-
Δεν είναι λίγο ακριβό; Κοντά σε αυτά τα χρήματα ο ανταγωνισμός είναι :
Ford Focus (5 χρόνια εγγύηση)
Seat Leon
Renault Megane
Citroen C4
Mazda 3
ακόμη και η Toyota Corollaκαι αν θες μικρό παίρνεις ένα Suzuki Swift ή Mitsubishi Colt (7 χρόνια εγγύηση!) και γλυτλωνεις και 4.000
-
Είναι κρίμα να πληρώνεις μόνο για το Brand Name 20% περισσότερο.
-
Πιστεύω ότι από την στιγμή που στα ίδια χρήματα υπάρχουν αμάξια μεγαλύτερης κατηγορίας (τα οποία είναι σίγουρα περισσότερο all around) η επιλογή ενός μικρότερου (και ψηλότερου (αποταξάμειν...)) αμαξιού γίνεται πιστεύω περισσότερο για λόγους μόδας και λιγότερο για λόγους ουσίας.
Σίγουρα ένα νεότερο μοντέλο είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς αλλά δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από το μόλις 2-3 ετών παλαιότερο μεγαλύτερο μοντέλο της ίδιας εταιρίας (αναφερόμενος στις κατηγορίες B,C,D κυρίως).
Σε λίγα χρόνια θα πηγαίνουμε στις αντιπροσωπίες και θα λέμε:
' Παρακαλώ θα ήθελα ένα Toyota (ή Renault κτλ) No 46...
ήSmall, Medium, Large, Extra Large κτλ...
Έτσι και αλλιώς όπως το πάνε θα έχουν όλα τα νούμερα την ίδια τιμή σαν τα παπούτσια ή τις μπλούζες...
Π.χ το νέο Clio 1.6 έχει 17.000€ όσο έχει δλδ και το Megane 3d 1.6. Δεν υποστηρίζω ότι είναι καλύτερο το Megane. Μπορεί να είναι ή μπορεί και να μην είναι. Απλά είναι κάπως...
Πώς θα με πείσετε ότι το νέο Yaris 1.3 είναι καλύτερο από μία Corolla 1.4;
Έχοντας ζήσει το προηγούμενο Yaris και το Nissan Almera '96 σας βεβαιώνω ότι το δεύτερο είναι πολύ καλύτερο 'αμάξι'.Βέβαια το Yaris έχει σαφώς καλύτερη ασφάλεια, αλλά αυτό συνέβει διότι τα δύο μοντέλα τα διαχωρίζει μία αλλαγή εποχής στο θέμα της ασφάλειας. Σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. π.χ το παλιό Stilo έχει 4 αστέρια ασφάλεια στα 1200+ κιλά και το νέο Punto 5 στα 1000 κιλά. Όμως η ίδια η NCAP παραδέχεται ότι κάθε 200-250 κιλά διαφοράς βάρους αναμεσα σε 2 συγκρουόμενα αυτοκίνητα προσθέτουν ένα αστέρι ασφάλεια στο βαρύτερο, που αντιστοιχεί με τη σειρά του σε περίπου 12% πιθανότητα τραυματισμού (όπως θα έχετε διαβάσει και εσείς).
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
...Μάλλον θα γίνει σύντομα η παραγγελία(μετά από **1 έως 4 μήνες **στο φέρνουν!)...
1.3 sol με 15.000 ευρώ περίπου...Και μετά λέμε οτι φταίνε οι εταιρείες για τις τιμές που πουλάνε.....
Ερε φάπες που θέλουμε όλοι μας μπας και ξυπνήσουμε....
-
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει το γκολφ στα 1,600 αντι για το πασατ στα 1,600, που στην ουσια κανουν τα ιδια λεφτα????
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει το φοκους στα 1,600 αντι για το μοντεο στα 1,800 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ???
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει κορολλα στα 1,600 αντι για το αβενσις στα 1,600 που στην ουσια κανουν τα ιδια λεφτα???
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει μανζτα 3 στα 1,600 αντι να δωσει 1,000 ευρο παραπανω και να παρει το 6αρι???
με αλλα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι πλεον η μικρη και η μικρομεσεα κατηγορια εχει ανεβασει πολυ τον πυχη σε σχεση με την μεσεα οπου εμεινε καπως σταθερη...........
οποτε μην σας φαινεται τιποτε παραξενο...... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...Μόλις σκέφτηκα ένα τρόπο να το γρατζουνίσεις εκείνο το σημείο, με τακούνι...Χμμ, χμμμμ
(Αν είναι από γόβα στιλέτο, χαλάλι!)
- @ popol@ros:
Μικρότερο μέγεθος, ευκολότερη κίνηση/στάθμευση στην πόλη. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς για τα μικρά που πλέον κοστίζουν όσο τα μικρομεσαία.
