-
Μετά από 18.000 χλμ με το Αστρα Η 1.8 Elegance έχω να πω τα εξής:
Εκανα μια αλλαγή λαδιών στα 4.000 χλμ με τα συνθετικά 5-30 για να διώξω τα μανίσια, παρόλο που στην αντιπροσωπία μου είπαν πως ΔΕΝ είναι απαραίτητο.
Μετά από την παρακολούθηση της συζήτησης, λέω να τα αλλάξω πάνω στον χρόνο, μόνο για προληπτικούς λόγους. Το σέρβις όμως θα το κάνω όταν μου βγάλει μήνυμα το αυτοκίνητο ή στα 2 χρόνια.Οσον αφορά τον εξοπλησμό..
Το IDS+ είναι φοβερό. Σαν να έχεις 2 αμάξια σε ένα.
Θέλεις άνετη μετακίνηση; το αφήνεις ως έχει. Το αμάξι περνα γλυκά πάνω από τις ανωμαλίες του δρόμου, με μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση χωρίς όμως να δημιουργεί την αίσθηση ότι το αμάξι 'πλέει' (αφού η απόσβεση γίνεται γρήγορα)...
Θελεις γρήγορη μετακίνηση; πατας το Sport και τότε η ανάρτηση γίνεται αρκετά σφιχτή (για τα γούστα μου πολυ σφιχτη), χωρίς όμως να χτηπά ή να αναπηδά σε ανωμαλίες, και στην κυριολεξία αισθάνεσαι ότι το αμάξι πάει 'με τον δρόμο'. Το γκάζι γίνεται ποιο νευρικό δηλ. με μικρότερο πάτημα στο πόδι η επιτάχυνση είναι μεγαλήτερη, στα τέρμα γκάζια όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Θεωρητικά αλλάζει και η αίσθηση στο τιμόνι αλλά και η επέμβαση από το του ESP, πράγματα που δεν τα έχω αντιληφθει...Το ESP λειτουργεί όταν και όπως πρέπει και μάλιστα μπορείς να το απενεργοποιήσεις.
Τα αυτόματα φώτα είναι καλά αλλα θα προτιμούσα να ανάβανε σε λιγότερο φως.
Οι αυτόματοι ιαλοκαθαριστήρες λειτουργούν άψογα κατα την διάρκεια μιας βροχής, όπου επιταχύνουν (επιβραδύνουν) την λειτουργία τους όταν πέφτει περισσότερο (λιγότερο) νερό. Στο ψιχάλισμα όμως έχουν πρόβλημα. Αφήνουν, συχνά, να γεμίσει αρκετά με νερό το παρμπρίζ, οπότε το γυρνάς στο χειροκίνητο.
Από το ηχοσύστημα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος και ως προς τον ήχο, αν και θα προτημούσα να είχε και subwoofer, αλλά και ως προς τις δυνατότητες που έχει στο να διαβάζει τα δισκάκια με CD-text και να βγάζει τους τίτλους, αλλά και για mp3 tag και να δείχνει τίτλους, καλλιτέχνη και αλμπουμ. Να προσθέσω ότι η ένταση της μουσικής αυξάνεται με την αυξηση της ταχύτητας του αυτοκινήτου και μάλιστα με ρυθμιζόμενο τρόπο.
Από κατανάλωση το BC2 δεν το έχω μηδενίσει ποτέ και δίχνει 9.3 lit/100 Km , κίνηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.
Οταν τρέχεις πάνω από 120 η κατανάλωση αυξάνεται πολύ απότομα. Το παράδοξο όμως είναι το εξής. Γυρνώντας από ταξίδι ένα 1.8 και ένα 1.6 στο πέρασμα τις κατάρας με το ίδιο φορτίο, η κατανάλωση ήταν η ιδια...6.9 lit/100 Km και μετά από μία ώρα μποτιλιάρισμα ανέβηκε στα 7.1. Φοβερό γιατι το συμπέρασμα είναι ότι η κατανάλωση αυξάνεται με την αύξηση των στροφών του κινητήρα και όχι με το αν ο δρόμος είναι ανοιχτός. Στη κατάρα να πω ότι ο κινητήτας δούλευε από 2300 εως 3500 στροφές, ενώ στα 140 χλμ/ω είναι κοντά στις 4000 στροφές.
