-
Μιας και στο OPEL - FORUM δεν βρήκα ανταπόκριση στην απάντηση μου την παραθέτω και εδώ, γιατί εκεί μπλέκονται (με την καλή την έννοια έτσι ) και άλλα Opel.
Well..Ας κάνω και εγώ ένα update για το Astra μου προς ενημέρωση των φιλών μας.
Λοιπόν, το αυτοκίνητο έχει σχεδον 12.000 χλμ δίχως κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής. Φτου φτου ξανά.
Λάδι κανονικότατα στην στάθμη μου μετρημένο στην σωστή χρονική στιγμή και στην απόλυτη ευθεία.
Η κατανάλωση από ότι έχω υπολογίσει είναι γύρω στα7,5 με 8,0 λιτρα / 100 χλμ με χαλαρούς ρυθμούς.
Από τριγμούς μηδενικούς, από πουθενά, δόξα τω Θεό.
Το αυτοκίνητο είχε δείξει από την αρχή την στιβαρή κατασκευή του.
Από θέμα καθίσματος, εγώ είμαι 1,93 και βολεύομαι άνετα, φυσικά το κάθισμα είναι τελείως κάτω από θέμα ύψους.Τώρα περιμένω να τοποθετήσω το υποβραχιόνιο, που δεν έχω, και το οποίο έχω βρει σε πολύ καλή και προνομιακή τιμή, απλώς αναμένετε το υποβραχιόνιο από Γερμανία.
Από φρένα και μηχανή είμαι θεωρώ οκ, για την χρήση που το θέλω εγώ φυσικά, σε άλλον μπορεί να μην ικανοποιήσει.
Το ESP είναι ικανοποιητικό, δεν μπαίνει αμέσως αλλά μόνο όταν χρειάζεται , και επίσης πολύ καλό σε λειτουργία είναι και το traction που έχει, καθώς δεν αφήνει τις ρόδες να σπινάρουν ανεξέλεγκτα. Το λαμπάκι έχει ανάψει ελάχιστες φορές και υστέρα από δική μου επιμονή σε στροφή, με γλιστερό οδόστρωμα.
Στα πλην θα μπορούσα να πω πως μερικές φορές δεν καθαρίζουν καλά οι μπροστινοί υαλοκαθαριστήρες, μπορεί να φταίει κάποιο σκουπιδάκι, αλλά δεν είναι και πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Επίσης θεωρώ πως θα μου ήταν και χρήσιμα τα χειριστήρια στο τιμόνι, που δεν έχει η έκδοση μου και κακώς δεν τα είχα βάλει σαν έξτρα στην παραγγελία. Anyway.
Τριξίματα, τριγμοί και λοιπά συναφή ,απουσιάζουν, όπως προ είπα.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την αγορά μου.
-
Το διαβάσαμε βρε, αλλά τι να πούμε;
Μακάρι να συνεχίσουν τα Astrάκια μας έτσι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το διαβάσαμε βρε, αλλά τι να πούμε;
Μακάρι να συνεχίσουν τα Astrάκια μας έτσι.Καλά, sorry
-
'Sorry' γιατί;
Ίσως όταν κλείσει έτος να κάνω κι εγώ μια σούμα. -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Η κατανάλωση από ότι έχω υπολογίσει είναι γύρω στα7,5 με 8,0 λιτρα / 100 χλμ με χαλαρούς ρυθμούς.
Όταν είσαι στον αυτοκινητόδρομο τότε είναι καλά τα 7,5 με 8 λίτρα (και το δικό μου τόσο καίει στον δρόμο) αλλά μέσα στην πόλη τρώει τον αγλέορα. Μέσα στην πόλη μου φαίνεται ότι καίει πολύ. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε.
-
9,1 λίτρα σε κανονική χρήση πόλης το δικό μου. Και όταν λέμε πόλης δεν εννοούμε το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάνεις 2 χλμ σε 15 λεπτά. Μιλάμε για λογική κίνηση με σταματήματα ανά 300-500 μέτρα και χρήση έως τρίτης. Έτσι άλλωστε το μετράνε και οι εταιρείες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
9,1 λίτρα σε κανονική χρήση πόλης το δικό μου. Και όταν λέμε πόλης δεν εννοούμε το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάνεις 2 χλμ σε 15 λεπτά. Μιλάμε για λογική κίνηση με σταματήματα ανά 300-500 μέτρα και χρήση έως τρίτης. Έτσι άλλωστε το μετράνε και οι εταιρείες.Μήπως μπορείς να μας πεις και πόσα κυβικά είναι το δικό σου?
Το δικό μου πάντως είναι 1,8 και μέσα στην πόλη βρίσκεται γύρω στο 9,5. Στο δρόμο είναι στο 7 με 7,5. Όμως ακόμα το στρώνω και δεν το πάω πάνω από 3500 στροφές. Αν καίει τόσο τώρα που δεν το πατάω φαντάζομαι τι έχει να γίνει όταν αρχίσω να το πατάω. Από την άλλη όμως δεν πιστεύω να φτάσει και στα επίπεδα του Alfa Romeo 147 που έχει φίλος μου. Αυτή δίνει πραγματικά ρέστα στην κατανάλωση, πρέπει να έχεις βενζινάδικο να την κρατήσεις. Δεν έχω δει 1,6 αυτοκίνητο να καίει τόσο πολύ!! -
1400, όμως το θέλει το παραπάνω γκαζάκι στην εκκίνηση από στάση, άρα δεν πρέπει να απέχει πολύ ειδικά στην κατανάλωση εντός πόλης που διαρκώς σταματάς και ξεκινάς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
1400, όμως το θέλει το παραπάνω γκαζάκι στην εκκίνηση από στάση, άρα δεν πρέπει να απέχει πολύ ειδικά στην κατανάλωση εντός πόλης που διαρκώς σταματάς και ξεκινάς.Ναι αλλά σκέψου ότι στις ίδιες στροφές το δικό μου καίει πολύ παραπάνω γιατί είναι άλλα 400 κυβικά επιπλέον. Μπορείς να μου πείς με 3000 στροφές πόσα χιλιόμετρα έχεις στο κοντέρ?
-
Κοντά 4.000 χλμ έχω κάνει και με σχετικά χαμηλές στροφές (γύρω στις 3.500 κατά μέσο όρο, παίζω μεταξύ 2.500 και 4.500).
Δεν είχα παρατηρήσει ότι έχεις το 1800άρι. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην κατανάλωση, αλλά θεωρητικά οι κινητήρες Twinport, που βγαίνουν μόνο σε 1400-1600 μέχρι στιγμής, είναι πιο οικονομικοί από τους μη Twinport, ειδικά σε αστικό κύκλο.
-
Υπάρχει άποψη για τον κινητήρα 1,9 CDTi;
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
9,1 λίτρα σε κανονική χρήση πόλης το δικό μου. Και όταν λέμε πόλης δεν εννοούμε το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάνεις 2 χλμ σε 15 λεπτά. Μιλάμε για λογική κίνηση με σταματήματα ανά 300-500 μέτρα και χρήση έως τρίτης. Έτσι άλλωστε το μετράνε και οι εταιρείες.
Μήπως μπορείς να μας πεις και πόσα κυβικά είναι το δικό σου?
