-
Αγαπητέ φίλε Ιγνάτιε, προφανώς δεν έχω λόγο να θάψω το αμάξι μου . Σε πολλά από τα λεγόμενά μας συμφωνούμε λίγο πολύ. Απλά θα ξαναπώ πως για μένα η αίσθηση σπορ οδήγησης δεν είναι τόσο έντονη όσο τουλάχιστον προιδεάζει η δυναμική εμφάνιση του (ομολογουμένως πολύ όμορφου) αυτοκινήτου. Το τιμόνι σίγουρα συγκαταλέγεται στα θετικά του αυτοκινήτου, με καλή αίσθηση και πληροφόρηση, επαρκώς γρήγορο και βαρύ αυξανόμενης της ταχύτητας, τα φρένα επίσης (σε χρήση εκτός πόλης όπου νομίζω λειτουργούν καλύτερα σε σχέση με τις αστικές διαδρομές, ελέω ίσως αρχικής νεκρής διαδρομής του πεντάλ). Επειδή δε θέλω, μια κι εκθέσαμε νομίζω επαρκώς και οι 2 τις απόψεις μας, να θεωρηθεί ότι μετέχουμε σε κοκορομαχία (λέμε τώρα...) ή/και να γίνουμε βαρετοί πλατιάζοντας με τις εντυπώσεις μας για το εν λόγω αμάξι, θα σε παρακαλούσα, κλείνοντας, να μου αναφέρεις τις εντυπώσεις σου από τον επιλογέα ταχυτήτων (κούμπωμα, αίσθηση, ταχύτητα αλλαγών). Τις δικές μου τις έχω ήδη εκθέσει..
-
γιαννη το πιθανοτερο ειναι το αστρα να πατησε σε κακο οδοστρωμα...
επισης δε ξερω τι λαστιχα εχεις αλλα εφοσον δεν εχεις καλη αισθηση του αυτοκινητου, ισως να πρεπει να βαλεις και κανα νεο ελαστικο....bridgestone εχει??????
οταν ειχαμε στο λεον τα re-040 το αυτοκινητο πηγαινε κατα διαολου, κατα την αποψη μου....καμια σιγουρια χωρια τη μεγαλη ισχυ που ειχε...μετα βαλαμε τα pilot και πηγαινει σαφως καλυτερα...
φυσικα το λεον ποτε δε μου εδωσε την αισθηση οτι παταει σαν γαλλικο...για να σου πω την αληθεια με το κλιο μου παω σαφως καλυτερα...και το αισθανομαι πολυ πιο καλα στο δρομο..
συν το οτι η οπελ δεν εχει και ως ακρογωνιαιο λιθο την οδικη συμπεριφορα...
νομιζω οτι πρεπει να δεις με τα λαστιχα σου τι γινεται και πιστευω οτι αμα βριες κατι που να ζεσταινεται λιγο πιο γρηγορα δε θα χεις προβλημα....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
γιαννη το πιθανοτερο ειναι το αστρα να πατησε σε κακο οδοστρωμα...επισης δε ξερω τι λαστιχα εχεις αλλα εφοσον δεν εχεις καλη αισθηση του αυτοκινητου, ισως να πρεπει να βαλεις και κανα νεο ελαστικο....bridgestone εχει??????
οταν ειχαμε στο λεον τα re-040 το αυτοκινητο πηγαινε κατα διαολου, κατα την αποψη μου....καμια σιγουρια χωρια τη μεγαλη ισχυ που ειχε...μετα βαλαμε τα pilot και πηγαινει σαφως καλυτερα...
φυσικα το λεον ποτε δε μου εδωσε την αισθηση οτι παταει σαν γαλλικο...για να σου πω την αληθεια με το κλιο μου παω σαφως καλυτερα...και το αισθανομαι πολυ πιο καλα στο δρομο..
συν το οτι η οπελ δεν εχει και ως ακρογωνιαιο λιθο την οδικη συμπεριφορα...