Οι ενδήξεις των BC είναι ακριβείας.Εχω τοποθετήσει και το σύστημα για την μέτρηση της πίεσης στα λάστηχα το οποιο λειτουργει άψογα και στην κυριολεξία βλέπεις την πίεση να αυξάνεται απο 1.9 bar σε 2.4 σε ανοιχτό δρόμο το καλοκαίρι.
Απόκλιση από τις ενδείξεις των πιεσομέτρων στα 2 βενζινάδικα που το δοκίμασα δεν βρήκα.Στο τιμόνι έχω τους κλασικούς θορύβους που διάβασα και σε άλλα πόστ, αλλά και το καπάκι του αερόσακου στο τιμόνι έχει χαλαρώσει και τρίζει στις έντονες ανωμαλίες του δρόμου.
Από την καμπίνα δημιουργούνται αρκετοί τριγμοι σε σχέση με την χρήση του αυτοκινήτου, ευτυχώς όχι έντονοι. Το προηγούνεμο μου ήταν μια corola 1.6 του 1992. Οι τριγμοι ξεκίνησαν από τα 50.000 χλμ και μετά...
Ακόμα και η χρήση του κλιματιστικού δημιουργεί αρκετούς κραδασμούς αλλά και θόρυβο και ιδιαίτερα στο ρελαντί που δεν έχεις τον αέρα ή την κύληση να τους καλύπτει.
Η μηχανή στο φάσμα των 4.100-5.000 στροφών, βγάζει απαράδεκτα υψηλό βούισμα (με 5η έχεις 150-180 χλμ/ω περίπου).
Και επειδή η λεπτομέρια κάνει το νικητή, θα προτιμούσα:
- ποιο ευαίσθητους ιαλοκαθαριστήρες (στο αυτόματο).
- ποιο αναίσθητα φώτα (στο αυτόματο).
- καλύτερη θέση για τον 'τεμπέλη'
- η οθόνη να κεντράρει σωστά τους τίτλους των τραγουδιων και να σκρολάρει όταν υπερβαίνουν το μήκος της.
- ποιο ομαλή λειτουργία του κλιμασμού.
- ΕΚΤΗ ταχύτητα για το 1.8 για την μείωση της κατανάλωσης αλλα και του θορύβου σε ανοιχτό δρόμο.
Από το αμάξι γενικά είναι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος και τώρα πάλι το ίδιο θα έπερνα ... με εγχρωμη οθόνη όμως... οχι όμως από την ίδια ανιπροσωπία στην οποία αν και το έιχα πεί ξεκάθαρα ότι θέλω τον εργοστασιακό συναγερμό, με έβαλαν έναν της lazerline που αν και συμβατός με το κλειδί, έχει το led λειτουργίας και μία υποδοχή για φις επενεργοποίησης στο ταμπο δίπλα στον διακόπτη των φωτων.
Και ρωτώ...μήπως υπάρχει τρόπος ή με αναβάθμιση του firmware να διορθωθούν τα 1,2 και 4.
Μήπως δεν πάει κάτι καλά με τον κλιματισμό; Απο αυτά που ξέρω τον φέρνουν σαν ανταλακτικό και τον περνούν εδώ.
Εχει ξηλώσει κανείς τον 'τεμπέλη';Αυτά είχα να πώ, και ζητώ συγνώμη για το εκτενές ποστ...
-
Μια μικρή απορεία στο παραπάνω post. Πώς έχεις κάνει 18000 χλμ και οι τριγμοί ξεκίνησαν στα 50000 χλμ?!!
-
Στο Corolla ξεκίνησαν στα 50.000.
Ωραία περιγραφή zrush.