Το δικό μου πάντως είναι 1,8 και μέσα στην πόλη βρίσκεται γύρω στο 9,5. Στο δρόμο είναι στο 7 με 7,5. Όμως ακόμα το στρώνω και δεν το πάω πάνω από 3500 στροφές. Αν καίει τόσο τώρα που δεν το πατάω φαντάζομαι τι έχει να γίνει όταν αρχίσω να το πατάω. Από την άλλη όμως δεν πιστεύω να φτάσει και στα επίπεδα του Alfa Romeo 147 που έχει φίλος μου. Αυτή δίνει πραγματικά ρέστα στην κατανάλωση, πρέπει να έχεις βενζινάδικο να την κρατήσεις. Δεν έχω δει 1,6 αυτοκίνητο να καίει τόσο πολύ!!Εγώ έχω 1600 (ASTRA H) και μέσα στην πόλη καίει από 9 - 10lt/100km ανάλογα την κίνηση
Στην Εθνική με ταχύτητες μέχρι 140km/h καίει 8,3 - 8,5 -
Αγαπητοί συνάδελφοι
Έχω το ASTRA H Elegance 1600cc με IDS Plus από τον Ιούνιο του 2004
Με αφορμή τη χτεσινή βλάβη παραθέτω τα προβλήματα που είχα με το αυτοκίνητο αυτούς τους έξι μήνες-
2300km, Ηλεκτρονικός Εγκέφαλος στο τιμόνι που ελέγχει το Imobilizer, ESP, ABS, τα ηλεκτρονικά φλάς και την εκίνηση του αυτοκινήτου (Αλλαγή μετά από αναμονή 3 εβδομάδων και αφού το εργοστάσιο της Opel δεν έδινε σαφή απάντηση για το πότε θα έχει το ανταλακτικό.
-
3500Km, μικρή διαροή λαδιού από την αντλία λαδιού (Ένα παξιμάδι είχε σπάσει και αντικαταστάθηκε)
-
6500Km, Το κάθισμα του οδηγού τρίζει σαν παλιά καρέκλα που έχει ελατήρια, (έγινε παραγγελία για καινούργια βάση του καθίσματος, περιμένω για την αντικατάσαση). Ακόμη κάποιες φορές ακούγεται τρίξιμο το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι στο τιμόνι ή στο χώρο που βρίσκονται τα όργανα ταχύτητας στροφόμετρο κλπ)
-
6500Km, Το Cruise Control κάποιες φορές δεν ενεργοποιείται. Έχω προσέξει ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις μόλις πατήσω λίγο το φρένο αμέσως μετά δουλεύει κανονικά (Θα γίνει έλεγχος μόλις πάω το αυτοκίνητο για αλλαγή της βάσης του καθίσματος).
-
8500 Km, Τα χειριστήρια του CD στο τιμόνι δεν ανταποκρίνονται.
Αυτά είναι τα προβλήματα που έβγαλε το αυτοκίνητό μου μέχρι τώρα
Αν κάποιος από σας είχε κάτι παρόμοιο θα ήθελα να το καταθέσει -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοντά 4.000 χλμ έχω κάνει και με σχετικά χαμηλές στροφές (γύρω στις 3.500 κατά μέσο όρο, παίζω μεταξύ 2.500 και 4.500).Δεν είχα παρατηρήσει ότι έχεις το 1800άρι. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην κατανάλωση, αλλά θεωρητικά οι κινητήρες Twinport, που βγαίνουν μόνο σε 1400-1600 μέχρι στιγμής, είναι πιο οικονομικοί από τους μη Twinport, ειδικά σε αστικό κύκλο.
Πραγματικά οι κινητήρες twinport είναι πιο οικονομικοί ιδιαίτερα στις χαμηλές στροφές. Μόλις γύρισα από ταξίδι 200 χλμ πηγαίνοντας κατά μέσο όρο 120, μέχρι 140 μερικές φορές και έχω μέση κατανάλωση 7,2 λίτρα. Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα, αυτο που λένε και οι μεγαλύτεροι. Τα μεγάλα αυτοκίνητα καίνε πάντα πιο πολύ μέσα στην πόλη. Μέσα στην πόλη γράφει γύρω στα 10 λίτρα αν και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ψάξει πολύ.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
- 6500Km, Το κάθισμα του οδηγού τρίζει σαν παλιά καρέκλα που έχει ελατήρια, (έγινε παραγγελία για καινούργια βάση του καθίσματος, περιμένω για την αντικατάσαση). Ακόμη κάποιες φορές ακούγεται τρίξιμο το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι στο τιμόνι ή στο χώρο που βρίσκονται τα όργανα ταχύτητας στροφόμετρο κλπ)
Αυτό που λές για το τρίξιμο που ακούγεται και δεν μπορείς να προσδιορίσεις το αντιμετωπίζει και ένας φίλος μου που έχει το 1,8 Cosmo. Εμείς όμως το ακούμε μάλλον από την δεξιά μερια το τρίξιμο. Το έχει πάει και αυτός στην Opel και δεν μπορέσαν ακόμα να βρουν από που προέρχεται ο θόρυβος. Αλλά τώρα που το αναφέρεις και εσυ να δούμε μήπως ακούγεται από τα όργανα και ακούμε εμείς λάθος. Στο δικό μου πάντως το αυτοκίνητο που είναι ακριβώς ίδιο με το δικό του δεν ακούγεται τίποτα. Πάντως είσαι ο πρώτος που ακούω να σου έχει βγάλει τόσα προβλήματα το καινουριο Astra. Πάντως μην στενοχωριέσαι έχεις αρκετά χρόνια εγγύηση για να τα φτιάξουν όλα.
-
Καλησπερα.Εγω εχω ενα corsa sport εδω και τρεις μηνες.Για το τριξιμο που λεει πιο πανω ο φιλος συμβαινει και στο δικο μου.Δεν μπορω να καταλαβω απο που προερχεται.Ειναι παντως αριστερα και μπροστα.Γενικα περιμενα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο την opel.To punto GT του 94 που ειχα ετριζε λιγοτερο και το λεω χωρις καμια δοση υπερβολης.Αλλο προβλημα?Τα καθισματα μου ειναι πολυ δυσκολο να μετακινηθουν για να καθισει καποιος πισω.Κολλαει μηχανισμος μου ειπαν.Θελει λαδωμα μια ντιζα στην πλατη του καθισματος.Επισης ακουω και κατι αλλους τριγμους απο το δεξιο παραθυρο.Αυτα και αλλα πολλα...και εχω κανει μονο 7500χλμ!
-
Ο χρήστης punto GT170 έγραψε:
Καλησπερα.Εγω εχω ενα corsa sport εδω και τρεις μηνες.Για το τριξιμο που λεει πιο πανω ο φιλος συμβαινει και στο δικο μου.Δεν μπορω να καταλαβω απο που προερχεται.Ειναι παντως αριστερα και μπροστα.Γενικα περιμενα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο την opel.To punto GT του 94 που ειχα ετριζε λιγοτερο και το λεω χωρις καμια δοση υπερβολης.Αλλο προβλημα?Τα καθισματα μου ειναι πολυ δυσκολο να μετακινηθουν για να καθισει καποιος πισω.Κολλαει μηχανισμος μου ειπαν.Θελει λαδωμα μια ντιζα στην πλατη του καθισματος.Επισης ακουω και κατι αλλους τριγμους απο το δεξιο παραθυρο.Αυτα και αλλα πολλα...και εχω κανει μονο 7500χλμ!Εντελώς πληροφοριακά ρωτάω γιατί το έδωσες το GT και πήρες ένα τόσο πιο αργό αυτοκίνητο? Δεν ήξερες ότι απλά η Fiat στα μικρά δεν παίζεται?
