-
παίδες το έκτακτο σέρβις έγινε πριν 2 μήνες διότι το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και το πήγαν με γερανό στην ρέλεξ. Εκεί αποφάσισαν να κάνουν παράλληλα με την αλλαγή της χαλασμένης αντλίας βενζίνης και το σέρβις των 60000χλμ (+ αλλαγή ιμάντα και αντλίας). Έχει πάντως αναλυτική χρέωση για ότι άλλαξαν και το έμαθα πριν λίγες μέρες που έκανα σχετική κουβέντα με την αδερφή μου που το οδηγεί. Δεν ήξερα καν τι είχαν κάνει και τρελάθηκα με το ποσό γι' αυτό και το σχολίασα στο σχετικό τόπικ. Πλέον με το σιβικ δεν το οδηγώ καθόλου. Απλά πέτυχαν γυναίκα που ήθελε να κάνει την δουλεία της το ταχύτερο δυνατό και χρέωσαν ότι χρέωσαν. Όποιος έχει κάνει σέρβις σε κλιο 60000χλμ ας ανεβάσει τις χρεώσεις για να γλυτώσει τουλάχιστον ο επόμενος αλλά και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
-
Δεν έχω τις αναλυτικές χρεώσεις για τα 60Κ, πάντως είναι υπερβολικά πολλά αυτά που χρέωσαν...μάλλον πάτησαν σε αυτό που λες (ακινητοποιημένο+γυναίκα+βιασύνη). Πάντως για τη Ρελέξ έχω ακούσει και από αλλού ότι δεν τραβάει γενικά...
Εμένα με φουλ σέρβις και μερικές παραπάνω δουλειές από τις αναμενόμενες, είχε πάει 500 ευρώ σε Ρενο-συνεργείο...
-
Εγω παντως εχω βρει συνεργειο που με 350Ε κανει αλλαγη ιμαντα χρονισμου,αντλια νερου,τεντωτηρας,κλπ σε αντιθεση με την αντιπροσωπεια που ζητανε 600+!
Γενικα τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα για τα αμαξακια μας αρκει να ξερεις που να απευθυνθεις.
-
με τα post του spyros.s....Βασικά ΕΛΕΟΣ
-
Φίλε spyros.s, οι χρεώσεις που έγραψες σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα απλό σέρβις των 60Κ χλμ... Η 'ταρίφα' είναι συγκεκριμένη (για επίσημο συνεργείο) και είναι γύρω στα 500 ευρώ.
Γράφεις κάποια πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το σέρβις, όπως:
ο Αντλία νερού (55ευρώ)
ο Βάση μηχανής (21ευρώ)
ο Αντλία βενζίνης (290ευρώ!)Τα παραπάνω αν συνυπολογίσεις και τα εργατικά φτάνουν ένα σεβαστό ποσό! Μήπως το αυτοκίνητο τους το παραδώσατε με την εντολή 'Βρείτε και φτιάξτε / αλλάξτε ό,τι έχει'..
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε spyros.s, οι χρεώσεις που έγραψες σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα απλό σέρβις των 60Κ χλμ... Η 'ταρίφα' είναι συγκεκριμένη (για επίσημο συνεργείο) και είναι γύρω στα 500 ευρώ.Γράφεις κάποια πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το σέρβις, όπως:
ο Αντλία νερού (55ευρώ)
ο Βάση μηχανής (21ευρώ)
ο Αντλία βενζίνης (290ευρώ!)Τα παραπάνω αν συνυπολογίσεις και τα εργατικά φτάνουν ένα σεβαστό ποσό! Μήπως το αυτοκίνητο τους το παραδώσατε με την εντολή 'Βρείτε και φτιάξτε / αλλάξτε ό,τι έχει'..
νομίζω περιέγραψα την κατάσταση παραπάνω...το αυτοκίνητο έμεινε και επιδιορθώθηκε η ζημιά μαζί με το σερβις των 60000 που έγινε λίγο νωρίτερα από το φυσιολογικό, στα 55000. Παρόλα αυτά άλλο 600 και άλλο 1258...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Φίλε spyros.s, οι χρεώσεις που έγραψες σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα απλό σέρβις των 60Κ χλμ... Η 'ταρίφα' είναι συγκεκριμένη (για επίσημο συνεργείο) και είναι γύρω στα 500 ευρώ.