νομιζω οτι πρεπει να δεις με τα λαστιχα σου τι γινεται και πιστευω οτι αμα βριες κατι που να ζεσταινεται λιγο πιο γρηγορα δε θα χεις προβλημα....
τα ελαστικά είναι Bridgestone turanza τα οποία υπήρχαν κατά την αγορά. Εδώ θέλω να σημειώσω το εξής. Η αλλαγή στις ζάντες έγινε μια μέρα πριν τη παραλαβή, και δε ξέρω αν άλλαξαν ελαστικά ή φόρεσαν αυτά που υπήρχαν στις νέες ζάντες... πάντως είναι κρίμα να τα πετάξω από τώρα.... Να σημειώσω πως ακόμα και με το ζέσταμα, η κατάσταση παραμένει η ίδια...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
γιαννη το πιθανοτερο ειναι το αστρα να πατησε σε κακο οδοστρωμα...στο ίδιο οδόστρωμα πατάω κάθε μέρα ίδια ώρα... και έτυχε μόνο 1 φορά με κανονικό φρενάρισμα... το ίδιο συνεχίστηκε με κανά 2 δοκιμές ενώ από το μεσημέρι και μετά (και μετά από δοκιμές) δε ξαναεμφανίστηκε...
-
Αρκεί μια πέτρα να σηκώσει τον τροχό για λίγο ώστε να χάσει πρόσφυση η ρόδα και το φρενάρισμα θα ενεργοποιήσει αμέσως το ABS. Κι επειδή τα ABS δεν είναι όλα ίδια, άλλα κρατάνε το αμάξι μόλις βρει πρόσφυση η ρόδα και άλλα σου προσφέρουν βόλτα μερικών κρίσιμων μέτρων με κρακ-κρακ-κρακ στο πόδι. Το Astra έχει καλό ABS ευτυχώς.
-
[quote='adis4gr']
φυσικα το λεον ποτε δε μου εδωσε την αισθηση οτι παταει σαν γαλλικο...για να σου πω την αληθεια με το κλιο μου παω σαφως καλυτερα...και το αισθανομαι πολυ πιο καλα στο δρομο..συν το οτι η οπελ δεν εχει και ως ακρογωνιαιο λιθο την οδικη συμπεριφορα...
quote]
Ας ασχοληθούμε με κανένα σοβαρό αυτοκίνητο και όχι με γαλλικά σε αυτή τουλάχιστον την κατηγορία, είδατε τί έγραψε και ο άλλος παραπάνω σχετικά με τη διαφορά σε χρόνους με το παλιό του Κλιό των 110 ίππων, το οποίο σχετικά με το υπάρχον, καλοφτιαγμένο και πολύ άνετο μεν αλλά ιδιαίτερα μαλακό, χωρίς αίσθηση και υποστροφικό και ιδιαίτερα αδύνατο στη ρυθμισιμότητα Κλιό 1600 ήταν κλάσεις μπροστά οδηγικά!
Από τα υπάρχοντα Bridgestone τα μόνα που μπορούν πραγματικά να κάνουν κάτι σε ελληνικό οδόστρωμα είναι τα S03 και αυτά για όποιους θέλουν ελαστικό με πλαϊνά σχεδόν σλικ αλλά και πολύ καλή συμπεριφορά σε βρεγμένο!Το αμάξι ΄πρέπει να έχει όμως πάνω από 200 άλογα!
Σχετικά με τον λεβιέ, επειδή γενικά δεν μου αρέσει να σκίζω το αμάξι, δεν το πολυπείραξα!Άλλωστε, όπως έγραψα παραπάνω ήμουν διαρκώς είτε με πατημένη τη 2α, είτε με πατημένη την τρίτη, για να κρατάω τον κινητήρα στα 1600 μεταξύ 4500-5500 στροφές, όπου και αποδίδει καλά. Για το λεβιέ στα Όπελ έχω ακούσει, καμία σχέση δεν έχει με αντίστοιχο ιαπωνικό πχ, αλλά σαφώς καλύτερος από κάθε γαλλικό... Πάντως είναι θέμα βαλβολίνης σε πολλές περιπτώσεις, και με ένα άλλαγμα σε κάτι προς το συνθετικότερο πολλά αλλάζουν όταν ζεσταθεί το αμάξι!
