-
Σας έχει συμβεί όταν στρίβετε το τιμόνι τέρμα στο ρελαντί, και χωρίς καθόλου γκάζι να ακούγεται ένας θόρυβος σαν μοτέρ?
Ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι? -
Προφανώς η αντλία των υδραυλικών του τιμονιού που πιέζεται εκείνη τη στιγμή. Σαν γενικός κανόνας σε όαλ τα αυτοκίνητα είναι να ΜΗΝ στριβουμε τέρμα το τιμόνι.
-
πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα?
αποφευγω να το τερματίζω, το παρατήρησε ο κουμπάρος μου -
Αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θα έχεις διαροή υγρών, τσέκαρε το δοχειάκι. Κυρίως όμως εάν τα παίξει η αντλία, το τιμόνι γίνεται υπέρβαρο, απλά. Για να δεις εάν υπάρχει ήδη κάποιο μικρο πρόβλημα, παρατήρησε τον ήχο σε ίδιο αυτοκίνητο. Πάντως, σε όσα αυτοκίνητα ξέρω, όταν φτάνουμε το τιμόνι στις άκρες του ακούγεται ένας χαμηλόφωνος ήχος.
-
Έτσι...Να έχεις υπ' όψιν σου ότι το τιμόνι στα ASTRA είναι ηλεκτρουδραυλικό και αρκετά πράγματα πιέζονται όταν το τερματίζεις χωρίς λόγο ( πχ στο παρκάρισμα σε αφήνει ).
Του Insignia είναι απλώς υδραυλικό για κάποιο λόγο...
-
Πήρα ένα φθηνό σετ υαλοκαθαριστήρων για το Astra από το Praktiker (ούτε 10 ευρώ δεν έκαναν, ενώ η αντιπροσωπεία τους πουλάει πάνω από 30 ευρώ), που έγραφαν ότι είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο (Astra H >2004). Πάω να τους τοποθετήσω και παρατηρώ (ευτυχώς πριν τους ανοίξω) ότι:
- ήταν ισομεγέθεις, ενώ οι μαμίσιοι είχαν διαφορετικό μήκος
- είχαν κλιπάκι τελείως διαφορετικό από τους μαμίσιους ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.
Να τους γυρίσω πίσω; Ή μπορώ να τους τοποθετήσω με κάποιον τρόπο;
-
Μάνο πήγαινέ τους πίσω.
Οι μαμά έχουν πολύ καλά μάκτρα και αυτή είναι η βασική διαφορά τους με τους after market. Πάντως μην προσπαθήσεις να τους βάλεις δεδομένου του διαφορετικού μεγέθους. Νομίζω μία αλυσίδα είχε πολύ καλούς υαλοκαθαριστήρες για Astra H. Νομίζω ήταν η AutoPlus.
-
Νομίζω πως ταιριάζουν οι Bosch Aerotwin A931S, αλλά δεν θυμάμαι να έχει τέτοια μεγέθη το Praktiker. Το αναφέρω, γιατί δεν θα σου επιστρέψουν χρήματα και αναγκαστικά θα πρέπει να πάρεις κάτι άλλο ...
Υ.Γ.: αν είναι της αντιπροσωπείας τύπου 'λαστιχένιου μάκτρου', τότε τα 30κάτι ευρώ δεν είναι ακριβά...
-
Αυτό είναι το πρόβλημα με τους ασύμμετρους, δυσκολεύεσαι να βρεις σε aftermarket.
-
Εγω αγόρασα υαολοκαθαριστηρες για το Astra απο την Opel €48!!! Έλεος! Μετά είδα ότι υπάρχουν στο praktiker της Bosch και απ'οτι θυμάμαι κοστίζουν γύρω στα €35-40.
-
Καλησπέρα,
Θυμίστε μου οι experts (και σώστε με από το search στις πολλές σελίδες του θέματος αυτού ) για την συντήρηση που απαιτείται στο συζυγικό Αστρα Η 1.4, το οποίο συμπληρώνει τον επόμενο μήνα τα 2 έτη ζωής κι έχει λιγότερα από 20000ΚΜ .....
-
Λάδια 5-30, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας (προαιρετικά, αλλά καλύτερα ν' αλλάξει), μπουζί προαιρετικά, φίλτρο βενζίνης ΔΕΝ έχει, ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι.
