-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eφόσον στο VAGroup υπάρχει διαθέσιμος ο 1.6 FSi με 115 ίππους γιατί δεν τον χρησιμοποιούν στο Α4 όταν μάλιστα τον χρησιμοποιούν στο Α3...?Πραγματικά απορώ...
Ενας τύπος προχθές μου είπε ότι παρήγγειλε το νέο Octavia και ότι θα έχει τον FSi στα 1600cc και θα του δίνει 127HP. Eίναι δυνατόν?? Ισχύει τετοιο πράγμα?? Και δεν τον βάζουν στο Α4??
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Eφόσον στο VAGroup υπάρχει διαθέσιμος ο 1.6 FSi με 115 ίππους γιατί δεν τον χρησιμοποιούν στο Α4 όταν μάλιστα τον χρησιμοποιούν στο Α3...?
Πραγματικά απορώ...
Ενας τύπος προχθές μου είπε ότι παρήγγειλε το νέο Octavia και ότι θα έχει τον FSi στα 1600cc και θα του δίνει 127HP. Eίναι δυνατόν?? Ισχύει τετοιο πράγμα?? Και δεν τον βάζουν στο Α4??
Ο FSi σε όλες τις δυναμομετρήσεις είναι αρκετά παραπάνω από τα 115 που ανακοινώνει η VAG .... Προφανώς αυτό εκμεταλεύονται οι πωλητές της Skoda για να προωθήσουν το OCTAVIA 5 , που μάλλον είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο του ομίλου.
Α ... και απ'ότι είδα στο DRIVE και ο καινούργιος κινητήρας του FOCUS 1.6
απέδωσε 115,1 ίππους στους τροχούς και περίπου 129.3 στο στρόφαλο -
Καταρχην φιλε traveller δεν ειναι δυνατον να μην δωσεις σημασια στην εξωτερικη εμφανιση του αυτοκινητου.δεν λεω η ομορφια ειναι υποκειμενικη αλλα το α4 ειναι αναμφισβητητα ενα παρα πολυ ωραιο αυτοκινητο.
τωρα οσον αφορα τον κινητηρα αμεσου ψεκασμου επειδη πηγα και ειδα το καινουργιο α4 μου ειπαν οτι θα καθυστερησει αρκετα να τον χρησιμοποιησουν στον α4 γιατι θελουν να κλεισει τον κυκλο του το προηγουμενο μοντελο και δευτερο θα αυξησει κατα πολυ το κοστος αγορας.Αυτα μου ειπαν αυτα σας λεω,παντως απο κοντα το Α4 ειναι μπιμπελο ενα μικρο Α6 -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Eφόσον στο VAGroup υπάρχει διαθέσιμος ο 1.6 FSi με 115 ίππους γιατί δεν τον χρησιμοποιούν στο Α4 όταν μάλιστα τον χρησιμοποιούν στο Α3...?
Πραγματικά απορώ...
Ο FSi σε όλες τις δυναμομετρήσεις είναι αρκετά παραπάνω από τα 115 που ανακοινώνει η VAG .... Προφανώς αυτό εκμεταλεύονται οι πωλητές της Skoda για να προωθήσουν το OCTAVIA 5 , που μάλλον είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο του ομίλου.
Α ... και απ'ότι είδα στο DRIVE και ο καινούργιος κινητήρας του FOCUS 1.6
απέδωσε 115,1 ίππους στους τροχούς και περίπου 129.3 στο στρόφαλοΜάλλον έτσι πρέπει να είναι.
Ο τύπος που μου το έλεγε...'τούμπες έκανε'!! Είχε ενθουσιαστεί πάρα πολύ.
Με 21.000 χιλιάρικα όλα αυτα!! Δεν είχε καθόλου άδικο -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Καταρχην φιλε traveller δεν ειναι δυνατον να μην δωσεις σημασια στην εξωτερικη εμφανιση του αυτοκινητου.δεν λεω η ομορφια ειναι υποκειμενικη αλλα το α4 ειναι αναμφισβητητα ενα παρα πολυ ωραιο αυτοκινητο.
