-
ετσι οπως τα βλεπω...δωστο τωρα γιατι μαλλον ατυχος εισαι..
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Έχει τύχει να βάλετε ή να ζητήσετε να βάλετε σε αλλαγή λαδιών λάδια διαφορετικά από αυτά που διαθέτει η Opel με το σήμα της GM; Αν ναι, είχατε κάποιο πρόβλημα με θέματα εγγυήσεως κλπ; Θα με ενδιέφερε να μάθω τι αντιμετωπίσατε στην πράξη κι όχι τι θα ήταν σωστό ή λογικό να αντιμετωπίσετε. Μιλάμε για αμάξι που είναι εκτός 2ετούς εγγύησης κι εντός 6ετούς (επέκταση εγγύησης της ελληνικής αντιπροσωπείας). Αυτοκίνητο Astra GTC 2005 1.8. Προφανώς μιλάμε για λάδια με χαρακτηριστικά αντίστοιχα των GM.τυπικά δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πάντως για να ισχύει η 6ετής πρέπει όλες οι εργασίες να γίνονται σε αντιπροσωπεία ή σε εξουσιοδοτημένο.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Εμπειρίες με Astra 1.6 115 PS, 5d, 12/2007, 16.000 χλμ:- Τριγμοί από το πίσω μέρος, το καντράν & το κάθισμα οδηγού.
- Κατανάλωση λαδιού (στην αρχή τουλάχιστον, τώρα που άλλαξα λάδια-φίλτρο στα 15.000 χλμ θα το ξανατσεκάρω).
- Με αναμμένα φώτα, δε λειτουργούσε η κόρνα & τα χειριστήρια στο τιμόνι. Καμμιά φορά, πάταγα κόρνα & αυξανόταν η ένταση του ηχοσυστήματος... 2 φορές επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου, την 3η μου άλλαξαν μια πλακέτα.
- Τα φώτα καμπίνας μια μέρα κόλλησαν, δεν έσβηναν με τπτ, παραλίγο να μείνω από μπαταρία... Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου.
- Το κορυφαίο, χθες: Μπαίνοντας στο γκαράζ μου, ξεκλείδωσαν αυτόματα οι πόρτες, άνοιξαν τα αλάρμ, άνοιξαν πάλι τα φώτα της καμπίνας & άναψε το λαμπάκι του αερόσακκου. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε περίπτωση ατυχήματος! Έσβησα τον κινητήρα, τον ξανάβαλα μπροστά, όλα επανήλθαν, εκτός του φωτισμού καμπίνας... Σημειώνω, το αμάξι το προσέχω, ούτε έχω τίποτα που να πείραξε τις φύσες του αερόσακκου κάτω από τα καθίσματα (τα οποία & δε μετακινώ).
Επειδή δε θέλω να πάθει & κάνα άλλο ηλεκτρονικό του σύστημα εμπλοκή ή να μου σκάσει κάνας αερόσακκος στα καλά καθούμενα, το κλειδώνω μέσα για το ΣΚ, χρησιμόποιώ την Alfetta μου για τις μετακινήσεις , & από Δευτέρα ξανά στο συνεργείο το Βώξολ...
Δεν έχω, τελικά, & την καλύτερη άποψη για το αμάξι αυτό.
- Το πίσω μέρος σημαίνει μάλλον σινεμπλοκ. Καντράν σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας το κάνει συχνά μέχρι να ζεσταθεί. Το κάθισμα ζήτα να σου αλλάξουν την βάση στην εγγύηση.
- Στην αρχή , εάν δεν το λυπηθείς και πολύ , τσιμπάει. Μετά στρώνει.
- CIM. Μάλλον σου έτυχε παρτίδα 2005/2006. Στα νεώτερα έπαψε το πρόβλημα.
