-
Εγώ έχω ακόμα στην αποθήκη αυτά που έπαιζα μικρός αλλά είναι σε αισχρή κατάσταση εκτός από ένα Citroen CX σε 1:43 και το αυτοκίνητο του Ντικ Καταχθόνιου (θυμάται κανένας τα κινούμενα σχέδια 'Τρελές Κούρσες' πίσω στο 1973-74;).
Σήμερα έχω:
-
Ένα 1:18 BMW Compact σαν το δικό μου από την Kyosho. Έχει ίδιο χρώμα και ταπετσαρία, αλλά είναι 325... Η λεπτομέρια είναι εκπληκτική, μέχρι και το ραβδί του λαδιού έχει!
-
Ως οπαδός του Alonso την official μινιατούρα της Minardi σε 1:43 με την οποία προτοέτρεξε. Μου αρέσει που λέει 'not for children under 18 years of age'. Επειδή τα αγωνιστικά είναι σχετικά ακριβά, αποφάσισα να μην αγοράζω τα καινούργια, αλλά της προηγούμενης χρονιάς από τις εκπτώσεις. Οπότε δεν βρήκα ποτέ τη Renault του Alonso...
-
Μου έχουν κάνει δώρο και δύο Bburago 1:24 (Honda S2000 και αγωνιστική BMW M3 E36), αλλά η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ χειρότερη από τα παλιά της εταιρίας. Και οι λεπτομέρειες δεν είναι σωστές, ή είναι χοντροκομμένες.
Σαν μέγεθος προτιμώ το 1:43 γιατί πιάνει λίγο χώρο. Οπότε θα κοιτάξω να συνεχίσω τη συλλογή Alonso. Ένα καλό 1:18 δεν παίζεται. Όμως η Kyosho είναι πολύ ακριβή και δεν νομίζω να ξοδέψω άλλα λεφτά μέχρι να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο!
Τα 'επίσημα' από τις εταιρίες έχουν γενικά πολύ καλή ποιότητα. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς να βρεις ακριβώς τα ίδια στο εμπόριο. Ή ίσως να βρεις το ίδιο μοντέλο αλλά σε άλλα χρώματα. Tο Kyosho μου παρότι λέει Kyosho στο κουτί κι όχι BMW (δεν υπάρχει καν στον κατάλογο της BMW), λέει 'officially licensed from BMW AG'. Ο Alonso λέει 'official Minardi merchandise'.
Θα μου άρεσε αν είχα λεφτά να μαζεύω 'παράξενα' μοντέλα της F1. Πχ την Arrows με τα φτεράκια από το προπέρσινο Moncao, ή την BMW του R.Schumacher που έλεγε πίσω 'κρατάτε τις αποστάσεις', ή το ωραιότατο διόραμα με τα πιτ του Fisicella που είδα πριν μια πενταετία με όλους τους μηχανικούς, λάστιχα, γρύλο, βενζίνη, κλπ.
-
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Μπυ αρεσουν και εμενα πολυ, αλλα οταν πριν μερικα χρονια προσπαθησα να φτιαξω μια συλλογη με ολα τα αυτοκινητα που ειχα πριν(mini cooper, clio16V, alfa 145, alfa 147) δεν μπορεσα να τα βρω πουθενα σε ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα στο διαδικτυο. Ξερετε καποια διευθυνση που θα μπορουσα να παραγγειλω συγκεκριμενα μοντελλα ;Άν μένεις στην Αθήνα μια βόλτα απο την Ιπποκράτους και την Σκουφά θα σε βοηθούσε πολύ. Είμαι σίγουρος οτι εκεί θα βρείς αυτά που θές ή στη χειρότερη περίπτωση να τα παραγγείλεις.
-
Τα σοβαρά καταστήματα εκτός από τα μοντέλα που ήδη έχουν στις προθήκες τους ΄έχουν συνήθως και καταλόγους όλων των εταιρειών που τα παράγουν. Ετσι ο πελάτης μπορεί να βρει εκεί κάποια μοντέλα σπάνια και να τα παραγγείλει από την ίδια την εταιρεία ή από την κεντρική αντιπροσωπεία. Από την άλλη όμως κάποια από αυτά τα σπάνια και συνήθως ακριβά μοντέλα δεν τα έχει διαθέσιμα ούτε και η εταιρεία. Ετσι πρέπει να περιμένεις αρκετό καιρό για να το παραλάβεις. Εγώ έχω παραγγείλει εδώ και αρκετό καιρό την BUGATTI Veyron από την AutoArt και ακόμα τίποτα.
-
Εγώ, κυρίως λόγω χρημάτων δεν μπορώ να αγοράζω 1:18 (Μόνο μια F40 και μια 996 Turbo έχω) αλλά έχω καταπιαστεί με τα 1:43 της BBurago. Ξέρω πως δεν είβναι τίποτα σημαντικό αλλά πάνω απ'όλα είναι φθηνά και χωράνε όπου θέλεις (άσχετο αν κι εγώ έχω πρόβλημα τόσα που έγιναν, φτάσαν τα 60 βλέπετε). Επίσης η ποικιλία είναι καλή και η Murcielago που βγάλαν στην τελευταία λίστα είναι κούκλα! Το κακό είναι ότι δεν πρόλαβα την σειρά που είχε και το quattro ΄
Βέβαια δεν παίζω με αυτά αλλά κανα παντιλικάκι τους ρίχνω όταν πέφτουν στα χέρια μου!!! -
Ελπίζω αυτό να μη σας φανεί πολύ παιδικό...
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... o_F1_1.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... o_F1_2.jpgΚαι για τους παρατηρητικούς που θα βιαστούν να σχολιάσουν, να πω ότι:
α) ήταν δώρο απ' τον αδερφό μου και
β) η Lego βγάζει μόνο τη Ferrari, καμία άλλη ομάδα. -
Στην εκ8εση του Birmingham πριν κανα 6μηνο ειχα μπει σε μονο8εσιο Ferrari φτιαγμενο με Lego.. Τελευταια βγαζει κ μερικα 'παιχνιδια'(τηλεκατευ8υνομενα) που δεν ειναι κα8ολου για παιδια..
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Στην εκ8εση του Birmingham πριν κανα 6μηνο ειχα μπει σε μονο8εσιο Ferrari φτιαγμενο με Lego.. Τελευταια βγαζει κ μερικα 'παιχνιδια'(τηλεκατευ8υνομενα) που δεν ειναι κα8ολου για παιδια..Δεν κατάλαβες, ο αδερφός μου παρήγγειλε ρομποτικό βραχίονα με η/υ ελέγχου που προγραμματίζεται να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, ΑΠΟ ΤΗ Lego. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει, μου είπε όμως ότι συχνά χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη εταιρία για τέτοια project. Είναι φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ στην Πάτρα. Οπότε, σίγουρα τα Lego ΔΕΝ είναι μόνο για παιδιά.
-
Ι know.. Φιλος μου εκανε πτυχιακη βασιζομενος σε Lego. Eφτια3ε ρομποτακι(bi-ped) με ανιχνευτη χωρου(ετσι λεγεται? ) κ εκανε διαδρομη μεσα σε λαβυριν8ο.. Ο,τι 8ες γινεται την σημερον ημερα..
Συγγνωμη για το οff-topic..
-
Εγω εχω 20 κομματια.
Τα 15 1/18 ειτε dream cars, ειτε 50ετιας και πριν ειτε WRC.
3 1/24, ενα 1/43 (lotus seven) και το κρανος του Σενα.Αυτο παντως που με εκνευριζει αφανταστα ειναι οταν καποιος μαθαινει για τη συλλογη μου λεει 'με αυτοκινητακια παιζεις ακομα;', οπως επισης οι περιφρονητικες μα%$#κιες που λενε για τα ετοιμα οσοι ασχολουνται με συναρμολογουμενα.
Πραγματικα πολυ καλα κομματια τα AutoArt αλλα αρκετα ακριβα για μισθωτο. -
Τώρα που το σκέφτομαι έχω καμιά 35 κομμάτια σε 1/18. Το καλύτερο είναι η Lancia 037 με πολεμικά αγωνιστικά χρώματα της Kyosho. Απίστευτο μοντέλο. Και μια Lancia Stratos πάλι της Kyosho κόκκινη πολιτική.
Εdit: Αυτός που είναι στη Σκουφά (Βαρελάς νομίζω) και ένας άλλος πολύ κοντά του τα πουλάνε πανάκριβα (Κολωνάκι γαρ). Είχα βρει ακριβώς τα ίδια μοντέλα σε άλλα καταστήματα στην μισή κυριολεκτικά τιμή. Πάνε καναδυό χρόναι τώρα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτο παντως που με εκνευριζει αφανταστα ειναι οταν καποιος μαθαινει για τη συλλογη μου λεει 'με αυτοκινητακια παιζεις ακομα;', οπως επισης οι περιφρονητικες μα%$#κιες που λενε για τα ετοιμα οσοι ασχολουνται με συναρμολογουμενα.
