-
-
και γ....μώ (για τα σκαφάκια).Και εμείς ακόμα παιδευόμαστε με τον συμπλέκτη πότε θα θυμηθεί να δουλέψει......
Πάντα αναριωτόμουν με τι μπαίνουν στο νερό για να
αφήσουν το σκάφος. (Γαλότσες!!!!!) -
Tractor Pulling...
Tι άλλο θα φτιάξουν σε τηλεκατευθυνόμενα?? Για περισσότερες λεπτομέρεις εδώ.
Έχουν και βιντεάκια.
-
-
Γεια σας ασχολουμε 3 περιπου χρονια με το μοντελισμο.
Εχω δυο αυτοκινητα ενα 1/10 ασφαλτινο και 1/8 buggy.
Συντομα θα ερθω Αθηνα και αν θελετε να μαζευτουμε να παμε σε καπια πιστα γιατι ακομα δεν εχω παει και θα ηθελα πολυ να παω ! -
hello
ime neos sto xwro kai thelo na agoraso ena r/c autokinito se klimaka 1/10
.Ime anamesa sto HPI RS4 3 EVO kai sto kyosho FW05T.
ta gnorizete auta ta modela?Anamesa sta 2 auta pio tha mou protinate na agoraso?thanxxxx
PS ego meno pallini opote otan agoraso tha kanoniso na ertho k ego makro ekei pou trexete...
-
Ο χρήστης stevest έγραψε:
helloime neos sto xwro kai thelo na agoraso ena r/c autokinito se klimaka 1/10
.Ime anamesa sto HPI RS4 3 EVO kai sto kyosho FW05T.
ta gnorizete auta ta modela?Anamesa sta 2 auta pio tha mou protinate na agoraso?thanxxxx
PS ego meno pallini opote otan agoraso tha kanoniso na ertho k ego makro ekei pou trexete...
Φίλε μου έχω το kyosho FW05T. Το έχω με 2τάχυτο γρανάζωμα και πάει πολύ καλά.εκτός απο κάποιες στούκες στο ενεργητικό μπορώ να πώ ότι δεν έχει βγάλει κάτι άλλο απο βλάβη εκτός απο τα αναλώσιμα(λάστιχα)
Την κυριακή έβαλα κόντρα σε ευθεία με ένα inferno με 21κινητήρα(buggy) και λόγω της δευτέρας έφαγε λάστιχο.ευτυχώς ήταν ο κουνιάδος μου και δεν φάγαμε μπινελίκι.... -
simera moi protinan kai to kyosho FW05T-plus.To xereis?axizei na doso kati parapano gia na to paro.kanei 30 euro parapano
-
Ο χρήστης stevest έγραψε:
simera moi protinan kai to kyosho FW05T-plus.To xereis?axizei na doso kati parapano gia na to paro.kanei 30 euro parapanoΟχι δεν το γνωρίζω,πάντως λογικά θα έχει κατιτίς παραπάνω απο το δικό μου.Ισως καλύτερο πλαίσιο ή αναρτήσεις.
Το τόπ της σειράς νομίζω είναι το r που σχεδόν όλο είναι φτιαγμένο απο ανθρακονήματα,πράγμα το οποίο φαντάζομαι σημαίνει περισσότερο 'πουσάρισμα'. -
Ο χρήστης Paolentini έγραψε:
Γεια σας ασχολουμε 3 περιπου χρονια με το μοντελισμο.
Εχω δυο αυτοκινητα ενα 1/10 ασφαλτινο και 1/8 buggy.
Συντομα θα ερθω Αθηνα και αν θελετε να μαζευτουμε να παμε σε καπια πιστα γιατι ακομα δεν εχω παει και θα ηθελα πολυ να παω !Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είμαι Αθήνα στην πίστα του fanatix (από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο...). Όποιος θέλει έρχεται για καφεδάκι και κουβεντούλα.
Δείτε και το καινούργιο μου καπάκι. (bmw 3series E90 wtcc)
Δείτε και ένα βίντεο από τον τελικό του δεύτερου γύρου του γερμανικού πρωταθλήματος της 1/5!
-
Κι ένα κλιπάκι με ασφάλτινα R/C αυτοκίνητα σε απίστευτα ντρίφτ:
http://www.youtube.com/watch?v=ziZ9p6Bz ... ed&search=
-
To Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε αγώνα για το Harm Challenge. Το συγκεκριμένο κύπελο διοργανώνεται για μοντέλα της κλίμακας 1:5. Μαζευτήκαμε τελικά 16 συμμετοχές που δεν είναι καθόλου άσχημα! Στα προκριματικά που διαρκούν ένα 10λεπτο οι τέσσερεις πρώτοι οδηγοί είχαμε διαφορά μεταξύ μας 2 δέκατα του δευτερολέπτου!! (MotoGP γίναμε!!) Στα ημιτελικά ενώ ήμουν πρώτος άρχισαν προβλήματα με παρεμβολές το οποίο ακόμα δεν γνωρίζω που οφείλεται. (προβλήματα από παρεμβολές είχαν να μου συμβούν πάρα πολλά χρόνια...) Αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω και να τσαλακώσω της bmw της υπογραφής μου αλλά τουλάχιστον πρόλαβα να κάνω τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Τελικά αποτελέσματα, φωτογραφίες και σχολιασμό του αγώνα στο παρακάτω link.
http://www.1-5euros.gr/modelsport/resul ... 07-r02.htm
-
Κρίμα ρε φίλε!
