-
Μη λες τετοια!!!!!!!! Μην τους βαζεις ιδεες!!!!!!!! Ασε να χαρουμε και εμεις κατι! Αλλωστε τα τετ-α-κε γινονται και με φρενο-γκαζι, αριστερο φρενο-γκαζι, μυτη-τακουνι κτλ. αρα δεν εχει νοημα! Σε λιγο θα βαλουν και μετρανε και τα κιλα μας και αν ειμαστε υπερβαροι θα μας λενε οτι γι'αυτο χαλασε το αυτοκινητο!!!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μη λες τετοια!!!!!!!! Μην τους βαζεις ιδεες!!!!!!!! Ασε να χαρουμε και εμεις κατι! Αλλωστε τα τετ-α-κε γινονται και με φρενο-γκαζι, αριστερο φρενο-γκαζι, μυτη-τακουνι κτλ. αρα δεν εχει νοημα! Σε λιγο θα βαλουν και μετρανε και τα κιλα μας και αν ειμαστε υπερβαροι θα μας λενε οτι γι'αυτο χαλασε το αυτοκινητο!!!!!ok εγώ θα κοιτάω τότε πόσες φορές το αυτοκίνητο χάνει την πρόσφυση !
-
Πάντως αν το λογισμικό είναι Microsoft τα 'Don't send' θα πέφτουν βροχή....
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Πάντως αν το λογισμικό είναι Microsoft τα 'Don't send' θα πέφτουν βροχή....Και τα bugs... και τα κενά ασφαλείας...
Αλλά αν είναι Microsoft δεν ανησυχώ... Θα κολλήσει σε χρόνο 0 μόλις πάει να καταγράψει δύο παραμέτρους (ενεργοποιήθηκε ο κόφτης με αναμένη μηχανή;;; Κόλλησε!!! ), άρα αν απλά καταγράφει no problem...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εγώ θα κοιτούσα πόσες φορές έχουν τραβήξει χειρόφρενο ενώ το αυτοκίνητο έχει πάνω από 1 Km/hΈλα όμως που είναι καλή ιδέα να το κάνεις που και που για να φθείρονται ομοιόμορφα οι σιαγόνες του χειρόφρενου; (αν το αμάξι σου έχει βέβαια χωριστό χειρόφρενο από πίσω φρένο)
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εγώ θα κοιτούσα πόσες φορές έχουν τραβήξει χειρόφρενο ενώ το αυτοκίνητο έχει πάνω από 1 Km/h
Έλα όμως που είναι καλή ιδέα να το κάνεις που και που για να φθείρονται ομοιόμορφα οι σιαγόνες του χειρόφρενου; (αν το αμάξι σου έχει βέβαια χωριστό χειρόφρενο από πίσω φρένο)
χωριστό χειρόφρενο από πίσω φρένο; Δε σε πιανω! Τι εννοεις χωριστο χειροφρενο;
-
Τα δισκόφρενα δεν πιάνουν καλά χωρίς υποβοήθηση. Για να δουλεύει λοιπόν σωστά το χειρόφρενο, μπορεί υπάρχει ένα ανεξάρτητο μικρό ταμπούρο μόνο για αυτή τη δουλειά.
-
Πες κανα μοντελο που υπαρχει αυτο γιατι πρωτη φορα το ακουω! Στο Corolla γινεται;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τα δισκόφρενα δεν πιάνουν καλά χωρίς υποβοήθηση. Για να δουλεύει λοιπόν σωστά το χειρόφρενο, μπορεί υπάρχει ένα ανεξάρτητο μικρό ταμπούρο μόνο για αυτή τη δουλειά.για ρωτηστε τον Hunter τι ειδους φρενα εχει πισω και τι χειροφρενο εχει το καντετ του οπως και αλλα οπελ αστρα κλπ σε καποιες εκδοσεις.
καλα θα σας πω εγω για να μην περιμενετε.......πισω δισκοφρενα για την επιβραδυνση και με ταμπουρα [μικροτερα βεβαια απο τα συνηθισμενα που ειναι και για επιβραδυνση] μονο για το χειροφρενο.
ο ιδανικος συνδιασμος αυτων που αρεσκονται στις χειροφρενιες .
-
τετοιο εχει και η αλφα 75 αλλα και το γιαρις 1.5.βεβαια εγω δεν τραβαω χειροφρενιες, μονο σε παγο
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Τα δισκόφρενα δεν πιάνουν καλά χωρίς υποβοήθηση. Για να δουλεύει λοιπόν σωστά το χειρόφρενο, μπορεί υπάρχει ένα ανεξάρτητο μικρό ταμπούρο μόνο για αυτή τη δουλειά.
για ρωτηστε τον Hunter τι ειδους φρενα εχει πισω και τι χειροφρενο εχει το καντετ του οπως και αλλα οπελ αστρα κλπ σε καποιες εκδοσεις.
καλα θα σας πω εγω για να μην περιμενετε.......πισω δισκοφρενα για την επιβραδυνση και με ταμπουρα [μικροτερα βεβαια απο τα συνηθισμενα που ειναι και για επιβραδυνση] μονο για το χειροφρενο.
ο ιδανικος συνδιασμος αυτων που αρεσκονται στις χειροφρενιες .
Τεχνολογία λέμε,όχι αστεία.
-
Ενα ξεκαρφωτο παραδειγμα:
Γνωστος με Saxo οπου για καποιο λογο η βαλβιδα 'επεσε' μεσα στον κυλινδρο, πηρε καινουριο μοτερ μεσα στην εγγυηση αφου διαπιστωθηκε οτι παρα το σκισιμο το αυτοκινητο λειτουργουσε εντος των προδιαγραφων του (στον κοφτη αλλα οχι πανω απο αυτον).
Αλλος γνωστος που πανω σε κοντρα εβαλε 3 καρφωτη αντι για 5η και διελυσε το μοτερ δεν ηταν τοσο τυχερος οταν ειπε οτι 'για καποιον λογο αγνωστο σε εμενα εσπασε το μοτερ', γιατι ο εγκεφαλος εδειξε οτι το μοτερακι εφτασε στις 13 πριν παραδωσει...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[Τεχνολογία λέμε,όχι αστεία.
πριν λιγες μερες βαλαμε μαζι με ενα φιλο μου μηχανικο τρελλαμενο τελειως με τα οπελ [τα κλασσικα κυριως] πισω αξονα στο astra f που εχει απο gsi τα εν λογω ταμπουροχειροφρενα.
αριστα.
-
Αρα αρκει απλως να μη χτυπας κοφτες;!;! Ε ενταξει τοτε. Εγω αλλαζω 100 στροφες πριν!
Δεν το ηξερα αυτο με τα χειροφρενα παντως. Δε φαινεται ομως που το κοιταξα στο δικο μου τιποτα. Βολευει για χειροφρενια ομως ή ειναι πολυ αδυναμο; Παλι ενεργοποιειται το abs; Αναφερεται αν ξερετε αλλα μοντελα μου εχουν. πχ. το corolla μου ξερετε αν εχει; -
Αλλο ξεκαρφωτο, επειδη το εφερε η συζητηση:
Το ταμπουρο ειναι πιο δυνατο φρενο αλλα επειδη με 2-3 καλα φρεναρισματα χανουν ολη την αποτελεσματικοτητα τους επειδη ζεσταινονται, αυτο (και το look φυσικα φυσικα..) ειναι ο λογος που ολα τα σοβαρα-γρηγορα-βαρια αυτοκινητα εχουν δισκοφρενα γυρω γυρω.Ειναι δε συνηθες τα πισω δισκοφρενα να εχουν το ταμπουρο μεσα στην καμπανα του δισκου.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Δεν είχα την υπομονή να διαβάσω όλα τα posts οπότε δεν ξέρω αν ειπώθηκε ότι το να καταγράφεται στον εγκέφαλο ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε ένα αυτοκίνητο θα βοηθήσει μελλοντικούς αγοραστές του!
σωστος!!!!!
πρωτα τα σκιζουνε καθημερινα ορισμενοι και μετα τα πουλουν σαν αριστης καταστασης κλπ κλπ
Λοιπόν, το Κλιό μου το 'σκίζω' καθημερινά, θα πιάσει τουλάχιστον μία φορά κάθε ημέρα 6.000+σαλ, αλλά:
- Πάντα το ζεσταίνω πριν το πιέσω, δηλαδή οδήγηση μέχρι 3.000σαλ με το πολύ μισό γκάζι.
- Ποτέ δεν θα το πιέσω αν είναι πολύ ζεστό από μποτιλιάρισμα. Θα κάνω πρώτα κάποια απόσταση να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα και μετά.
- Ποτέ δεν θα το σβήσω με το βεντιλατέρ να δουλεύει, ή με θερμοκρασία αυξημένη (το οποίο ενίοτε μου προκαλεί προβλήματα με την συμβία..), θα το αφήσω να 'ηρεμήσει' πρώτα.