τωρα οσον αφορα τον κινητηρα αμεσου ψεκασμου επειδη πηγα και ειδα το καινουργιο α4 μου ειπαν οτι θα καθυστερησει αρκετα να τον χρησιμοποιησουν στον α4 γιατι θελουν να κλεισει τον κυκλο του το προηγουμενο μοντελο και δευτερο θα αυξησει κατα πολυ το κοστος αγορας.Αυτα μου ειπαν αυτα σας λεω,παντως απο κοντα το Α4 ειναι μπιμπελο ενα μικρο Α6Οχι, δεν είπα να μη δωσεις σημασία.Κάθε άλλο.Πιθανόν δεν το διατύπωσα ορθά.
Εννοούσα, ότι πολλές γνώμες μπορείς να ακούσεις γαι τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα αλλά μη δίνεις βάση στις γνώμες που μιλάνε για εξωτερική εμφάνιση, διότι είναι ένα ζήτημα καθαρά υποκειμένικό.
Αυτό ήθελα να πω(γράψω) ..δεν ξέρω βέβαια τι βγήκε... διότι δεν κάνω ποτέ 'προεπισκόπηση' -
τωρα οσον αφορα τον κινητηρα αμεσου ψεκασμου επειδη πηγα και ειδα το καινουργιο α4 μου ειπαν οτι θα καθυστερησει αρκετα να τον χρησιμοποιησουν στον α4 γιατι θελουν να κλεισει τον κυκλο του το προηγουμενο μοντελο και δευτερο θα αυξησει κατα πολυ το κοστος αγορας.Αυτα μου ειπαν αυτα σας λεω,παντως απο κοντα το Α4 ειναι μπιμπελο ενα μικρο Α6H μεγάλη γρίλια μπροστά, στο νέο Α4, πραγματικά δένει άψογα,
ίσως καλύτερα και από το Sportback -
Εχεις απολυτο δικιο,του προσδιδει αυτο το κατι παραπανω
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και μάλιστα θα προτιμούσα το V50 και όχι το S40, μιας και το station είναι σαφώς πιο πρακτικό.Ήδα στον Βόλο δύο V50! Μάλιστα το ένα ήταν δίλιτρο ντήζελ. αλλά με πινακίδες Λουξεμβούργου.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και μάλιστα θα προτιμούσα το V50 και όχι το S40, μιας και το station είναι σαφώς πιο πρακτικό.To V50 είναι πραγματικά πολύ όμορφο station (από τα ελάχιστα που μου αρέσουν)
-
Λιγο ασχετο με το θεμα μας.πριν απο καμμια ωρα ειδα την cls 500,σταματημενη.τι αυτοκινητο ειναι αυτο ρε παιδια.κατι τετοιες στιγμες νιωθω οτι οι περρισοτεροι απο εμας οδηγουμε καρουλια Μην τυχον και παρεξηγηθει κανενας απλα λεω σιγα τι θα αγορασεις λευτερη(το ονομα μου) Εσεις παντως συνεχιστε να παραθετεται τις αποψεις σας και που ξερεις καποια στιγμη το ερωτημα να ειναι cls 500 η s600
-
Λιγο ασχετο με το θεμα μας.πριν απο καμμια ωρα ειδα την cls 500,σταματημενη.τι αυτοκινητο ειναι αυτο ρε παιδια.κατι τετοιες στιγμες νιωθω οτι οι περρισοτεροι απο εμας οδηγουμε καρουλια Μην τυχον και παρεξηγηθει κανενας απλα λεω σιγα τι θα αγορασεις λευτερη(το ονομα μου) Εσεις παντως συνεχιστε να παραθετεται τις αποψεις σας και που ξερεις καποια στιγμη το ερωτημα να ειναι cls 500 η s600Χθες το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή είχε νεαρο τραγουδιστή που ο επιχειρηματίας στην Θεσ/νίκη του έκανε δώρο την CLS . Μάλλόν αυτόν είδες . Και μετά σου λέει γίνε γιατρός FAME STORY ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ
-
