-
Προσωπικά έχω ένα φίλο που η συλλογή ξεπερνάει κατα πολύ τα 1000 αυτοκίνητα αλλά μικρής κλίμακας! Τα έχει σε ένα χώρο που γύρω γύρω είναι βιτρίνες με ράφια αλλά και πολλές φωτογραφίες από αγώνες που έχει τρέξει και που έχει παρακολουθήσει! Περιττό να σας πω ότι έχει φωτογραφίες μέχρι και μαζί με τον Senna! Μόλις τις είδα ανατρίχιασα! Τα ράφια που έχει έιναι ανά μάρκα (δηλαδή ένα ράφι μόνο με alfa romeo ή 3-4 ράφια μόνο με Ferrari) Επίσης έχει και ράφια ανά πρωτάθλημα! Δηλαδή έχει ένα ράφι μόνο με αμάξια DTM! Βέβαια αυτό ο φίλος τυχαίνει να έχει και μοντελιστικό μαγαζί στη Νεά Φιλαδέλφια απέναντι από τον Ιωνικό ΝΦ. Μάλιστα είχε παραγγείλει και έχει φτιάξει ένα αγωνιστικό evo5 με το οποίο έτρεχε ο ίδιος πριν 3-4 χρόνια! Είναι φανταστικό σε πολύ καλή ποιότητα και έχει και το όνομα του στα παράθυρα! Πρέπει να είναι από της μεγαλύτερες συλλογές στην Ελλάδα μαζί με του Σπάρταλη που τρέχει με το γνωστό Mitsubishi σε αναβάσεις κλπ. Έχω ακούσει ακούσει ότι και αυτός έχει χιλιάδες μοντέλα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μια συμβουλη απο ενα παθοντα.
Πριν ξεκινησετε να κανετε καποια συλλογη δεστε ποια κλιμακα σας ταιριαζει ιδιως στον οικονομικο τομεα.Μετα να ειδικευσετε το ειδος (Formula, Rally, μεσοπολεμου,στρατιωτικα,supercars κλπ) των αυτοκινητων και ακομα πιο πολυ μαρκες η αγωνες π,χ μονο Φερραρι η Λαντσια η μονο Σαφαρι η Ακροπολις.Αφου συμπληρωσετε ενα ειδος προχωρατε σε αλλα κ.ο.κ.Πολύ σωστή τη βρίσκω αυτή τη λογική.
Πάντα ήθελα να αρχίσω μια τέτοια συλλογή, αλλά σκεπτόμενος τα παραπάνω ερχόμουν σε αδιέξοδο....
Μόνο τα 1/18 μ'αρέσουν ρε γμτ, αλλά είναι αρκετά ακριβά για συλλογή.... -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Προσωπικά έχω ένα φίλο που η συλλογή ξεπερνάει κατα πολύ τα 1000 αυτοκίνητα αλλά μικρής κλίμακας! Τα έχει σε ένα χώρο που γύρω γύρω είναι βιτρίνες με ράφια αλλά και πολλές φωτογραφίες από αγώνες που έχει τρέξει και που έχει παρακολουθήσει! Περιττό να σας πω ότι έχει φωτογραφίες μέχρι και μαζί με τον Senna! Μόλις τις είδα ανατρίχιασα! Τα ράφια που έχει έιναι ανά μάρκα (δηλαδή ένα ράφι μόνο με alfa romeo ή 3-4 ράφια μόνο με Ferrari) Επίσης έχει και ράφια ανά πρωτάθλημα! Δηλαδή έχει ένα ράφι μόνο με αμάξια DTM! Βέβαια αυτό ο φίλος τυχαίνει να έχει και μοντελιστικό μαγαζί στη Νεά Φιλαδέλφια απέναντι από τον Ιωνικό ΝΦ. Μάλιστα είχε παραγγείλει και έχει φτιάξει ένα αγωνιστικό evo5 με το οποίο έτρεχε ο ίδιος πριν 3-4 χρόνια! Είναι φανταστικό σε πολύ καλή ποιότητα και έχει και το όνομα του στα παράθυρα! Πρέπει να είναι από της μεγαλύτερες συλλογές στην Ελλάδα μαζί με του Σπάρταλη που τρέχει με το γνωστό Mitsubishi σε αναβάσεις κλπ. Έχω ακούσει ακούσει ότι και αυτός έχει χιλιάδες μοντέλα.Ο φιλος σου μηπως ειναι αυτος που εχει το tag models , poio ειναι το ονοματ του?