4&5
Δεν το έχω ξανακούσει αυτά. Που το πας για service ; Μήπως μαθαίνει κάποιος στο αμάξι σου ;
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ετσι οπως τα βλεπω...δωστο τωρα γιατι μαλλον ατυχος εισαι..Εταιρικό είναι, ευτυχώς, οπότε δεν πληρώνω τπτ. 'Ομως είναι ταλαιπωρία να τρέχω στο συνεργείο κάθε τόσο, & μιλάμε για ουσιαστικά καινούριο αυτοκίνητο &, θεωρητικά, ποιοτικό & καλοφτιαγμένο. Και δεν είμαι ο μόνος άτυχος, & άλλοι συνάδελφοί μου, με τους οποίους παραλάβαμε την ίδια μέρα τα ίδια ακριβώς αυτοκίνητα, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα (μάλλον πέσαμε σε ελαττωματική παρτίδα, τι να πω...).
Κάτι ακόμη: Επίσης μου φαίνεται αρκετά αργό για 1.6 (είναι βαρύ το άτιμο), συχνά θέλει κατέβασμα σχέσης για γρήγορη προσπέραση, & στην εκκίνηση έχει αρκετή υστέρηση το ηλεκτρόγκαζο & 'πνίγεται', δεν έχει καμμία εκρηκτικότητα (με A/C αναμμένο ξεκινάει με το ζόρι). Και μη νομίζετε ότι έχω/είχα οδηγήσει πιο γρήγορα αυτοκίνητα (Clio 1,4 8V, Fabia 101, Leon 1,4 75PS ντιζάτο, Corolla 1,6, Megane II 1,6, Xsara 1,6 16V, 307 1,6, όλα είναι πολύ πιο ζωηρά, τουλάχιστον στην εκκίνηση, & ορισμένα, στα 'ψηλά').
Αλήθεια, & τα δικά σας ατμοσφαιρικά 1,6 έτσι πάνε; -
Φίλε ginogsm, το αμαξάκι είναι παραγωγής 2007.
Κανένας άλλος δεν το οδηγεί, πλην εμού.
Για αλλαγές σινεμπλόκ & καθίσματος οδηγού θα το κοιτάξω, εφόσον έχω εγγύηση.
Σε εξουσιοδοτημένο σέρβις το πηγαίνω πάντα (πήγαινα σε συγκεκριμένο παλιότερα, μα δεν έμεινα ικανοποιημένος, & τώρα το πάω σε άλλο).
Γκαντέμης είμαι... -
Βέβαια, να πούμε & καμμιά καλή κουβέντα για το αμαξάκι: Μου αρέσει πολύ το εσωτερικό του (έχει ασημί κονσόλα & φιλέτα στις πόρτες, έκδοση Elegance), έχει πολύ δυνατά φρένα, αρκετά βαρύ & 'γεμάτο' τιμόνι (αν & ηλεκτρικό), με ωραίο, δερμάτινο grip, ασφαλές πάτημα & διακριτικό ESP, είναι σχετικά αθόρυβο στο ταξίδι & η ανάρτηση, αν & σφικτή & παρά τα 205/55/16, είναι αρκετά άνετη.
Στα μείον: Κλασσικά, χώροι για μικροαντικείμενα, κιβώτιο που σκαλώνει στις γρήγορες αλλαγές, υψηλή κατανάλωση (φταίω & εγώ...).Μπορεί να μην προσφέρει ιδιαίτερες οδηγικές συγκινήσεις (ποιο το κάνει αυτό σήμερα, άλλωστε;), αλλά είναι γενικά τίμιο, ευκολοδήγητο & με καλό value for money (μακάρι να είχα το 1,6Τ...)
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Φίλε ginogsm, το αμαξάκι είναι παραγωγής 2007.
Κανένας άλλος δεν το οδηγεί, πλην εμού.
Για αλλαγές σινεμπλόκ & καθίσματος οδηγού θα το κοιτάξω, εφόσον έχω εγγύηση.
Σε εξουσιοδοτημένο σέρβις το πηγαίνω πάντα (πήγαινα σε συγκεκριμένο παλιότερα, μα δεν έμεινα ικανοποιημένος, & τώρα το πάω σε άλλο).