Γράφεις κάποια πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το σέρβις, όπως:
ο Αντλία νερού (55ευρώ)
ο Βάση μηχανής (21ευρώ)
νομίζω περιέγραψα την κατάσταση παραπάνω...το αυτοκίνητο έμεινε και επιδιορθώθηκε η ζημιά μαζί με το σερβις των 60000 που έγινε λίγο νωρίτερα από το φυσιολογικό, στα 55000. Παρόλα αυτά άλλο 600 και άλλο 1258...
Ναι, σου τα γράφω αυτά για να καταλάβεις ότι η περίπτωσή σου δεν είναι περίπτωση τυπικού σέρβις των 60Κ. Άρα, δεν είναι σωστό να το περιγράφεις σαν ένα δυσανάλογα ακριβό σέρβις... Απλά, είχες και κάποιες άλλες βλάβες, η αποκατάσταση των οποίων σου κόστισε 600~700 περίπου ευρώ.
Σου θυμίζω ότι ξεκίνησες κάπως έτσι:
[quote='spyros.s']55000χλμ έγινε λίγο νωρίτερα από το φυσιολογικό...στη ρελεξ
ποσό λυπητερής 1258,89 -
Το τυπικο service(λαδια,φιλτρο λαδιου,μπουζι,φιλτρο βενζινης) εγω προσωπικα το κανω καθε 10.000 χλμ με λαδια και φιλτρο λαδιου καθε 5.000.
Το κοστολογιο ειναι το εξης.
-Μπουζι 10 εως 20Ε η τετραδα
-Φιλτρο λαδιου περιπου 8-10Ε
-Φιλτρο βενζινης 12-15Ε
-Λαδια(5 λιτρα) περιπου 40Ε
-Εργασια περιπου 30ΕΔηλαδη στην χειροτερη περιπτωση δεν ξεπερναει τα 110Ε με τιποτα.
Απο εκει και περα για ιμαντα χρονισμου,κλπ,αυτα γινονται καθε 60.000 χλμ με το αναλογο κοστος(περιπου 350Ε).
Ο συμπλεκτης(δισκο-πλατο) κοστιζει περιπου 150-200Ε και μαζι με την εργασια μια λογικη τιμη ειναι 250-300Ε.
Απο οτι βλεπετε δεν ειναι και το πιο ακριβο αυτοκινητο...
Τωρα αντλια βενζινης,τροχαλια στροφαλου και καποια αλλα πραγματα που δεν ειναι μερη της τακτικης συντηρησης ειναι αλλη υποθεση.
-
Φίλε μου η καμένη αντλία βενζίνης και ότι οδήγησε στην ακινητοποίηση του οχήματος δικαιολογεί τα 652
-
[quote='spyros.s']Φίλε μου η καμένη αντλία βενζίνης και ότι οδήγησε στην ακινητοποίηση του οχήματος δικαιολογεί τα 652
-
cliodriver δυστυχώς δεν έχω πλέον το τιμολόγιο μπροστά μου για να δούμε και τα εργατικά. Δεν δόθηκε κάποια εντολή αφού το αυτοκίνητο έμεινε και απλά ζήτησε να της το φτιάξουν. Πήραν τηλ και της πρότειναν να κάνουν και το σέρβις λίγο νωρίτερα κάτι που δέχτηκε ως λογικό.
Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε 1258 ευρώ χρέωση και είμαι σίγουρος ότι αν με ενημέρωνε θα έκοβα κάτι στις διαπραγματεύσεις.
Εκ των υστέρων ότι και να γράψω άχρηστο είναι αφού δεν αλλάζει κάτι. Για να φανταστείς νόμιζα -όπως έγραψα στην αρχή- ότι το κόστος ήταν γύρω στο χιλιάρικο. Το ποσό το είδα όταν σας ανέβασα τα στοιχεία χθες. Μάλλον δεν με διάβασες από την αρχή:)
Το θέμα είναι ότι σε μένα αμαυρώθηκε η εικόνα ενός αυτοκινήτου που ως τώρα με εξαίρεση τους πολλαπλασιαστές -εντός εγγύησης- έκανε μόνο σέρβις και χαιρόσουν να το οδηγείς. Ελπίζω να μην ζητήσει κάτι άλλο στις επόμενες χιλιάδες χιλιόμετρα, τουλάχιστον για όσο καιρό θα βρίσκεται στην οικογένεια. Για την ώρα δεν έβγαλε κάτι άλλο και όλα δουλεύουν όπως πρέπει.Υ.Γ. Φυσικά και μιλάμε πάντα φιλικά!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αντλία αλλάξατε; Σας το είπαν στο service;
θα σε γελάσω γιατί δεν πήγα ο ίδιος...