Για τα θέματα που αναφέρεις μπορείς ν'απευθυνθείς σε κάποιο εξουσιοδοτημένο. Για τους τριγμούς ας το κοιτάξουν στο service. Με λίγο σφιξιματάκι σε καμιά βίδα ίσως εξαφανιστούν. Και γιατί όχι, ζήτα αντικατάσταση εντός εγγύησης ορισμένων τμημάτων - εμένα μου άλλαξαν τη βάση του καθίσματος χωρίς κουβέντα. -
Ο χρήστης zrush έγραψε:
Από το ηχοσύστημα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος και ως προς τον ήχο, αν και θα προτημούσα να είχε και subwoofer, αλλά και ως προς τις δυνατότητες που έχει στο να διαβάζει τα δισκάκια με CD-text και να βγάζει τους τίτλους, αλλά και για mp3 tag και να δείχνει τίτλους, καλλιτέχνη και αλμπουμ. Να προσθέσω ότι η ένταση της μουσικής αυξάνεται με την αυξηση της ταχύτητας του αυτοκινήτου και μάλιστα με ρυθμιζόμενο τρόπο.
Tο εχω ακουσει απο πολλους οτι μενουν ικανοποιημενοι απο το ηχοσυστημα και τελικα απορω μηπως εγω ειμαι υπερβολικος και 'ψειρας' η μηπως κατι δεν παει καλα!!
Πως ειναι δυνατον καποιος να ειναι ικανοποιημενος απο ενα ραδιο-cd το οποιο εχει τα εξης (σοβαρα) μειονεκτηματα(τουλαχιστον το cd30 που εχει το δικο μου) :
- Εχει μολις 6 μνημες(!)
- Καμια μικρορυθμιση του ηχου πλην του κλασικου μπασα-πριμα αντε και τις ετοιμες ρυθμισεις
- Προβληματα στην ληψη ορισμενων σταθμων με ασθενες σημα
- Πολλα κουμπια ελαχιστης χρησιμοτητας στην κεντρικη κονσολα αντι ενος 'πολυκουμπιου' για ολες τις δουλειες.
- Μικρη ισχυς μολις 4Χ20 Watts την στιγμη που ολοι οι μεγαλοι κατασκευαστες βγαζουν 4Χ30 - 4Χ45 Watts.
- Παρουσιαζει το παγκοσμιας πρωτοτυπιας 'ελαττωμα' να χαμηλωνει την ενταση του σε περιπτωσεις υπερθερμανσης, που συνεπαγεται οτι τωρα το καλοκαιρι μετα απο μια ωριτσα εντατικης χρησης το παιρνουμε στο χερι, και πρεπει να το κλεισουμε για να κρυωσει. Πανεξυπνο τεχνασμα της Blaupunkt για να μην ενοχλουμε τους γειτονες...
- Θελεις να βαλεις ενα subwoofer και σε φρεναρει η ελλειψη εξοδου γραμμης, και αναγκαστικα πρεπει να θυσιασεις 2 απο τα 4 ηχεια
Αναγνωριζω βεβαια την πολυ καλη ποιοτητα του CD το οποιο διαβαζει αβιαστα ΤΑ ΠΑΝΤΑ και δεν μου εχει πηδησει ουτε μια φορα εχαιτιας καποιας λακουβας.
Μεσα στο επομενο διμηνο εχω παει φουλ για αντικατασταση της πηγης, με το καταλληλο panel που κυκλοφορει στην αγορα.
-
Καλημερα.
Και εγω το ιδιο ραδιο εχω αλλα σε γενικες γραμες ειμαι ικανοποιημενος.Τις μνημες τις εχω κανει 12 πατωντας το κουμπακι as ή az (δεν θυμαμαι ακριβως ) που δεν καταλαβα ποτε τι ακριβως κανει...Οσο για τους σταθμους μια χαρα πιανει.
Εχω και την εντυπωση οτι αν αλλαξεις το ραδιο δεν θα παιζουν τα κουμπακια στο τιμονι...Αλλα μαλλον αδικα στα λεω αφου ο ηχος του δεν σε ικανοποιει και ψιλοκοιταζεις για sub
Αρα βουρ αλλαγη...
( Εχω το mp3 δεν ξερω αν εχεις αυτο εσυ η το απλο)
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Καλημερα.Και εγω το ιδιο ραδιο εχω αλλα σε γενικες γραμες ειμαι ικανοποιημενος.Τις μνημες τις εχω κανει 12 πατωντας το κουμπακι as ή az (δεν θυμαμαι ακριβως ) που δεν καταλαβα ποτε τι ακριβως κανει...Οσο για τους σταθμους μια χαρα πιανει.
Εχω και την εντυπωση οτι αν αλλαξεις το ραδιο δεν θα παιζουν τα κουμπακια στο τιμονι...Αλλα μαλλον αδικα στα λεω αφου ο ηχος του δεν σε ικανοποιει και ψιλοκοιταζεις για sub
Αρα βουρ αλλαγη...
απ'οτι ξερω ολα εχουν Mp3.μονο το 1.4 essentia εχει κασσετα
-
Είχε ακουστεί ότι μετά τον Σεπτέμβρη του 2004 για την έκδοση Enjoy το χρεώνουν έξτρα. Δεν ξέρω αν τελικά το έκαναν. Ο SG27 το έχει χωρίς mp3 πάντως, αν θυμάμαι καλά.
SG27:
Συγκρινόμενο με άλλα εργοστασιακά CD player είναι πολύ καλό. Η ένταση είναι για τα δικά μου γούστα υπεραρκετή, πόσο δυνατά θες ν'ακούς μουσική; Αυτό που γράφεις για χαμήλωμα της έντασης λόγω υπερθέρμανσης σου το κάνει συχνά; Εμένα, όπως έχω ξαναγράψει, μου το έχει κάνει 2 φορές όλες κι όλες μέσα σ'ένα έτος αλλά δεν φαντάστηκα ότι ήταν λειτουργία κι όχι περιστασιακό πρόβλημα. Αν σου το κάνει τακτικά, ζήτα αλλαγή του συστήματος. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλημερα.
Και εγω το ιδιο ραδιο εχω αλλα σε γενικες γραμες ειμαι ικανοποιημενος.Τις μνημες τις εχω κανει 12 πατωντας το κουμπακι as ή az (δεν θυμαμαι ακριβως ) που δεν καταλαβα ποτε τι ακριβως κανει...Οσο για τους σταθμους μια χαρα πιανει.
Αρα βουρ αλλαγη...
απ'οτι ξερω ολα εχουν Mp3.μονο το 1.4 essentia εχει κασσετα
Το mp3 πλεον το πληρωνεις εξτρα.Απλο cd εχουν ολα.Απλα οταν πρωτοβγηκε το astra και μεχρι περσι τον Σεπτεμβρη-Οκτωμβρη το εδινε στο ellegance και στο cosmo.Μετα τα εκοψε οπως και τα αυτοματα φωτα και τους αυτοματους υαλοκαθαριστηρες.Οσοι τυχεροι ηταν μεχρι τοτε οπως και εγω
-
Ήταν ρίσκο βέβαια να πάρουμε το μοντέλο από την αρχή, αλλά ευτυχώς αποδείχθηκε αξιόπιστο παρά τη νεότητά του. Και μας έμειναν οι προσφορές λανσαρίσματος.
-
Οντως.
Μανο τι εγινε τα εβαλες τα φιμε τελικα; -
Οι δικές μου παρατηρήσεις για το CD30 που έχει το δικό μου έχουν να κάνουν όντως με το κακό σήμα που έχει με την εργοστασιακή κεραία που όμως διορθώνεται (έβαλα μια διπλάσιου μήκους από κόρσα και πιάνει φανταστικά, αν και αισθητικά δεν μου πολυαρέσει), στο ότι το ίδιο ακριβώς ηχοσύστημα βγαίνει και με MP3 και το χρεώνουν extra(μιλάμε για ένα τσιπάκι διαφορά, μηδενικό κόστος για την εταιρία, αφού μηχανικά υποθέτω πως δεν υπάρχει καμία διαφορά), στο θόρυβο των πίσω ηχείων στις υψηλές εντάσεις που μάλλον θα με οδηγήσει κάποια στιγμή στην αλλαγή τους και στο σπαστικό RDS(που γενικότερα θεωρώ την πιο άχρηστη ψηφιακή ''υπηρεσία''), αφου σου αλλάζει από μόνο του σταθμό άμα δεν έχει καλό σήμα με άλλο που έχει την ίδια κωδικοποίση στο RDS(TP το ονομάζει). Είναι πολύ σπαστικό να ακούς Maiden και ξαφνικά να μπαίνει η τσικουλάτα! Είναι αιτία πρόκλησης ατυχήματος!!! Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι 6 μόλις μνήμες, αφού ακούω αποκλειστικά 4-5 σταθμούς, αλλά υποθέτω πώς για άλλους μπορεί να είναι πρόβλημα...
