-
Αν ήταν από κουτσουλιές, ήταν εκτός. Κάπου το γράφει αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν ήταν από κουτσουλιές, ήταν εκτός. Κάπου το γράφει αν θυμάμαι καλά.δεν ήταν από κουτσουλιές ( δική μου υπαιτιότητα ήταν αλλά δεν φαινόταν ξεκάθαρα ...)
-
Κι εμένα έχει πολλά σημάδια.Έχει φύγει το βερνίκι από πάνω.Στην αντ/πεία που το πήγα μου είπαν πως μάλλον το άφησα κάτω από μπαλκόνι όπου έριξαν κουβά με χλωρίνη ή κάτι τέτοιο.Ότι να'ναι!!!
-
Δεν αποκλείεται. Εμένα εκτός γκαράζ, με κάμποση κουτσουλόπτωση, ήλιο κλπ, δεν έχει ζημιά στον 'ουρανό' εδώ και σχεδόν 4 χρόνια.
Ίσως βέβαια παίζει ένα ρόλο και ο χρωματισμός... -
Τα τακάκια με πήραν τηλ.στο δεύτερο service στα 46.000 χλμ και μου είπαν πως χρειαζόταν αλλαγή.Κι εγώ ο χωρίς να ρωτήσω 'πόσο' τους είπα οκ.
Το αποτέλεσμα 103+φπα και εργασία 15 ευρώ περίπου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν αποκλείεται. Εμένα εκτός γκαράζ, με κάμποση κουτσουλόπτωση, ήλιο κλπ, δεν έχει ζημιά στον 'ουρανό' εδώ και σχεδόν 4 χρόνια.
Ίσως βέβαια παίζει ένα ρόλο και ο χρωματισμός...Μαύρο είναι.
Τι να πώ??? -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Τα τακάκια με πήραν τηλ.στο δεύτερο service στα 46.000 χλμ και μου είπαν πως χρειαζόταν αλλαγή.Κι εγώ ο χωρίς να ρωτήσω 'πόσο' τους είπα οκ.
Το αποτέλεσμα 103+φπα και εργασία 15 ευρώ περίπου.Ποτε για τακακια κλπ εργασιες εκτος εγγυησης στην αντιπροσωπεια...
-
Τακάκια μόνο μπροστινά είναι το 118;
-
Μόνο τα μπροστινά,ναι.
Ακόμα τα σκέφτομαι που και που με...ανάμικτα συναισθήματα!!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί μου σβήνει το astra όταν πάω να ξεκινήσω από στάση; Με την έννοια ότι θέλει παραπάνω γκάζι από το κανονικό. Λες και δεν αρκεί η ισχύς με σχετικά λίγες στροφές... Δεν το έχει κάνει πολλές φορές (3-4), αλλά η έλλειψη ισχύος χαμηλά είναι νομίζω εντονότερη από πριν. Επίσης κάνει κάτι 'βηξιματάκια' που και που.
Μήπως φταίει το ότι δεν έχει γίνει αλλαγή μπουζί ποτέ (3,5 χρόνια); Είναι προγραμματισμένη για το μεγάλο σέρβις στην τετραετία.
Κακή βενζίνη ίσως...; Δίσκος...;Επανέρχομαι για να ενημερώσω ότι τελικά η αιτία για τα βηξίματα και τα σβησίματα κινητήρα ήταν μάλλον κακή ποιότητα βενζίνης. Μετά από 2-3 γεμίσματα (από άλλο πρατήριο) το πρόβλημα σταμάτησε τελείως.
-
Ντούρα τα Astraκια...
-
Καλημέρα.
Προ 1 εβδομάδος έγινε το 1ο service στο Astra 1.4 λόγω παρέλευσης 1 έτους από την αγορά του και όχι λόγω χιλιομέτρων (11.500).
Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην Opel MotorStar στη Θεσ/νίκη και το κόστος ήταν 46,5€ για 4L λάδι & φίλτρο λαδιού.
Μέτρια τιμή νομίζω.....
-
πλακα κανεις?Ουτε 50ε δεν εδωσες.Εδω στην Αθηνα αν μου ελεγαν τοσο θα τους εβγαζα και ενα 20ευρω απο την τσεπη μου για να μην κλεισουν μεχρι να κανω και τα επομενα σερβις!
Η τιμη ειναι σουπερ, οχι μετρια οπως λες. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Προ 1 εβδομάδος έγινε το 1ο service στο Astra 1.4 λόγω παρέλευσης 1 έτους από την αγορά του και όχι λόγω χιλιομέτρων (11.500).
Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην Opel MotorStar στη Θεσ/νίκη και το κόστος ήταν 46,5€ για 4L λάδι & φίλτρο λαδιού.
Μέτρια τιμή νομίζω.....
Δε μου λες φίλε μου, ήσουν παρών στο service. Και ρωτάω για να μάθω διότι όπου έχω ρωτήσει τρώω τα €90άρια το ένα μετά το άλλο με δικαιολογία πως κάνουν κάποια τσεκ μερικών σημείων στο αμάξι (καμιά 30αριά νομίζω) και γιαυτό σε χρεώνουν την εργατοώρα. Στο κάναν αυτό το τσεκ ή αλλάξαν λάδια/φίλτρο και το πήρες και έφυγες ?
