-
Εγω εκανα σημερα το σερβις των 30000χλμ,στο GTC 1.6 μου,κοστος
5λιτ 5-30w full syntetic 49 euro
φιλτρο αερος 10 euro
βαλβολινη 80w 2.5 euro
φιλτρο λαδιου 5.6 euro
ροδελα καρτερ 0.5 euro
υγρα παρπριζ 1.34 euroεργασια 68 euro
συνολο 136.94 -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Εμένα πάντως στο 1.6 GTC έβαλαν 5-35, και όσο αφορά τα λάδια της OPEL, δεν νομίζω να είναι δικά της, κάποιας άλλης μάρκας λιπαντικών είναι (π.χ. ARAL, Shell) απλά η συσκευασία γράφει GM - OPEL.
Σε εξουσιοδοτημένο εγώ και με κάρτα καυσαερίων πλήρωσα 70Ε.
Συγκριτικά με τα νούμερα απο άλλες εταιρίες (>100Ε) δεν είναι άσχημα.Ε φυσικά δεν έιναι οπελ, γιατί τι πάνω στα οπελ ειναι οπελ όπως και σε κάθε αυτοκίνητο. Απλά κομμάτια απο διαφορετικούς κατασκευαστες συγκεντρώνονται και συναρμολογούνται απο την εταιρία με τις προδιαγραφές που έχει θέσει.
Το γνωρίζω, απλά το επισήμανα καθώς ο Lazarefa αναφερθήκε σε ενδοιασμούς του σχετικά με την ποιότητα λαδιών της opel και οτι θα προτιμούσε κάποια γνωστά επώνυμα
-
Αυτό για τα λάδια της opel το λένε αρκετοί. Το κακό είναι ότι σε 5-30 δεν υπάρχει ποικιλία στην αγορά και ίσως χρειάζεται ν' αλλάξεις λίγο τις προδιαγραφές για να πας σε κάτι εγνωσμένα καλό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό το πράγμα με την όπισθεν, όχι όμως από 1η σε 2α, αυτό να το κοιτάξεις - υπενθυμίζω ότι το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μέσα στην 6ετή εγγύηση. ΜΗ ζορίζεις το λεβιέ, βάλε 2α ή 4η και δοκίμαζε πάλι απαλά γιατί θα κάνεις ζημιά στο κιβώτιο (το ότι είναι στην εγγύηση δε σημαίνει ότι πρέπει να τρέχουμε να το φτιάχνουμε).
Είναι καλό να βάζεις ταχύτητα όταν σταματάς γιατί αν λυθεί το χειρόφρενο το αυτοκίνητο δεν θα φύγει με φόρα.Επιπλέον γράφει το βιβλιαράκι ότι για να μπει η όπισθεν πρέπει να κρατήσει πατημένο του κουμπάκι στο λεβιέ μαζί με το συμπλέκτη για περίπου τρία δευτερόλεπτα. Είναι περισσότερο πρόβλημα συγχρονισμού του χεριού σου και όχι του σασμάν ( για την όπισθεν , όχι για την πρώτη ). Το είχα πάθει και εγώ.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Η ώρα στην οθόνη....