-
Το RDS απενεργοποιείται. Εκτός του ότι δημιουργεί πρόβλημα με τους σταθμούς, απορυθμίζει το ρολόι.
Zeys13: Όταν ξεχειμωνιάσει.
-
Και το mp3 κάνει επιπλέον μόνο 50€. Για ρωτήστε αλλού πόσο το πουλάνε!!!
-
Ευτυχώς το ανακάλυψα εγκαίρως για το RDS, είναι και οι σταθμοι που δεν το ρυθμίζουν καλά, έχω πάρει διαφορα τηλέφωνα αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα...
Δυστυχώς το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε κατα τη διάρκεια του στρατιωτικού μου και μόνο κατόπιν εορτής μπορεί να αλλάξει κάτι. Ξέρει κανένας από τιμές για τα μαμίσια RCD της OPEL-blaupunkt; Χρειάζεται να αλλάξει και η οθόνη; -
Η οθόνη όχι, δεν χρειάζεται ν'αλλάξει με την αλλαγή μοντέλου R-CD. Από τιμές δεν θυμάμαι πολλά, αλλά μάλλον κανένα 300άρι κάνει καινούριο. Ίσως δεχθούν να πάρουν μεταχειρισμένο το δικό σου μειώνοντας κάπως την τιμή. Προσωπικά, αν ήταν να δώσω λεφτά για νέο R-CD, θα επέλεγα aftermarket, γιατί πλέον οι τιμές των επώνυμων R-CD mp3 έχουν πέσει εξευτελιστικά χαμηλά (ξεκινούν από τα 130 € συν ~20 ευρώ το πλαστικό πλαίσιο της Opel για την τοποθέτηση aftermarket ηχοσυστήματος).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το RDS απενεργοποιείται. Εκτός του ότι δημιουργεί πρόβλημα με τους σταθμούς, απορυθμίζει το ρολόι.Για το ρολόι υπάρχει ρύθμηση, ακόμη και με RDS να μην συγχρονίζει την ώρα με το σταθμό.
Θελεις να βαλεις ενα subwoofer και σε φρεναρει η ελλειψη εξοδου γραμμης, και αναγκαστικα πρεπει να θυσιασεις 2 απο τα 4 ηχεια.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να θυσιαστουν τα 2 ηχεία...
Δεν γνωρίζω τι παίζει στα sub των αυτοκινήτων, πάντως τα sub για στερεοφωνικά (αυτα που έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή) μπορούν να 'κλέψουν' λίγο σήμα από την γραμμή των ηχείων και να παίξουν σωστά τα χαμηλά και πολύ δυνατα μάλιστα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ήταν ρίσκο βέβαια να πάρουμε το μοντέλο από την αρχή, αλλά ευτυχώς αποδείχθηκε αξιόπιστο παρά τη νεότητά του. Και μας έμειναν οι προσφορές λανσαρίσματος.sorry,δεν ηξερα οτι το δινανε μονο στην αρχη.υπεθεσα(λανθασμενα)οτι θα ειναι ακομα ετσι.
-
παντως το δικο μου ειναι μεσα για σερβις αυτη τη στιγμη.στα 24000.
μηδενισε ο μετρητης σερβις.να δουμε τι θα αλλαξουν απο τα υπολοιπα που εχουν προβλημα.
θα ενημερωσω απο αυριο... -
173,66 το σερβις αλλα δεν εχω μαζι μου τις αποδειξεις για να σας πω τι ακριβως χρεωσανε.παντως αυτο που θυμαμαι ειναι 5,5 ευρω για υλικα φανοποιειου το οποιο απ'οτι μου ειπαν ειναι καποιο σπρευ ή κατι τετοιο τελοςπαντων.
παντως μου εκανε εντυπωση οτι τωρα μου γραφει οτι θελει 35000 για το επομενο σερβις και δεν μου εχουν γραψει τιποτα στο βιβλιο συντηρησης. -
Τζάμπα πράγμα για τόσα χλμ.
Σε ποιον πήγες;
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)