Είναι γνωστό πάντως πως η MotorStar έχει τις καλύτερες τιμές στα σέρβις. -
Έχει διαφορές στις τιμές μεταξύ εξουσιοδοτημένων και αντιπροσωπειών. Και εδώ ο Μπραούνος και ο Φίφας πχ είναι εξαιρετικά φθηνοί.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Προ 1 εβδομάδος έγινε το 1ο service στο Astra 1.4 λόγω παρέλευσης 1 έτους από την αγορά του και όχι λόγω χιλιομέτρων (11.500).
Μέτρια τιμή νομίζω.....
Συγνώμη! Τί λάδια έβαλες συνθετικά ή απλά; Γιατί τα συνθετικά η Opel τα χρεώνει 19,3€ το δίλιτρο άρα μόνο απο αυτά έφτασες τα λεφτά σου βάλε εργασία βάλε φίλτρο και 19% ΦΠΑ πας μάνι μάνι στα 60-70€.
Άραγε εμένα γιατί μου χρεώσανε 5 λίτρα λάδι επειδή είναι 1.6lt ή πήγε υπερ πίστεως το 1 λίτρο;
Όσο περίσεψε σου το δώσανε πίσω; -
Καλησπέρα.
Απαντάω συγκεντρωτικά σε όλους:
α) Ήμουν παρών και μάλιστα πάνω από τον μηχανικό την ώρα της αλλαγής λαδιών.
β) Τα λάδια ήταν τα συνθετικά της Opel, με ιξώδες 5-30 νομίζω...
γ) Δεν έκανε κανέναν άλλο έλεγχο, μόνο αλλαγή λαδιών + φίλτρο & έβαλε υγρό στο δοχείο νερού υαλοκαθαριστήρων (κόστος 2€).
δ) Πήρε 3,5 λίτρα μαζί με το φίλτρο και το υπόλοιπο 0,5Λ το πήρα μαζί μου για τυχόν συμπλήρωμα μέχρι την επόμενη αλλαγή.Μάλλον έχω καιρό να πάω αμάξι για σέρβις και μου φάνηκαν πολλά τα €..
-
Η μοτορσταρ δε χρεωνει εργατικα για αλλαγη λαδιων...
-
Έχει τύχει να βάλετε ή να ζητήσετε να βάλετε σε αλλαγή λαδιών λάδια διαφορετικά από αυτά που διαθέτει η Opel με το σήμα της GM; Αν ναι, είχατε κάποιο πρόβλημα με θέματα εγγυήσεως κλπ; Θα με ενδιέφερε να μάθω τι αντιμετωπίσατε στην πράξη κι όχι τι θα ήταν σωστό ή λογικό να αντιμετωπίσετε. Μιλάμε για αμάξι που είναι εκτός 2ετούς εγγύησης κι εντός 6ετούς (επέκταση εγγύησης της ελληνικής αντιπροσωπείας). Αυτοκίνητο Astra GTC 2005 1.8. Προφανώς μιλάμε για λάδια με χαρακτηριστικά αντίστοιχα των GM.
-
Εμπειρίες με Astra 1.6 115 PS, 5d, 12/2007, 16.000 χλμ:
- Τριγμοί από το πίσω μέρος, το καντράν & το κάθισμα οδηγού.
- Κατανάλωση λαδιού (στην αρχή τουλάχιστον, τώρα που άλλαξα λάδια-φίλτρο στα 15.000 χλμ θα το ξανατσεκάρω).
- Με αναμμένα φώτα, δε λειτουργούσε η κόρνα & τα χειριστήρια στο τιμόνι. Καμμιά φορά, πάταγα κόρνα & αυξανόταν η ένταση του ηχοσυστήματος... 2 φορές επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου, την 3η μου άλλαξαν μια πλακέτα.
- Τα φώτα καμπίνας μια μέρα κόλλησαν, δεν έσβηναν με τπτ, παραλίγο να μείνω από μπαταρία... Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου.
- Το κορυφαίο, χθες: Μπαίνοντας στο γκαράζ μου, ξεκλείδωσαν αυτόματα οι πόρτες, άνοιξαν τα αλάρμ, άνοιξαν πάλι τα φώτα της καμπίνας & άναψε το λαμπάκι του αερόσακκου. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε περίπτωση ατυχήματος! Έσβησα τον κινητήρα, τον ξανάβαλα μπροστά, όλα επανήλθαν, εκτός του φωτισμού καμπίνας... Σημειώνω, το αμάξι το προσέχω, ούτε έχω τίποτα που να πείραξε τις φύσες του αερόσακκου κάτω από τα καθίσματα (τα οποία & δε μετακινώ).
Επειδή δε θέλω να πάθει & κάνα άλλο ηλεκτρονικό του σύστημα εμπλοκή ή να μου σκάσει κάνας αερόσακκος στα καλά καθούμενα, το κλειδώνω μέσα για το ΣΚ, χρησιμόποιώ την Alfetta μου για τις μετακινήσεις , & από Δευτέρα ξανά στο συνεργείο το Βώξολ...
Δεν έχω, τελικά, & την καλύτερη άποψη για το αμάξι αυτό.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)