-
@trifter
Τις κρέπες τις γεμίζεις από την μεριά που ψήνεις δεύτερη. Για ομορφιά.
Επίσης έριξες ζυμη εξω απο το τηγάνι, σου κόλλησε και στην άκρη. Άριστα 3.
-
θα σου πω τί μαλακία έγινε, έβγαλα πολύ ζουμί και εχυσα λίγο πίσω
-
Καταλαβαίνω. Πρώτη φορά ήταν και ενθουσιάστηκες
-
Είχα καιρό να φτιάξω κρέπα, συμβαίνουν αυτά και στους καλύτερους σεφ
-
καλά, εσύ δεν έλεγες ότι θα έβαζες νουτέλα;
-
Ποιος σου πε οτι εφαγα μονο μια
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Γιάννη νόστιμα φαίνονται , για πες ποια συνταγή ακολούθησες, αυτή του παραπάνω link ?το ζύμωμα δεν κατάλαβα πως κάνεις, για πες λίγο
αυτη που 'δωσε ο τζεϊμαρρ -το βιντεο λυνει αποριες.
http://www.finecooking.com/recipes/roug ... astry.aspxτα γυρισματα στο πλασιμο δινουν αποτελεσμα που μοιαζει με πολυφυλλη σφολιατα
η τεχνικη με το βουτηρο ειναι επισης σημαντικη -
Επειδή είμαι χρυσοχέρα και με έπιασε η προκοπή σήμερα έφτιαξα αυτό (για ενα ταψί):
Βασική συνταγή
http://www.latimes.com/features/food/la ... 9999.storyΤελείωμα
http://www.latimes.com/features/food/la ... 0721.storyΔεν την έκανα με δεντρολίβανο και ελιές -ούτε είναι ανάγκη να το κάνετε εσείς- αλλα το βάζω για την τεχνική. Έβαλα φέτα κεφαλοτύρι παρμεζάνα (τριμένη) και ρίγανη.
Βγήκε αρκετά καλό. Απλά ακολουθήστε κατα γράμμα τη συνταγή όσοι το δοκιμάσετε.
-
pics or it didn't happen.
-
-
Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να μπορώ να τραβήξω φώτο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να μπορώ να τραβήξω φώτο.ζωγραφισε το εκ του φυσικου τοτε
-
έχω ένα αλεύρι για τσουρέκια
αλλά δε θέλω να φτιάξω τσουρέκι. Καμιά άλλη εναλλακτική τι μπορώ να φτιάξω με δαύτο;
-
τελικά έκανα ντόνατς με συνδυασμό αυτής και αυτής της συνταγής. Έβαλα τα υλικά της πρώτης και ακολούθησα την εκτέλεση της 2ης για ψήσιμο στον φούρνο. Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε ψήσιμο 20λεπτά στον αέρα στους 200 για να πάρουν χρώμα. Επίσης στο προτελευταίο βήμα (2ο φούσκωμα) έβαλα σταγόνες κουβερτούρας μέσα στη ζύμη. Περιμένω να κρυώσουν λίγο τώρα, με μια πρώτη δοκιμή είναι οκ
-
έχω ένα αλεύρι για τσουρέκιααλλά δε θέλω να φτιάξω τσουρέκι. Καμιά άλλη εναλλακτική τι μπορώ να φτιάξω με δαύτο;
Οτι ζύμη θες. Κρουασάν, ντόνατς, μαλακά μπισκότα, κεικ, βάση για πάστα φλόρα/τάρτα κλπ. Εγω και σαν βαση για πίτσας θα το έβαζα προσθέτοντας κάποια ανάλογα αρωματικά. Δεν έχει μέσα τα αρωματικά του τσουρεκιού αλλά 'φουσκωτικά'.
-
τελικά έκανα ντόνατς με συνδυασμό αυτής και αυτής της συνταγής. Έβαλα τα υλικά της πρώτης και ακολούθησα την εκτέλεση της 2ης για ψήσιμο στον φούρνο. Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε ψήσιμο 20λεπτά στον αέρα στους 200 για να πάρουν χρώμα. Επίσης στο προτελευταίο βήμα (2ο φούσκωμα) έβαλα σταγόνες κουβερτούρας μέσα στη ζύμη. Περιμένω να κρυώσουν λίγο τώρα, με μια πρώτη δοκιμή είναι οκντοκουμεντα εχουμε ή να γυρεψω κανα γαστροσκοπιο;
-
εντάξει ωραία μαλακά βγήκαν αλλά δε ξετρελάθηκα κιόλας. Δε πειράζει, πειραματιζόμαστε
-
ευχαριστω ολα τα παιδια για τις συμβουλες για το αρνι-κοκορετσι.
Εγινε λουκουμι,σε 4 ωρες και 40 λεπτα.Δεν αφησαν ουτε τα κοκκαλα οι καλεσμενοι.
5 ωρες πλυσιμο αντερων για το κοκορετσι,και 2,5 ωρες τυλιγμα αντερα συκωτακια κλπ.Μας βγηκε η πιστη αλλα αξιζε!!!Σας ευχαριστω ολους!!
-
πολη καλη η πιτσαρια NUOVA στην παραλια του Κιατου.Οι μακαροναδες απιστευτες,οι πιτσες χωρις λαδια στο ψωμακι,ετρωγες και δεν σταματαγες,Εαν περασετε παρτε και την πιτσα σοκολατα ,με μερεντα και τριμμενο μπισκοτο.Τιμες 6,5-8 για τα μακαρονια και γυρω στα 7-8 ευρω για τις πιτσες.
Προσωπικα δεν εχω φαει καλυτερη μακαροναδα-πιτσα πουθενα.
Μεγαλη εντυπωση μου εκανε η ευγενια των σερβιτορων.Πηγαμε 2 φορες μεσα στο Πασχα και ηταν υποδειγματικοι παντα.Το μονο μειον αργουσε λιγο η παραγγελια μας. -
υπαρχει τροπος να χωρισω στα 2 το φαγητο (ρυζι ++ ειναι) που μαγειρευω στο τηγανι;
να βαλω κατι στη μεση π.χ.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)