-
Άσχετο. Έχω GTC 1.8 με 11000χλμ σε 10 μήνες. Στου Καλτσούνη, όταν το χα πάει με 7000χλμ στους 6 μήνες, μου παν να μην αλλάξω λάδια πριν κλείσω χρόνο ή 15000χλμ. Ο δείκτης λαδιού είναι φουλ (καθόλου εμφανής απώλεια λαδιού). Ειλικρινά πιστεύεις πως είναι μαλ.. που δεν έχω αλλάξει ήδη; Τα μισά κ πλέον χλμ έχουν γίνει σε μεγάλα ταξίδια, τα υπόλοιπα λεκανοπέδιο..
-
Αφού η opel δίνει 2ετία/30.000 χλμ, νομίζω ότι είναι ασφαλέστατο να αλλάζει κάποιος στο έτος/15000 χλμ. Συχνότερα είναι υπερβολή, πιο αραιά είναι κάπως επίφοβο, έστω για ψυχολογικούς λόγους. Σε βρίσκω εντάξει. Εμένα με διαρκή χρήση στην πόλη μου έκαψε 400 ml σε 1 χρόνο και έκτοτε καθόλου.
-
Μάνο, στο GTC δίνει 1 έτος/15000χλμ... για λάδια.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μάνο, στο GTC δίνει 1 έτος/15000χλμ... για λάδια.Προαιρετικα...αλλιως κανονικη αλλαγη στα 30000χλμ
-
Θα πω κάτι που μου βγήκε αβίαστα τώρα. Όσο περισσότερο συμβιώνω με το astra, τόσο πιο πολύ μου δίνει την αίσθηση που δίνανε τα γιαπωνέζικα όταν είχαν αρχίσει να εκτιμούν τα χαρίσματά τους (αξιοπιστία, καλά μοτεράκια, συναρμογή, τιμή κτήσησ κλπ), αλλά με τη στιβαρότητα και το γρανιτένιο πλαίσιο του γερμανού + καλή οδική συμπεριφορά. Μιλάω πάντα για το Η (και ειδικότερα το GTC). Με λίγα λόγια ένα πολύ τίμιο, και γιαυτό εν τέλει πολύ αγαπητό αμάξι..
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
μιας και μιλάμε για τελικές ταχύτητες, σήμερα έκανα δοκιμούλα στη εθνική.Ο κατασκευαστής δείχνει 180χλμ τελική (1400)
Στη δοκιμή το κοντέρ έδειξε 205 και στην οθόνη έδειχνε 194χλμ. Δε ξέρω που βρίσκεται ο κόφτης (φαντάζομαι στο 180) αλλά έδειχνε να ανοίγει και άλλο αργά αργά. Τελικά το κοντέρ 'κλέβει' 25 χλμ παραπάνω και στη οθόνη 14χλμ?τι εννοεις ?σε ποια οθονη?
-
Σε ότι αφορά στην οθόνη , έχω - μάλλον - καλλίτερα νέα. Περιμένω την προσφορά από τον Καλτσούνη. Το καλό είναι ότι μάλλον ρίχνει το κόστος στα 4.000
-
Εντάξει, γι' αυτό σου έβγαλε τόσο νωρίς ένδειξη για service. Αφού φτάνεις ως και τα 30 χλμ με 1η και ως τα 50 με 2α στην πόλη, καταπονείς τον κινητήρα (όχι ότι του κάνεις ζημιά, απλώς τον δουλεύεις σε κάπως ανεβασμένες στροφές). Εγώ ειδικά στην πόλη έχω ανεβάσει 2α από τα 20 το πολύ και 3η από τα 40 το πολύ. Για ξεκάπνισμα του ρίχνω που και που μερικά ανοίγματα με ζεστό κινητήρα ως τις 5-6.000 στροφές και τον αφήνω να πέσει χωρίς συμπλέκτη, αυτό νομίζω ότι του φτάνει για να μη μπουκώσει.
Με 1400άρι και χρήση σε λογικές συνθήκες πόλης (στην Πειραιώς περισσότερο) με 20% εκτός η μέση κατανάλωση είναι στα 8,7 λ. τα τελευταία 6000 χλμ με μέση ταχύτητα 26 χλμ.
-
Η οδήγηση σε αυτές τις ταχύτητες/στροφές είναι προτεινόμενη από την Opel ( γι' αυτό έχει και τις δύο κόκκινες γραμμές στο ταχύμετρο ). Παλαιότερα το πήγαινα και εγώ σε πιο χαμηλές στροφές όπως και εσύ με αποτέλεσμα το μπούκωμα του καταλύτη και την πτώση του voltage στους αισθητήρες του. Όταν το πήγα επειδή μου έσβηνε ( το μπούκωμα που αναφέρω πιο πάνω ) μου το πρότειναν οι μηχανικοί. Ρώτησα περί καταπόνησης και μου είπαν πως σε χαμηλότερες στροφές , δεδομένου του βάρους του αμαξώματος , το αυτοκίνητο ζορίζεται περισσότερο ειδικά όταν προσπαθείς να το ξεκινήσεις.
To service μου βγήκε χαμηλά διότι οδηγήθηκε πολύ το αυτοκίνητο εντός πόλης με μποτιλιαρίσματα κτλ και ο εγκέφαλος υπολογίζει τη συνολική καταπόνηση του κινητήρα ανεξάρτητα από το εάν τρέχει το όχημα ή παραμένει αναμένο και ακίνητο.
Ερώτηση/παρατήρηση : Έχετε προσέξει ότι όταν κυλάει το αυτοκίνητο χωρίς ταχύτητα μέσα η κατανάλωση είναι πολύ υψηλή ή είναι μόνο η ιδέα μου ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πατάμε το πλήκτρο μηδενισμού των χλμ για μερικά δευτερόλεπτα με κλειστή τη μηχανή και το κλειδί στην 1η ή τη 2η θέση. Αν θυμάμαι καλά.
Το γράφει και το βιβλιαράκι στο κεφάλαιο για τη συντήρηση.Thanks
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
:yahoo:- Τα OPC βγαίνουν με στάνταρ εξοπλισμό που διαφέρει από τον εξοπλισμό των υπόλοιπων μοντέλων προς το καλύτερο. Οι ζάντες αυτές, εκτός από καλές, είναι απολύτως χαρακτηριστικές και (γνώμη μου) αν τις αλλάξεις θα χάσει το OPC τη μοναδικότητά του. Να περιμένεις αρκετό τράνταγμα στις ελληνικές λακούβες λόγω μεγέθους, επομένως δεν θα συνιστούσα μεγαλύτερη διάσταση, ακόμα κι αν προσφερόταν ως επιλογή.
- Board Computer δίνεται σε όλα τα Astra ως επιλογή ή στάνταρ. Σιγά μην δεν το έδιναν με το OPC. Γενικά προσφέρει πληροφορίες για διάφορα πράγματα (πίεση ελαστικών, στάθμη λαδιού/υπερθέρμανση κινητήρα, πάγο στο δρόμο, κατανάλωση, επάρκεια καυσίμου, υπολογισμό μέσης ταχύτητας κλπ κλπ). Δεν δίνει τις ίδιες πληροφορίες σε όλα τα μοντέλα, γιατί αυτό εξαρτάται από τους αισθητήρες που έχουν εγκατασταθεί. Λογικά στο OPC θα έχουν μπει όλοι οι διαθέσιμοι του μοντέλου, ίσως και περισσότεροι.
- Έχω CD30 mp3 με μονόχρωμη οθόνη, αλλά μπορούσα να πάρω έγχρωμη χωρίς αλλαγή ηχοσυστήματος. Από την έκδοση Elegance και πάνω προσφέρεται το CD30 mp3 με έγχρωμη οθόνη, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.
- Μωρέ ας το είχα κι ήταν και πράσινοι. Μη βασίζεσαι πάντως στα φυλλάδια, δεν είναι πάντα ακριβή, ειδικά στα χρώματα.
Γενικά πάντως, αν δεν ξέρουν οι συγκεκριμένοι ρώτα και σε άλλη αντιπροσωπεία, ακόμα και τηλεφωνικά.
Σε κανένα μοντέλο δεν μπαίνει πλέον η μονόχρωμη οθόνη γραφικών ενδείξεων. Εκτός εάν πάρεις ( έξτρα ) τον ηλεκτρονικό κλιματισμό. Στα μοντέλα κάτω από Cosmo δεν έχει ούτε Trip Computer. Αυτό ισχύει από MY06-1 ( Μάρτης ).
Η έγχρωμη οθόνη δεν συνεργάζεται με το CD30. Θέλει CD40 και πάνω. Το αντίστροφό γίνεται ( πχ CD90 με μονόχρωμη οθόνη γραφικών αλλά χάνεις κάποιες λειτουργίες , πχ δεν δείχνει τους χάρτες στην πλοήγηση αλλά έχει μόνο φωνητική οδηγία ).
Καθυστερημένες απαντήσεις αλλά τώρα την είδα.
-
ginogsm
το θέμα είναι να μην κρεμάει ο κινητήρας κατά την εκκίνηση από στάση. Αν ξεκινήσεις με αρκετό γκάζι και ανεβάσεις μερικά χλμ, τότε ο κινητήρας πάει στρωτά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι πρέπει απλώς να του δίνεις στροφές στην αρχή και μετά μπορείς να κινείσαι ήπια. Με λίγο ξεκάπνισμα όπως το περιγράφω δεν υπάρχει πρόβλημα (όπως αποδεικνύει το ότι ούτε λάδι μου καίει, ούτε πρόβλημα με τα αλογάκια έχω ).Η απορία μου ήταν γιατί σου έβγαλε τόσο νωρίς ένδειξη για service. Φαίνεται από την περιγραφή των συνθηκών οδήγησης ότι ταλαιπωρείται η μηχανή αρκετά (και μποτιλιάρισμα και αρκετό γκάζι).
Έχετε προσέξει ότι όταν κυλάει το αυτοκίνητο χωρίς ταχύτητα μέσα η κατανάλωση είναι πολύ υψηλή ή είναι μόνο η ιδέα μου ;
Αν βάλεις νεκρά εν κινήσει, η κατανάλωση είναι κάπως υψηλή για λίγο, αλλά σταδιακά πέφτει στα 1-3 λίτρα. Για επιπλέον οικονομία κάνε το άλλο: άσε το γκάζι και τσούλα με συμπλεγμένη ταχύτητα. Η κατανάλωση μηδενίζεται ώσπου να πέσεις στις 1000-1500 στροφές.
Σε κανένα μοντέλο δεν μπαίνει πλέον η μονόχρωμη οθόνη γραφικών ενδείξεων. Εκτός εάν πάρεις ( έξτρα ) τον ηλεκτρονικό κλιματισμό. Στα μοντέλα κάτω από Cosmo δεν έχει ούτε Trip Computer. Αυτό ισχύει από MY06-1 ( Μάρτης ).
Άρα γι' αυτό έχω μονόχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, επειδή έχω βάλει τον αυτ. κλιματισμό ως έξτρα (λύθηκε ένα μυστήριο ).
Έχουμε ξαναπεί εδώ ότι η opel μετά τους πρώτους μήνες που έκανε προσφορές λανσαρίσματος έριξε τον εξοπλισμό στις διάφορες εκδόσεις. Σίγουρα θα τον ξανανεβάσει όταν παλιώσει το μοντέλο ή πέσουν οι πωλήσεις. -
αυτα τα επιπεδα εξοπλισμου της ειναι γριφος!!
αξιζει να ξηλωνεις το ταμπλο για μια οθονη?ασε που και τα λεφτα ειναι πολλα...
-
Πολλά τα λεφτά όντως και το ξήλωμα του ταμλώ είναι μεγάλο ρίσκο. Η συναρμογή των υλικών ειδικά με τέτοια ζέστη είναι γρίφος.
Εν τω μεταξύ λάβετε υπ' όψιν ότι η τιμή είναι για το αυτοκίνητό μου. Όχι για κάποιο άλλο που πιθανών να θέλει επιπλέον ανταλλακτικά.
Φίλε manosk θα (ξανα)δοκιμάσω τον τρόπο που προτείνεις για οδήγηση. Θέλω να τονίσω εδώ ότι το εκίνημά μου είναι πάντα ομαλό ( είχα ακούσει πολλά από γυναίκα και κόρη όταν το πρωτοπήρα έως ότου να συνηθίσω τον συμπλέκτη , ειδικά σε μία ανηφόρα μου έσβησε και ρώτησε η γυναίκα μου έαν δεν μπορεί το αυτοκίνητο να ανέβει την ανηφόρα ). Το ξεκίνημά μου είναι ομαλό απλά αποφέυγω την αλλαγή ταχυτήτων μέσα σε 100 μέτρα.
Επειδή έχω αποφασίσει κατά 90% να βάλω cruise control και λάμπες Xenon αλλά θέλω να βάλω και κάτι ακόμη γνωρίζετε εάν :
-
Μπορώ να βάλω εργοστασιακό park pilot στο αυτοκίνητο ; Βάζει η Opel ; Πατέντες δεν θέλω να βάλω.
-
Μπαίνει IDS+ με sport switch από την Opel ;
-
-
Εργοστασιακό εμένα μου έβαζαν μόνο αν το έκανα παραγγελία. Εδώ βάζουν δικό τους. Τελικά έβαλα ένα aftermarket και δεν έχω πρόβλημα, κανονικά δουλεύει.
-
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
μιας και μιλάμε για τελικές ταχύτητες, σήμερα έκανα δοκιμούλα στη εθνική.
Ο κατασκευαστής δείχνει 180χλμ τελική (1400)
Στη δοκιμή το κοντέρ έδειξε 205 και στην οθόνη έδειχνε 194χλμ. Δε ξέρω που βρίσκεται ο κόφτης (φαντάζομαι στο 180) αλλά έδειχνε να ανοίγει και άλλο αργά αργά. Τελικά το κοντέρ 'κλέβει' 25 χλμ παραπάνω και στη οθόνη 14χλμ?τι εννοεις ?σε ποια οθονη?
εννοώ στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Εκεί έδειχνε 194χλμ. Για να έχεις πρόσβαση, πατάς το κουμπί 'setup' παρατεταμένα μέχρι να ακούσεις κάποιον ήχο από τα ηχεία. Μετά πατάς πολλές φορές το κουμπί BC μέχρι να δεις πληροφορίες για θερμοκρασία νερού και τα χλμ/ω
Κάτι άλλο, σήμερα είδα ένα ξεφλούδισμα (!) αριστερά του πίσω προφυλακτήρα κοντά στη ρόδα. Δε μπορώ να καταλάβω αν έπεσε και πως και με τι δύναμη πέτρα εκεί. Μπορεί να ανεβάσω φώτο αργότερα
-
εγώ πάλι έχω πολλά προβλήματα στην εκκίνηση παρόλο που προσπαθώ να βρω τη υποτιθέμενη σωστή εκκίνηση. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι υπάρχει ESP αλλά για παράδειγμα αν δώσω από στάση 2.500-3.000 στροφές λίγο πριν τη σύμπλεξη, ο κινητήρας θα τρέμει το ίδιο αν του δώσω 1000-1500 στροφές κάτω από ίδιες συνθήκες.
Αύριο το πρωι θα πάω μια βόλτα από τη αντιπροσωπεία για να ρωτήσω διάφορα (τιμές κτλ) και αν μάθω κάτι ενδιαφέρον θα σας ενημερώσω -
mschumacher
αν δεν απατώμαι οικτρά δεν υπάρχει κόφτης για την ταχύτητα, μόνο για τις στροφές του κινητήρα. Έτσι σε κατηφόρα μπορείς να πιάσεις 200τόσα. Αυτό που βλέπεις στην οθόνη είναι το σωστό, το κοντέρ σίγουρα κλέβει λίγο ειδικά σε τέτοιες αβυσσαλέες ταχύτητες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
mschumacher
αν δεν απατώμαι οικτρά δεν υπάρχει κόφτης για την ταχύτητα, μόνο για τις στροφές του κινητήρα. Έτσι σε κατηφόρα μπορείς να πιάσεις 200τόσα. Αυτό που βλέπεις στην οθόνη είναι το σωστό, το κοντέρ σίγουρα κλέβει λίγο ειδικά σε τέτοιες αβυσσαλέες ταχύτητες.πως υπολογίζουν τότε τη μέγιστη τελική ταχύτητα? Τέλος πάντων κάποιο τρόπο θα έχουν Συμφωνώ και εγώ μαζί σου για το κόφτη που είναι προφανώς στο κινητήρα αλλά δε περίμενα να πιάνει (αν η οθόνη είναι σωστή) 194χλμ (με μικρό ίσως περιθώριο για περισσότερο) όταν ο κατασκευαστής σου δίνει 180χλμ
ΥΓ πες και καμιά γνώμη για τη γρατζουνιά
-
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)