-
Nαι αυτός που έχει το tag models είναι! Αγοράζω χρόνια τηλεκατευθυνόμενα από αυτόν!
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Γυρισα τα χριστουγεννα κ κατεγραψα τη συλλογη μου. Οπως 8α δειτε δε μαζευω αντικες κ αγωνιστικα. Μονο συγχρονα 1/18 με μια ταση στις BMW κ σε σπορ μοντελα. Το τελευταιο που πηρα ειναι η Veyron σε ασημι/γκρι οπως ειναι στο avatar του trevolet. Aρι8μος παραγωγης:1405. Η συλλογη μου αλφαβητικα:BMW Z3M Coupe
Να τα προσεχεις φιλε μου!
Το παραπανω πιστευω να ξερεις οτι ειναι πολυ σπανιο πλεον.
Nα προσθεσεις και ενα ΒΜW M3 E30 sport evolution γρηγορα γιατι τελειωνουν και δεν θα ξαναπαραχθουν! -
Nαι αυτός που έχει το tag models είναι! Αγοράζω χρόνια τηλεκατευθυνόμενα από αυτόν!ΤΟν ξερει ο πατερας μου , αυτος ετρεχε συνοδηγος με τον Δριβακο
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
Nαι αυτός που έχει το tag models είναι! Αγοράζω χρόνια τηλεκατευθυνόμενα από αυτόν!
ΤΟν ξερει ο πατερας μου , αυτος ετρεχε συνοδηγος με τον Δριβακο
Όχι μόνο, έχει τρέξει και ως οδηγός πολλές φορές. Ναι αυτό το αμάξι έχει κάνει σε μοντελάκι το άσπρο μπλε με τα αυτοκόλητα του Σαρακάκη πάνω.
-
Nαι αυτός που έχει το tag models είναι! Αγοράζω χρόνια τηλεκατευθυνόμενα από αυτόν!Πρόσφατα αγόρασα από αυτόν μία Delta αγωνιστική 1/18 και ένα Mirafiori Alitalia 1/43 χειροποίητο. Πολύ καλή η ποικιλία του μαγαζιού του και πολύ καλές τιμές! Δεν το ήξερα το μαγαζί και τώρα που το ανακαλυψα, κάτι μου λέει ότι εκεί θα τρώω τον μισθό μου... Κρατήστε με...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πρόσφατα αγόρασα από αυτόν μία Delta αγωνιστική 1/18 και ένα Mirafiori Alitalia 1/43 χειροποίητο. Πολύ καλή η ποικιλία του μαγαζιού του και πολύ καλές τιμές! Δεν το ήξερα το μαγαζί και τώρα που το ανακαλυψα, κάτι μου λέει ότι εκεί θα τρώω τον μισθό μου... Κρατήστε με...
Ελπίζω να μην το φας όλο τον μισθό στα στατικά μοντέλα αλλά να πάρεις και κανένα τηλεκατευθυνόμενο! Ειδικά κλίμακας 1/5! &εγώ μ'αυτή την κλίμακα ασχολούμε και είναι όλα τα λεφτά! Δεν είναι ότι πιο γρήγορο αλλά είναι πραγματικό αμάξι! Αν παρακολουθήσεις ένα αγώνα θα πεισθείς!
-
Πρόσφατα αγόρασα από αυτόν μία Delta αγωνιστική 1/18 και ένα Mirafiori Alitalia 1/43 χειροποίητο. Πολύ καλή η ποικιλία του μαγαζιού του και πολύ καλές τιμές! Δεν το ήξερα το μαγαζί και τώρα που το ανακαλυψα, κάτι μου λέει ότι εκεί θα τρώω τον μισθό μου... Κρατήστε με...
