-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Βελτίωση σοβαρή για ***335i ***ακόμα δεν έχω δεί.Πρόγραμμα για 381 ίππους, εξάτμιση, ρυθμιζόμενη ανάρτηση (με προτεινόμενο χαμήλωμα 30μμ) και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, φρένα APR με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και δίσκους χαρακτούς 356μμ και τετραπίστονες πίσω με τους μαμά δίσκους 336μμ), μπλοκέ της Quaife, ζάντες 19 ιντσών -προαιρετικά 18 ή και 20- , και διάφορα αισθητικά καλούδια.
Λίγο ακριβό...Βασικά πρόκειται για τα μηχανικά μέρη που έχει επιμεληθεί και προτείνει η Hartge (πλην μπλοκέ διαφορικού, όπου οι Άγγλοι χρησιμοποιούν το Quaife).
Το σάιτ τους, πάντως είναι, νομίζω, πιο λεπτομερές και κατατοπιστικό από των Γερμανών. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γενικά οι κινητήρες ζεσταίνουν το λάδι κυρίως στα κουζινέτα του στροφαλοφόρου. Η συγκεκριμένη BMW το ψήνει το λάδι, δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά μου φαίνεται δύσκολο να πάρει κι άλλα άλογα χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στη μακροζωία του κινητήρα. Αν η 335 ζεσταίνει υπερβολικά το λάδι στα κουζινέτα και δεν είναι απλά θέμα ψυγείου λαδιού, λύση μόνο από τη BMW με σημαντικές αλλαγές στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα.Είναι χαρακτηριστικό ότι το θερμόμετρο λαδιού της 335 έχει ως μεσαία ένδειξη τους 120 βαθμούς (ακραίες 70 και 170), ενώ της Μ3 θα έχει μεσαία ένδειξη τους 100 βαθμούς (ακραίες 50 και 150).
Είμαι εξαιρετικά περίεργος τι και ποιο λάδι υιοθετεί το εργοστάσιο ως 'δικό του' για τα επίσημα σέρβις αυτού του αυτοκινήτου.
-
Η θερμοκρασία στο κάρτερ δεν έχει τόσο σημασία. Αν η θερμοκρασία του λαδιού ΣΤΟ ΚΟΥΖΙΝΕΤΟ υπερβαίνει το flash point, τότε το λάδι καταστρέφεται πάρα πολύ γρήγορα. Φυσικά όσο περισσότερα άλογα τόσο πιο πολύ ζεσταίνεται το λάδι στο κουζινέτο.
Μπορείς να έχεις 500 άλογα αλλά θα το πατάς για 10 δευτερόλεπτα και μετά θα περιμένεις 2 λεπτά να κρυώσει.
Αυτά όμως είναι υποθέσεις και φιλολογίες, στοιχεία έχουν οι βελτιωτές που το δοκίμασαν και έχουν δει τα αποτελέσματα.
-
Εύστοχη η παρατήρηση του λέοντος, πρέπει κάπου να τα μάθουμε όλα αυτά, πριν παραγγείλουμε...
Ερώτηση φρένων (εγκυκλοπαιδική, χάριν παιδιάς):
Η Wilwood δίνει άφτερμάρκετ και δαγκάνες (πολυπίστονες) και δισκόπλακες (χαρακτές ή τρυπητές) για το 335, σε ακριβώς ίδιες διαστάσες με τις 'μαμά'.
Αρα, μπορείς, αν δεν θέλεις να αναβαθμίσεις όλο το σύστημα, να αναβαθμίσεις μόνον τις δαγκάνες ή μόνον τις δισκόπλακες.
Τι από τα δύο έχει θεωρητικώς προτεραιότητα; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η θερμοκρασία στο κάρτερ δεν έχει τόσο σημασία. Αν η θερμοκρασία του λαδιού ΣΤΟ ΚΟΥΖΙΝΕΤΟ υπερβαίνει το flash point, τότε το λάδι καταστρέφεται πάρα πολύ γρήγορα. Φυσικά όσο περισσότερα άλογα τόσο πιο πολύ ζεσταίνεται το λάδι στο κουζινέτο.Μπορείς να έχεις 500 άλογα αλλά θα το πατάς για 10 δευτερόλεπτα και μετά θα περιμένεις 2 λεπτά να κρυώσει.
Αυτά όμως είναι υποθέσεις και φιλολογίες, στοιχεία έχουν οι βελτιωτές που το δοκίμασαν και έχουν δει τα αποτελέσματα.
Λεωνίδα πως μπορεί να είναι ασφαλής κάποιος από το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης στο κουζινέτο?
Η θερμοκρασία στο κάρτερ δεν έχει καμμία ενδεικτική σημασία?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Λεωνίδα πως μπορεί να είναι ασφαλής κάποιος από το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης στο κουζινέτο?Βλέποντας τα αποτελέσματα...
Αν το λάδι καίγεται στο κουζινέτο, τα κατάλοιπα βουλώνουν τη δίοδο του λαδιού και το κουζινέτο καταστρέφεται σύντομα.Η θερμοκρασία στο κάρτερ δεν έχει καμμία ενδεικτική σημασία?
