-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, εντάξει. Έβλεπα τις προάλλες μια εκπομπή για τη Δανία. Ένας ψυχάκιας άνοιξε ένα ψωμάκι κι ακούμπησε πάνω του κατακόκκινο κιμά κι ένα ωμό αυγό.To φιλέτο tartare της συζήτησης ...[tartarmad στη Δανία πάνω στο ψωμάκι Rugbrød]
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καταστροφολογείς λιγάκιΛες;
έχω φρικάρει με τα κρέατα λόγω νομοθεσίας που επιτρέπει τα πάντα στην εκτροφή των ζώων.Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε ο ωμός κιμάς και θυμάμαι στην Ιταλία πουλούσαν σάντουιτς με ωμό κιμά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, εντάξει. Έβλεπα τις προάλλες μια εκπομπή για τη Δανία. Ένας ψυχάκιας άνοιξε ένα ψωμάκι κι ακούμπησε πάνω του κατακόκκινο κιμά κι ένα ωμό αυγό.
Όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη από τα ψητά ρε μάπες, εσείς πηδάγατε από τα δέντρα για να δαγκώσετε στο λαιμό κανένα αγριοκάτσικο.Πολύ συνηθισμένο, στη Γαλλία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρώνε καθημερινά αυτό που περιγράφεις : steak tartare με ωμό αβγό - à cheval - από πάνω
Oeuf à Cheval sur Steak haché
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καταστροφολογείς λιγάκι
Λες;
έχω φρικάρει με τα κρέατα λόγω νομοθεσίας που επιτρέπει τα πάντα στην εκτροφή των ζώων.Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε ο ωμός κιμάς και θυμάμαι στην Ιταλία πουλούσαν σάντουιτς με ωμό κιμά.
Eμένα ακόμα μου αρέσει. Όταν φτιάχνει η μάνα μου σαρμαδάκια/κεφτεδακια/γιουβαρλακια/μπιφτεκια ο μισός κιμάς φεύγει από μένα πριν ακόμα μαγειρευτεί. Προς το παρόν δεν έχω πάθει τπτ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε ο ωμός κιμάς και θυμάμαι στην Ιταλία πουλούσαν σάντουιτς με ωμό κιμά.Βοδινό ή αλόγου;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καταστροφολογείς λιγάκι
Λες;
Ο ωμός κιμάς φυσικά είναι πιο επικίνδυνος από ένα medium rare steak...
Αλλά να σου πω και κάτι ακραίο ? Και να πάθεις σαλμονέλα θα βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που το έπαθες, θα φτύσεις το γάλα της μάνας σου αλλά να πεθάνεις σχεδόν αποκλείεται : έχει ποσοστό 1-3% θανάτων και αφορά σχεδόν ολοκληρωτικά ευπαθείς ομάδες, δηλ. βρέφη και ηλικιωμένους...
Ούτε καν τη ζωή σου σε κίνδυνο δε βάζεις
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
To φιλέτο tartare της συζήτησης ...[tartarmad στη Δανία πάνω στο ψωμάκι Rugbrød]
-
koutsan που πηγαίνεις στην Αθήνα για τέτοιες γευσεις?
Ο 'χρυσός ταύρος' τι λέει απο τιμές?EDIT: Ακυρο για τις τιμές, βλέπω το μενου τώρα.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
koutsan που πηγαίνεις στην Αθήνα για τέτοιες γευσεις?
Ο 'χρυσός ταύρος' τι λέει απο τιμές?EDIT: Ακυρο για τις τιμές, βλέπω το μενου τώρα.
Είναι αδικαιολόγητα ακριβό κατά τη γνώμη μου...Το φαγητό είναι καλό, το περιβάλλον στη Βάρη είναι λίγο φτωχό και ψυχρό, συνολικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι φτηνότερο...Πάντως το κρέας του ήταν σαφέστατα καλό
Γενικώς στην Αθήνα δεν ξέρω μέρη για τέτοιες γεύσεις ...Προ ημερών είχα πάει στο SPUNTINO στη Γλυφάδα και πήραμε 4 άτομα μια θεώρατη μπριζόλα 1,25 κg 4 δάχτυλα πάχος..Αφού μου τα ζάλισε ο σερβιτόρος ότι πήραμε πολλά (είχαμε πάρει τον κ@λο μας σε ορεκτικά ), ότι σερβίρεται κάπως άψητο και είναι λίγο ιδιόρρυθμο πιάτο μπλα μπλα παρατηρήσεις στις οποίες του απάντησα με ένα χαμόγελο λέγοντας 'Περίφημα' τελικά μας την έφεραν πολύ καλοψημένη για τα γούστα μου...Δεν μπόρεσα να μην το πω στο τέλος : 'Μου τα ζαλίσατε ότι θα είναι άψητο και μου φέρνετε αυτό? Αυτό το λέτε saignant ? ' Μου άρχισε τις δικαιολογίες ξέρετε στην Ελλάδα οι πελάτες μας δεν έχουν μάθει μπλα μπλα...
Τέσπα στους άλλους 3 άρεσε πολύ, σε μένα λιγότερο αλλά κακό δεν ήταν, Bof που λένε κι οι Γάλλοι Στα υπόψην ότι και οι άλλοι 3 είναι οπαδοί του άψητου, 1 κοπέλα μάλιστα έγκυος, ο δε άντρας της φανατικός του saignant και την έχει μυήσει
-
Από τα προσφάτως επισκεφθέντα, σε νορμάλ price range, η Χρύσα έχει αρκετά τίμια φιλέτα.
Ωραίος απλός χώρος, μικρό μενού μεν, αλλά όλα σχεδόν είναι πολύ προσεγμένα και νόστιμα.
-
Τέσπα στους άλλους 3 άρεσε πολύ, σε μένα λιγότερο αλλά κακό δεν ήταν, Bof που λένε κι οι Γάλλοι Στα υπόψην ότι και οι άλλοι 3 είναι οπαδοί του άψητου, 1 κοπέλα μάλιστα έγκυος, ο δε άντρας της φανατικός του saignant και την έχει μυήσει
την κυρα Στέλλα την έχεις μυήσει;
-
Τέσπα στους άλλους 3 άρεσε πολύ, σε μένα λιγότερο αλλά κακό δεν ήταν, Bof που λένε κι οι Γάλλοι Στα υπόψην ότι και οι άλλοι 3 είναι οπαδοί του άψητου, 1 κοπέλα μάλιστα έγκυος, ο δε άντρας της φανατικός του saignant και την έχει μυήσειΕίναι [edit:] περιορισμένη ευθύνης.
http://el.wikipedia.org/wiki/Τ�% ... F.83.CE.B7
http://el.wikipedia.org/wiki/Τ�% ... D.CE.B7.29
-
Αν η μπριζολα μουγκανιζει οταν την κοβεις .............
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι ηλίθια στον ίδιο βαθμό που είναι έγκυος.
Μετάδοση
Το τοξόπλασμα εμφανίζει τρεις μολυσματικές μορφές και κύριος ξενιστής του είναι η γάτα. Μέσω της γάτας μπορεί να προσβάλλει τον άνθρωπο και άλλα ζώα (πουλιά, τρωκτικά, χοίρους, πρόβατα κ.ά.). Η γάτα μολύνεται με τη βρώση μολυσμένου κρέατος ή απορριμάτων. Ο άνθρωπος μολύνεται με κατάποση κύστεων του παρασίτου από κόπρανα γάτας που έχουν βρεθεί στα χέρια του (σύνηθες για παιδιά) ή με τη βρώση ατελώς ψημένου χοιρινού κρέατος που περιέχει μολυσματικές κύστεις. Συνεπώς, κύρια πηγή μετάδοσης στον άνθρωπο στις αναπτυγμένες χώρες είναι τα κατοικίδια ζώα, κυρίως οι γάτες και τα οικιακά ποντίκια. Η γάτα πάντως και ορισμένα αιλουροειδή είναι τα μόνα ζώα στο εντερικό σύστημα των οποίων το παράσιτο ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του, με αποτέλεσμα την αποβολή των ωοκέστεών του με τα κόπραναγια διάστημα 10-20 ημερών.
Δεν υπάρχει απευθείας μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, εκτός από την ενδομήτρια μετάδοση(βλ. παρακάτω). Η περίοδος επώασης του παρασίτου είναι 5-20 ημέρες μετά από επαφή με τα κόπρανα γάτας και 10-23 ημέρες μετά από κατανάλωση μιασμένου κρέατος. Οι κύστεις στους ιστούς των σφαγίων παραμένονυ μολυσματικές όσο χρονικό διάστημα το κρέας παραμένει άψητο.
Ποιες να είναι οι πιθανότητες να φας 'ατελώς ψημένο **χοιρινο **κρέας που περιέχει μολυσματικές κύστεις' ή κόπρανα γάτας?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι η 3η της παρέας και ναι την έχω μυήσει
Αλλά δε χρειάστηκε να προσπαθήσω, θεωρώ αυτονόητο ότι αν ξεκινήσεις να δοκιμάζεις το κρέας όπως πρέπει ψημένο δεν ξαναγυρνάς πίσω στα καρβουνιασμένα και στεγνά κομμάτια από σόλα που σερβίρουν ...Μια φορά είχα μαγειρέψει - για τους προαναφερθέντες 3 - magret de canard (φιλέτο στήθους πάπιας) με μέλι και μου 'άρπαξε' λίγο 2-3 λεπτά παραπάνω και έβριζα άσχημα για την αποτυχία...Οι άλλοι 3 άρχισαν (πριν δοκιμάσουν) τα 'έλα μωρέ σιγά μην άλλαξε η πάπια με 2-3 λεπτά παραπάνω' αλλά όταν δοκίμασαν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και συμφώνησαν ότι είχε παραψηθεί (μιλάμε ότι θέλουν 5-6 λεπτά ψήσιμο max)...Ευτυχώς το έσωσα στην αρχή με μια πολύ καλή κρεμμυδόσουπα
Το magret de canard ΑΠΑΙΤΕΙ να είναι ροζέ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι [edit:] περιορισμένη ευθύνης.
Έπαιζα στοίχημα για την παρέμβαση, ΤΩΡΑ το έλεγα σε κάποιον ότι το είχα βάλει ειδικά για σένα...
Την άλλη φορά θα σε ρωτάμε μιας και ξέρεις καλύτερα
-
Είναι η 3η της παρέας και ναι την έχω μυήσει
Αλλά δε χρειάστηκε να προσπαθήσω, θεωρώ αυτονόητο ότι αν ξεκινήσεις να δοκιμάζεις το κρέας όπως πρέπει ψημένο δεν ξαναγυρνάς πίσω στα καρβουνιασμένα και στεγνά κομμάτια από σόλα που σερβίρουν ...Μια φορά είχα μαγειρέψει - για τους προαναφερθέντες 3 - magret de canard (φιλέτο στήθους πάπιας) με μέλι και μου 'άρπαξε' λίγο 2-3 λεπτά παραπάνω και έβριζα άσχημα για την αποτυχία...Οι άλλοι 3 άρχισαν (πριν δοκιμάσουν) τα 'έλα μωρέ σιγά μην άλλαξε η πάπια με 2-3 λεπτά παραπάνω' αλλά όταν δοκίμασαν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και συμφώνησαν ότι είχε παραψηθεί (μιλάμε ότι θέλουν 5-6 λεπτά ψήσιμο max)...Ευτυχώς το έσωσα στην αρχή με μια πολύ καλή κρεμμυδόσουπα
Το magret de canard ΑΠΑΙΤΕΙ να είναι ροζέΤώρα χωρίς πλάκα, πρέπει να μας μαγειρέψεις κάποια στιγμή ή έστω να φάμε κάπου παρέα .
-
@koutsan:
Να ρωτήσουμε κανένα κομπογιαννίτη με πτυχίο γυναικολόγου-μαιευτήρα. Όλο μαλακίες λένε κι αυτοί οι ηλίθιοι.
Το σωστό είναι αυτό που μας είπε ο πολυταξιδεμένος φίλος μας από το γαλατικό χωριό. [edit: ] -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τώρα χωρίς πλάκα, πρέπει να μας μαγειρέψεις κάποια στιγμή ή έστω να φάμε κάπου παρέα .
Μα τι λες τώρα ? Παίζεις με το κεφάλι σου? Αν μάλιστα 'γονιμοποιήσεις' και τη γκόμενά σου τα πράγματα σκουραίνουν, κλουβάκι αποστειρωμένο μετά...
Δε διαβάζεις τι λέει ο Μάνος ?
-
γα-λατικο έγραψες; λέω κι εγώ τι γράφει
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)