μου φαίνεται ότι πατάς settings και από εκεί με το 'joystick' πηγαίνεις στη σχετική επιλογή του μενού. Τί σχέση έχει το κουμπί του χιλιομετρητή;Εγχειριδιο opel astra σελ.44 :
-Ενδειξη ωρας :
Οταν εμφανιζεται η ενδειξη της ωρας,πιεστε το κουμπι μηδενισμου στο ταμπλο:-Πιεστε για 2'': η ενδειξη της ωρας αναβοσβηνει
-Πατηστε συντομα: ρυθμιστε την ωρα
.....................κλπ.Σε κάθε οθόνη όμως έχει διαφορετικό τρόπο. Τι οθόνη έχεις ; Ενδείξεων , τριών ενδείξεων , γραφικών ενδείξεων , έγχρωμη ;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πριν από κάποιο καιρό είχε γίνει μια αναφορά για τις ενδείξεις InSp. Εξηγούμαι: Στα **12500 χλμ **(ή 11 μήνες χρήσης του GTC 1.8 125PS που έχω), έχοντας αλλάξει, για πρώτη φορά λάδια, είδα στην οθόνη του χιλιομετρητή την ένδειξη InSp 17500. Τότε, κάποιος φίλος από εδώ (νομίζω ο manosk) είχε πει πως αυτό απλά σημαίνει πως έχω άλλα 17500 χλμ μέχρι το service διετίας. Μου φάνηκε λογικό αυτό, δεδομένου πως 12500 χλμ + 17500 χλμ = 30000 χλμ, και μιας και το αμάξι γενικά οδηγείται σε νορμάλ συνθήκες, why not? (εννοώ service στο θεωρητικά προβλεπόμενο χρόνο). Σήμερα το πρωί, ξεκινώντας για τη δουλειά μου, μου μπήκαν τα διαόλια και είπα να το ξανατσεκάρω. Παρεπιπτόντως, από εκείνη την πρώτη φορά έχουν περάσει 3,5 μήνες κι έχω κάνει άλλα 6000χλμ, δηλαδή τώρα είμαι στα 18500χλμ. Φαντάζεστε την έκπληξή μου, όταν είδα στην ένδειξη του χιλιομετρητή το 0... . Κι ερωτώ φίλοι..Αυτό σημαίνει πως στο ανωτέρω χρονικό διάστημα, έσκισα τόοσο πολύ το αμάξι που ήταν σα να έγραψα τα τριπλάσια χιλιόμετρα, άρα πρέπει να πάω άμεσα για service 30000χλμ (ή 2 ετών); Προσωπικά το θεωρώ εντελώς απίθανο και βλακώδες, δεδομένου ότι από τα 6000 επιπλέον χλμ, περί τα 4000 είναι σε μεγάλα ταξίδια (και διακοπές) και τα 2000 περιαστικές μετακινήσεις. Πρακτικά δηλαδή το αμάξι ζορίστηκε λιγότερο μετά τα πρώτα 12500χλμ σε σχέση με πριν. Έχει κάποιος φίλος γνώστης άποψη για το τι μπορεί να παίζει; Μήπως η ένδειξη του InSp είναι μούφα τελικά; Ή μήπως τα 17500 χλμ που μου έγραφε το καλοκαίρι ήταν η διάνυση στην οποία έπρεπε (κατα τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου) να κάνω το service, κι όχι αυτό που λέγαμε τότε; (δηλ, υπολειπόμενα χλμ έως το service)...Η ένδειξη του InSP ( σημαίνει Inspection ) είναι ενδεικτική απόστασης για το επόμενο service.
Εμένα μου μηδένισε στα 21.500 περίπου και υποθέτω ότι για κίνηση εντός πόλεως - κατά βάσιν - αυτό είναι περίπου το όριο.Ο Μηχανικός της Mega Motors μου είχε πει ότι η πρόωρη αλλαγή λαδιών ενδέχεται να 'μπερδέψει' τους εγκεφάλους , δεδομένου ότι υπάρχει μία συστοιχία τέτοιων που μετρούν την ποσότητα καπνού εντός στη μηχανή , την πυκνότητα του λιπαντικού και διάφορα άλλα. Όταν είχα αλλάξει τα λάδια στην Mega Motors στα 15.000 χλμ περίπου μου ρύθμισαν τον κινητήρα και για τον ίδιο λόγο τα άλλαξα ξανά στο service.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό για τα λάδια της opel το λένε αρκετοί. Το κακό είναι ότι σε 5-30 δεν υπάρχει ποικιλία στην αγορά και ίσως χρειάζεται ν' αλλάξεις λίγο τις προδιαγραφές για να πας σε κάτι εγνωσμένα καλό.Όπως σημείωσα και σε προηγούμενο post στο δικό μου βάλανε 5-35, δεν ξέρω αν έχει σημασία απλά το αναφέρω...
-
Ο χρήστης VASG έγραψε:
Μπερδεύτηκα...στους 11 μήνες σου έβγαλε το InsP ή τώρα?
Γιατί ένδειξη InSp 17500 που αναφέρεις στο αρχικό post δεν νομίζω ότι μπορεί να βγάλει σε μια σειρά.
Συγγνώμη που επιμένω απλά θέλω να δω αν οι 11 μήνες που το έβγαλε και σε εμένα δεν είναι σύμπτωση, και αφορά κάποιο προγραμματισμό που αφορά π.χ, τα GTC ή κάποια πιο καινούρια μοντέλα (έφόσον του Manosk είναι σίγουρα 2τιας)Το δικό μου είναι 5θυρο , 17 μηνών και το έβγαλε στους 14 μήνες. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία του αυτοκινήτου. Λάβετε υπ' όψιν σας όμως πως η Mega Motors μου είπε πως τα αυτοκίνητα από leasing που έρχονταν για service στα 30.000χλμ αυστηρά τα λάδια τους ήταν νεράκι ( δεδομένων και των Ελληνικών βενζινών ). Η M.M. μου είχε πει ότι θα το κουβέντιαζε με την Opel και ενδεχομένως να έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό στα νεώτερα οχήματα για έλεγχο στα 15.000 αντί στα 30.000χλμ. Επιπλέον η χρονική αυτή διαφοροποίηση , εάν έχει συμβεί τελικά , ισχύει μόνο για τα λάδια.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Εγω εκανα σημερα το σερβις των 30000χλμ,στο GTC 1.6 μου,κοστος5λιτ 5-30w full syntetic 49 euro
φιλτρο αερος 10 euro
βαλβολινη 80w 2.5 euro
φιλτρο λαδιου 5.6 euro
ροδελα καρτερ 0.5 euro
συνολο 136.94Πολύ καλή τιμή. Που το έκανες ;
-
Έχω το εξής πρόβλημα. Το κάθισμά μου είναι το ' τύπου ' με ημιδερμάτινη επένδυση. Όταν το είχα πρωτοπάρει , παρατήρησα ότι σε κάποια σημεία στην θέση του οδηγού το δέρμα ήταν - στην αφή - λίγο λεπτότερο. Πριν από λίγες ημέρες μου εμφάνισε μία φθορά , όχι τρύπα , αλλά σαν να έχει γίνει διάφανο το δέρμα και έχει χάσει το χρώμα του. Θα μου το καλύψει η αντιπροσωπεία ; Κανονικά πρέπει , έτσι δεν είναι ; Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν 1,5 έτους.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Γιατί ένδειξη InSp 17500 που αναφέρεις στο αρχικό post δεν νομίζω ότι μπορεί να βγάλει σε μια σειρά.
Συγγνώμη που επιμένω απλά θέλω να δω αν οι 11 μήνες που το έβγαλε και σε εμένα δεν είναι σύμπτωση, και αφορά κάποιο προγραμματισμό που αφορά π.χ, τα GTC ή κάποια πιο καινούρια μοντέλα (έφόσον του Manosk είναι σίγουρα 2τιας)Το δικό μου είναι 5θυρο , 17 μηνών και το έβγαλε στους 14 μήνες. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία του αυτοκινήτου. Λάβετε υπ' όψιν σας όμως πως η Mega Motors μου είπε πως τα αυτοκίνητα από leasing που έρχονταν για service στα 30.000χλμ αυστηρά τα λάδια τους ήταν νεράκι ( δεδομένων και των Ελληνικών βενζινών ). Η M.M. μου είχε πει ότι θα το κουβέντιαζε με την Opel και ενδεχομένως να έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό στα νεώτερα οχήματα για έλεγχο στα 15.000 αντί στα 30.000χλμ. Επιπλέον η χρονική αυτή διαφοροποίηση , εάν έχει συμβεί τελικά , ισχύει μόνο για τα λάδια.
Ευχαριστώ χρήσιμη πληροφορία.
Το δικό μου έβγαλε την ένδειξη στους 11μήνες με 7800χλμ συνολικά και περίπου 4500χλμ στην πόλη
Αυτό που αναφέρεις για το μπέρδεμα των εγλεφάλων με τις αλλαγές λαδιών πριν το κανονικό μου το ανάφεραν και εμένα στο συνεργείο. -
Για να το κατανοήσουμε καλλίτερα , θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι στο Astra ( πλέον και στα Vectra , Corsa , Antara , Zafira ) υπάρχει ένα δίκτυο εγκεφάλων ( 49 ) που ο καθένας κάνει κάτι αλλά όλοι συνεργάζονται και συμπληρώνονται. Χωρίς τις κατάλληλες ρυθμίσεις , μία διαφοροποίηση στις συνθήκες θα προκαλούσε λάθος στα αναμενόμενα με άμεσο , προληπτικό , αποτέλεσμα από τον εγκέφαλο να ανάψει τη ένδειξη InSP προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σφάλμα και να επανέλθει η ομαλή ροή.
Για το κάθισμα γνωρίζει κανείς κάτι ;
-
Για να το κατανοήσουμε καλλίτερα , θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι στο Astra ( πλέον και στα Vectra , Corsa , Antara , Zafira ) υπάρχει ένα δίκτυο εγκεφάλων ( 49 ) που ο καθένας κάνει κάτι αλλά όλοι συνεργάζονται και συμπληρώνονται. Χωρίς τις κατάλληλες ρυθμίσεις , μία διαφοροποίηση στις συνθήκες θα προκαλούσε λάθος στα αναμενόμενα με άμεσο , προληπτικό , αποτέλεσμα από τον εγκέφαλο να ανάψει τη ένδειξη InSP προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σφάλμα και να επανέλθει η ομαλή ροή.Για το κάθισμα γνωρίζει κανείς κάτι ;
Για το κάθισμα τυπικά πρέπει να καλύπτεται απο την εγγύση αφού δεν είναι τρύπα που μπορεί να προέλθει απο δικό σου λάθος αλλά φθορά λόγω της επαφής, έχοντας όμως σαν δεδομένο ότι μιλάμε για Ελληνικές αντιπροσωπείες...καταλαβαίνεις.
Θα πρέπει πάντως να επιμείνεις εάν αρχίσουν τίποτα περί δικού σου λάθους κτλ. -
Έτσι έχω αποφασίσει να κάνω. Δεδομένου ότι πουθενά αλλού δεν θα βρουν ίχνος φθοράς ή κακομεταχείρισης στο αμάξι και εσωτερικά και εξωτερικά.
-
Αν σου λένε τέτοια στο MEGA κοίταξε την επόμενη φορά να πας στον ΑΝΤΕΝΝΑ
-
Σήμερα είδα πρώτη φορά ένα Astra CC. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ! Προσπαθούσα να καταλάβω τι ήταν στην αρχή, είχε φώτα GTC αλλά έμοιαζε και με sedan. Vectra δεν ήταν, 5θυρο-3θυρο ούτε, οπότε όταν το πλεύρισα είδα ένα πολύ κομψό σχήμα. Νομίζω ότι είναι το ομορφότερο ανοιχτό με σκληρή οροφή στην κατηγορία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σήμερα είδα πρώτη φορά ένα Astra CC. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ! Προσπαθούσα να καταλάβω τι ήταν στην αρχή, είχε φώτα GTC αλλά έμοιαζε και με sedan. Vectra δεν ήταν, 5θυρο-3θυρο ούτε, οπότε όταν το πλεύρισα είδα ένα πολύ κομψό σχήμα. Νομίζω ότι είναι το ομορφότερο ανοιχτό με σκληρή οροφή στην κατηγορία.Και εγω Μανο το ιδιο επαθα.Στην αρχη το περασα για Bertone αλλα κατι δεν μου πηγαινε καλα με τα φωτα και την μασκα,τελικα αφου το πλευρισα
καταλαβα οτι ηταν το cc.Πραγματικα πανεμορφο και σαν κουπε. -
φιλτρο αερος 10 euro
βαλβολινη 80w 2.5 euro
φιλτρο λαδιου 5.6 euro
ροδελα καρτερ 0.5 euro
κοιταξε τα λαδια μια-δυο φορες που τα εβαλα τα 5-30 25€ τα πηρα το 5λιτρο
εσυ 49€ που τα εβαλες? -
Σε όλα τα εξουσιοδοτημένα τόσο πουλάνε λιανική το λάδι. Κι εγώ την πάτησα 2 φορές, ποτέ ξανά όμως.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
φιλτρο αερος 10 euro
βαλβολινη 80w 2.5 euro
φιλτρο λαδιου 5.6 euro
ροδελα καρτερ 0.5 euro
κοιταξε τα λαδια μια-δυο φορες που τα εβαλα τα 5-30 25€ τα πηρα το 5λιτρο
εσυ 49€ που τα εβαλες?Το σερβις εγινε σε εξουσιοδοτημενο στην Πειραιως...για την τιμη των λαδιων εχεις δικιο ειναι ακριβα...αλλα τι να κανω θα τους υποστω για 10 ακομη μηνες...οταν ληξει η εγγυηση εχεις περισοτερες επιλογες...
Παντως οι τιμες στα συνεργεια τις OPEL ειναι κατα πολυ φθηνοτερες απο αλλων εταιριων...
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)