- @ popol@ros:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- @ popol@ros:
Μικρότερο μέγεθος, ευκολότερη κίνηση/στάθμευση στην πόλη. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς για τα μικρά που πλέον κοστίζουν όσο τα μικρομεσαία.
σιγα τις μεγαλες διαφορες.........
- @ popol@ros:
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει το γκολφ στα 1,600 αντι για το πασατ στα 1,600, που στην ουσια κανουν τα ιδια λεφτα????
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει το φοκους στα 1,600 αντι για το μοντεο στα 1,800 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ???
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει κορολλα στα 1,600 αντι για το αβενσις στα 1,600 που στην ουσια κανουν τα ιδια λεφτα???
πειτε μου εναν λογο που ο κοσμος αγοραζει μανζτα 3 στα 1,600 αντι να δωσει 1,000 ευρο παραπανω και να παρει το 6αρι???
με αλλα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι πλεον η μικρη και η μικρομεσεα κατηγορια εχει ανεβασει πολυ τον πυχη σε σχεση με την μεσεα οπου εμεινε καπως σταθερη...........
οποτε μην σας φαινεται τιποτε παραξενο......τα χουμε ξαναγράψει αυτά! να σου πω το αντίστροφο: βρες μου εσύ ένα λόγο να προτιμήσω το Passat TFSI έναντι του Golf GTI, βάσει των δικών μου αναγκών
δεν έχω κανένα λόγο να κουβαλάω 50 πόντους άχρηστης επιπλέον λαμαρίνας
-
Όταν συγκρίνουμε κατηγορίες C,D θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι πλέον ζήτημα αναγκών.
Η κατηγορία D είναι σημαντικά μεγαλύτερα αμάξια, περισσότερο ταξιδιάρικά.
Ποια όμως η διαφορά Megane, Clio;
6 πόντοι στο μεταξόνιο, 2-3 στο μετατρόχιο, 1-2 στο ύψος και καμιά 10αριά στο μήκος;
Εϊναι διαφορά αυτή;
Ή οι 20 επιπλέον πόντοι μήκους του Corolla έναντι του Yaris?
Δεν νομίζω ότι τέτοιες διαφορές αποτελούν κριτήριο...
Βέβαια γούστα είναι αυτά και περί όρέξεως...
Απλά δεν είναι πολλοί αυτοί που σε βάθος χρόνου προτιμούν τα μικρά...
-
Ήδη έχουμε το 307 σαν οικογενειακό μας και δεν θέλουμε άλλο μικρομεσαίο.
Δύο σημαντικοί τομείς που παίρνουμε μικρο:
Α. Παρκάρισμα
Β. Κατανάλωση
Η toyota με 6 χρόνια εγγύηση, 3+3 χρόνια οδική βοήθεια και σχετικά φθηνά service (+αξιοπιστία απόλυτη) ΠΙΣΤΕΥΩ ότι τα αξίζει τα 2-3 παραπάνω χιλιάρικα.
Στα 15200 (με το κλειδί στο χέρι) περιλαμβάνεται radio-cd με mp3, 6 ηχεία, 9 αερόσακοι (σε ποιο άλλο;;;; )) την καλύτερη βαθμολογία στα ncap, a/c, ηλεκτρικοί καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ, 5 πόρτες κτλ κτλ.
Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου κάνεις απόσβεση... -
Δες την ποιότητα των 6 ηχείων...
Στο τιμόνι και στον λεβιέ δεν ειναι δέρμα αλλά δερματίνη. -
Για το δέρμα ειδικά, ο πωλητής επέμενε πως είναι κανονικό δέρμα και όχι δερματίνη. Τα ηχεία δεν τα δοκίμασα σε cd άρα δεν μπορώ να κρίνω ποιότητα. Ήταν δυνατούτσικα πάντως.
-
Μηπως ξερει κανενας τι εξοπλισμο εχουν οι εκδοσεις;;; Αυτο το ΜΜΤ τι ειναι ρε παιδια;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μηπως ξερει κανενας τι εξοπλισμο εχουν οι εκδοσεις;;; Αυτο το ΜΜΤ τι ειναι ρε παιδια;αυτοματο κιβωτιο με σειριακες αλλαγες......
για τον εξοπλισμο πιστευω το καλυτερο ειναι να πας σε μια αντιπροσωπεια εκτος και αμα το εχει το site της toyota.......