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Λιγο ασχετο με το θεμα μας.πριν απο καμμια ωρα ειδα την cls 500,σταματημενη.τι αυτοκινητο ειναι αυτο ρε παιδια.κατι τετοιες στιγμες νιωθω οτι οι περρισοτεροι απο εμας οδηγουμε καρουλια Μην τυχον και παρεξηγηθει κανενας απλα λεω σιγα τι θα αγορασεις λευτερη(το ονομα μου) Εσεις παντως συνεχιστε να παραθετεται τις αποψεις σας και που ξερεις καποια στιγμη το ερωτημα να ειναι cls 500 η s600
Χθες το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή είχε νεαρο τραγουδιστή που ο επιχειρηματίας στην Θεσ/νίκη του έκανε δώρο την CLS . Μάλλόν αυτόν είδες . Και μετά σου λέει γίνε γιατρός FAME STORY ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ
Οχι δα ....κατσε να δεις σε κανα δυο χρονια την τυχη ολων αυτων των 'αστερων'..δεν θα τους ξερει ουτε η μανα τους
-
Νομίζω ότι το να δώσεις κάποια λεφτά παραπάνω για να πάρεις ένα αυτοκίνητο Volvo, το οποίο υπάρχει σχεδόν αυτούσιο σε άλλες δύο ενσαρκώσεις (Focus, 3), είναι βλακεία. Ιδίως αν δεν πηγαίνεις για κάποιον από τους 'καλούς' κινητήρες της Volvo. Σου λέω εμφατικά να χτυπήσεις το δίλιτρο 3 sedan. Θα σου μείνουν αρκετά στην τσέπη (λόγω 'ονόματος'), θα έχεις ένα αμάξι που θα καμαρώνεις κάθε πρωί, καλύτερες επιδόσεις, και το πολυπόθητο 'made in Japan'.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Νομίζω ότι το να δώσεις κάποια λεφτά παραπάνω για να πάρεις ένα αυτοκίνητο Volvo, το οποίο υπάρχει σχεδόν αυτούσιο σε άλλες δύο ενσαρκώσεις (Focus, 3), είναι βλακεία. Ιδίως αν δεν πηγαίνεις για κάποιον από τους 'καλούς' κινητήρες της Volvo. Σου λέω εμφατικά να χτυπήσεις το δίλιτρο 3 sedan. Θα σου μείνουν αρκετά στην τσέπη (λόγω 'ονόματος'), θα έχεις ένα αμάξι που θα καμαρώνεις κάθε πρωί, καλύτερες επιδόσεις, και το πολυπόθητο 'made in Japan'.΄
Δηλ μας λες ότι Volvo=Mazda=Ford....?
Ανήκουν στο ίδιο γκρουπ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είτε πάρεις το 3 είτε το S40 είναι ίδια!
Μοιράζονται κάποια κοινά parts...μέχρι εκεί όμως! -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και μάλιστα θα προτιμούσα το V50 και όχι το S40, μιας και το station είναι σαφώς πιο πρακτικό.
To V50 είναι πραγματικά πολύ όμορφο station (από τα ελάχιστα που μου αρέσουν)
Εμένα πάλι,τελευταία μου αρέσουν αρκετά station,και μάλιστα περισσότερο από τα αντίστοιχα sedan/hatchback π.χ 307 και 407 station,Laguna station,C-class station,V-50 κλπ.
Λέτε να μεγάλωσα?Μπαααά....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νομίζω ότι το να δώσεις κάποια λεφτά παραπάνω για να πάρεις ένα αυτοκίνητο Volvo, το οποίο υπάρχει σχεδόν αυτούσιο σε άλλες δύο ενσαρκώσεις (Focus, 3), είναι βλακεία. Ιδίως αν δεν πηγαίνεις για κάποιον από τους 'καλούς' κινητήρες της Volvo. Σου λέω εμφατικά να χτυπήσεις το δίλιτρο 3 sedan. Θα σου μείνουν αρκετά στην τσέπη (λόγω 'ονόματος'), θα έχεις ένα αμάξι που θα καμαρώνεις κάθε πρωί, καλύτερες επιδόσεις, και το πολυπόθητο 'made in Japan'.