Πραγματικα πολυ καλα κομματια τα AutoArt αλλα αρκετα ακριβα για μισθωτο.Εγώ είμαι χρόνια μοντελιστής και δεν κατακρίνω τα έτοιμα. Απλά είναι άλλη υπόθεση το ένα, άλλη το άλλο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τώρα τελευταία έχουν παρουσιαστεί έτοιμα μεταλλικά μοντέλα και σε θέματα που παραδοσιακά αφορούσαν τον πλαστικομοντελισμό, δηλαδή π.χ. διοράματα με άρματα 2ου Π.Π. (εξαιρετικής λεπτομέρειας - και πολύ υψηλής τιμής) και φυσικά εδώ και χρόνια τα έτοιμα α/φ που απλά πλέον έχουν εξελιχθεί τόσο που η λεπτομέρειά τους είναι αξιομνημόνευτη, πάντα έχοντας στο νου ότι πρόκειται για μεταλλικά μοντέλα.
Όσο για τα ηλίθια σχόλια όσων απλώς δεν κατανοούν το χόμπι σου, ένα έχω να σου πω και είναι απάντηση που έχει προκύψει από χρόνια προβληματισμού εξ αιτίας ανάλογων καταστάσεων: Άστους να πάνε στα μπουζούκια και να περνάνε τις απίστευτες ώρες σε καφετέριες να παίζουν τάβλι. Δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ, μην ασχολείσαι να τους εξηγήσεις. Δεν περιφρονώ ούτε το τάβλι, ούτε την καφετέρια (τα μπουζούκια τα περιφρονώ ), αλλά το κάθετι έχει μέτρο. Αυτό είναι όλο.
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Αυτός που είναι στη Σκουφά (Βαρελάς νομίζω) και ένας άλλος πολύ κοντά του τα πουλάνε πανάκριβα (Κολωνάκι γαρ). Είχα βρει ακριβώς τα ίδια μοντέλα σε άλλα καταστήματα στην μισή κυριολεκτικά τιμή. Πάνε καναδυό χρόναι τώρα.Ναι,έχεις δίκιο είναι πανάκριβοι αλλά έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία και εκεί μπορείς να βρείς μοντέλα που δε περίμενες οτι υπάρχουν.
-
Η δικιά μου συλλογή δεν είναι πολύ μεγάλη. είναι μόλις 8 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 4 τα παρέλαβα προχθές.
το πρώτο μου (από αυτά που υπάρχουν σήμερα) είναι ένα VW Golf MK1 του 1975 (κάπου εκεί) της Vitesse.
μετά πήρα μια Mercedes C-36 AMG της UT Models, μετά άλλη μία Mercedes αλλά αυτή την φορά ήταν μια S-Class της Maisto.
έπειτα μια Citroen Xsara WRC 2002 της Solido*
και προχθές Citroen DS 19 πάλι της Solido, BMW M3 CSL της AutoArt*, BMW 645 Cabrio της Kyosho και μια BMW X3 πάλι της Kyosho.
*ορισμένα μοντέλα της Solido κυκλοφορούν και ως Burago και έχουν την μισή τιμή!
ακόμα μπορώ να πω ότι και τα Kyosho αλλά και τα AutoArt είναι εξίσου καλά... με μοναδικό μείον της AutoArt το δέσιμο του αυτοκινήτου πάνω στο κουτί, όπου εκτός από 4 βίδες έχει και συρματάκια για να κρατάει το καπό και τις πόρτες (χάθηκε το αυτοκόλλητο;) ενώ ένα συν στην Kyosho είναι τα πολύ καλά κουτιά της, όπου τα αυτοκίνητα είναι τοποθετημένα μέσα σε αφρολέξ, αμπαλαρισμένα με χαρτί.
-
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι σε κλίμακα 1/18... δεν μπορώ να μικρότερα...
-
Εγώ μόλις απέκτησα μια Mercedes SL του 1954 από τη σειρά '1000 Migla' της Burago. Έχι αρκετά καλή ποιότητα στο εξωτερικό, αλλά χοντροκομμένο εσωτερικό. Το κουτί είναι όλο 'καθρέφτης' από μέσα, οπότε μπορείς να δεις το αμάξι απ' όλες τις μεριές.