-
Εισαι γρηγορος.... Στο site δεν το εχει και μολις εφυγα για διακοπες οποτε δεν παιζει να ψαχνομαι με αντιπροσωπειες... Μετα τις γιορτες. Σε συγκριση με swift,clio και colt ποσο ποιο κατω σου φανηκε στα στροφιλικια; Απότι καταλαβα ειναι αρκετα καλυτερο απο το προηγουμενο απο τη δοκιμη σου... Επειδη το θελω για επαγγελματικη χρηση προσανατολιζομαι προς τα εκει λογω αξιοπιστιας και εγγυησης και ειμαι αναμεσα σε colt και yaris. Βασικα Toyota vs Mitsubishi! Εχω και μια εκπτωση για 1.3 sol 5D που μου φτανει την τιμη στα 11.500 περιπου με προυποθεση ομως να το παρω μεχρι Φλεβαρη... Αρχισε τελικα να πωλειται;
alexx ποιος σου ειπε για 9 αεροσακους και mp3 player;;;; Η τιμη μαλλον για τη sol ειναι...
-
παρτο.......
-
Το ξερω οτι ειναι μια καλη προσφορα γιατι μας παιρνουν και αυτο που εχουμε 6000 ευρω (160.000χλμ και επαγγελματικο...) μια σχετικα καλη τιμη χωρις να μπλεκεις κιολας, απλως ηθελα να δω σε τι επιπεδα κινειται στο δρομο αν και δε με απασχολει τοσο με τη χρηση για την οποια προσοριζεται... Μονο προβλημα μου ειναι οτι θα ειναι απο τα πρωτα πρωτα και πιθανον να εχει προβληματα και να τρεχουμε οπως ετυχε και με το δικο μας στην αρχη. Οχι πολλα βεβαια αλλα... Αρχισε τελικα να πωλειται;;;
Φρενα πισω τι εχει; Χωρες κατασκευης του yaris ποιες ηταν και ποιες θα ειναι στο νεο ξερετε; Ολα τζαπονια ειναι;;; -
Συνοπτικα βλεπω αυτα:
Βase 12.570 ευρώ
ηλεκτρικούς καθρέπτες,
air conditon,
ABS με ΕBD,
ράδιο CD με 4 ηχεία,
τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος,
αερόσακους οδηγού - συνοδηγού,
κεντρικό κλείδωμα.Terra-Luna επιπλέον
ζάντες 15 ιντσών,
προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος,
2 ηλεκτρικά παράθυρα,
πλευρικούς αερόσακους,
κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.Sol επιπλέον
χειρολαβές και ηλεκτρικούς καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος,
ράδιο CD με ΜP3 player και 6 ηχεία,
αερόσακους κουρτίνας
αερόσακος προστασίας γονάτων οδηγού,
δερμάτινο τιμόνι τηλεσκοπικά ρυθμιζόμενο,
δερμάτινος μοχλός ταχυτήτων,
χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι.Sol Plus επιπλέον
εμπρός προβολείς ομίχλης
ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών
αυτόματο κλιματισμό
σύστημα έξυπνης εισόδου,
σύστημα έξυπνης εκκίνησης.Έκδοση Τιμή
1,0 3d Base 12.570
1,0 3d Terra 13.100
1,0 3d Sol 13.700
1,0 3d Sol MMT 14.360
1,0 5d Base 12.970
1,0 5d Terra 13.500
1,0 5d Sol 14.100
1,0 5d Sol MMT 14.7601,3 3d Luna 13.590
1,3 3d Sol 14.190
1,3 3d Sol MMT 14.850
1,3 3d Sol + 15.950
1,3 3d Sol + MMT 16.610
1,3 5d Luna 13.990
1,3 5d Sol 14.590
1,3 5d Sol MMT 15.250
1,3 5d Sol+ 16.350
1,3 5d Sol+MMT 17.010Ακομα και η βασικες εκδοσεις ειναι αρκετα πλουσιες σε εξοπλισμο.. Τουλαχιστον η βασικη 1.3 φαινεται μια χαρα αν και η sol απεχει μονο 500 ευρω. Φανταζομαι οτι στις τιμες δεν περιεχεται το μεταλλικο χρωμα μιας και πριν το εγραφε παντα σαν εξτρα(αληθεια υπαρχει μη μεταλλικο για να βαλω;;;)
Δεν βρηκα πουθενα τι ειναι τα πισω φρενα popolare μηπως θυμασαι μιας και το οδηγησες;;; Περιμενω επισης απο εσενα συγκριση με colt οσον αφορα την οδηγηση
-
ρε παιδιά γιατι λετε πως το yaris sol κανει 15000???
16300 κανει το 1.3 σολ με το κλειδί στο χέρι. το παρηγειλε ο θείος μου
και το οδήγησα κιολας. πιστευω πως αξιζει τα λεφτά του γιατι δεν είναι μικρο αλλα μικρομεσαιο. εδς εγω είχα δώσει για corsa 14000 και ειναι πολύ απλο.. το yaris έχει τα παντα.. -
Όχι και μικρομεσαίο! Με τιμή μικρομεσαίου ναι, αλλά με χώρους και μέγεθος μικρού.
Toyota Yaris 2006