΄
Δηλ μας λες ότι Volvo=Mazda=Ford....?
Ανήκουν στο ίδιο γκρουπ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είτε πάρεις το 3 είτε το S40 είναι ίδια!
Μοιράζονται κάποια κοινά parts...μέχρι εκεί όμως!Ναι, κάποια κοινά parts, όπως σασί και αναρτήσεις, ελάχιστης σημασίας ομοιότητες δηλαδή..
Τα αυτοκίνητα είναι ΠΟΛΥ όμοια μεταξύ τους, ακόμα και εμφανισιακά μπορείς να δεις κάποιες ομοιότητες.. οι όποιες διαφορές εντοπίζονται στα εμφανισιακά χαρακτηριστικά που προσδίδει η κάθε εταιρία (εταιρική ταυτότητα), στο εσωτερικό, στους κινητήρες και στην επιλογή του εξοπλισμού.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Smart ForFour και το νέο Mitsu Colt. Ίδια αυτοκίνητα - ή μάλλον ένα αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Smart ForFour και το νέο Mitsu Colt. Ίδια αυτοκίνητα - ή μάλλον ένα αυτοκίνητο.ναι, αλλά στην τσέπη έχουν αρκετή διαφορά
-
Γιαυτό λέω και εγώ ότι είναι 'βλακεία' * να πάρεις το ακριβό, τη στιγμή που υπάρχει το ίδιο φθηνό.
- τα εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθούμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του
-
Καταρχην να σας πω οτι δεν με ενδιαφερει να αγορασω ουτε 3 ουτε φοκους,ειμαι αναμεσα στα δυο παραπανω και κυριως προς το α4.Σε πινακα που εχω δει σε περιοδικο παιρνουν την ιδια ακριβως βαθμολογια (8.70)και μαλιστα στον κινητηρα εχουν την ιδια βαθμολογια.πως το εξηγειτε αυτο την στιγμη που οι περισσοτεροι μου λετε να προτιμησω το βολβο κυριως λογω κινητηρα.απο οτι βλεπω το Α4 δινει 144nm/3800 και το βολβο 161/4400. και διαφορα στα 0-100 μολις 6 sec για το βολβο.μηπως παιδια η διαφορα ειναι πολυ μικρη στην πραγματικοτητα παρολου που το ενα 1.6 και το αλλο 1.8?
-
Καταρχην να σας πω οτι δεν με ενδιαφερει να αγορασω ουτε 3 ουτε φοκους,ειμαι αναμεσα στα δυο παραπανω και κυριως προς το α4.Σε πινακα που εχω δει σε περιοδικο παιρνουν την ιδια ακριβως βαθμολογια (8.70)και μαλιστα στον κινητηρα εχουν την ιδια βαθμολογια.πως το εξηγειτε αυτο την στιγμη που οι περισσοτεροι μου λετε να προτιμησω το βολβο κυριως λογω κινητηρα.απο οτι βλεπω το Α4 δινει 144nm/3800 και το βολβο 161/4400. και διαφορα στα 0-100 μολις 6 sec για το βολβο.μηπως παιδια η διαφορα ειναι πολυ μικρη στην πραγματικοτητα παρολου που το ενα 1.6 και το αλλο 1.8?Δεν πιστεύω να τα διάβασες αυτά σε καμία μετάφραση γερμανικού περιοδικού που εξ' ορισμού τα γερμανικά έχουν bonus;
Ειδικά αυτό με τις βαθμολογίες... πχ το ένα παίρνει στον κινητήρα 5 και σε χώρους 10, ΜΟ=7,5. το άλλο 10 στον κινητήρα και σε χώρους 5, ΜΟ=7,5. Ποιο είναι καλύτερο;
AUDI A4 1.6 new H VOLVO S.40 1.8 SUMMUM