-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Προβαδισμα μου φαινεται πως εχει μονο η αποψη του Sir Frank...Να υποθέσω ότι με το Pizzonia θα παίζει τίποτα με χορηγούς ή με εμπορικά συμφέροντα στη Λατινική Αμερική σωστά?
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Προβαδισμα μου φαινεται πως εχει μονο η αποψη του Sir Frank...
Να υποθέσω ότι με το Pizzonia θα παίζει τίποτα με χορηγούς ή με εμπορικά συμφέροντα στη Λατινική Αμερική ε?
Θα παιξει κυριως,οτι υποβοσκει μια αγρια κοντρα μεταξυ Webber και Pizzonia απο τοτε που βρισκονταν στην Jaguar το 2003...
Ως γνωστον περυσι στο Hockenheim,ο Βραζιλιανος ειχε ''κραξει'' Jaguar-Webber,λεγοντας οτι του εδιναν υποδεεστερο μονοθεσιο...και κακα τα ψεμματα ο Sir Frank '' ψοφαει για να εχει πιλοτους που βρισκονται στα μαχαιρια... -
Μια επιλογή όμως του Heidfeld θα κάνει τον Webber να βγάλει περισσότερα σχέση με το να είναι σε κόντρα με τον ομόσταυλό του. Άλλωστε τώρα είναι η ευκαιρία και των 2 να δείξουν ότι αξίζουν τη θέση τους κάτι που Pizzonia πέρυσι δεν έκανε.
-
Τι γινετε ρε παιδια,θα μας τρελανει ο Coulthard;;;
Σημερινοι χρονοι απο Valencia
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=23378
Τελικα μηπως του εκανε καλο η αλλαγη ομαδας; -
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Τι γινετε ρε παιδια,θα μας τρελανει ο Coulthard;;;
Σημερινοι χρονοι απο Valencia
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=23378
Τελικα μηπως του εκανε καλο η αλλαγη ομαδας;Δε ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται ο χρόνος αυτός στην πραγματική αγωνιστική κατάσταση της Red Bull (πιο ωραίο δεν ήταν το Jaguar?) αλλά το σίγουρο γεγονός είναι ότι σίγουρα έχει ανεβεί η ψυχολογία του Σκωτζέζου! Λίγο το έχεις να είναι το No1 στην ομάδα του?
-
Αύριο θα είναι μία ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα μέρα.
Στη Βαρκελώνη θα είναι ο JPM με την MP4-20 και ο MS με την F2004M.
Προφανώς δε μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα, απλώς θα έχει πλάκα!
-
Η F2004M θα είναι το μονοθέσιο με το οποίο θε ξεκινήσει η φερράρι τους πρώτους αγώνες?
-
Ναι, έτσι είπαν. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι πήραν πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο, ξοδεύοντας πάρα πολύ χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία απλώς και μόνο για να κερδίσουν ένα μήνα χρόνο ανάπτυξης της F2005. Εκτός φυσικά αν η F2004M δεν είναι μόνο για 4 αγώνες όπως μας είπαν αλλά για παραπάνω....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ναι, έτσι είπαν. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι πήραν πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο, ξοδεύοντας πάρα πολύ χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία απλώς και μόνο για να κερδίσουν ένα μήνα χρόνο ανάπτυξης της F2005. Εκτός φυσικά αν η F2004M δεν είναι μόνο για 4 αγώνες όπως μας είπαν αλλά για παραπάνω....Λες να δούμε μία Μp4/18 από τη Φερραρι? Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί θα είναι ο περυσινός προσαρμοσμένος ή της F2005?
-
Θα βγάλουν τα μάτια τους στη Φερράρι να δουν αν υπάρχει τίποτα που αξίζει πάνω στη νέα Μακλάρεν.
Σκέφτομαι το Σούμαχερ να ρωτάει διάφορα τους τεχνικούς του και να τον καθησυχάζουν.
Εξάλλου 90% να πιάσει το πρωτάθλημα πάλι.Οι νέοι κανονισμοί τους ταιριάζουν. -
Απ' όσο διάβασα είναι ο περσινός προσαρμοσμένος καθώς ο 054(αν μετράω σωστά) δεν ταιριάζει στις περσινές βάσεις.