ήταν πάντως λυπητερή κανά χιλιάρικο...να τι είχα γράψει...
-
Παιδιά αυτές τις μέρες θέλω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και σκέφτομαι πολύ σοβαρά το νέο Clio 1.4 16V (συγκεκριμένα την Dynamic έκδοση). Μου αρέσει αρκετά εξωτερικά και εσωτερικά αλλά δεν εχω ιδέα από οδηγική συμπεριφορά. Είναι ανετο στην οδήγηση? Έχει κανένα ελάττωμα κλπ?? Τα υλικά του?
Να σημειώσω οτι δεν έχω ιδέα από Renault. Το τωρινό αμάξι μου είναι το Nissan Almera.Ευχαριστώ!
-
Παιδιά αυτές τις μέρες θέλω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και σκέφτομαι πολύ σοβαρά το νέο Clio 1.4 16V (συγκεκριμένα την Dynamic έκδοση). Μου αρέσει αρκετά εξωτερικά και εσωτερικά αλλά δεν εχω ιδέα από οδηγική συμπεριφορά. Είναι ανετο στην οδήγηση? Έχει κανένα ελάττωμα κλπ?? Τα υλικά του?
Να σημειώσω οτι δεν έχω ιδέα από Renault. Το τωρινό αμάξι μου είναι το Nissan Almera.Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης patrinos_ έγραψε:
Αυτή τη δοκιμή βρήκα πρόχειρη .
-
Έκανα μεγάλο σέρβις σε εξειδικευμένο συνεργείο Ρενώ. Είναι αυτό που κάνουμε κάθε 4 χρόνια ή 60.000 χλμ. Άλλαξα μαζί σετ συμπλέτη και μια βάση. 750 ευρώ όλα. Λεπτομέρειες στο αντίστοιχο θρεντ.
-
famas, η βάση μηχανής εφθάρει ή το κοπάνησες πουθενά και κόπηκε;
-
Φίλε Νίκο, το αμάξι το είχα αγοράσει μτχ τον Φλεβάρη του 2004. Από τότε βάσεις δεν είχα πειράξει. Πριν κανά δίμηνο άλλαξα την κόντρα σασμάν γιατί στις αλλαγές χτυπούσε ελαφρά. Ενώ φαινόταν ΟΚ το λάστιχο είχε κοπεί στις 3 από τις 4΄θέσεις του.
Για την πάνω αριστερή μου την έδειξε ο μηχανικός. Φαινόταν ότι λόγω βάρους μηχανής δεν έπαιζε πολύ, αλλά μου έδειξε το λάστιχο που ήταν ολοσχερώς κομμένο. Η δε βίδα γύριζε σαν τρελλή.... Δεν το είχα κοπανήσει. 3-4 φορές σπινιαρίσματα...αυτά. Πάντως με την αλλαγή της ο συντονισμός μειώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. -
Το Clio μου ζυγίστηκε κιόλας στο ΚΤΕΟ, για τον Govus που τα συζητούσαμε...
Βάρος κατασκευαστή για το Clio 1.4 16V (όχι για τη συγκεκριμένη έκδοση): 980kg
Μετρημένο στο ΚΤΕΟ 10240Ν--->1043kg (Κατανομή 63,9-36,1 μπρος-πίσω).Η έκδοση είναι η 3d Cover 2001 με τους 4AB, ABS, ζάντες αλουμινίου 14' και A/C. Μέσα είχε μισό ρεζερβουάρ (περίπου 30 λίτρα βενζίνης) και όλα τα υγρά. Σαβούρα λίγη σχετικά, ρεζέρβα-γρύλο-πυροσβεστήρες κλπ.
-
Δηλαδή είναι μύθος ότι τα παλιά σουπερμίνι ζύγιζαν κάτω από τόνο.
Εμπειρίες και εντυπώσεις από Renault Clio 1.4 16V!