Γνωρίζει κανείς γιατί έχουν τόσο μεγάλες διαφορές τιμών τα Burago 1/18 μεταξύ τους; Στο ίδιο κατάστημα η BMW Z4 είχε 32 ευρώ και η Ζ8 22 ευρώ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα (αλλά ανήκαν σε 'άλλη σειρά').
Έχει φτιάξει κανείς σας τα συναρμολογούμενα μεταλλικά της Burago; Είναι εύκολα; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τα έτοιμα;
ΥΓ: Στο Lidl έχει κατά καιρούς Burago 1/24 με 6 ευρώ.
-
Οι διαφορές που παρατηρούνται στις τιμές, οφείλονται σε διάφορους παράγοντες όπως :
- Νεότητα του μοντέλου ( πιο ακριβό )
- Πωλήσεις ( τα πιο δημοφιλή μοντέλα πουλιούνται αρκετά πιο ακριβά)
- Τρόπος εισαγωγής ( αντιπροσωπεία η ανεξάρτητη εισαγωγή) κλπ
Γενικά οι πιο 'φτηνές' εταιρείες είναι αυτές που παίζουν περισσότερο στις τιμές ( BBurago, Maisto etc.) Μπορείς να βρεις το ίδιο μοντελάκι από 11 εθρώ στο Lidl ,μέχρι 40 ευρώ στα γνωστά 'φαρμακεία' του Κολωνακίου.
Εγώ έχω μαγάλο κόλλημα με το συγκεκριμένο hobby, ψάχνομαι γενικά αρκετά και έχω ήδη μια αρκετα καλή συλλογή. Περίπου 25 κομμάτια σε 1:18 και 4 σε 1:24. Πιο πολύ μαζεύω super cars, αλλά έχω ξεκινήσει και αντίκες , και ίσως να αρχίσω και αγωνιστικά.
-
Ανοιξε καινουργιο μαγαζι στη Θεσσαλονικη Διαγωνιο με Τσιμισκη γωνια. Πολυ προσεγμενο, δυο οροφοι (ισογειο, υπογειο), καλουτσικη ποικιλια, να τους ευχηθω να πανε καλα.
Τους εγκαινιασα με μια πανεμορφη Horch 855 του 39 (Νο 21 στη συλλογη μου) της Sunstar toys. Θα το σκεφτω παααααρα πολυ να ξαναγορασω απο τη συγκεκριμενη εταιρια. Ο λογος ειναι οτι για να βγαλω το αυτοκινητο απο τη βαση του (σιχαινομαι τα κουτια) επρεπε να ξεβιδωσω 4!!! βιδες χωμενες μεσα στη συσκευασια που δεν ξεβιδωναν με τιποτα με αποτελεσμα σε μια κινηση να χτυπησω τον προφυλακτηρα. Τζαμπα η χαρα λοιπον... -
ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΗ ΜΟΥ ΤΟ 1991 ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤ-ΤΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑΝΤΙ 5000 ΔΡΧ. ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ F 40 ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ 20 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΤ-ΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΟΥΝ.
-
Ξερω δυο μαγαζια το ενα στα Πετραλωνα στην οδο Τριων Ιεραρχων και ενα στη Ν.Σμυρνη αρχη Ομηρου.Απο τιμες χμμμ περσυ τετοιο καιρο τα 1/18 τα βρηκα γυρω στα 50 ευρω,για φετος δεν ξερω μιας και δεν πηρα ακομα δωρο στον εαυτο μου.
-
Φίλε Greo, και εγώ το εγκαινίασα παίρνοντας την τυρκουάζ Murcielago 40th Anniversary, συλλεκτική της Autoart, μια από τα 2.000 κομμάτια!
Η πλάκα είναι ότι επειδή πήγε η κοπέλα μου να μου το πάρει δώρο για τη γιορτή μου, δεν ήθελε να της το δώσει!!! Της έλεγε συνεχώς, 'μήπως να κοιτάξουμε κάτι άλλο, πιο φθηνό, μπλα...μπλα...μπλα'. Περιττό να σας πω ότι το καμάρι της βιτρίνας του τώρα έχει γίνει το καμάρι του δωματίου μου!
Πλάκα-πλάκα, κάνει πολύ καλές δουλειές και το λέω αυτό, λόγω των πολλών ωρών που έχω φάει εκεί μέσα για ψάξιμο. Συμπαθέστατος και εξυπηρετικότατος.
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές