-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ως κάτοχος του Golf IV Gti, σκεφτώμουνα λίγο για το V Gti ........
Όσο και αν το IV θεωρείται από πολλούς κουβάς κατέληξα στο ότι δεν αξίζει να δώσεις πάλι τριάντα χιλιάρικα και να πάρεις πάλι σχεδον μια τα ίδια, δηλαδή
ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ ΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙΝΗΣΗ.....
Δεν λέω κορυφαίοι οι κινητήρες με εκπληκτικές ρεπριζ... αλλά και πάλι στις στροφές πρέπει να στρίβεις με την λογική πούλα και μάζευε εύκολα τις ευθείες........... Δεν μπορείς να ρισκάρεις με μπορστά κίνηση και 200 άτια να τα βάζεις στα 9 ή 10/10 του αυτοκινήτου σε μια στροφή... αν γίνει κάτι έισαι αδιάβαστος..... κάτι παρόμοιο είχα δει τυχαία στα λιμανάκια μέ ένα Suba να κάνει πλακίτσα και να πιέζει ένα Type R το οποίο είχε χάσει πρόσφυση πίσω και πάλεβε ο τύπος με το τιμόνι να το σώσει και το suba από πίσω να μπαίνει σαν τρένο......
Οι fun to drive νομίζω πρέπει να επιλέγουν πίσω κίνηση όχι τόσο για να πηγαίνουν πιο γρήγορα αλλά για να παίζουν μέσα στην στροφή και να έχουν δυνατότητα να διορθώσουν
Oι all weather νομίζω θέλουν είτε Quattro αν θέλουν και λίγη πολυτέλεια ή Suba και Evo για να είναι καθαρόαιμοι......Το V Gti συνεπώς είναι και ακριβούτσικο και δεν είναι τυχαίο ότι τα Quattro της Audi είναι πιο ακριβά!!!!!!
Νομίζω πλέον αυτοκίνητο σαν το Golf V Gti δεν έχουν ξεκάθαρο target group... είναι ακριβό και ακριβοσύντήρητο για πιτσιρικάδες που θά θελαν τέτοιο αυτοκίνητο ενώ νομίζω αυτοί που έχουν την δύναμη για να το αποκτήσουν σε ηλικίες συνήθως 30+ κοιτάνε άλλα μοντέλα του group πχ Α3 και Α4 Quattro
Για μένα λοιπόν Golf GTI τέλος έστω και να ήμουν άτυχος και το IV δεν ήταν πραγματικόΤο Subaru κανει 50000 και to Honda 30000.
Για καποιον που δεν εχει τοσα για να το παρει και αλλα τοσα για να το συντηρει και να καιει... τι γινεται? -
Áêüìá ôï óõæçôÜìå áõôü ?
-
2 μήνες μετά, επαναφέρω το θέμα,
μιας και ήρθε πάλι στο προσκήνιο (στις συζητήσεις μας δλδ),
μετά από 'φωτιές' που άναψε γνωστό περιοδικό,δίνοντας 'μετάλλιο' στο GTI έναντι του Type-R.
Mή βιαστείται περί
'ποιότητας κατασκευής & συναρμογής' που είναι δεδομένα,
περί ασφάλειας, φιλικότητας και ευχρηστίας, που είναι επίσης δεδομένα,αλλά και για αυτό που στρίβει καλύτερα,
που έχει καλύτερο σύστημα διεύθυνσης,
που είναι μπροστά στο 400αρι, στο 1000αρι.Ή απάντηση στο GTI.
Αλήθεια, **φωτιές **και για το ESP...
**...δεν απενεργοποιείται 'πλήρως' ??? **:roll: -
δωσε στοιχεια, νουμερα, συμπερασματα!!!!!
αναλυτικα
-
Τί ήθελα και το 'πα...
Ενδεικτικά, κάποια, σε λίγο...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τί ήθελα και το 'πα...Ενδεικτικά, κάποια, σε λίγο...
σιγα μη γλυτωσεις, α ν α λ υ τ ι κ α !!!
-
..................GTI............Type-R
0-100.........7,2' ............7,2'
0-400.........15,2' ..........15,3'
0-1000........27,7' ..........27,9'**Φρένα **
100-0.........37,4............42,75Ρεπρίζ........................................GTI..........................Type-R
με 3η
30-50/50-80/80-110.............2,5/3,0/3,3.........2,7/3,9/4,0
με 4η
50-80/80-110/110-140.........4,1/4,2/4,9..........5,4/5,7/5,9
με 5η
80-110/110-140...................5,4/6,4....................7,2/8,2
με 6η
80-110/110-140...................6,7/7,8....................10,0/11,4ΥΓ. **Πιο αναλυτικά ? **
-
τα σχολια που ειναι?
σε ποιο περιοδικο ολα αυτα?
τι γινεται με το ESP?? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα σχολια που ειναι?
τι γινεται με το ESP??αχόρταγος είσαι
-
τα σχολια που ειναι?
τι γινεται με το ESP??αχόρταγος είσαι
να μαθεις να μην βαζεις φωτιες!!!!
-
Στο Drive.
Για το ESP αναφέρει ακριβώς:
'...το Golf σαν καλό παιδί που είναι, έχει κι ένα ESP που ακόμα κι αν το βγάλεις, δεν απενεργοποιείται πλήρως...'
Μάλλον...μεταφορικά το λέει
-
Στο Drive.Για το ESP αναφέρει ακριβώς:
'...το Golf σαν καλό παιδί που είναι, έχει κι ένα ESP που ακόμα κι αν το βγάλεις, δεν απενεργοποιείται πλήρως...'
Μάλλον...μεταφορικά το λέει
Έχω μερικά video από Golf GTi από τις Αγγλικές Εκπομπές Τop Gear και Fifht Gear. Αυτά που το έχουν και κάνει ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αν το αυτοκίνητο έχει μη απενεργοποιούμενο ESP. Mέχρι και 360άρα στροφή του κάνουν...
-
Αν και το TypeR δεν με εξιτάρει, στην ψηφοφορία ψηφισα typeR., γιατι πιστευα οτι το Golf θα ειναι ενα ακόμη GolfGTi που καμια σχέση δεν εχει με τον ορισμο GTi και με την καθαρή σπορ οδηγηση.
Χωρις να εχω διαβασει κανενα αρθρο για το Golf, αλλά έχοντας οδηγησει TypeR..
Αν ισχυουν οσα ισχυριζονται μερικοι, τότε μιλάμε για ένα θαυμα σχεδόν.
Οχι οτι ξαφνικά αρχιζει και μου αρεσει πολυ (δεν το αντιπαθώ βεβαια το golf, ουτε το θεωρω ασχημο), αλλά οφειλουμενα αναγνωρίζουμε την δουλειά που κανουν οι μηχανικοι.
Θεωρω οτι το πιο δυσκολο πραγμα στην κατασκευη ενος αυτοκινητου ειναι να συνδιαζει καποιες εννοιες αντικρουόμενες.
Αν λοιπον το Golf μπορει γενικως να ειναι πιο γρηγορο (δεν εξετάζω βασικα τις απολυτες επιδοσεις σε ευθείες) απο το TypeR που το εχουν θεοποιησει τα περιοδικά, και συναμα να συνδιάζει και την άνεση, την ευκολη οδηγήσή του, και διάφορα τέτοια χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο ... 'γυναικείο' (ας μου επιτραέπι η εκφραση), τότε πραγματικά πρέπει να χειροκροτήσουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς των Γερμανών μηχανικών. Ασχέτως αν θα επιλέγαμε ή όχι το Golf ή αν μας εκφράζει αυτός ο τροπος οδηγησης (του golf). -
Δεν αλλάζω τον κινητήρα Honda... με τίποτα..
-
Η ψηφοφορία θα ήταν τελείως διαφορετική,
αν, τότε, γνωρίζαμε την τιμή του GTI,
αν, τότε, δεν κρίναμε εκ των προτέρων τις ικανότητες του GTI.
-
Παιδιά, 2 απορίες..
1)Με το CTR μπορείς να κάνεις ταξίδια χωρίς να κουραστείς και να σου βγουν τα αυτια από τον θόρυβο?
2)Για να κινηθεί μέσα στην πόλη το CTR πρέπει να ανεβοκατεβάζεις συνεχώς ταχύτητες? -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Παιδιά, 2 απορίες..1)Με το CTR μπορείς να κάνεις ταξίδια χωρίς να κουραστείς και να σου βγουν τα αυτια από τον θόρυβο?
2)Για να κινηθεί μέσα στην πόλη το CTR πρέπει να ανεβοκατεβάζεις συνεχώς ταχύτητες?- Ναι
- Όχι
Αλλά οι απαντήσεις είναι σχετικές. Για παράδειγμα αν το συγκρίνεις με το Golf η απάντηση θα μπορούσε να είναι όχι και ναι αντίστοιχα.
-
Δηλαδή στους συγκεκριμένους τομείς υστερεί το Honda ε?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή στους συγκεκριμένους τομείς υστερεί το Honda ε?Σε σχέση με το Γκολφ, από ότι λέγεται, ναι. Ωστόσο και ταξίδι μπορείς να πας μια χαρά, και στην πόλη από ότι είχε γράψει κάτοχος εδώ μέσα, μια χαρά κινείσαι. Η ροπή του χαμηλά δεν είναι λίγη, είναι λίγη μόνο σε σχέση με την.... υστερία που το πιάνει από το 'σκαλοπάτι' και πάνω
-
Δε βλεπω τωρα που εχουμε στοιχεια απο τα περιοδικα για τις δυνατοτητες και των δυο να αναθεωρουν καποιοι.Κριμα.Αλλα αυτα παθαινει οποιος βιαζεται...
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......