Γκαντέμης είμαι...Το είδα ότι είναι 2007 και γι' αυτό είπα για την εγγύηση.
Σε ποιο εξουσιοδοτημένο το πηγαίνεις ; Είναι ένα στην Ν. Φιλαδέλφεια που ο ηλεκτρολόγος του είναι ΓΤΠ. Καλλίτερα σε αντιπροσωπεία. Και να αναφέρεις τα προβλήματα. Κάνε και ένα γράμμα στην Opel εάν δεν βαριέσαι.
Δεν είσαι γκαντέμης. Κάτι δεν πάει καλά προγραμματιστικά.Το ηλεκτρόγκαζο ( 1,6 ατμόσφαιρα έχω και εγώ ) θέλει να παίξεις καλά με τον κάπως μυστήριο συμπλέκτη του αυτοκινήτου που δίνει δύναμη μετά από κάποια διαδρομή και εάν δεν προσέξεις μπορεί να στην κόψει ( είτε μέσω ESP είτε με μπούκωμα ) μετά από λίγα χιλιοστά επιπλέον διαδρομή. Μέχρι να μάθω να μην μυρίζει ο συμπλέκτης σε παρκάρισμα σε ανηφόρα ( ακόμη και με χειρόφρενο και με όπισθεν ) μου βγήκε η παναγία.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Εμπειρίες με Astra 1.6 115 PS, 5d, 12/2007, 16.000 χλμ:-
Τριγμοί από το πίσω μέρος, το καντράν & το κάθισμα οδηγού.
Όχι καντράν, μάλλον τιμόνι. Με λίγο πείραγμα από τον μηχανικό στρώνει. Για το κάθισμα μάλλον φταίει η βάση. Αλλαγή εντός εγγύησης. Πίσω μέρος δεν ξέρω, μήπως θέλει λίγη ρύθμιση το κλείσιμο της πίσω πόρτας; -
Κατανάλωση λαδιού (στην αρχή τουλάχιστον, τώρα που άλλαξα λάδια-φίλτρο στα 15.000 χλμ θα το ξανατσεκάρω).
Λογικά δεν θα δεις άλλη κατανάλωση, μόνο στην αρχή καίει συνήθως 200-500 ml. -
Με αναμμένα φώτα, δε λειτουργούσε η κόρνα & τα χειριστήρια στο τιμόνι. Καμμιά φορά, πάταγα κόρνα & αυξανόταν η ένταση του ηχοσυστήματος... 2 φορές επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου, την 3η μου άλλαξαν μια πλακέτα.
-
Τα φώτα καμπίνας μια μέρα κόλλησαν, δεν έσβηναν με τπτ, παραλίγο να μείνω από μπαταρία... Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου.
-
Το κορυφαίο, χθες: Μπαίνοντας στο γκαράζ μου, ξεκλείδωσαν αυτόματα οι πόρτες, άνοιξαν τα αλάρμ, άνοιξαν πάλι τα φώτα της καμπίνας & άναψε το λαμπάκι του αερόσακκου. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε περίπτωση ατυχήματος! Έσβησα τον κινητήρα, τον ξανάβαλα μπροστά, όλα επανήλθαν, εκτός του φωτισμού καμπίνας... Σημειώνω, το αμάξι το προσέχω, ούτε έχω τίποτα που να πείραξε τις φύσες του αερόσακκου κάτω από τα καθίσματα (τα οποία & δε μετακινώ).
Επειδή δε θέλω να πάθει & κάνα άλλο ηλεκτρονικό του σύστημα εμπλοκή ή να μου σκάσει κάνας αερόσακκος στα καλά καθούμενα, το κλειδώνω μέσα για το ΣΚ, χρησιμόποιώ την Alfetta μου για τις μετακινήσεις , & από Δευτέρα ξανά στο συνεργείο το Βώξολ...