Όσο για τη λογική του πράγματος, εμένα μου μυρίζει καραμπινάτη MP4-18. Η Ferrari έκανε το ίδιο πράγμα το 2002 και το 2003, με τη μόνη διαφορά ότι τότε οι κανονισμοί δεν είχαν αλλάξει οπότε δεν ήθελε ιδιαίτερη δουλειά, καθώς απλώς έπρεπε να φτιάξουν τα 3 σασί που απαιτούνταν, πάνω στα υπάρχοντα καλούπια και ήταν έτοιμοι. Φέτος όμως χρειάζεται νέα αεροδυναμική μελέτη, νέα μελέτη στον κινητήρα, κλπ + τα απαιτούμενα αρχικά τεστ(που δεν χρειάζονταν το 2002-2003). Άραγε όλες αυτές οι εργατο-ώρες μήπως αν είχαν επενδυθεί ευθύς εξαρχής στην F2005 θα απέδιδαν καλύτερα;
Όπως όμως είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ:
Θα παρατηρήσουμε στην Αυστραλία, θα έχουμε καλύτερη ιδέα στη Βαρκελώνη και θα ΞΕΡΟΥΜΕ στη Βραζιλία.
-
Απ' όσο διάβασα είναι ο περσινός προσαρμοσμένος καθώς ο 054(αν μετράω σωστά) δεν ταιριάζει στις περσινές βάσεις.Όσο για τη λογική του πράγματος, εμένα μου μυρίζει καραμπινάτη MP4-18. Η Ferrari έκανε το ίδιο πράγμα το 2002 και το 2003, με τη μόνη διαφορά ότι τότε οι κανονισμοί δεν είχαν αλλάξει οπότε δεν ήθελε ιδιαίτερη δουλειά, καθώς απλώς έπρεπε να φτιάξουν τα 3 σασί που απαιτούνταν, πάνω στα υπάρχοντα καλούπια και ήταν έτοιμοι. Φέτος όμως χρειάζεται νέα αεροδυναμική μελέτη, νέα μελέτη στον κινητήρα, κλπ + τα απαιτούμενα αρχικά τεστ(που δεν χρειάζονταν το 2002-2003). Άραγε όλες αυτές οι εργατο-ώρες μήπως αν είχαν επενδυθεί ευθύς εξαρχής στην F2005 θα απέδιδαν καλύτερα;
Αν το συνδυσουμε με το γεγονός ότι δεν υπογράφει η Ferrari για περιορισμό των δοκιμών τότε ενισχύεται αυτή η θεωρία. Τελικά μάλλον το ότι η Bridg δε μπορεί να κάνει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα είναι ένα λογικό επιχείρημα που τους έρχεται κουτί για να εξασφαλίσουν δοκιμές για να μην έχουν το καταραμμένο 18 (και φυσικά να μη μείνει πίσω η εξέλιξη των ελαστικών)! Συνδυάζεται δε συνδυάζεται?
Όπως όμως είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ:
Θα παρατηρήσουμε στην Αυστραλία, θα έχουμε καλύτερη ιδέα στη Βαρκελώνη και θα ΞΕΡΟΥΜΕ στη Βραζιλία.
Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση, πράγματι! Αν και στο τέλος μπορεί να μιλάμε για άλλο ένα θρίαμβο Ferrari/Schumacher...
-
Για να βλεπουμε λιγο πισω απο τους χρονους...
Antonio Pizzonia fired off a spectacular sequence of laps at the end of the third day's testing at Valencia, and sent a timely reminder to Williams and BMW as they adjourned to consider the verdict over whether the Brazilian, or Nick Heidfeld, will partner Mark Webber in the race team in 2005.
Although not quite as fast as David Coulthard's Red Bull-Cosworth, which set the benchmark for Thursday's test but was likely to be running on low fuel, Pizzonia conjured a lap of 1m09.447s, some 0.7s faster than Heidfeld managed during the pair's shoot-out yesterday.
Pizzonia and Heidfeld may not be told which of them has got the race seat until shortly before the launch of the Williams-BMW FW27 in Valencia next Monday, but sources suggest that BMW Motorsport director Mario Theissen continued to campaign in favour of Heidfeld during Thursday.
-
Πρωτοτυπη εμπρος αεροτομη,λανσαρε σημερα το πρωι η Ferrari στην F2004M,στο Μontmelo.