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
γιαννη το πιθανοτερο ειναι το αστρα να πατησε σε κακο οδοστρωμα...
στο ίδιο οδόστρωμα πατάω κάθε μέρα ίδια ώρα... και έτυχε μόνο 1 φορά με κανονικό φρενάρισμα... το ίδιο συνεχίστηκε με κανά 2 δοκιμές ενώ από το μεσημέρι και μετά (και μετά από δοκιμές) δε ξαναεμφανίστηκε...
αρα ηταν καθαρα θεμα συγκυριας...οποτε μην ανησυχεις..
για τα bg...εγω δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος απο τα re-040 (νομιζω αυτα φορουσε το λεον)...αν τα ειχαμε πληρωσει για αντικατασταση, θα τον κρεμουσα τον βουλκανιζατερα...δε ξερω για τα turanza αν και γενικα στο φορουμ ακουγονται καλα σχολια για τα bg...πηγαινε στα μεγαρα και ξεσκισε τα ωστε να τα αλλαξεις γρηγορα!!!
γενικα θες λαστιχο που να ερχεται σε καλη θερμοκρασια γρηγορα...ειναι αναλογα και το στυλ που σου αρεσει στην οδηγηση... -
Ο χρήστης Ιγνάτιος Φίκερ έγραψε:
τα φώτα πορείας ΜΑΖΙ με τα προβολάκια ομίχλης φωτίζουν την περιοχή λίγων μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο σαν να είναι ημέρα!!! Πολύ καλό διότι η οδήγηση τη νύχτα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη!!! Και χρησιμεύουν τα προβολάκια ομίχλης, ακόμα και χωρίς την ομίχλη!!Σε πολλά αυτοκίνητα τα φώτα ομίχλης σβήνουν με τα μεγάλα φώτα για να ΜΗ φωτίζουν τη περιοχή μπροστά στο αυτοκίνητο. Φωτίζοντας μπροστά στο αμάξι κάνουν τα μακρινά αντικείμενα δυσδιάκριτα.
Όταν έχει πολύ φως μπροστά στο αμάξι ΔΕΝ βλέπεις μακριά.
Τα προβολάκια ομίχλης αποφεύγεις να τα χρησιμοποιείς όταν δεν έχει ομίχλη γιατί τυφλώνεις τους απέναντι. Έτσι είναι φτιαγμένα, για να σε βλέπουν οι απέναντι όταν έχει ομίχλη.
-
ιγνατιε δε ξερω αν θα παρεις gtc αλλα αν το εχεις υποψη σου στο ευχομαι να το αγορασεις...οπτικα ειναι πολυ ομορφο σε σημειο να νομιζεις οτι δεν ειναι οπελ.. ο 1.8 των 140 ιππων ειναι ταιριαστο συνολο για το ιματζ του αστρα
γιατι ετσι και αλλιως τα υπολοιπα δε βαζουν φωτια στο δρομο....να σου πω οτι δεν ειμαι οπαδος των γερμανικων αυτοκινητων, να σου πω οτι εχω καποια εμπερια απο τα οπελ της τελευταιας 6ετιας και να πω οτι δε θα μπω στη διαδικασια να συγκρινω την αισθηση και τις γαλλικες αναρτησεις με αυτες των γερμανικων, ποσο μαλλον με αυτες τις οπελ....το ids ειναι μια καλη αρχη...