Ελπίζω να μην το φας όλο τον μισθό στα στατικά μοντέλα αλλά να πάρεις και κανένα τηλεκατευθυνόμενο! Ειδικά κλίμακας 1/5! &εγώ μ'αυτή την κλίμακα ασχολούμε και είναι όλα τα λεφτά! Δεν είναι ότι πιο γρήγορο αλλά είναι πραγματικό αμάξι! Αν παρακολουθήσεις ένα αγώνα θα πεισθείς!
Εγω παιδια δεν τα πολυσημπαθω τα τηλεκατευθηνομενα μου κανει ενα μπεμπικο σπορ , εκτος και αν ασχολησε επαγκελματικα , να δινεις 200 και 300 ευρο για ενα τηλεκατευθηνομενο , σαν να εισαι παιδι , προτειμω να εχεις ενα δωματιο με μοντελισμο
-
Εγω παιδια δεν τα πολυσημπαθω τα τηλεκατευθηνομενα μου κανει ενα μπεμπικο σπορ , εκτος και αν ασχολησε επαγκελματικα , να δινεις 200 και 300 ευρο για ενα τηλεκατευθηνομενο , σαν να εισαι παιδι , προτειμω να εχεις ενα δωματιο με μοντελισμο
Είσαι εντελώς λάθος βασικά! Μπέμπικο Σπορ με υδραυλικά δισκόφρενα, ρυθμίσεις κάμπερ κάστερ συγκλίσεις αποκλείσεις, να παίζεις με ελατήρια, σιλικόνες αμορτισέρ κλπ μου φαίνεται λίγο δύσκολο! Άσε που όπως είπα και στον φίλο η παρακολούθηση ενός αγώνα θα σε πείσει! Αλλά αν θες να το συζητήσουμε παραπάνω έχω ανοίξει ήδη ένα topic για τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό στο περί αυτοκίνησης για να μην τα ανακατέψουμε...
-
Υπάρχουν τηλεκατευθυνόμενα με απίστευτη τεχνολογία πάνω τους. Θερμικούς κινητήρες που στροφάρουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες σαλ, τρία διαφορικά, πλήρως ρυθμιζόμενη γεωμετρία αναρτήσεων, ρυθμιζόμενα αυτόματα κιβώτια κτλ. Μόνο παιδικό παιχνίδι δεν είναι ένα τέτοιο, για να το 'στήσεις' σωστά και να κάνεις μια αξιοπρεπή εμφάνιση σε ένα αγώνα σου βγαίνει το λάδι. Άσε να το οδηγήσεις σε ρυθμό αγώνα κιόλας!
-
Εγω παιδια δεν τα πολυσημπαθω τα τηλεκατευθηνομενα μου κανει ενα μπεμπικο σπορ , εκτος και αν ασχολησε επαγκελματικα , να δινεις 200 και 300 ευρο για ενα τηλεκατευθηνομενο , σαν να εισαι παιδι , προτειμω να εχεις ενα δωματιο με μοντελισμοΠολλοί πιστεύουν αυτό που λες. Εγώ δε θα συμφωνήσω όμως. Κάθε άλλο παρά 'παιδικό' χόμπι μπορώ να θεωρήσω το τηλεκατευθυνόμενο. Είναι εξίσου ωραίο αν όχι καλύτερο απ'το να έχεις συλλογή με στατικά μοντέλα.
Απ'τη μία κάθεσαι και τα θαυμάζεις, τα γυαλίζεις και τα χαίρεσαι, ενώ από την άλλη το τρέχεις, κάνεις ρυθμίσεις, βελτιώνεις πράγματα που δεν σ'αρέσουν στην οδική του συμπεριφορά και χίλια δυο άλλα....
Ειδικά αν έχεις κόλλημα με μηχανολογικά κλπ. είναι μια πολύ καλή ασχολία. Πραγματική απόλαυση....
Δεν ασχολούμαι πολύ (λόγω κόστους κυρίως) αλλά πίστεψέ με είναι φοβερά...
Ο msamaro, που ασχολείται, μπορεί να σου πει περισσότερα... -
Ο χρήστης rally maniac έγραψε:
Ο msamaro, που ασχολείται, μπορεί να σου πει περισσότερα...Με πρόλαβε τελικά!!!
-
Ο χρήστης rally maniac έγραψε:
Μια συμβουλη απο ενα παθοντα.
Πριν ξεκινησετε να κανετε καποια συλλογη δεστε ποια κλιμακα σας ταιριαζει ιδιως στον οικονομικο τομεα.Μετα να ειδικευσετε το ειδος (Formula, Rally, μεσοπολεμου,στρατιωτικα,supercars κλπ) των αυτοκινητων και ακομα πιο πολυ μαρκες η αγωνες π,χ μονο Φερραρι η Λαντσια η μονο Σαφαρι η Ακροπολις.Αφου συμπληρωσετε ενα ειδος προχωρατε σε αλλα κ.ο.κ.Πολύ σωστή τη βρίσκω αυτή τη λογική.
Πάντα ήθελα να αρχίσω μια τέτοια συλλογή, αλλά σκεπτόμενος τα παραπάνω ερχόμουν σε αδιέξοδο....
Μόνο τα 1/18 μ'αρέσουν ρε γμτ, αλλά είναι αρκετά ακριβά για συλλογή....Ενταξει DAP εχεις απολυτο δικιο στο να εχεις μια λογικη και προγραμμα, αλλα το τι ακριβως θα κανεις ειναι καθαρα προσωπικο ζητημα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το 'συμπληρωσετε ενα ειδος' Συμπληρωνεται ποτε καποιο ειδος; Αν ακολουθησεις το γουστο σου και την αισθητικη σου θα τη βρεις την ακρη. Εγω δεν ακολουθω αυτη τη λογικη, αλλα τελικα συνηθως ειτε προπολεμικα, ειτε sports μεχρι το 70, ειτε WRC αγοραζω. Ακολουθω τη λογικη των ραφιων και των προθηκων. Τι λεει αυτη η λογικη; Θελω μια γωνια με WRC, μια αλλη με ανοιχτα προπολεμικα, μια αλλη με κλειστα κοκ. Και αναλογως με το ποια προθηκη θελει ενισχυση αποφασιζω
Οσο για αυτο που λεει ο rally maniac εχεις εν μερει δικιο. Οσοι ξερω με συλλογες το μεγαλυτερο τους προβλημα ειναι το χωροταξικο και οχι το οικονομικο. Γιατι οπως συμβαινει σε ολους τους συλλεκτες, ξοδευεις οσα μπορεις και εχεις. Μη συγκρινεις την τιμη του 1:18 με του 1:43 γιατι τα δευτερα θα τα αγοραζεις με 5πλασιους ρυθμους, αρα παλι στα ιδια θα εισαι.
Η δικια μου η συμβουλη ειναι να αποφασιζεις εκ των προτερων για τις κινησεις σου. πχ εγω λεω οτι λογω οικονομικης καταστασης αγοραζω 5 1:18 το χρονο (χρισουγεννα, πρωτοχρονια, πασχα, γιορτη και γενεθλια) αλλα ταυτοχρονα δε χανω και ευκαιρια να λεω ποσο αγαπαω τη συλλογη μου ωστε σε καθε γιορτη να εχω και απο κανενα δωρακι
Αυτη την αρχη την παραβαινω μονο αν δω κατι προκλητικα φτηνο οπως τα 20Ε WRC Solido στα καρφουρ. -
Συμφωνω με αυτα που λετε ειναι ενα ακριβο χομπι αλλα για μενα δεν κανει , δεν εχω αυτη τη πωρωση , το να το δωσεις 500+ ευρο για ενα καλο και να βγαινεις μονος σου στη γειτονια να το τρεχεις δε λεει πεταμενα λεφτα ασε που αμα το στουκαρεις την ακατσες , το θεμα ειναι να κανεις και καμια κοντρα
-
Συμφωνω με αυτα που λετε ειναι ενα ακριβο χομπι αλλα για μενα δεν κανει , δεν εχω αυτη τη πωρωση , το να το δωσεις 500+ ευρο για ενα καλο και να βγαινεις μονος σου στη γειτονια να το τρεχεις δε λεει πεταμενα λεφτα ασε που αμα το στουκαρεις την ακατσες , το θεμα ειναι να κανεις και καμια κοντραΡε συ εγώ ασχολούμαι με τον τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό 15 χρόνια και η τελευταία φορά που θυμάμαι να έπαιξα μόνος μου στο δρόμο πρέπει να ήταν πριν 3 και η προτελευταία πριν 5 χρόνια! Φυσικά και δεν λέει να παίζεις μόνος σου! Γι'αυτό υπάρχουν και οι πίστες και οι αγώνες! Και σε πληροφορώ ότι στην Ελλάδα έχουμε μία από τις καλύτερες πίστες παγκοσμίως!! Αν θες να μιλήσουμε και άλλο για τηλεκατευθυνόμενα γράψε εδώ!
