-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάντως οφειλω να ομολογησω πως οταν ανακοινωνα οτι θα μαγειρεψω σπιτι μου, μαζευοταν αρκετος κοσμος.....
Και στο δικό μου...
Τώρα που το σκέφτομαι, καιρό έχω να το κάνω...Σαν να ήρθε ο καιρός...
Εγω πλέον δεν μένω μόνος μου...μένω με γονείς...αντίο φοιτητική ζωή... κλαψ
Με το καλό και μία δουλειά λοιπόν φίλε μου!!!
Νά σαι καλα... Ήδη δούλευω αλλα σε κατι ασχετο (σερβιτορος)... αλλα τ οκυνηγαω..που θα μου παει! κατι καλο θα κατσει!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Kaθοτι φοοιτητης στη Μυτιλήνη (μεχρι πριν 4 μηνες-τωρα ειμαι....ανεργος) εμαθα να μαγειρευω γιατι αν περιμενα να ερθει το φαγητο μου απο την αθηνα....ζησε Μαι!!!....να φας τριφυλλι!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
............Ορίστε δύο γρήγορες συνταγές:Σκορδομακάρονα (δικής μου έμπνευσης)
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε στο σουρωτήρι. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε (δεν καίμε, είναι ανθυγιεινό) ένα ποτηράκι ελαιόλαδο και ....................................).
δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ γνωστη ιταλικη συνταγη της πιο απλης μακαροναδας που εχει θρεψει γεννιες ιταλων [και οχι μονο] λεγεται al oglio και την δοκιμασα πρωτη φορα πριν 20-25 χρονια οταν μου την ετοιμασε σε ελαχιστο χρονο ενας κολλητος που σπουδαζε στην ιταλια και επειδη δεν ειχε πολλα για πολυτελειες την ειχε ''ξευτιλησει''
παντως ειναι νοστιμη και την τιμω τακτικα αφου τα ζυμαρικα ειναι η αδυναμια μου ενω μονο εγω τα μαγειρευω στο σπιτι μου....... η σπεσιαλιτε μου δε ειναι farfale con salmone.......ητοι φιογκακια με ασπρη σαλτσα που περιλαμβανει μανιταρια και σολωμο ψιλοκομενα με λιγη μουσταρδα και μαιντανο.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η σπεσιαλιτε μου δε ειναι farfale con salmone.....έτσι όπως το πάει αυτό το τόπικ, μου τρέχουν τα σάλια όλη μέρα... κι ας είμαι φαγωμένος... λαίμαργο θα με κάνετε
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
η σπεσιαλιτε μου δε ειναι farfale con salmone.....
έτσι όπως το πάει αυτό το τόπικ, μου τρέχουν τα σάλια όλη μέρα... κι ας είμαι φαγωμένος... λαίμαργο θα με κάνετε
Σπύρος
και εχω λιγα μετρα απο το σπιτι μου ενα πολυ καλο ιταλικο με κατι καταπληκτικα και ιδιαιτερως μεγαλα και χορταστικα πιατα!!
-
έτσι όπως μας τα λες, αν φτιάχνεις τόσο καλή πάστα, τότε δε σου χρειάζεται ...........
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ γνωστη ιταλικη συνταγη της πιο απλης μακαροναδας που εχει θρεψει γεννιες ιταλων [και οχι μονο] λεγεται al oglio και την δοκιμασα πρωτη φορα πριν 20-25 χρονια οταν μου την ετοιμασε σε ελαχιστο χρονο ενας κολλητος που σπουδαζε στην ιταλια και επειδη δεν ειχε πολλα για πολυτελειες την ειχε ''ξευτιλησει''
Με πρόλαβαν οι Ιταλοί γμτ! Δεν πειράζει, σπεντζοφάι και μουσακά δεν ξέρουν να φτιάχνουν και οι πίτσες τους κάνουν μόνο για φρίσμπι σε σχέση μ'αυτές που τρώμε εδώ. Χα!
-
έτσι όπως μας τα λες, αν φτιάχνεις τόσο καλή πάστα, τότε δε σου χρειάζεται ...........ναι αλλα οταν δεν εχεις τα υλικα ή την ορεξη να μαγειρεψεις τι κανεις;;
εγω παω και τρωω μια λαζανια με θαλλασινα [γαριδες-μυδια-χταποδι] σε κοκκινη πικαντικη σαλτσα !!!!!!
-
Εγώ νομίζω πως τα καταφέρνω αρκετά στα φιλετοειδή κρέατα (κοτόπουλο-χοιρινό) τα οποία μαγειρεύω στο τηγάνι σε διάφορες μορφές (φέτες,λωρίδες,κομματάκια κλπ) με απειροελάχιστο λάδι και με συνοδεία διαφόρων πραγμάτων όπως λαχανικά,κρέμα γάλακτος,ρύζι και γαρνίρω με σάλτσες δικής μου έμπνευσης του τύπου 'λίγη μουστάρδα,λίγη μαγιονέζα,κρασάκι...μμμμ...καλή είναι!'.
Επίσης κάνω τα κλασσικά αυγά,πατάτες,μακαρόνια.Πάντως αρκετές φορές τη βγάζω μόνο με σαλάτες ή ψωμοτύρι γιατί βαριέμαι να ασχοληθώ...Τώρα τελευταία έχω μειώσει δραστικά τους γύρους,σουβλάκια και λοιπά gourmet γεύματα....ευτυχώς!
Πάντως έχουμε ξεφύγει τελείως....
Για να θέσω και άλλο ένα καυτό θέμα επί τάπητος:ΓΛΥΚΑ φτιάχνουμε;;;
-
Υπηρξα φοιτητης απο το '99 μεχρι το '04 στο Λονδινο οποτε εχω μαθει καποια πραγματακια...
Μακαρονια/ρυζι
Σαλατες
Ομελετες
Πατατες τηγανιτες
Μπριζολες/μπιφτεκια/κοτοπουλο (σε τηγανι και φουρνο) κτλ
Corn FlakesΕπισης εχω μαθει να παραγγελνω φαγητα απ'έξω σε περιπτωση που αποτυχουν τα παραπανω...
ΥΓ. Ευτυχως που στην Αγγλια ειχαμε αρκετες φιλες (κυριως Ελληνιδες) που φροντιζαν για τη διατροφη μας...
-
Προτείνω να δημοσιευτούν στο forum συνταγές των οποίων το αποτέλεσμα θα μπορεί να μεταφέρεται σε μπωλ , τάπερ κλπ και να καταναλώνεται σε εκδρομές ώστε να 'δικαολογηθεί' η ύπαρξη της ενότητας ... ΝΑ ΚΡΑΤΆΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ
-
η σπεσιαλιτε μου δε ειναι farfale con salmone.....
έτσι όπως το πάει αυτό το τόπικ, μου τρέχουν τα σάλια όλη μέρα... κι ας είμαι φαγωμένος... λαίμαργο θα με κάνετε
Σπύρος
Ναι...θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να το κάνουμε αυτό!!!
Ενα καλό Ιταλικό (με delivery) είναι σε μια κάθετο της Δαβάκη στην Καλλιθέα (Θουκυδίδου?)!!...Εκπληκτική μακαρονάδα και φοβερή πίτσα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι...θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να το κάνουμε αυτό!!!Ενα καλό Ιταλικό (με delivery) είναι σε μια κάθετο της Δαβάκη στην Καλλιθέα (Θουκυδίδου?)!!...Εκπληκτική μακαρονάδα και φοβερή πίτσα!!
...το καλύτερο όμως, Da Bruno στην Αγ. Αλεξάνδρου στο Π.Φ. Και μετά τη μάσα, τρελή πανακόττα....
Σπύρος
-
Καθότι μακαρονόφιλος κι εγώ φτιάχνω ωραίες μακαρονάδες με δική μου σάλτσα πέστο (έχω ξεσκίσει τους βασιλικούς στις γλάστρες.) Ακόμη η τυρόπιτα μου είναι καλή όπως λέγεται απο τους δοκιμαστές της.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι προτιμώ το φαί της μάνας μου καθότι Σμυρνιά, αλλα βέβαια 40+ χρονών γαιδούρι παντρεμένος με παιδί είναι λίγο δύσκολο να την επισκέπτομαι για φαγητόΤέτοιες μέρες όμως τιμώ όπως πρέπει μελομακάρονα και κουραμπιέδες που φτιάχνει (δίαιτα...next year )
Το μόνο που λείπει είναι να κάνουμε μια συνεστίαση τώρα, όπως οι διάφορες κυρίες φιλοπτώχων ταμείων.
Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και επιτροπή του φόρουμ να εκλέξει τον καλύτερο μάγειρα. Ο νικητής κερδίζει βόλτα απο το περιοδικό -
...το καλύτερο όμως, Da Bruno στην Αγ. Αλεξάνδρου στο Π.Φ. Και μετά τη μάσα, τρελή πανακόττα....
Σπύρος
Σωστός!!! Που παλιότερα ηταν στον Σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά!!
Ωραία φαγητό!!! -
Λοιπόν, θα σας δώσω μία μυστική (όχι πλέον )συνταγή για **ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ **για να πάθετε πλάκα!!
Υλικά
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ βούτυρο
2 κούπες αλεύρι
7 αυγά (τα θεωρώ πολλά και βάζω 5)
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κακάοΕκτέλεση
Λιώνεις σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Παράλληλα χτυπάς στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. μόλις λιώσει την ρίχνεις στο μίξερ. Προσθέτεις το αλεύρι σιγά-σιγά.Βουτυρώνεις μία φόρμα παραλληλόγραμμη ή στρογγυλή με τρύπα ή ταψάκι (η στρογγυλή είναι καλύτερη), και την πασπαλίζεις με κακάο (λίγο). Προθερμαίνεις τον φούρνου στους 300 βαθμούς. Βάζεις το μείγμα στη φόρμα και στον φούρνο και - ΠΡΟΣΟΧΗ - σβήνουμε τον φούρνο. Το σουφλέ ψήνεται με την θερμότητα για 11-12 λεπτά. Όχι λιγότερο (δεν θα έχει πήξει το αλεύρι) , όχι περισσότερο (θα πήξει η κουβερτούρα).
Βγάζει 10-15 μερίδες, ανάλογα πόσο απαιτητικοί είστε.Ιδανικός τρόπος να το σερβίρουμε φέτες και ζεστό με παγωτό της επιθυμίας σας. Το κρατάμε μέχρι 2 μέρες εκτός ψυγείου (συνήθως δεν υπάρχει μετά από 2 μέρες ) και μετά στο ψυγείο. Από το ψυγείο κόβουμε φέτες το βάζουμε σε ένα microwave για 40-50 δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί η σοκολάτα και βάζουμε πάνω ή δίπλα το παγωτό να λειώσει.
Edit: Μπορούμε να το γαρνίρουμε με λιώμενη κουβερούρα που έχουμε κρατήσει (να βάλετε τότε παραπάνω από 400 γρ) ή σιρόπι σοκολάτας ή......λευκή λιωμένη σοκολάτα.
Δοκιμάστε το και όσοι είναι fun της σοκολάτας θα πάθουν.....
-
Πάντα το έλεγα ότι είμαι στο σωστό Φόρουμ!!!
-
Αν σας αρέσει ο παστουρμάς, 'Πίττα Καισάρειας'
Σχετικα απλή συνταγή, αλλά delikatessen.
Παίρνουμε 10 λεπτές φέτες παστουρμά και του βγάζουμε το γύρω-γύρω.
Παίρνουμε 10 φέτες τυρί τοστ (ακόμα καλύτερα ημίσκληρο ή κασέρι σε τετράγωνες φέτες)
Κόβουμε 1-2 ντομάτες σε λεπτές φέτες.
Σε ταψάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, αν όχι να λαδωθεί, βάζουμε φύλλο σφολιάτα κάτω [αν δεν βαριέστε, φύλλο κρούστας]. Βάζουμε κάτω το τυρί, από πάνω τις φέτες παστουρμά και από πάνω τις φέτες ντομάτας. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Κόβουμε το πάνω φύλλο με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα, όσο μεγάλα θέλουμε τα κομμάτια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για κανένα 20λεπτο στη χαμηλή σκάλα, μετά, αν έχει ψηθεί η σφολιάτα από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με σπάτουλα), ανεβάζουμε στην ψηλή σκάλα για να ροδίσει κι από πάνω, αν έχει ανάγκη.Κάνει και για πικ νικ.
Υ.Γ. Δοκιμάστε καμιά φορά παστουρμά σε πίτσα αλλά και σε γίγαντες. Εμπειρία.
-
Μηπως το θεμα του ποστ να γινει 'ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ FORUM'??
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μηπως το θεμα του ποστ να γινει 'ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ FORUM'??Λές Γιώργο?!!!....Περίμενε λίγο ακόμα και θα το βγάλουμε σε βιβλίο!!!
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)