το αν γερνει το αυτοκινητο πιο πολυ απ'οσο νομιζεις δεν εχει καμια σχεση με το αν θα μεινει πισω απο ενα αυτοκινητο που δε γερνει...το λεον τουρμπο που ηταν και η σπορτιφ αισθηση της vag και ειναι και 'τραπεζι' μπορω να σου πω οτι για τα δικα μου κριτηρια ειναι μετριοτατο σε οτι αφορα το στριβειν....παρολο το ποσο σκληρο ειναι....οι γαλλοι συνηθως βρισκουν τη 'χρυση τομη' σε αντιθεση με τους υπολοιπους που παιδευονται....τα αμαξια τους και στριβουν με σοα και ειναι και ανετα..ας μην αρχισουμε τις συγκρισεις γιατι θα απογοητευτεις...το αστρα ειναι μια ομορφη λυση και ειδικα στα 1.8 ειναι 'ταμαμ'....ας μη λεμε υπερβολες ομως...
-
Σεβαστές οι απόψεις σου αλλά δεν σου μιλάω για κάποια λόγια που διάβασα σε κανένα περιοδικό, αλλά για τα αυτοκίνητα που οδήγησα ο ίδιος. Και σε καμία περίπτωση δεν θα προτιμούσα πχ VTS C4 1600,μετά βίας τη 2λιτρη και απορρίπτονται όλα τα μιικρότερα γαλλικά!Ας μην ξεχνάμε adis ότι ακόμα και οι σε σημείο παρεξήγησης γαλλόφιλοι 4Τ έχουν απορρίψει από τα στριφτερά γαλλικά το 307 και σχετικά με το Άστρα Η αναφέρουν συχνά, πως πρόκειται για την καλύτερη αυτοκινητιστική έκδοση αναρτησιακής διάταξης με ημιάκαπμτο άξονα πίσω, ο πιο καλοκουρδισμένος ever!Μπορεί πχ ένα Golf να είναι πιο ομοιογενές αλλά η αποτελεσματικότητα στο στρίψιμο είναι φιλτραρισμένη και χωρίς αίσθησηπαρολη την καλύτερη συπεριφορά πάνω από ανωμαλίες!Πάντως άλλα διαπίστωσ αεγώ όταν το οδήγησα.Εξαιρούνται τα Gti,τα οποία είναι άλλα αμάξια !
-
Επίσης ας μην ξεχνάμε και το γεγονός (έπειτα από πολύ ψάξιμο εκ μέρους μου), η Όπελ κατασκευαστικά όσο περνούν τα χρόνια είναι από τις πλέον γερμανικότερες σε κατασκευαστικά πρότυπα εταιρείες, περισσότερο από το νοθευμένο πλέον VW-Group.Ειδικά πχ για το Βέκτρα, οι συνθήκες, οι έλεγχοι και γενικότερα ο υψηλός βαθμός κατασκευαστικής ποιότητας είναι πράγματα αδιαμφισβήτητα!Όποιος μπεί σε Άστρα Η κάθε έκδοσης και το συγκρίνει με αντίστοιχα Φόκους, Γκόλφ, 116, Α klasse κτλ, θα διαπιστώσει αλλού ανωτερότητα και αλλού εφάμιλλες εντυπώσεις!
Τώρα το αν θα το επιλέξω τελικά, αυτό είναι άγνωστο.
Υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που σκέφτομαι... -
Σεβαστές οι απόψεις σου αλλά δεν σου μιλάω για κάποια λόγια που διάβασα σε κανένα περιοδικό, αλλά για τα αυτοκίνητα που οδήγησα ο ίδιος. Και σε καμία περίπτωση δεν θα προτιμούσα πχ VTS C4 1600,μετά βίας τη 2λιτρη και απορρίπτονται όλα τα μιικρότερα γαλλικά!Ας μην ξεχνάμε adis ότι ακόμα και οι σε σημείο παρεξήγησης γαλλόφιλοι 4Τ έχουν απορρίψει από τα στριφτερά γαλλικά το 307 και σχετικά με το Άστρα Η αναφέρουν συχνά, πως πρόκειται για την καλύτερη αυτοκινητιστική έκδοση αναρτησιακής διάταξης με ημιάκαπμτο άξονα πίσω, ο πιο καλοκουρδισμένος ever!Μπορεί πχ ένα Golf να είναι πιο ομοιογενές αλλά η αποτελεσματικότητα στο στρίψιμο είναι φιλτραρισμένη και χωρίς αίσθησηπαρολη την καλύτερη συπεριφορά πάνω από ανωμαλίες!Πάντως άλλα διαπίστωσ αεγώ όταν το οδήγησα.Εξαιρούνται τα Gti,τα οποία είναι άλλα αμάξια !εχει ειπωθει τετοιο πραγμα?
εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο για τους γαλλους και τις αναφορες των περιοδικων στο ζητημα της οδικης συμπεριφορας...η 'γερμανοποιηση' ηταν αυτη που εφαγε το 307 το οποιο βεβαια σε σχεση με αλλα γερμανικα της εποχης του ηταν ακομα μπροστα...απλα οι απαιτησεις ειναι διαφορετικες...
ας πουμε οτι εχουμε διαφορετικα γουστα σε οτι αφορα την οδικη συμπεριφορα... οπως βλεπεις εσυ τα γαλλικα, ετσι καπως και μαλλον χειροτερα βλεπω εγω τα γερμανικα... -
Σωστά!Οι προσωπικές και τεκμηριωμένες απόψεις είναι πάντα θεμιτές!Αλλά όπως και νά,χει, ένα 2.0 307 επ'ουδενί δεν είναι καλύτερο αυτοκίνητο, πουθενά πλην των χώρων από το αμάξι που προαναφέρω και ξεχωρίζω...
-
Επίσης ας μην ξεχνάμε και το γεγονός (έπειτα από πολύ ψάξιμο εκ μέρους μου), η Όπελ κατασκευαστικά όσο περνούν τα χρόνια είναι από τις πλέον γερμανικότερες σε κατασκευαστικά πρότυπα εταιρείες, περισσότερο από το νοθευμένο πλέον VW-Group.Ειδικά πχ για το Βέκτρα, οι συνθήκες, οι έλεγχοι και γενικότερα ο υψηλός βαθμός κατασκευαστικής ποιότητας είναι πράγματα αδιαμφισβήτητα!Όποιος μπεί σε Άστρα Η κάθε έκδοσης και το συγκρίνει με αντίστοιχα Φόκους, Γκόλφ, 116, Α klasse κτλ, θα διαπιστώσει αλλού ανωτερότητα και αλλού εφάμιλλες εντυπώσεις!
Τώρα το αν θα το επιλέξω τελικά, αυτό είναι άγνωστο.
Υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που σκέφτομαι...εχεις κανει ταξιδι σε βεκτρα?ετυχε να κανω σε tdi...αποψη μου ειναι οτι η οπελ εχει κανει βηματα μπροστα ειδικα με το gtc σαν σχεδιασμο αλλα εχει πολυ δρομο ακομα...
-
Σωστά!Οι προσωπικές και τεκμηριωμένες απόψεις είναι πάντα θεμιτές!Αλλά όπως και νά,χει, ένα 2.0 307 επ'ουδενί δεν είναι καλύτερο αυτοκίνητο, πουθενά πλην των χώρων από το αμάξι που προαναφέρω και ξεχωρίζω...μιλας για το 180αρι????
-
Aνοίγοντας το Press kit του νέου Opel Astra, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες ονομασίες ηλεκτρονικών συστημάτων που εμπεριέχονται στον εξοπλισμό του. H καθολική στροφή προς την τεχνολογία και την πλέον σύγχρονη έκφρασή της στην
αυτοκινητοβιομηχανία, τα κάθε λογής ηλεκτρονικά συστήματα είναι, λοιπόν, η «είδηση» που, με καθαρά δημοσιογραφικούς όρους, μπορεί να κλέψει την παράσταση της παρουσίασηςτης τρίτης γενιάς Astra. Παρ’ όλα αυτά, θα ξεκινήσουμε από το φαινομενικά πιο συμβατικό κομμάτι του δαπέδου «Δέλτα», την πίσω ανάρτηση.
Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές Focus και Golf, που
εισήγαγαν και καθιέρωσαν κατά σειρά τους πολλαπλούς συνδέσμους στην κατηγορία, το Astra βάλθηκε να αποδείξει ότι ο ημιάκαμπτος άξονας ποτέ δεν πεθαίνει! Tο μεγάλο αβαντάζ του έναντι της διάταξης πολλαπλών συνδέσμων είναι, βέβαια, οι περιορισμένες διαστάσεις, ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα, όταν μιλάμε για τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση χώρων. Ωστόσο, για να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στα συστήματα των αντιπάλων, οι τεχνικοί της Opel φρόντισαν να βελτιώσουν δραστικά τόσο την απόδοσή του όσο και τη «ρυθμισιμότητά» του, έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε έκδοσης της γκάμας, από το σπορ 2λιτρο μοντέλο μέχρι το βενιαμίν των 1,4 λίτρων. Σχεδίασαν, λοιπόν, ένα νέο ημιάκαμπτο άξονα με προφίλ σχήματος «U» διπλού τοιχώματος, με δύο ρυθμίσιμες -ανάλογα με την έκδοση και τον κινητήρα- παραμέτρους: το πάχος του τοιχώματος και την κλίση του ανοιχτού τμήματος του «U» ως προς το κάθετο επίπεδο. Mε την πρώτη ελέγχονται περισσότερο ή λιγότερο οι κλίσεις του αμαξώματος κατά το διαμήκη άξονα (γι’ αυτόν το λόγο έχει καταργηθεί η αντιστρεπτική ράβδος πίσω), ενώ η κλίση του ανοιχτού τμήματος του «U» διαφοροποιεί τον κινηματικό έλεγχο των τροχών. Στην κορυφαία έκδοση, για παράδειγμα, ο έλεγχος της σύγκλισης των τροχών έχει επιλεχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει χαρακτηριστικά παθητικής τετραδιεύθυνσης. Tέλος, σε σχέση με το παλαιότερο Astra, το μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 32 χλστ.Περνώντας στα ηλεκτρονικά, θα ξεκινήσουμε από το CDC (Continuous Damping Control), το σύστημα συνεχούς ελέγχου απόσβεσης των αμορτισέρ, το οποίο για πρώτη φορά τοποθετείται -έστω και προαιρετικά- σε αυτοκίνητο της κατηγορίας. «Kλειδί» για τη λειτουργία του συστήματος είναι οι ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες (μία σε κάθε αμορτισέρ), οι οποίες ελέγχουν τη ροή λαδιού (και, κατά συνέπεια, την απόσβεση), εκτελώντας τις εντολές που δέχονται, υπό τη μορφή ηλεκτρικού σήματος, από την κεντρική μονάδα ελέγχου. Eδώ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες (κάθετης επιτάχυνσης τροχών, πλευρικής επιτάχυνσης και ταχύτητας αυτοκινήτου, θέσης πεντάλ γκαζιού), υπολογίζεται, με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου πραγματικού χρόνου, η απαραίτητη δύναμη απόσβεσης για κάθε τροχό, με σκοπό να διατηρηθεί η μέγιστη πρόσφυση υπό όλες τις δυναμικές συνθήκες. Eπιπροσθέτως, με την ενεργοποίηση του διακόπτη «Sport» στο ταμπλό, επιλέγεται ένα δεύτερο σετ παραμέτρων στην κεντρική μονάδα ελέγχου, για μια περισσότερο σπορ, σκληρή ρύθμιση των αναρτήσεων και πιο αργή εμπλοκή του ESP. Παράλληλα, μέσω της ρύθμισης της γωνίας πεταλούδας γκαζιού, ο κινητήρας αποκρίνεται πιο άμεσα, η ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης φροντίζει ώστε το τιμόνι να γίνεται πιο «βαρύ», ενώ, στην περίπτωση που υπάρχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται στον «κόφτη».
