-
Προβλημα στο οργανο ενδειξης του υψους ωφειλεται η πτωση του Τουρκικου αεροσκαφους .
Οι πιλοτοι προσπαθησαν τελικα για ανωδυνη προσγειωση .Εκαναν οτι μπορουσαν.Μαλλον οταν απογειωθηκαν εβαλαν τον αυτοματο ο οποιος ακολουθησε λαθος υψος και πηραν στα χερια τους το πηδαλιο την τελευταια στιγμη. Οπτικα στην συνεχεια προσπαθησαν να σωσουν την κατασταση! -
Η ουσια του προβληματος: Failed to fly the aircraft!
Την πάτησαν σαν noobs... και ολα αυτα επειδη προκληθηκε δυσλειτουργια απο ενα αλτιμετρο! Βασικα μου φαινεται και η Boeing θα πρεπει να προβει σε διορθωτικες ενεργειες... -
πως γινεται να πεταει η ΟΑ απο ροδο για αλλους προορισμους σημερα και να μη πεταει η aegean λογω καιρου?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
πως γινεται να πεταει η ΟΑ απο ροδο για αλλους προορισμους σημερα και να μη πεταει η aegean λογω καιρου?Company Operating Procedures... λέγεται... Τα DO's and DONT's της κάθε εταρίας πέραν των τυπικών κανονισμών! Αλλες ειναι ποιο ελαστικες, αλλες ποιο αυστηρες κλπ κλπ...
Εγω αλλο θελω να μαθω... Πως γινεται να κλεινεις με Ολυμπιακη για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ και να πηγαινεις με HELLASJET! ή να κλεινεις για Ρουμανια και να πετας με αγνωστου ταυτοτητας ιπταμενο Yakovlev!!!
-
Το πρωτο δεν περιμενα να το δω σε εσωτερικο δρομολογιο τέτοιας κυκλοφοριας...
-
Το δε δευτερο... ειναι ο σεβασμος στον πελατη και το παθος που την διακρινει για την ασφαλεια των επιβατων της
-
-
Μου ήρθε αυτό το βίντεο και αναρωτιέμαι αν είναι αληθινό. Σε ακροβατικό αεροπλανάκι του σπάει η πτέρυγα και προσγειώνεται!!!
http://www.youtube.com/watch?v=fSbssO2D ... re=related
έψαξα να βρω κάτι ανάλογο αλλά τζίφος. Βρήκα αυτό το βίντεο με γνωστά και λιγότερο γνωστά αεροπορικά ατυχήματα αλλά κανείς τους δεν καταφέρνει να προσγειωθεί...
-
fake fake fake.
-
http://www.youtube.com/watch?v=LMiG-VLY ... re=related
-
http://www.youtube.com/watch?v=b43lAoov ... re=related
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
:yikes:
http://www.youtube.com/watch?v=b43lAoov ... re=relatedΝταξει... εκει στο πιλοτηριο τους εδερνε λιγο η μαλατσια...
-
Αν θυμάμαι καλά το σκηνικό έλαβε χώρα πέρσι στο αεροδρόμιο του Αμβούργου με αεροσκάφος της Lufthansa. Έχει τύχει να προσγειωθώ κι εγώ σε αυτό με Αirbus A300 της Lufthansa πριν 2 χρόνια, ευτυχώς χωρίς άνεμο
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
:yikes:
http://www.youtube.com/watch?v=b43lAoov ... re=relatedΝταξει... εκει στο πιλοτηριο τους εδερνε λιγο η μαλατσια...
α) ΘΑ ειχα χεστει τοσο πολυ πανω μου που το αεροπλανο θα ηθελε πεταμα μετα, δεν θα εφευγε ποτε η βρωμα.
β) εντυπωση μου εκανε που ειχε την δυναμη να το ξανασηκωσει ο πιλοτος (οχι τα @@ την δυναμη απο τους κινητητρες εννοω)
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
:yikes:Ψάξε για Wellington, NZ
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
β) εντυπωση μου εκανε που ειχε την δυναμη να το ξανασηκωσει ο πιλοτος (οχι τα @@ την δυναμη απο τους κινητητρες εννοω)
Οι κινητηρες ειναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ και μπορουν να το σηκωσουν με χαρακτηριστικη ανεση, το θεμα ειναι να προλαβουν να κανουν spool up γιατι δεν εχουν και αμεση αποκριση(αμαν ποια με αυτο το ηλεκτρογκαζο... )
-
Mε 6ρια (ΒΔ) η aegean να πετάει απο Ρόδο?
-
τη προηγουμενη βδομαδα δε πεταγε νομιζω με 6...η 7..δε θυμαμαι..επι 2,5 μερες αυτο...η ολυμπιακη δε πεταξε μονο τη πρωτη μερα...
το αστειο ηταν οτι απο τη κω πεταγε με τις ιδιες συνθηκες...δεν εχω βεβαια ground report απο κω αλλα συμφωνα με τα μετεονετ δεν ειχε διαφορα απο ροδο...
η φαση παντως να πεταει η ολυμπιακη και να μη πεταει η aegean μου καραβρωμισε...οι πτησεις της τεταρτης δηλαδη γινανε σαββατο πρωι...και ολοι πηγαιναν να κλεισουν με την ολυμπιακη..
