-
Δεν έχω παρατηρήσει αυτό που λες (δηλαδή ότι γράφει τη μέση ταχύτητα). Με έβαλες σε πειρασμό. Βάζω τα σπορτέξ και κατεβαίνω να κοιτάξω.
Λοιπόν, πήγα και είδα:
Για τα τελευταία 3.823 χλμ (είχα μηδενίσει το computer λίγο αφού το πήρα) έχω μέση κατανάλωση 9,1 λίτρα με μέση ωριαία ταχύτητα 26 χλμ! Ωραίο πράγμα η οδήγηση στην πόλη... Σε λίγο θα με φάνε ακόμα και τα λεωφορεία. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν έχω παρατηρήσει αυτό που λες (δηλαδή ότι γράφει τη μέση ταχύτητα). Με έβαλες σε πειρασμό. Βάζω τα σπορτέξ και κατεβαίνω να κοιτάξω.Λοιπόν, πήγα και είδα:
Για τα τελευταία 3.823 χλμ (είχα μηδενίσει το computer λίγο αφού το πήρα) έχω μέση κατανάλωση 9,1 λίτρα με μέση ωριαία ταχύτητα 26 χλμ! Ωραίο πράγμα η οδήγηση στην πόλη... Σε λίγο θα με φάνε ακόμα και τα λεωφορεία.Δηλαδή εγώ είμαι πάλι καλά!
Εγώ δουλεύω πιο πολύ το αυτοκίνητο εκτός πόλης και για αυτό έχω σχεδόν διπλάσια μέση ταχύτητα από σένα και έτσι δικαιολογείται και η μικρότερη κατανάλωση που έχω εγώ. Πες μου και πόσα χιλιόμετρα γράφει το κοντέρ σου όταν πας με 3000 στροφές να υπολογίσω κάτι που θέλω. -
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Θέλεις μήπως να προσέξω πόσα χιλιόμετρα πιάνω με διάφορες ταχύτητες (1η, 2α κλπ) όταν φτάνω τις 3.000 στροφές;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Θέλεις μήπως να προσέξω πόσα χιλιόμετρα πιάνω με διάφορες ταχύτητες (1η, 2α κλπ) όταν φτάνω τις 3.000 στροφές;Ναι φίλε. Για την 5η ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα αλλά και για τις άλλες να μου πεις θα ήταν ενδιαφέρον.
-
ΟΚ, όταν πάρω τις πινακίδες μου ( ) θα το κοιτάξω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΚ, όταν πάρω τις πινακίδες μου ( ) θα το κοιτάξω.Μην μου πεις και εσύ ότι πήγαινες με 210 χλμ και στις πήραν όπως στον άλλον!!
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=10384
Πάντως ποια 210, ακόμα δεν το έχω ξεκαπνίσει, αν εξαιρέσεις μερικές αναβάσεις στον...Κηφισσό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=10384Πάντως ποια 210, ακόμα δεν το έχω ξεκαπνίσει, αν εξαιρέσεις μερικές αναβάσεις στον...Κηφισσό.
Αδερφέ είναι να μην σου τύχει, και που να δεις τι γίνεται στην επαρχία που όπως λες ο κόσμος δεν έχει κανέναν σε κάνα υπουργείο να πάρει τηλέφωνο τουλάχιστον για να βάλουν μυαλό την επόμενη φορά. Και δεν το συζητώ πως αν εμφανιστεί κανένα αυτοκίνητο με πινακίδες κανενός άλλου νομού δεν την βγάζει χωρίς κλήσεις.
-
Εδώ και πολύ καιρό θέλω να ρωτήσω όσους έχουν το ASTRA H με το CD30 MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι το εξής.
Διαβάζοντας το manual του CD30 MP3 έγραφε ότι πατώντας προς τα μέσα το κουμπί του χειριστηρίου της αυξομείωσης της έντασης μπορείς να φέρεις το σύστημα σε κατάσταση mute (το ίδιο γίνεται άν κρατήσεις πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα το μεγάλο κουμπί της έντασης στην κονσόλα)
Δοκιμάσα λοιπόν από το χειριστήριο στο τιμόνι αλλά δεν μπορώ να το πατήσω μέσα.
Το έχει προσέξει άλλος; -
Να τα μας. Τσικ-τσικ από το τιμόνι. Δεν ακούγεται πάντα, ίσως σχετίζεται με το κρύο αφού σήμερα δεν άκουσα κάτι. Παρουσιάστηκε 2-3 φορές για αρκετή ώρα και μοιάζει σαν να ακουμπάνε πλαστικά μεταξύ τους. Μάλλον θα το πάω κάποια στιγμή να το κοιτάξουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να τα μας. Τσικ-τσικ από το τιμόνι. Δεν ακούγεται πάντα, ίσως σχετίζεται με το κρύο αφού σήμερα δεν άκουσα κάτι. Παρουσιάστηκε 2-3 φορές για αρκετή ώρα και μοιάζει σαν να ακουμπάνε πλαστικά μεταξύ τους. Μάλλον θα το πάω κάποια στιγμή να το κοιτάξουν.Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ.
Το πήγα και το άφησα στην αντιπροσωπεία για να το ακούσουν οι ίδιοι το πρωί που έχει κρύο.
Μου είπαν ότι κάτι βρήκαν (δεν κατάλαβα ακριβώς) το έφτιαξαν και σήμερα το πρωί που πήρα το αυτοκίνητο (θερμοκρασία 3,5c) δεν ακουγόταν τίποτα. -
Kalhmera sas.
1800 xiliometrakia me to 1.6 elegance xwris kanena apolutws provlima eytyxws. Ena mikro triksimataki mono, proerxomeno kapou mprosta apo thn mprostinh mplafoniera ekei mallon pou akoumpaei to uliko ths orofhs me to parmpriz h kapou ekei pera en pasei periptwsh. Tha to paw syntomws na sthn antiprwsopia na doun ti paizei.
Kai kati allo: Den mporw na katalavw me kamia panagia ti paizei me tis mnhmes tou radiofwnou. Ti manual leei oti exei 6 mnhmes FM, kai alles 6 aytomates. Me tis kanonikes mnhmes ola kala. Aytes oi rhmades oi aytomates pws rythmizontai? Kai pws exw prosvash se aytes?
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Να τα μας. Τσικ-τσικ από το τιμόνι. Δεν ακούγεται πάντα, ίσως σχετίζεται με το κρύο αφού σήμερα δεν άκουσα κάτι. Παρουσιάστηκε 2-3 φορές για αρκετή ώρα και μοιάζει σαν να ακουμπάνε πλαστικά μεταξύ τους. Μάλλον θα το πάω κάποια στιγμή να το κοιτάξουν.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ.
Το πήγα και το άφησα στην αντιπροσωπεία για να το ακούσουν οι ίδιοι το πρωί που έχει κρύο.
Μου είπαν ότι κάτι βρήκαν (δεν κατάλαβα ακριβώς) το έφτιαξαν και σήμερα το πρωί που πήρα το αυτοκίνητο (θερμοκρασία 3,5c) δεν ακουγόταν τίποτα.Τα τριξιματάκια είναι σε κάποιο βαθμό αναπόφευκτα, διότι με τις θερμοσιακές διαφορές που κάνει ο καιρός τις τελευταίες μέρες, τα πλαστικά 'παίζουν' στην θέση τους. Κατά την γνώμη μου αφήστε τα να πάρουν την θέση τους και θα σταματήσουν.
-
Πηγαμε με τον ξαδερφο μου να δει το Astra. Ο ξαδερφος ειναι 1.95. Μπηκε μεσα και το δεξι ποδι του 'εβρισκε' στην κονσολα (σε σημειο να καθεται λοξα για να χωρεσει...). Ρωτησαμε τον πωλητη αν εχει καποια αλλη ρυθμιση το καθισμα και μας ειπε οτι δεν παει αλλο! 'Δυστυχως' του λεει 'φιλε, δεν χωρας!'. Αδυνατω να πιστεψω, οτι οι Γερμανοι φτιαξανε αυτοκινητο για υψη κατω απο 1.90 (και στο Almera δε χωραει αλλα εκει το καταλαβαινω!). Ηταν ο πωλητης τοσο ασχετος που δεν ηξερε τις ρυθμισεις του αυτοκινητου, ηταν η συγκεκριμενη εκδοση χωρις ρυθμιση καθισματος, ειναι το Astra φτιαγμενο για λιλιπουτειους ή ειναι ο ξαδερφος μου... μεταλλαγμενος; Υπαρχει κανεις τοοοσο ψηλος που το εχει να μας τι παιζει;
-
Ειμαι 1.92 και έχω δεί το ιδιο πρόβλημα. Ευτυχώς το αυτοκινητο δεν ειναι δικο μου - ειναι του κουνιάδου μου - αλλα πριν ενα μηνα περιπου που ειχα μεινει για λιγο χωρις αυτοκίνητο το είχα οδηγήσει καμποσες φορες. Νομιζω οτι οντως οι Γερμανοι (που μονο κοντοί δεν ειναι) κανανε μια μικρή πατάτα εδώ. Δυστυχώς οσο και να προσπαθήσεις δεν θα βρεις ευκολα μια βολική θεση οδήγησης. Ακομα και εαν το καταφέρεις τελικα θα αισθάνεσαι οτι εισαι 'καλουπωμένος' στο αυτοκινητο . Επισης το να βγείς απο το αυτοκινητο ειναι μια επιπονη (για το αριστερό γονατο ) διαδικασία
Θα προτεινα στον ξαδερφό σου να δει αλλο αυτοκίνητο .
-
Το αστειο ειναι οτι ο ξαδερφος μου ειναι ξετρελαμενος με το αυτοκινητο! Με την προκαταβολη στην τσεπη πηγαμε προχθες και του ηρθε μεγαλο σοκ... Δεν ειχα σκεφτει ποτε οτι μπορει καποιος ν' απορριψει αυτοκινητο γι' αυτο το λογο!
-
Αντικειμενικα ειναι οντως πολύ καλο αυτοκινητο. Τωρα πως την πατήσανε ετσι οι Γερμανοι...
Παρεπιπτώντως οι βασικοι του ανταγωνιστες (του Astra) ειναι πολύ καλύτεροι στο θεμα αυτό, οπότε πες του ξαδέρφου σου να κοιτάξει προς τα εκεί
-
Το θεμα ειναι οτι στα 15000 περιπου δεν εχει και τοσους πολλους ανταγωνιστες... Το Golf απορριφθηκε λογω προβληματων σε γνωστους κατοχους, τιμολογιακης πολιτικης , φατσας , κοστους συντηρησης και FSI (σουπερ αμολυβδη), το Focus (αν και του το προτεινα ανεπιφυλακτα ) λογω 1.4-80hp (κατεβειτε να σπρωξουμε), τα γαλλικα λογω... Γαλλιας (και εμπειρια του απο Xsara ), τα ιταλικα (stilo) λογω τιμονιου και τα ιαπωνικα λογω τιμης (Corolla, Civic) και φατσας (Mazda 3 H/B). Για Almera τα ειπαμε. Αν οριοθετησεις τους στοχους σου τελικα μειωνονται πολυ οι επιλογες σου... (κι αν τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα)
-
Όσον αφορά τη θέση οδήγησης, προσωπικά δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα (ύψος 1,83). Λίγο περίεργη αντιθέτως είναι η θέση του συνοδηγού με την κολώνα της κονσόλας να έρχεται προς τα δεξιά, εμποδίζοντας τον συνοδηγό να κινεί ελεύθερα το αριστερό του πόδι.
Σε σύγκριση με το Mazda 3, η θέση οδήγησης του Astra μου φαίνεται πιο άνετη. Στο 3 με έπιασε κλειστοφοβία, αφού η πόρτα του οδηγού σαν να έμπαινε προς τα δεξιά και έδινε αίσθηση πιλοτηρίου (με την αρνητική έννοια' ). -
Εγώ είμαι 1,93 και δεν έχω πρόβλημα. Μήπως το κάθισμα ήταν ρυθμισμένο ψηλά σε σε ύψος;
Εγώ το κάθισμα το έχω τελείως κάτω, και την διαδρομή στη μέση περίπου, και μπορώ να πω πως δεν έχω πρόβλημα.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)