Έλεγχος στα τακάκια (λογικά δεν θα θέλουν αλλαγή) και στη στάθμη του αντιψυκτικού. Υγρά φρένων μου άλλαξαν ή συμπλήρωσαν στην τετραετία, δεν θυμάμαι αν τα άλλαξαν και στη διετία. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λάδια 5-30, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας (προαιρετικά, αλλά καλύτερα ν' αλλάξει), μπουζί προαιρετικά, φίλτρο βενζίνης ΔΕΝ έχει, ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι.
Έλεγχος στα τακάκια (λογικά δεν θα θέλουν αλλαγή) και στη στάθμη του αντιψυκτικού. Υγρά φρένων μου άλλαξαν ή συμπλήρωσαν στην τετραετία, δεν θυμάμαι αν τα άλλαξαν και στη διετία.Ευχαριστώ πολύ Μάνο.....καμμιά ιδέα και για εκτιμώμενο κόστος??
-
Ως 200 ευρώ, αν σου πουν περισσότερα ψάξε αλλού.
-
Το μικρό service του πρώτου έτους κοστίζει περί τα 80 ευρώ ενώ το μεγάλο ( διετίας ) περίπου 180 ( χωρίς τακάκια ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλεγχος στα τακάκια (λογικά δεν θα θέλουν αλλαγή) και στη στάθμη του αντιψυκτικού. Υγρά φρένων μου άλλαξαν ή συμπλήρωσαν στην τετραετία, δεν θυμάμαι αν τα άλλαξαν και στη διετία.Εμένα μου άλλαξαν στη 2ετία, και νομίζω πως καλό είναι να τα αλλάξεις κι εσύ, δεν κοστίζουν πάνω από 4 ευρώ.
-
Καλημέρα,
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, να ξέρω τι θα αλλάξουν οι 'υπεύθυνοι' και πόσο θα πρέπει να 'ξηλωθώ'...
-
Καλημέρα...
Για τους υαλοκαθαριστήρες θα έλεγα να βάλεις τους μαμά..
Εγώ έμπλεξα με άλλους και τζάμπα έχασα τα λεφτά μου.Κάτι άλλο.....Χρειάζομαι τακάκια πίσω.
Μου το είπαν στο σέρβις πριν 1 εβδομάδα και δεν τα άλλαξα.
Μου είπαν 80 ευρώ τα τακάκια.
Βρήκα τα γνήσια με 60 ευρώ και τα ΑΤΕ με 40.
Ποιά είναι η άποψη σας?? -
Στο astra gtc 1.8 cosmo του 2005 που έχω βάλει από την αρχή cruise control, διαπίστωσα χτες, έχοντας ενεργοποιημένη τη λειτουργία (άναβε και το σχετικό λαμπάκι στο καντράν), ότι πατώντας το πεντάλ γκαζιού λίγο παραπάνω από την απλή επαφή, ενώ το λαμπάκι συνέχιζε να ανάβει, οι στροφές του κινητήρα και προφανώς και η ταχύτητα, ανέβαιναν, όταν δε άφηνα το γκάζι έπεφταν ομαλά μέχρι το σημείο που είχε κρατήσει το cruise control. Τονίζω ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία το ενδεικτικό λαμπάκι ήταν αναμμένο κανονικά. Επειδή κατά το παρελθόν θυμάμαι ότι με σχετική πίεση του γκαζιού εφόσον είχα ήδη επιλέξει το cruise control δεν μεταβάλλονταν οι στροφές, υπάρχει περίπτωση να έπαθε κάτι το σύστημα, ή απλά εγώ δεν είχα πιέσει τότε αρκετά το πεντάλ και έμεινα με την εντύπωση ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία από την πίεση στο γκάζι; Θυμίζω ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το cruise control τίθεται εκτός λειτουργίας είτε με πάτημα του συμπλέκτη, είτε με πάτημα του φρένου.
-
Σε όλα τα CC που έχω οδηγήσει, αν πατήσεις γκάζι με το CC ενεργοποιημένο, το αμάξι επιταχύνει, αν το αφήσεις, επιστρέφει στην ταχύτητα που έχεις αποθηκεύσει. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό στο Astra...
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)