-
Παιζει ρολο ο τυπος του αεροπλανου για το αν πεταει υπο καποιες καρικες συνθηκες μια εταιρια;
-
Eλπίζω να μην αποκλειστεί ο ξάδερφος, γιατί 6ρια θα έχει σίγουρα
-
από zougla.gr
Συγκυβερνήτης του Boeing που έπεσε στο Άμστερνταμ: ''Δώσε γκάζι δάσκαλε''
12 Μαρτίου 2009, 13:51Λίγες εβδομάδες μετά τη συντριβή αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών σε χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, που οδήγησε στο θάνατο 9 από τους 134 επιβαίνοντες, ο τηλεοπτικός σταθμός Star της Tουρκίας μετέδωσε τις τελευταίες συνομιλίες μέσα από το πιλοτήριο του Boeing 737- 800, που έλαβαν χώρα λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.
«Δώσε γκάζι δάσκαλε, δώσε γκάζι» ήταν τα τελευταία λόγια του συγκυβερνήτη προς τον κυβερνήτη του μοιραίου αεροπλάνου. Εκείνη την ώρα το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 594 μέτρων, αλλά το όργανο μέτρησης του υψόμετρου έδειχνε ότι πετούσε σε ύψος - 2,4! Οπότε αυτόματα έσβησαν οι μηχανές, χωρίς να το αντιληφτούν οι κυβερνήτες, καθώς ήταν ενεργοποιημένος ο αυτόματος πιλότος.
Όταν το αντιλήφθηκε ο συγκυβερνήτης, το αεροπλάνο βρισκόταν μόλις εννιά μέτρα πάνω από τη γη. Στο σημείο αυτό, οι πιλότοι προσπάθησαν να το ανεβάσουν, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Η ουρά ακούμπησε στο έδαφος κι ακολούθησε η συντριβή.
Αξιοσημείωτο είναι το αεροπλάνο οδηγούσε μαθητευόμενος πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας (ένας απόστρατος σμηναγός), ο κυβερνήτης (επίσης απόστρατος με μεγάλη εμπειρία) και ο συγκυβερνήτης (ο μόνος που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε).
Επίσης, αναφέρεται ότι ο μαθητευόμενος πιλότος δεν επιτρεπόταν να πετάει, αφού είχε μόνο 45 ώρες πτήσης, ενώ για να μπορέσει να πιλοτάρει χρειάζονται τουλάχιστον 100.
-
ΜΟυ γεννήθηκαν σήμερα καθώς γύριζα από Αγγλία δύ απορίες, και λέω να ρωτήσω τους ειδήμονες του φόρουμ:
- Για να προσεγγίσει ένα αεορπλάνο το αεροδρόμιο υποθέτω υπάρχουν τυποποιημένα σημεία, τυποποιημένη διαδικασία ανάλογα με το από που έρχεται, την ενδεχόμενη κίνηση, καιρό κλπ. Σήμερα λοιπόν ήρθαμε από Πάρνηθα, ΟΑΚΑ, μαζί με την Αττική οδό, ακριβώς πάνω από το αεροδρόμιο και μετά κάναμε μεγάλη στροφή στη θάλασσα προκειμένου να ευθυγραμμιστούμε για την προσγείωση.
Η ερώτηση μου είναι, για πιο λόγο η πορεία της προσέγγισης περνάει ακριβώς πάνω από το Βενιζέλος; Δε θα ήταν ευκολότερο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας να μη μαζεύονται πάνω από το αεροδρόμιο και αυτοί που ετοιμάζονται για προσγείωση;
- Απ' όσο γνωρίζω τα φλαπς του αεροπλάνου έχουν διάφορες θέσεις, ανάλογα με το πόση άνωση(και δυστυχώς οπισθέλκουσα) θέλουμε να παράγουν. Έχω την εντύπωση ότι στη σημερινή προσγείωση δεν ήταν πλήρως εκτεταμένα, στη θέση τέρμα κάτω με την οποία συνήθως προσγειωνόμαστε. Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
ΜΟυ γεννήθηκαν σήμερα καθώς γύριζα από Αγγλία δύ απορίες, και λέω να ρωτήσω τους ειδήμονες του φόρουμ:-
Η ερώτηση μου είναι, για πιο λόγο η πορεία της προσέγγισης περνάει ακριβώς πάνω από το Βενιζέλος; Δε θα ήταν ευκολότερο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας να μη μαζεύονται πάνω από το αεροδρόμιο και αυτοί που ετοιμάζονται για προσγείωση;
-
Απ' όσο γνωρίζω τα φλαπς του αεροπλάνου έχουν διάφορες θέσεις, ανάλογα με το πόση άνωση(και δυστυχώς οπισθέλκουσα) θέλουμε να παράγουν. Έχω την εντύπωση ότι στη σημερινή προσγείωση δεν ήταν πλήρως εκτεταμένα, στη θέση τέρμα κάτω με την οποία συνήθως προσγειωνόμαστε. Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό;
-
Δεν δυσκολευονται καθολου με την εννοια οτι ουτως η αλλως υπαρχει ο καθετος διαχωρισμος!
Δεν εχω εικονα απο τα landmarks που αναφερεις για να καταλαβω πληρως την πορεια σου... ομως μπορει να σου δωσει μια ιδεα ενα χοντροειδες approach pattern και το πως χρησιμοποιειτε... http://en.wikipedia.org/wiki/Airfield_traffic_pattern -
Δεν ειναι αναγκαστικο να τα χρησιμοποιησει στο full... εξαρταται απο το φορτιο του, τις καιρικες συνθηκες, τον διαδρομο... κλπ...Μπορει για πολλους λογους να θελει να διατηρησει λιγο υψηλοτερη ταχυτητα στο approach η μπορει και απλα επειδη ετσι του την βαρεσε...
-
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