-
Να απαντησω γιατι πουλησα το punto?Το αυτοκινητο ηταν σκετη τρελα!Ανεβαζε τρελα και μονο ο ηχος της σκαστρας σου εφτιαχνε την μερα.Τι συνεβαινε ομως...3 εβδομαδες του μηνα το χαιρομουν και την τεταρτη εμενε συνεργειο!Ειχε βγαλει τα παντα.Αν καθισω να τα γραψω μπορει να μου παρει πανω απο μια ωρα.Αυτο το αυτοκινητο ειναι ωραιο να το εχεις σαν δευτερο.Απλα για την τρελα σου.Εγω το ειχα και για τη δουλεια μου δυστυχως και το ταλαιπωρουσα στην κινηση της πολης καθημερινα.Ειχε καταντησει ασυμφορο πια...Σημειωση οτι το ειχα παντα σε αψογη κατασταση και ολο κατι εβγαζε.Να λοιπον γιατι το πουλησα.Να φανταστεις οτι το εδωσα δυο μερες μετα απο συνεργειο και κατεβασμα τουρμπινας για επισκευη.Ολα ηταν καινουρια στο αυτοκινητο αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι καινουριο θα εβγαινε στην επιφανεια.Οσο για το corsa,ναι ειναι αργο αλλα δεν σκοπευω να το αφησω ετσι.Ηδη εβαλα 17αρες,αναρτηση φιμε,εξατμιση,ηχοσυστημα και παω για αλλα κολπα..υπομονη θελει
-
Ο χρήστης punto GT170 έγραψε:
Να απαντησω γιατι πουλησα το punto?Το αυτοκινητο ηταν σκετη τρελα!Ανεβαζε τρελα και μονο ο ηχος της σκαστρας σου εφτιαχνε την μερα.Τι συνεβαινε ομως...3 εβδομαδες του μηνα το χαιρομουν και την τεταρτη εμενε συνεργειο!Ειχε βγαλει τα παντα.Αν καθισω να τα γραψω μπορει να μου παρει πανω απο μια ωρα.Αυτο το αυτοκινητο ειναι ωραιο να το εχεις σαν δευτερο.Απλα για την τρελα σου.Εγω το ειχα και για τη δουλεια μου δυστυχως και το ταλαιπωρουσα στην κινηση της πολης καθημερινα.Ειχε καταντησει ασυμφορο πια...Σημειωση οτι το ειχα παντα σε αψογη κατασταση και ολο κατι εβγαζε.Να λοιπον γιατι το πουλησα.Να φανταστεις οτι το εδωσα δυο μερες μετα απο συνεργειο και κατεβασμα τουρμπινας για επισκευη.Ολα ηταν καινουρια στο αυτοκινητο αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι καινουριο θα εβγαινε στην επιφανεια.Οσο για το corsa,ναι ειναι αργο αλλα δεν σκοπευω να το αφησω ετσι.Ηδη εβαλα 17αρες,αναρτηση φιμε,εξατμιση,ηχοσυστημα και παω για αλλα κολπα..υπομονη θελειΑδερφέ και εγώ τα γουστάρω πολύ τα GT αλλά δεν μπορείς να τα συμμαζέψεις και με χαλάει πολύ αυτό. Πάντως χωρίς φόβο και χωρίς πάθος μπορώ να σου πώ ότι το καινούριο punto είναι πολύ καλύτερο από το corsa. Εγώ προσωπικά αν ήταν να πάρω τέτοια κατηγορία αυτοκίνητο θα έπαιρνα το punto. Οι φίλοι μου έχουν και punto και corsa και από ότι βλέπω το punto είναι καλύτερο. Και το καλύτερο είναι ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ εκεί που ανέκαθεν πονούσε. Τα καινούρια δεν βγάζουν προβλήματα όπως τα παλιότερα.
-
Κοίταξα σήμερα το trip computer του αυτοκινήτου το οποίο δεν έχω μηδενίσει από τότε που πήρα το αυτοκίνητο (το δεύτερο καθότι το αυτοκίνητο έχει 2 trip computer) και έχει σαν μέση κατανάλωση 8,4 λίτρα/100χλμ με μέση ταχύτητα 44χλμ/ώρα. Μπορείτε να μου πείτε εσείς που έχετε τα 1400 και 1600 στις 3000 στροφές πόσα χιλίομετρα έχετε?
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)