Δεν έχω, τελικά, & την καλύτερη άποψη για το αμάξι αυτό.
3, 4, 5, φταίει ο εγκέφαλος κατά πάσα πιθανότητα. Έχει εγγύηση 6 ετών, να στον αλλάξουν.
-
-
Πραγματικά, ο συμπλέκτης του είναι κάπως μυστήριος στην απεμπλοκή του, θέλει να τον μάθεις. Ειδικά για όπισθεν σε ανηφόρα πάντα ζορίζεται, ακόμη & με χειρόφρενο (το ίδιο ακριβώς συνέβαινε & με ένα Astra G 1.4 που είχα παλιά). Κι αυτό που λες για το 'μπούκωμα', όντως το έχω παρατηρήσει (ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες).
Στο σέρβις θα τους πω να μου αλλάξουν τον εγκέφαλο, βαρέθηκα πια.
ΥΓ: Δεν το έχω πάει ποτέ Φιλαδέλφεια. Στην αρχή πήγαινα στα Γλυκά Νερά, μα δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος, & τώρα στα Μελίσσια, κοντά στα εκπαιδευτήρια Δούκα. Τουλάχιστον εκεί είναι πολύ εξυπηρετικοί.
-
και μετά σου λένε για τα γαλλικά....
-
Τα γαλλικά έχουν κάτι και δεν έχουν κάτι άλλο.
Προβλήματα και εγγύηση. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προβλήματα και εγγύηση.Εγώ, πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι από θέμα αξιοπιστίας, τα ευρωπαϊκά είναι σα λαχείο, όπως σου κάτσει, & είναι όλα, πλέον, σε παρόμοια επίπεδα αξιοπιστίας. Μόνο για τα ιαπωνικά δεν ακούγονται τόσο συχνά παράπονα, αν & αυτά δεν είναι τα 'σκυλιά' του παρελθόντος. Με 2 Renault στην οικογένεια (το ένα, μάλιστα, εντελώς κακοποιημένο), δεν είχαμε ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα, παρά την κακή τους φήμη, γενικά. Το ίδιο & με Skoda - Seat που επίσης έχουμε. Αντίθετα, έχω γνωστούς που έχουν δεινοπαθήσει με Golf, A3, BMW, & πολλά ακόμη παραδείγματα που καταρρίπτουν τους μύθους περί αξιοπιστίας & καταγωγής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προβλήματα και εγγύηση.Την εγγύηση την έχει αυτός που την χρειάζεται.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
-
Ενώ τα opel τέρατα αξιοπιστίας
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τη μεγάλη εγγύηση τη δίνουν αυτοί που ξέρουν ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν.
Όλα αυτά τα αναφέρει ο Κομφούκιος, διαλέγεις αυτό που σε βολεύει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τη μεγάλη εγγύηση τη δίνουν αυτοί που ξέρουν ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν.
Όλα αυτά τα αναφέρει ο Κομφούκιος, διαλέγεις αυτό που σε βολεύει.
...όπως η Ford, η Fiat, η Οpel κτλ κτλ
-
Χαίρετε. Έχει κανείς ιδέα τι βαλβολίνες πέρνει το αμαξάκι μας (1,4); Και κάθε πότε χρειάζονται αλλαγή; Και πόσα λίτρα πέρνει το σασμάν; Έψαξα στο βιβλιαράκι συντήρησης αλλα δεν βρήκα τπτ....
-
Συμφωνα με την opel οι βαλβολινες δε χρειαζονται αλλαγη...
-
Βάσει οδηγού λιπαντικών της Castrol, το αμάξι παίρνει εξειδικευμένη βαλβολίνη της GM με κωδικό Opel-Vauxhall Part No.** 09 120 541** και ποσότητα ίση με 1.6 λίτρα. Το διάστημα αλλαγής νομίζω είναι κάθε 4 χρόνια ή 60.000χλμ. Η τελευταία πληροφορία από το service manual του δικού μου astra gtc 1.8.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)