-
Εγώ και ο Hellenic tifosi δεν θα μιλήσουμε αν δεν ακούσουμε πρώτα το σχόλιο του Vasilaki
-
Αν δει κανείς την F2004M βλέπει αρκετές διαφορές από την 'απλή' έκδοση. Αν τη βάφτιζαν F2005 αμφιβάλλω αν κανείς θα παραξενευόταν(άλλωστε η F2004 διέφερε από την GA μόνο στα sidepods και στα υπόλοιπα που επιβάλλονταν από τους κανονισμούς). Με αυτό θέλω να τονίσω όσα έλεγα παραπάνω, δηλαδή ότι είναι ένα μεγάλο ρίσκο και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ίδωμεν.
Στα του τεστ τώρα, MP4-20 εναντίον F2004M σημειώσατε περίπου Χ. Η Μ ήταν 0,5sec ταχύτερη σε σετάκια ίδιου μήκους αλλά ο χρόνος βγήκε με καλύτερες συνθήκες. Ασφαλή συμπεράσματα φυσικά δεν μπορούμε να βγάλουμε καθώς δεν γνωρίζουμε σημαντικές λεπτομέρειες, απλώς σαν τάξη μεγέθους είναι εντυπωσιακά τα γυρολόγια. Οι αγώνες το 2005 αμφιβάλλω αν θα είναι αργότεροι σε μέσο όρο γύρου από το 2004....
-
Σημερινοι χρονοι απο την πιστα του Montmelo.
http://f1.racing-live.com/en/headlines/news/detail/050128174404.shtml -
Αν δει κανείς την F2004M βλέπει αρκετές διαφορές από την 'απλή' έκδοση. Αν τη βάφτιζαν F2005 αμφιβάλλω αν κανείς θα παραξενευόταν(άλλωστε η F2004 διέφερε από την GA μόνο στα sidepods και στα υπόλοιπα που επιβάλλονταν από τους κανονισμούς). Με αυτό θέλω να τονίσω όσα έλεγα παραπάνω, δηλαδή ότι είναι ένα μεγάλο ρίσκο και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ίδωμεν.Στα του τεστ τώρα, MP4-20 εναντίον F2004M σημειώσατε περίπου Χ. Η Μ ήταν 0,5sec ταχύτερη σε σετάκια ίδιου μήκους αλλά ο χρόνος βγήκε με καλύτερες συνθήκες. Ασφαλή συμπεράσματα φυσικά δεν μπορούμε να βγάλουμε καθώς δεν γνωρίζουμε σημαντικές λεπτομέρειες, απλώς σαν τάξη μεγέθους είναι εντυπωσιακά τα γυρολόγια. Οι αγώνες το 2005 αμφιβάλλω αν θα είναι αργότεροι σε μέσο όρο γύρου από το 2004....
Σαν να μην άλλαξε τίποτα είναι προς το παρόν...
Πάντως αν δε κάνανε όλες αυτές τις άλλαγές (με κινητήρες κλπ) πόσο παραπάνω θα είχαν βελτιωθεί οι χρόνοι άραγε... -
Χθεσινοί χρόνοι:
Valencia - 28/01/05
- Frank Montagny - Renault R24 - 1'10'252 - 123 laps
- Giancarlo Fisichella - Renault R25 - 1'10'636 - 90 laps
- Takuma Sato - BAR Honda 007 - 1'10'803 - 100 laps
- Anthony Davidson - BAR Honda 007 - 1'10'841 - 61 laps
- Jarno Trulli - Toyota TF105 - 1'10'928 - 54 laps
- Olivier Panis - Toyota TF105 - 1'11'688 - 64 laps
-
Και'γω προσωπικα δεν βλεπω να ειναι και πολυ αργοτερα τα μονοθεσια του 2005 απο αυτα του 2004.Οταν θα εξελιχθουν στα μεσα της χρονιας μπορει να εχουν παραπλησιους ρυθμους με τα περσινα,αλλα το βλεπω πολυ χλωμο να καταφερουν να ξεπερασουν τις περσινες επιδοσεις...
Εμενα αυτο που με προβληματιζει,ειναι κατα ποσο θα μπορουσαν να ειχαν κατεβασει τους χρονους μεσα στις πιστες,αν δεν ειχαν επιβληθει οι αλλαγες για το 2004...;;;
Χειμερινές δοκιμές 2005