Αν έχεις μεγάλο ψυγείο λαδιού μπορεί η θερμοκρασία στο κάρτερ να μην είναι υπερβολικά ψηλή. Ακόμα, αν η ΡΟΗ στο κουζινέτο είναι πολύ χαμηλή, η θερμοκρασία είναι πολύ ψηλή - κι αυτό το διαπιστώνεις από τα αποτελέσματα
Παίρνεις υπόψη σου τις οδηγίες του κατασκευαστή (αυτοί το έχουν διαπιστώσει) και την εμπειρία ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ βελτιωτών. Μπορεί στο δρόμο (που σπάνια μένει το γκάζι στο πάτωμα πολύ ώρα) να αντέχει μια χαρά αλλά στη πίστα να σπάει ο κινητήρας.
Παραδείγματα μετατροπών στο σύστημα λίπανσης
http://www.moparchat.com/forums/showthr ... genumber=1
http://www.sunley.ca/bobsoil.html -
thanks!!
-
Flash point ( σημείο ανάφλεξης ) Αν το λάδι φτάσει στο σημείο flash point αναφλέγεται, έχει βέβαια καταστραφεί τουλάχιστον 15 βαθμούς πρίν φθάσει στο flash point, πάντα ανάλογα με το λάδι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σωστός! Ο V10 είναι εξαιρετικός! Τι τούρμπα-μούρμπα και αηδίες?Αυτός βγαίνει σε μωβ?
-
'Σωστός! Ο V10 είναι εξαιρετικός! Τι τούρμπα-μούρμπα και αηδίες? ' (είπεν ο Πρόεδρος)
Ο V10 θα χαλάσει το ζύγισμα μπρος - πίσω της 3άρας!
-
O V10 ζυγίζει ελάχιστα περισσότερο από τον 6κύλινδρο, και στέκεται και πιο πίσω...
-
Ήδη ο 6κύλινδρος (και κάθε βεμβο-μοτέρ) τοποθετείται τέρμα πίσω. Βέβαια ο V10 έχει 5 κυλ σε σειρά αντί για 6, πηγαίνοντας προς τα μπρος.
Πέραν της πλάκας, η Αλπίνα φτάνει πολύ αξιόπιστα, με εργοστασιακή εγγύηση, τον 6κύλινδρο διτούρμπινο στα 51 κιλά ροπής (όση και η του V10) από σχεδόν το ρελαντί, άσε τα 360 αλογάκια.
Μακάρι να μπορούσε κανείς να αναθέσει στην Αλπίνα μόνο τον κινητήρα του για αναβάθμιση (βάζουν και ενισχυμένα έμβολα της Mahle).
Αλλά απ' ότι ξέρω, μόνον ολοκληρωμένο αμάξι μπορείς να παραγγείλεις. Και το υπόλοιπο πακέτο δεν είναι σε σπορ λογική: Υποχρεωτικά αυτόματο κιβώτιο, μη αναβάθμιση φρένων, μη διαθεσιμότητα μπλοκέ διαφορικού κλπ.
Η ανάρτηση που βάζουν οι Αλπινισταί, πάντως, είναι απ' ό,τι φαίνεται πολύ ισορροπημένη και όχι extreme (μόνον για πίστα & autobahn), οπότε θα ήτο ιδανική για ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους και ταξίδια γενικώς. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Και το υπόλοιπο πακέτο δεν είναι σε σπορ λογική: Υποχρεωτικά αυτόματο κιβώτιο, μη αναβάθμιση φρένων, μη διαθεσιμότητα μπλοκέ διαφορικού κλπ.Σωστοί.
Το κιβώτιο ταιριάζει στο κινητήρα και το μπλοκέ δεν είναι για όλους, καλύτερα να βγάζει καπνό ο ένας τροχός αλλά να κρατάει τη πορεία του το αμάξι.
-
Εχετε οδηγησει alpina?
Εμενα μου αφησε παρα πολυ ωραια αισθηση...Και το μπλοκε διατιθεται σαν εξτρα στον καταλογο της.
Απλα οτι καλυτερο εχω οδηγησει απο BMW.
Ειναι τελειως διαφορετικο αμαξι απο καθε Bmw σειρας ακομα και M.
Πολυ ανωτερο ποιοτικα -
Παιδια γεια σας.Εγω θα ηθελα τα φωτα σας στο θεμα αναρτηση+ε36.Εχω καταληξει στη d2 και στις hotbits.H διαφορα σε λεφτα ειναι περιπου 300ευρω πανω απο την d2 η dt1 της hotbits και αλλα 200 για την dt2.Γνωστος με τετραπορτο 318i,τερας,ειχε την d2 και ηταν η καλλιτερη ρυθμιζομενη που εχει δοκιμασει.Δεν εχω ομως αναφορες για την hotbits.
Υπαρχει κανεις που να εχει εμπειρια με hotbits(σε bmw);
Ευχαριστω!!
Μετατροπές BMW! ;-)