- Στις αλλαγές ταχυτήτων, πάντα προτιμώ να φθείρω λίγο παραπάνω τον συμπλέκτη, παρά να καταπονήσω βάσεις, ημιαξόνια, σάιλεντ-μπλοκ, κλπ. Απλά, στα 65.000χλμ άλλαξα δίσκο.
- Περίπου τα μισά από τα χιλιόμετρα που έχει κάνει είναι σε αυτοκινητόδρομο.
- Στα 4 περίπου χρόνια που το έχω, έχει ανέβει σε πεζοδρόμιο ούτε 5 φορές.
- Συντήρηση και αλλαγές λαδιών πάντα στα προβλεπόμενα διαστήματα (μάλιστα λαδιών, στην αρχή πιο συχνά).
Όταν λοιπόν θα το πουλάω, ναι θα λέω ότι είναι σε άριστη κατάσταση! Συγκρίνετέ το με ένα Κλιό ίδιας ηλικίας, που το έχει κάποια κυρία, η οποία ποτέ δεν έχει ανέβει πάνω από 4.000σαλ (και αυτό κατά λάθος και 'τρόμαξε'), κάνει τις συντηρήσεις όποτε θυμάται, έχει τα πεζοδρόμια για χώρο παρκαρίσματος, έχει τον ανοιχτό δρόμο για 'κίνδυνο', κλπ κλπ.
Εσείς ποιό θα προτιμούσατε;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Δεν είχα την υπομονή να διαβάσω όλα τα posts οπότε δεν ξέρω αν ειπώθηκε ότι το να καταγράφεται στον εγκέφαλο ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε ένα αυτοκίνητο θα βοηθήσει μελλοντικούς αγοραστές του!
σωστος!!!!!
πρωτα τα σκιζουνε καθημερινα ορισμενοι και μετα τα πουλουν σαν αριστης καταστασης κλπ κλπ
Λοιπόν, το Κλιό μου το 'σκίζω' καθημερινά, θα πιάσει τουλάχιστον μία φορά κάθε ημέρα 6.000+σαλ, αλλά:
1.........;
αυτο που κανεις εσυ δεν ειναι σκισημο αλλα κατι που μακαρι πολλοι να κανανε στα ταλαιπωρημενα και καπνισμενα αυτοκινητα τους που τα πανε τσουκου τσουκου μην τυχον και τους παθουν κατι.
σκισημο ειναι να ξεκινας με 4-5000στρ σπινιαροντας και ολο το μπροστινο συστημα να πηδαει καθως προσπαθει να πιασει προσφυση ενιοτε και με στριμενο το τιμονι αφου σε πιο κλειστους χωρους τυπου υπαιθρια παρκινγ κλπ πολυ συνηθιζεται σε συνδιασμο με χειροφρενα και τον δισκο να παιρνει φωτια ή αλλαζοντας τις ταχυτητες στον κοφτη [ή και πιο πανω στα τσιπαρισμενα κλπ] συνεχεια και να σταματας με κατεβασματα αξακοντιζοντας την βελονα του στροφομετρου σε ακρως επικινδυνες περιοχες.........με λιγα λογια να του πινεις το αιμα μεχρι αυτο να παραδωσει το πνευμα του.
σκισημο επισης ειναι να το βαζεις μπροστα [οχι εσυ ετσι] και κρυο καθως ειναι να ανεβαζεις στροφες επειδη ειτε βιαζεσαι γιατι εχεις αργησει ειτε γιατι λογω ασχετοσυνης νομιζεις οτι το μοτερ ειναι κατι αναλογο με το ''ματι'' της κεραμικης εστιας της κουζινας σου που μολις γυρισεις το κουμπι πιανει αμεσως θερμοκρασια για να φτιαξεις το φαγητο σου......το αν θα καιει μετα απο καποιο καιρο βεβαια περισσοτερο λαδι απο την φριτεζα σου δεν σε απασχολει ιδιαιτερα αφου οπως συμπληρωνεις το εχτρα παρθενο ελαιολαδο σε αυτην ετσι θα συμπληρωνεις και το μηχανολαδο στο αυτοκινητο σου.
αν εχω ξεχασει κατι για το τι σημαινει σκισημο αυτοκινητου παρακαλω να συμπληρωσει οποιος γνωριζει.
ευχαριστω.
Πλακετες εγκεφαλων. Μας κατασκοπευουν;