H ενσωμάτωση του CDC σε ένα κοινό δίκτυο δεδομένων, αισθητήρων και μονάδων ελέγχου με τα ηλεκτρονικά συστήματα ABS, ESP και TCP αποκαλείται από την Opel IDS plus (Interactive Driving System). Tην απαραίτητη υποδομή για αυτήν τη συνεργασία προσφέρει το σύστημα μεταφοράς δεδομένων CAN-bus τρίτης γενιάς, με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 500 kbit/δλ.
Το νέο Άστρα προσφέρει τη δυναμική συμπεριφορά που υπόσχεται η σπορ εικόνα του αυτοκινήτου. Βάση αυτής είναι το πλαίσιο IDS (Interactive Driving System) που συνδυάζει εμπρός άξονα με γόνατα McPherson και πατενταρισμένο ημιάκαμπτο πίσω άξονα. Μία νέα διάσταση ισορροπίας μεταξύ οδηγικής άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας προσφέρει το προαιρετικό, προσαρμοζόμενο πλαίσιο IDSPlus με Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Απόσβεσης - Continuous Damping Control (CDC). Το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πλαισίου, στο οποίο οι μονάδες ελέγχου (εγκέφαλοι) και οι αισθητήρες των ESP Plus, ABS και CDC ανταλλάσσουν συνεχώς δεδομένα, διασφαλίζει άριστη ρύθμιση του πλαισίου σε κλάσματα του δευτερολέπτου και σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Αυτό το είδος ελέγχου του πλαισίου συναντάται μόνο σε πολυτελή μοντέλα και ακριβά σπορ αυτοκίνητα.
-
Σχεδόν...
Όχι για το 136άρι μιλώ, κοιτώ τις ιπποδυνάμεις και υπολογίζω τα πάντα σ εεργοστασιακό επίπεδο!
Επίσης και σχετικά με τα φρένα και την αποτελεσματικότητα αυτών, μπορεί η αίσθηση στα φρένα του Άστρα Η να μην είναι στην παραπάνω έκδοση αμιγώς σπορ, αλλά αυτό ουδόλως επηρρεάζει το τελικό συμπερασμά:**ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ISO 9002
ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ από 100 χλμ./ώρα - 0 (κρύα φρένα) 38,8 μέτρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ενδεικτικές τιμές κατά ISO 9002:
Citroen C2 VTS (125ps) : 42,6m(…)
Citroen C4 VTS (110ps): 40,6 m
VW Passat 1.6 : 41,6m
Citroen C5 1.8: 39,9m
Audi A4 1.8 T Quattro: 40,9m (…)
Ford Mondeo 1.8: 42,6m (…)
Toyota Avensis 1.8: 41,8m
Alfa Romeo 159 2.2 : 40m (…)
BMW 320 : 39,2m (…)
Renault Laguna 2.0 Turbo : 41,9m (…)
Saab 2.0 Aero : 40,5m (…)
Mercedes C 230 (204ps) : 38,4m
Volvo S 40 T5 (218ps): 40,9m
BMW 523i : 40,1 m** -
Στο διαδίκτυο βρήκα και το παρακάτω, και πάντα για την έκδοση 1600 με IDS plus, αφού δυστυχώς στο Άστρα ο 140άρης δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα.
Το Golf με τις πιο μαλακές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, είναι μάλλον καλύτερο για ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, ωστόσο το εξελιγμένο από τη Lotus Astra είναι καλύτερο σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους. Η ανάρτηση προσφέρει απαράμιλλη σταθερότητα και έλεγχο του αμαξώματος, ενώ πραγματική αποκάλυψη είναι το τιμόνι, που είναι ακριβέστατο και σωστά ζυγισμένο. Το Astra 'ρέει' από στροφή σε στροφή με τέτοιο τρόπο που ακόμα και το Focus δυσκολεύεται να φτάσει. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο θα οδηγήσεις ακόμα και χωρίς να έχεις λόγο, απλώς και μόνο για να διασκεδάσεις.
-
Και οι 4Τ:
*Mε την ενεργοποίηση του σπορ προγράμματος (αμεσότερη απόκριση τιμονιού και κινητήρα, πιο σφικτές ρυθμίσεις, δυνατότητα απενεργοποίησης του ESP), οι κλίσεις περιορίζονται
σημαντικά, με οριακό, μάλιστα, κόστος σε άνεση. O οδηγός εισπράττει μια πιο σπορτίφ
αίσθηση. Nιώθεις τις αναρτήσεις να «δουλεύουν», προκειμένου να σου δώσουν αυτό το «κάτι» που σε άλλα αυτοκίνητα προκύπτει πιο φυσικά. Σε κάθε περίπτωση, το στιβαρό πλαίσιο και η ουδετερότητα των αντιδράσεων του ημιάκαμπτου άξονα δίνουν το στίγμα της κατασκευής, που πρώτα και πάνω από όλα θέλει να είναι ένας ασφαλέστατος ανθρωπομεταφορέας. Tα φρένα εμπνέουν απόλυτη εμπιστοσύνη με την αποτελεσματικότητά τους. H εικόνα του τιμονιού βελτιώνεται σημαντικά με την ενεργοποίηση του προγράμματος «Sport».Ποιο είναι, λοιπόν, το συμπέρασμα όλων των παραπάνω; Bεβαίως, δεν έχουμε να κάνουμε με
μια περίπτωση αντίστοιχη με αυτήν της Williams του 1992 στη Formula 1. Tότε, δηλαδή, που
το συγκεκριμένο μονοθέσιο διέλυσε κυριολεκτικά το συναγωνισμό, με την υιοθέτηση των
ενεργητικών αναρτήσεων. Σίγουρα, οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις του Astra δεν αποτελούν ένα
γκάτζετ εντυπωσιασμού, αλλά σημαντικό λειτουργικό στοιχείο (αφού δίνει τη δυνατότητα
επιλογής μεταξύ ενός χαλαρού τρόπου μετακίνησης κι ενός πιο σπορτίφ) που, εν μέρει,
διαφοροποιεί το γερμανικό μοντέλο από τον ανταγωνισμό. Το Astra δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Tο αντίθετο, μάλιστα, αφού, όντας πληρέστερο, ασφαλέστερο, μεγαλύτερο και ποιοτικότερο, έχει σχεδόν εξασφαλισμένη μια πρώτης τάξεως
εμπορική σταδιοδρομία.* -
4Τ:
Σχετικά με το 307 1600 στην τελευταία έκδοσή του:
*Κύρια χαρακτηριστικά της οδικής συμπεριφοράς του, η καλή ποιότητα κύλισης και η άνεση, που πλήττεται μόνο από έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες, ενώ στις στροφές η υποστροφή ή η υπερστροφή εξαρτάται από το χειριστή. Τέλος, το πεντάλ των φρένων διαθέτει καλή αίσθηση, όπως και το τιμόνι, σε γενικές γραμμές, το οποίο, όμως, όταν τα χιλιόμετρα ανέβουν, παρουσιάζει μια σχετική ασάφεια γύρω από την ευθεία, ενώ ο επιλογέας εξακολουθεί να διαθέτει μάλλον μέτρια αίσθηση. *
Σχετικά με το 2.0 136 ίππων
*
Τη στιγμή που οι ίδιοι οι Γάλλοι παραδέχονται πως συνειδητά δεν έχουν προσδώσει στο «307»
τη σπορτίφ συμπεριφορά του «306», θα ήταν μάταιο να αναζητήσουμε και από την κορυφαία του
έκδοση τα σχεδόν καθαρόαιμα οδικά χαρακτηριστικά του αντίστοιχου προκατόχου του...Το μόνο φαινόμενο που εκδηλώνεται οριακά είναι η υποστροφή...
Μπορεί να μη διαθέτει την έντονη προσωπικότητα που θα
το διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό και θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πραγματικής
αυτοκίνησης. Είναι, όμως, ένα απόλυτα ομοιογενές, ποιοτικό και ασφαλές σύνολο, με
ικανοποιητικές επιδόσεις και, το κυριότερο, φιλικό ακόμα και για το μέσο χρήστη*
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)