Λοιπόν, θα σας δώσω μία μυστική (όχι πλέον )συνταγή για **ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ **για να πάθετε πλάκα!!
Υλικά
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ βούτυρο
2 κούπες αλεύρι
7 αυγά (τα θεωρώ πολλά και βάζω 5)
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κακάο
Εκτέλεση
Λιώνεις σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Παράλληλα χτυπάς στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. μόλις λιώσει την ρίχνεις στο μίξερ. Προσθέτεις το αλεύρι σιγά-σιγά.
Βουτυρώνεις μία φόρμα παραλληλόγραμμη ή στρογγυλή με τρύπα ή ταψάκι (η στρογγυλή είναι καλύτερη), και την πασπαλίζεις με κακάο (λίγο). Προθερμαίνεις τον φούρνου στους 300 βαθμούς. Βάζεις το μείγμα στη φόρμα και στον φούρνο και - ΠΡΟΣΟΧΗ - σβήνουμε τον φούρνο. Το σουφλέ ψήνεται με την θερμότητα για 11-12 λεπτά. Όχι λιγότερο (δεν θα έχει πήξει το αλεύρι) , όχι περισσότερο (θα πήξει η κουβερτούρα).
Βγάζει 10-15 μερίδες, ανάλογα πόσο απαιτητικοί είστε.Ιδανικός τρόπος να το σερβίρουμε φέτες και ζεστό με παγωτό της επιθυμίας σας. Το κρατάμε μέχρι 2 μέρες εκτός ψυγείου (συνήθως δεν υπάρχει μετά από 2 μέρες ) και μετά στο ψυγείο. Από το ψυγείο κόβουμε φέτες το βάζουμε σε ένα microwave για 40-50 δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί η σοκολάτα και βάζουμε πάνω ή δίπλα το παγωτό να λειώσει.
Edit: Μπορούμε να το γαρνίρουμε με λιώμενη κουβερούρα που έχουμε κρατήσει (να βάλετε τότε παραπάνω από 400 γρ) ή σιρόπι σοκολάτας ή......λευκή λιωμένη σοκολάτα.
Δοκιμάστε το και όσοι είναι fun της σοκολάτας θα πάθουν.....