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=#230028 -
Πρέπει να είναι από της μεγαλύτερες συλλογές στην Ελλάδα μαζί με του Σπάρταλη που τρέχει με το γνωστό Mitsubishi σε αναβάσεις κλπ. Έχω ακούσει ακούσει ότι και αυτός έχει χιλιάδες μοντέλα.Οσον αφορα τον Σπαρταλη,περσυ καποιες εκπομπες του Φωτεινελη ειχαν γυριστει στο σπιτι του Σπαρταλη με φοντο μερικες φορες ραφια γεματα με 1/43 ,ραφια φωτισμενα που επιαναν ολοκληρους τοιχους.Η ζηλεια μου χτυπαγε κοκκινο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ενταξει DAP εχεις απολυτο δικιο στο να εχεις μια λογικη και προγραμμα, αλλα το τι ακριβως θα κανεις ειναι καθαρα προσωπικο ζητημα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το 'συμπληρωσετε ενα ειδος' Συμπληρωνεται ποτε καποιο ειδος; Αν ακολουθησεις το γουστο σου και την αισθητικη σου θα τη βρεις την ακρη. Εγω δεν ακολουθω αυτη τη λογικη, αλλα τελικα συνηθως ειτε προπολεμικα, ειτε sports μεχρι το 70, ειτε WRC αγοραζω. Ακολουθω τη λογικη των ραφιων και των προθηκων. Τι λεει αυτη η λογικη; Θελω μια γωνια με WRC, μια αλλη με ανοιχτα προπολεμικα, μια αλλη με κλειστα κοκ. Και αναλογως με το ποια προθηκη θελει ενισχυση αποφασιζω
Φυσικα μια συλλογη για ενα φανατικο ποτε δεν εχει τελος.Αλλα σκεπτομενος λογιστικα θεωρω οτι αν βρεθεις στο διλλημμα της αγορας ενος μοντελου καλυτερα να παρεις καποιο που δεν το εχεις καθολου παρα καποιο που το εχεις σε πεντε η παραπανω εκδοσεις/παραλλαγες.Αλλα και παλι αυτο θα εξαρτηθει απο την σπανιοτητα η τη τιμη του μοντελου.
Φιλος ειχε δωσει πριν χρονια 40000 για μια 1/43 Lancia 037 αν θυμαμαι καλα.Εγω δεν ταδινα με τιποτα,παρ'ολο που μου αρεσε αφανταστα να το ειχα.
Οπως δεν θα αγοραζα ενα κακοφτιαγμενο επειδη ηταν φτηνο.Οχι.Ειμαι της λογικης οτι μπορω να ξοδεψω καπου καπου (το συστημα γιορτων ειναι το καταλληλοτερο) ενα μεροκαματο μου για το χομπυ μου. -
Κύριοι εγώ σήμερα πρόσθεσα το 12ο μοντέλο της συλλογής μου. Είναι μια Aston Martin V12 Vanquish αλλά δυστυχώς της Bburago διότι τα οικονομικά δεν είναι σε θέση για κάτι καλύτερο
Φιλικά Θανάσης.
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές