-
... υπάρχει στο http://www.airdisaster.com
και όντως το έσωσε .... αφού βρήκε η μηχανή κάτω ... πήρε φωτιά .. έκανε go-around και ξαναπροσγειώθηκε
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Άν ψάχνετε προσθιοκίνητο hatchback όμως μη μας τυραννάτε τον έρωτα με το κλιματισμό,τις ποτηροθήκες και τις έξτρα γαργαλιέρες. Άν σας φαίνεται γυμνό και κουραστικό αλλά και οτι δε θα μπορείτε να ρίξετε γκόμενα με το Type-R απλώς μη το πάρετε και σταματείστε να το κατακρίνετε για πράγματα που συνειδητοποιημένα ξέρουμε οτι υστερεί. Προτιμήστε τις περισσότερες ανέσεις απο τα αγωνιστικών καταβολών κινητήρα και κιβώτιο.Παύλο κανένας δεν κατακρίνει το Type R για αυτό που είναι.
Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι είναι ακριβό και δεν αξίζει για 1-2 δέκατα (έστω μισό δευτερόλεπτο) στα Μέγαρα (υποθέτω ότι τέτοια διαφορά θα έχουν) να το προτιμήσεις σε σχέση με το Golf, που θα είναι στα ίδια χρήματα και δεδομένου της παραπάνω άνεσης (δεν εννοώ την ανάρτηση) που σου προσφέρει το Golf.
Αν τώρα τα δέκατα γίνουν δευτερόλεπτα και η διαφορά τους στην τιμή ξεπεράσει κατά πολύ, τα 500Ευρώ που φαίνεται ότι έχουν τώρα, το ξανασυζητάμε...
Αναμένουμε συγκριτικό, εκτός και αν πει πάλι ο Κουνίτης ότι θα έχουμε να κάνουμε με κλοπές από εκκλησίες κ.λ.π. όπως είπε και για τη σύγκριση με το Megane RS....Υ.Γ. Ανέφερα τα Μέγαρα ενδεικτικά. Δεν είναι η απόλυτη σύγκριση αυτή, αλλά δίνει όμως ένα **σχετικά **ασφαλές συμπέρασμα για το πιο αυτοκίνητο είναι καλύτερα στημένο.
-
Γιατί είσαι πεισμένος πως θα κάνει 30000 ? Πότε είχε η VW ανταγωνιστική πολιτική τιμών στο Golf V (και σε όλα τα Golf εδώ και πολλά χρόνια) για να ισχύει το ίδιο και για το GTi, τη στιγμή μάλιστα που ο πραγματικός (λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της αγοράς) ανταγωνισμός, δηλ. το Megane αλλά και το Leon, κοστίζουν 32000 το ένα και 35000 το άλλο ?
Και πάλι όμως, ας περιμένουμε και βλέπουμε. Οι προβλέψεις μου είναι: 33000 τιμή, +1 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR (1:13:85)
-
γιατι, ειναι ουσιαστικο κριτηριο επιλογης αυτοκινητου το αν ειναι 0,5'' πιο γρηγορο στα Μεγαρα απο καποιο αλλο?
Και λοιπον τι εγινε? Το θεμα δεν ειναι μονο ο απολυτος χρονος που 'γραφει' ενα αυτοκινητο, αλλα κυριως ο τροπος με τον οποιο τον επιτυγχανει!Πιθανοτατα το Σιβικ να ειναι 0,5-1'' ταχυτερο στα Μεγαρα, με την ταυτοτητα στο στομα ομως, τη στιγμη που ο οδηγος του Γκολφ θα ειναι πολυ πιο ανετος!
Και φυσικα μη ξεχναμε οτι σαν turbo, να περιμενετε βελτιωσεις +30 εως +100 ιππους με λογικο κοστος, οποτε αυτο το +0,5'', μπορει να γινει ευκολα -1,0'' και φυσικα με κορυφαιες ρεπριζ!
Για να δουμε, θα εχει ενδιαφερον παντως!
Υ.Γ. Δεν ειναι κακο να οδηγεις στη πιστα με τη ταυτοτητα στο στομα και να χαιρεσαι το απολυτο στησιμο του Σιβικ, αλλα στο δρομο τα πραγματα ειναι διαφορετικα!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί είσαι πεισμένος πως θα κάνει 30000 ? Πότε είχε η VW ανταγωνιστική πολιτική τιμών στο Golf V (και σε όλα τα Golf εδώ και πολλά χρόνια) για να ισχύει το ίδιο και για το GTi, τη στιγμή μάλιστα που ο πραγματικός (λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της αγοράς) ανταγωνισμός, δηλ. το Megane αλλά και το Leon, κοστίζουν 32000 το ένα και 35000 το άλλο ?Και πάλι όμως, ας περιμένουμε και βλέπουμε. Οι προβλέψεις μου είναι: 33000 τιμή, +1 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR (1:13:85)
Δεν είμαι πεπεισμένος για τίποτα. Εικασίες κάνω από την αρχή. Το έχω πει άλλωστε.
Με αυτές τις τιμές που μου δίνεις μάλλον πως θα πήγαινα σε Type R μεριά. Για τα χρήματα όμως κυρίως.
Να δώσω ομως ακόμα ένα λόγο για να προτιμήσει κάποιος το VW. Μετά το τέλος της εγγύησης (2 χρόνια για to Golf) θα έχεις φθηνότερα service αφου θα τα κάνεις αλλού και κατά πολύ φθηνότερα ανταλλακτικά. -
Δεν θα ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα τιμης μεταξυ των 2, και σιγουρα θα καλυπτεται σε πολυ μεγαλο βαθμο απο την διαφορα σε εξοπλισμο.
Σε σερβις και ανταλλακτικα και οι 2 εταιριες ειναι 'φαρμακειο' πολυτελειας, οποτε....
Τα 7 χρονια που δινει η Χοντα ειναι σοβαρο (+), ανεξαρτητα αν θελει καποιος να το χρησιμοποιησει ή οχι (και στη Χοντα μετα απο 2-3 χρονια παυεις να πηγαινεις στην αντι/πια, αν θελεις). Παιζει δε και το ρολο του σε περιπτωση μεταπωλησης, ειδικα για αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας που ειναι συνηθως ...'πιεσμενα' απο τους ιδιοκτητες τους.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σε σερβις και ανταλλακτικα και οι 2 εταιριες ειναι 'φαρμακειο' πολυτελειας, οποτε....
Ναι Σπύρο αλλά σε επίπεδο αντιπροσωπείας όπως είπες και εσύ. Παραέξω όμως οι τιμές των ευρωπαϊκών ανταλλακτικών έχουν πολύ προσιτές τιμές ενώ έχω την εντύπωση ότι είναι ευκολότερο να βρεις ένα καλό εξωτερικο συνεργείο για ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο σε σχέση με ένα γιαπωνέζικο.
Αυτό το βλέπω και από το Nissan μας που είναι 16 χρονών πια, τα service τα κάνουμε ακόμα στην αντιπροσωπία και ανταλλακτικά βρίσκουμε μόνο εκεί ή μεταχειρισμένα, ενώ στο Golf, έχω βρει συνεργείο που του έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε σχέση με την karenta και επιπλέον υπάρχει αφθονία φτηνών ανταλλακτικών. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί είσαι πεισμένος πως θα κάνει 30000 ? Πότε είχε η VW ανταγωνιστική πολιτική τιμών στο Golf V (και σε όλα τα Golf εδώ και πολλά χρόνια) για να ισχύει το ίδιο και για το GTi, τη στιγμή μάλιστα που ο πραγματικός (λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της αγοράς) ανταγωνισμός, δηλ. το Megane αλλά και το Leon, κοστίζουν 32000 το ένα και 35000 το άλλο ?Και πάλι όμως, ας περιμένουμε και βλέπουμε. Οι προβλέψεις μου είναι: 33000 τιμή, +1 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR (1:13:85)
Γιατί έτσι όπως τα χουν κάνει στο VAG, αν δεν έχει 30Κ δεν θα πουλήσει, αφού στα 35 είναι το Α3 Sportback TFSI (με κλιματισμό και ράδιο-CD πλέον! )
Οπότε δεν θα παίρνουν VW, αλλά Audi (τρομερές διαφορές )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οπότε δεν θα παίρνουν VW, αλλά Audi (τρομερές διαφορές )Tρομερες διαφορες???
Εξηγησου αμεσως!!! -
Για να μην μιλησουμε για FR,Cupra που κανουν 19-24 χιλ και κανουν εξίσου καλο χρόνο με το golf gti με ένα προγραμματάκι μόνο πανω...
Υστερουν σε χώρους αλλα αν μου πεις καποιος οτι θελει το golf για χώρους... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί είσαι πεισμένος πως θα κάνει 30000 ? Πότε είχε η VW ανταγωνιστική πολιτική τιμών στο Golf V (και σε όλα τα Golf εδώ και πολλά χρόνια) για να ισχύει το ίδιο και για το GTi, τη στιγμή μάλιστα που ο πραγματικός (λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της αγοράς) ανταγωνισμός, δηλ. το Megane αλλά και το Leon, κοστίζουν 32000 το ένα και 35000 το άλλο ?
Και πάλι όμως, ας περιμένουμε και βλέπουμε. Οι προβλέψεις μου είναι: 33000 τιμή, +1 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR (1:13:85)
Γιατί έτσι όπως τα χουν κάνει στο VAG, αν δεν έχει 30Κ δεν θα πουλήσει, αφού στα 35 είναι το Α3 Sportback TFSI (με κλιματισμό και ράδιο-CD πλέον! )
Οπότε δεν θα παίρνουν VW, αλλά Audi (τρομερές διαφορές )
Με μπέρδεψες
Εννοείς ότι εάν η τιμή του GTi είναι κοντά σε αυτή του Α3 ΤFSI,
κάποιος θα επιλέξει Audi ? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα, τα Μέγαρα δεν είναι ο απόλυτος κριτής !
PS. Bέβαια υπάρχουν επιλογές που ακούν στο όνομα....RX-8
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Με μπέρδεψες
κάποιος θα επιλέξει Audi ?Να σε ξεμπερδέψω
Ε ναι και λογικό είναι, αν ένα Audi είναι ελάχιστα πιο ακριβό από το αντίστοιχο VW 'υπερέχει'
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Με μπέρδεψες
κάποιος θα επιλέξει Audi ?Να σε ξεμπερδέψω
Ε ναι και λογικό είναι, αν ένα Audi είναι ελάχιστα πιο ακριβό από το αντίστοιχο VW 'υπερέχει'
Σωστά. Προσωπικά Sportback θα έπαιρνα.....
Βέβαια, είναι και αυτό το GTi γραμμένο από πίσω.........
Επιπλέον το Golf πιστεύω θα έχει πιο σπορτίφ συμπεριφορά, καλύτερο στήσιμο & τιμόνι από το Α3
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν είμαι πεπεισμένος για τίποτα. Εικασίες κάνω από την αρχή. Το έχω πει άλλωστε.
Με αυτές τις τιμές που μου δίνεις μάλλον πως θα πήγαινα σε Type R μεριά. Για τα χρήματα όμως κυρίως.
Να δώσω ομως ακόμα ένα λόγο για να προτιμήσει κάποιος το VW. Μετά το τέλος της εγγύησης (2 χρόνια για to Golf) θα έχεις φθηνότερα service αφου θα τα κάνεις αλλού και κατά πολύ φθηνότερα ανταλλακτικά.Μιχάλη πές μου οτι αυτό το είπες για πλάκα γιατί δε μπορώ να πιστέψω οτι το είπε κάποιος που υποτίθεται οτι ασχολείται με την αυτοκίνηση. Έλεος βρε Μιχάλη.
Πιθανοτατα το Σιβικ να ειναι 0,5-1'' ταχυτερο στα Μεγαρα, με την ταυτοτητα στο στομα ομως, τη στιγμη που ο οδηγος του Γκολφ θα ειναι πολυ πιο ανετος!
Πως γίνεται ένα αυτοκίνητο με στήσιμο που τη πίστα θα τη θεωρεί σπίτι του (Type-R) να πηγαίνει με τη ταυτότητα στο στόμα και το άλλο που θα είνα ιπιο μαλακό στις ρυθμίσεις του να είναι πιο άνετο; Άν κάποιος θα κάνει τους χρόνους πιο εύκολα και πιο 'άνετα' αυτό είναι το Type-R και όχι το Golf.
Βρε παιδιά καλό και χρυσό το Golf Gti αλλά γιατί προσπαθήτε να μας πείσετε για την υπεροχή του με τέτοια φτηνά και εντελώς αντίθετα με τη κοινή λογική επιχειρήματα;
-
Πιθανοτατα το Σιβικ να ειναι 0,5-1'' ταχυτερο στα Μεγαρα, με την ταυτοτητα στο στομα ομως, τη στιγμη που ο οδηγος του Γκολφ θα ειναι πολυ πιο ανετος!
Πως γίνεται ένα αυτοκίνητο με στήσιμο που τη πίστα θα τη θεωρεί σπίτι του (Type-R) να πηγαίνει με τη ταυτότητα στο στόμα και το άλλο που θα είνα ιπιο μαλακό στις ρυθμίσεις του να είναι πιο άνετο; Άν κάποιος θα κάνει τους χρόνους πιο εύκολα και πιο 'άνετα' αυτό είναι το Type-R και όχι το Golf.
Βρε παιδιά καλό και χρυσό το Golf Gti αλλά γιατί προσπαθήτε να μας πείσετε για την υπεροχή του με τέτοια φτηνά και εντελώς αντίθετα με τη κοινή λογική επιχειρήματα;
Ειναι απλο: Τα ορια του Σιβικ (αν τελικα ειναι υψηλοτερα απο αυτα του Γκολφ) θα ειναι πιο δυσκολο να τα πλησιασει ενας μεσος οδηγος σε αντιθεση με αυτα του Γκολφ που ειναι πιο φιλικο.
Φυσικα αν μιλαμε για οδηγους αγωνων τα πραγματα αλλαζουν, αλλα ποσοι αγοραστες των 2 μοντελων ειναι τετοιοι???Και βεβαια ειναι σχεδον σιγουρο οτι με το Γκολφ σε δημοσιο δρομο θα ειναι πιο ευκολο να κινηθει καποιος πιο γρηγορα και με ασφαλεια. Πιο φιλικο +ESP που δινει μια επιπλεον σιγουρια.
Περι αυτου, θα περιμενουμε να δουμε τα σχολια των δοκιμαστων, ας μην θεωρουμε οτι το θεμα εχει κλεισει.
Εγω προσωπικα δεν προσπαθω να πεισω κανεναν υπερ του ενος ή του αλλου μοντελου. Αλλωστε δεν μπορω να αγορασω κανενα απο τα 2! Απο εκει και περα, συζητηση κανουμε σε θεωρητικο επιπεδο προς το παρον, εν οψην της δοκιμης που ελπιζω να γινει συντομα και να λυσει τις αποριες μας.
Σημερα διαβαζα παντως τον ξενο τυπο και τα σχολια οσων εχουν δοκιμασει τον Γερμανο ειναι πολυ πολυ καλα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειναι απλο: Τα ορια του Σιβικ (αν τελικα ειναι υψηλοτερα απο αυτα του Γκολφ) θα ειναι πιο δυσκολο να τα πλησιασει ενας μεσος οδηγος σε αντιθεση με αυτα του Γκολφ που ειναι πιο φιλικο.
Φυσικα αν μιλαμε για οδηγους αγωνων τα πραγματα αλλαζουν, αλλα ποσοι αγοραστες των 2 μοντελων ειναι τετοιοι???Και βεβαια ειναι σχεδον σιγουρο οτι με το Γκολφ σε δημοσιο δρομο θα ειναι πιο ευκολο να κινηθει καποιος πιο γρηγορα και με ασφαλεια. Πιο φιλικο +ESP που δινει μια επιπλεον σιγουρια.
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Άν όπως λες ισχυριστούμε οτι τα όρια του Civic είναι υψηλότερα τότε στο ρυθμό που θα γυρίζει στην πίστα το Golf οριακά ,το Civic θα είναι πιο φιλικό. Με λίγα λόγια το Golf θα πρέπει να 'ιδρώσει' περισσότερο για κρατηθεί στον ίδιο ρυθμό με το Type-R.
-
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Άν όπως λες ισχυριστούμε οτι τα όρια του Civic είναι υψηλότερα τότε στο ρυθμό που θα γυρίζει στην πίστα το Golf οριακά ,το Civic θα είναι πιο φιλικό. Με λίγα λόγια το Golf θα πρέπει να 'ιδρώσει' περισσότερο για κρατηθεί στον ίδιο ρυθμό με το Type-R.
Πιστεψε με, δεν εχω μπερδεψει τ ι π ο τ α.
Λιιιιγη υπομονη χρειαζεται.Υ.Γ. Αυτο θα ισχυε εαν τελικα εγραφαν τους ιδιους χρονους.
-
Αφηστε τη θεωρια για χρονους στα Μεγαρα. Οποιος εχει Type-R να κανει ενα Test-Drive με το GTI χωρις παροπιδες.
-
Μιχάλη πές μου οτι αυτό το είπες για πλάκα γιατί δε μπορώ να πιστέψω οτι το είπε κάποιος που υποτίθεται οτι ασχολείται με την αυτοκίνηση. Έλεος βρε Μιχάλη.Το topic έχει σαν τίτλο 'GOLF GTI MkV vs CIVIC Type R......' Δε διευκρινίζει σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, οπότε τα συγκρίνουμε παντού.
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......