εταιρεία δεν του δώσει τα λεφτά που λέει και δεν κάνει τις προσφορές που καταρχήν υπόσχεται, τότε στις λοιπές επιλογές υπερτερεί το Cerato.
Tο οποίο έχει και καλή ποιότητα και καλή οδηγική συμπεριφορά, δεν είναι καθαρά οικονομικό το θέμα. Εν πάσει περιπτώσει, πριν το απορρίψετε, οδηγείστε το. Αν το αυτοκίνητο κρίνεται από το σηματάκι, εντάξει. Όμως το Cerato δεν είναι όπως αμέσως παραπάνω περιγράφεται, δηλαδή επίφοβο αυτοκίνητο.
-
Κι επειδη, αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει ,ενα συγκριτικο για το... Κερατο απο τους 4Τ:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10025
Σε γενικες γραμμες τα συμπερασματα καλα, ομως με προβληματισε η αποδοση των φρενων (120-0: 70μ. ) και η συνολικη θεση περι οδικης συμπεριφορας. Δεν ηταν παντως και διθυραμβικα τα σχολια... Αν το αμαξι ειχε 10000, θα του 'λεγα παρ' το αμεσα. Τωρα και με βαση τα παραπανω οικονομικα σιγουρα δεν αξιζει τον κοπο Απο το Renault τουλαχιστον η το Focus ξερει τι να περιμενει. Και δε θα χρειαστει ν' αλλαξει και nickΥΓ Τοκοι και αξια μεταπωλησης δεν εχουν να κανουν με προσφορες της τοπικης Renault. Τα κερδιζει ετσι κι αλλιως
-
Για δες αυτό
http://www.iihs.org/vehicle_ratings/ce/html/0417.htm
Και αυτό σίγουρα το ξέρεις
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=146
Megane για μένα ειδικά αφού είσαι ευχαριστημένο από την εταιρεία.
Έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις και nick. -
To ΚΙΑ 'Spectra' στο οποίο παραπέμπεις πρέπει να είναι το παλιό KIA Shuma, αν κρίνω από το σχέδιο (http://www.kia-knedler.com.pl/img/z1_4b.jpg), όχι το νεότερο Cerato με μαμά Hyundai.
-
Οχι δεν ειναι το Shuma... Ειναι το Cerato με το Αμερικανικο του ονομα. Για να καταλαβεις τη διαφημιση με τον τυπο που το... ξεσκεπαζει και το γυαλιζει μου τη στειλανε με mail πριν την κυκλοφορια στην Ευρωπη κι εσπαγα το κεφαλι μου να δω τι ειναι αυτο το Spectra Και ως εκ θαυματος προεκυψε Cerato Εξαλλου ειναι προφανες απο τη φωτογραφια του αυτοκινητου...
Για του λογου το αληθες:
http://www.kia.com/newspectra/spectra-photos.phpΑσχετο: Παιδια για το θεο τους, εχουν αμαξι που το λενε... Sedona Απο ονοματολογια εχουν πολλα να κανουν εκει στην Κορεα
-
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Shuma II
http://www.kia-knedler.com.pl/img/z1_4b.jpg
Spectra
http://www.atfx.com/spoiler/kia/TOR1718B.jpg
4θυρο Cerato
http://www.kia.gr/export/system/galleri ... l/back.jpg
Πρόσεξε το πορτμπαγκάζ, είναι πανομοιότυπο στα Shuma και Spectra, ενώ διαφέρει στο Cerato. Δεν ξέρω πως δικαιολογείται το μπέρδεμα, ίσως οι Αμερικάνοι ονόμασαν Spectra και το Cerato διατηρώντας το όνομα του προηγούμενου μοντέλου (του Shuma, αλλά κατ'αυτούς επίσης Spectra) και στο νέο. Άντε βγάλε άκρη με δαύτους.
Moderator, θα σβήσω τις εικόνες αργότερα αφήνοντας μόνο τα link.
-
Μπες στο site που παραθετω παραπανω και θα δεις. Ειναι πιθανο το μοντελο που λεγοταν εδω Shuma μεχρι το 2003 να λεγοταν εκει Spectra, τωρα ομως αυτο που ειναι εκει Spectra ειναι εδω Cerato και σε αυτο αναφεροταν το crash-test. Το site εχει πληρες φωτογραφικο αλμπουμ Το 2.0 LX στην Αμερικη με A/C εχει $14.200 Τα χαριζουν εκει στο Αμερικα
-
Τι να πω ρε παιδιά????Ένα μήνα έλειψα από το forum και έχουν έρθει τα πάνω κάτω!Ο Τσάδαρης έχει ''αρπαχτεί'' με κάμποσους για ένα σκινικό που έγινε στα Μέγαρα, γυναίκες μπήκαν στην παρέα(πολύ ευχάριστο και κάποτε έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο) τέθηκε δίλιμα μεταξύ WRC και F1 και τώρα διαβάζω και το πιο ανατρεπτικό και το πιο καντέμικο!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!Κουράγιο φίλε μου!΄Ολα γίνονται και ξαναγίνονται!Μην ανησυχείς!!!!
-
Επιμένω το Cerato είναι το Spectra. Διάβασε αυτό και πάνε και στο link του Asimov.....
The Kia Spectra was redesigned during the 2004 model year. (The old design was produced through November 2003; these cars are also designated as 2004 models.) All 2004 Spectra models manufactured after November 2003 are the redesigned cars (note: information about when a specific vehicle was manufactured is on the certification label typically affixed to the car on or near the driver door). -
Αν έχετε δίκιο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια του αυτοκινήτου κι εγώ (αφού δεν έχω μετοχές της εταιρείας ) θ'αναθεωρήσω τις απόψεις μου (τουλάχιστον μέχρι να βγουν αποτελέσματα από το EuroNCAP για να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη).
-
Τα νεοτερα ειναι οτι βρεθηκε αγοραστης να παρει το αμαξι για ανταλλακτικα 2900 ευρω (σιγουρα). Επισης, υπαρχει μοντελο, Megane σενταν, ταξινομημενο (1 κομματι δυστυχως και χρωμα γκρι -μπλιαχ). Μου υποσχεθηκαν οτι θα το κρατησουν για μενα.
Δεν το εκλεισα ακομα, μενουν κατι διαδικαστικα θεματα. Τη Δευτερα θα κλεισει το θεμα.
Με ανησυχει το οτι για να παρω λεφτα στα χερια μου, πρεπει ή να καταθεσω τις πινακιδες στα μηχανολογικο ή να γινει η μεταβιβαση στον αγοραστη. Μονο ετσι η ασφαλιστικη θα δωσει εγκριση για την αποζημιωση μου. Ποσο μπορει να μου κραταει η Ρενω το αμαξι, δεδομενου οτι η ιστορια μπορει να κρατησει 1 μηνα; Ακομα και να το παραγγειλω δε πρεπει να τους δωσω καποια χρηματα προκαταβολη; Αν θυμαμαι ομως καλα (παρακαλω διωρθωστε με) για να γινει η παραγγελια χρειαζεται ενα συμβολικο ποσο 50-100 ευρω. (;;;;; )
Καποιος να με λυπηθει (HAPPY END)!!!!!!!!!!!