Όταν λες να τσαλακώσεις την BMW… δηλαδή;
Και τώρα θα πας, στο άλλο που λέγαμε, που δεν χρειάζεται να ανακοινώνεις την συχνότητα σου;
-
Δυστυχώς είχα παρεμβολή στην ευθεία και το αμάξι έπεσε πάνω στα λάστιχα με αρκετά χιλιόμετρα. Το καπάκι έγινε χάλια, έσπασε ο προφυλακτήρας μπροστά, τσάκισε το καπό, ξεκόλλησε η μπογιά σε μερικά σημεία... Στεναχωρέθηκα πολύ γιατί ήταν καινούργιο και μου πήρε τρεις ημέρες να το τελειώσω και είχα ασχοληθεί με πολύ μεράκι για να κάνω το καρό στα πλάγια... Ευτυχώς δεν έσπασε κάτι στο αμάξι που αποδεικνύει το πόσο γερά είναι τα 1:5. Στράβωσαν μόνο κάτι πλαστικά ball ends που είναι φτηνά.
Τηλεκατεύθυνση δεν πρόκειται να αλλάξω. Το ότι δεν λειτούργησε το 'fail safe' (λειτουργία που στέλνει εντολή στο αμάξι να φρενάρει όταν υπάρχει παρεμβολή από άλλη τηλεκατεύθυνση) της τηλεκατεύθυνσης σημαίνει ότι δεν πρόκειται για παρεμβολή από άλλη τηλεκατεύθυνση αλλά κάποιο εσωτερικό λάθος. Μπορεί να φταίει το pack των μπαταριών, κάποιο καλώδιο ακόμα και το μπουζί!
-
Σωστά… τώρα σκέφτηκα το fail safe…
Κρίμα για το καπάκι… αλλά τώρα είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξεις ακόμα καλύτερο!Και πάλι καλά να λες που χάλασαν μόνο αυτά που χάλασαν και όχι τίποτα από το σασί και τα λοιπά… γιατί λογικά μια 60άρα δεν την είχες σε εκείνο το σημείο;
-
Nαι υπολογίζω ότι μία 60άρα πρέπει να την είχα γιατί την συγκεκριμένη ημέρα κάναμε την μικρή ευθεία. Στην μεγάλη ευθεία περνάει τα 70 πιστεύω. Τα μοντέλα της κλίμακας 1:8 στην ίδια ευθεία ξεπερνούν τα 120χλμ!!!
Υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει η κατηγορία 1/5 αλλά διστάζουν να δώσουν τα ποσά που απαιτούνται για τα top αυτοκίνητα της κατηγορίας με τα carbon, τα υδραυλικά δισκόφρενα, τα αλουμινένια ψαλίδια κλπ. Γι'αυτούς λοιπόν υπάρχουν και πιο απλές λύσεις όπως το καινούργιο μοντέλο της HARM SR-1. Ανάλογες λύσεις προσφέρουν και άλλες εταιρείες όπως η FG.
-
Να σας ρωτήσω κάτι (μια και είσαστε οι ειδικοί σε αυτά):
Εχω ένα θερμικό (το έχω στην αποθήκη παρατημένο και δεν θυμάμαι μάρκα - το καπάκι του είναι impreza πάντως) και έχω πρόβλημα ... δηλαδή..
Δεν μπόρεσα να το δουλέψω ποτέ χωρίς πρόβλημα (π.χ. μου φεύγουν οι βίδες τις εξάτμισης ....) σκέφτομαι να του βάλω ηλεκτρικό μοτέρ!!
Γίνεται? -
Καταρχάς μόνο ειδικοί δεν είμαστε. Τουλάχιστον εμένα οι γνώσεις περιορίζοναι στην κλίμακα 1/5.
Από εκεί και πέρα κάποιος θα έλεγε ότι όλα γίνονται. Μερικές σελίδες πριν έχω βάλει φωτογραφίες από τηλεκατευθυνόμενα με νιτρομπουκάλες και άλλα με κινητήρες turbo jet!! Όρεξη να έχεις και μπορείς να φτιάξεις τα πάντα, το θέμα είναι ότι λογικά θα χρειαστεί πολύ πατέντα. Το άλλο θέμα είναι για πιο λόγο να το κάνεις ηλεκτρικό. Αν ο λόγος είναι επειδή ξεβιδώνουν οι βίδες τις εξάτμισης θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Βρες μία άλλη πατέντα ή έστω δοκίμασε την ειδικά κόλα για βίδες loctite, θα την βρεις σε πολλά καταστήματα με εργαλεία. -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Καταρχάς μόνο ειδικοί δεν είμαστε. Τουλάχιστον εμένα οι γνώσεις περιορίζοναι στην κλίμακα 1/5.
Από εκεί και πέρα κάποιος θα έλεγε ότι όλα γίνονται. Μερικές σελίδες πριν έχω βάλει φωτογραφίες από τηλεκατευθυνόμενα με νιτρομπουκάλες και άλλα με κινητήρες turbo jet!! Όρεξη να έχεις και μπορείς να φτιάξεις τα πάντα, το θέμα είναι ότι λογικά θα χρειαστεί πολύ πατέντα. Το άλλο θέμα είναι για πιο λόγο να το κάνεις ηλεκτρικό. Αν ο λόγος είναι επειδή ξεβιδώνουν οι βίδες τις εξάτμισης θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Βρες μία άλλη πατέντα ή έστω δοκίμασε την ειδικά κόλα για βίδες loctite, θα την βρεις σε πολλά καταστήματα με εργαλεία.+1
-
Τώρα που χειμώνιασε και έχω λίγο πιο πολύ ελεύθερο χρόνο, θα ξαναπροσπαθήσω..
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός