-
Αλήθεια πουυυυ διασκεδάζετε εσείς? Και δεν εννοώ τα λιμανάκια ή τα μπουζούκια! Στις καθημερινές σας διαδρομές υπάρχουν στροφές ή σημεία που σας αρέσουν ή που τις παίρνετε παντα με κέφι?
Εμένα π.χ. μου άρεσε η Μαρίνου Αντύπα πριν γίνουν τα έργα Στην Εθνική αγαπημένο μου κομμάτι είναι η Υλίκη
Για πείτε για πείτε!!!
-
δευτερο ποδι χαλκιδικης, χολομωντας και γενικος ορεινη χαλκιδικη........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δευτερο ποδι χαλκιδικης, χολομωντας και γενικος ορεινη χαλκιδικη........Συν, για εμένα, ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Σερρών (στα βουνά, που δεν έχει και ραντάρ και σπάνια έχει κίνηση ), ο δρόμος που συνδέει το χωριό μου με το διπλανό (2,5χλμ στενό στροφιλίκι, αλλά οι περισσότερες στροφές προσφέρουν καλή ορατότητα και η κίνηση είναι απειροελάχιστη – σαν πίστα χωρίς χώρους διαφυγής και με γλιστερό οδόστρωμα… ) και στους δρόμους πάνω στο Σέιχ Σου (αλλά συχνά πετυχαίνω κίνηση.. ).
Μόλις πάρω και καινούρια λάστιχα θα φροντίσω, παρέα με γνωστούς – αγνώστους, μόνιμους κατοίκους του αυτοκινητοδρομίου, να λιώσω τα παλιά στην πίστα των Σερρών…
-
Αργος-Λεωνιδιο,Μεγαρα..
-
Τρίπολη - Καλαμάτα - Στούπα: πόρωση!!!
Απλά βάζετέ μου βενζίνη και αφήνετέ με να 'παίζω'...
Αλήθεια, πότε θα ξαναπάω;; Πολύ καιρό έχω...
-
Στον Ε1: Τραγάνα - Λάρυμνα, ιδιαίτερα η παρατεταμένη δεξιά ανηφορική, αρκεί να μην προσπερνάει ένα φορτηγό το άλλο.
Αλλά το Πήλιο είναι δίπλα μου, οπότε... -
Αχλαδοκαμπος,Χαλκιδα-Λιμνη Ευβοιας,Λαμια-Καρπενησι κτλ κτλ...
Το Σαββατο παω Βολο οποτε θα σας πω εντυπωσεις απο Πορταρια... -
Oποτε ειμαι στο ε3οχικο μου, παντα παω μια βολτα προς Καρα8ωνα(Ναυπλιο).. Εχει μια φουρκετα φαρδια-πλατια με ηλιοκαμμενη ασφαλτο που ειναι οτι πρεπει κ για το GV μου..
Αλλη αγαπημενη διαδρομη προς το αλλο ε3οχικο(Αγ.Ευ8υμια Αμφισσης).. Αναβαση Λειβαδια-Αραχωβα, μετα καταβαση προς Αμφισσα κ τελος καινουριος δρομος προς το χωριο.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Αργος-Λεωνιδιο.......και συνέχεια για ΚΟΣΜΑ!!! Με στάση στο μοναστήρι Παναγίας Έλωνας φυσικά
απίστευτη διαδρομή. Με τη Γιαρούμπα είχα πετύχει κάποτε εκεί Yaris Verso με αυτοκόλλητα 4Troxoi Test, μου κόλλησε από πίσω και στρίβαμε 'μαλλιά' για αρκετά χιλιόμετρα παρέα, μέχρι που σε μια μικρή ευθεία τον άφησα να περάσει και μετά τον κυνηγούσα εγώ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ αλήθεια???
Σπύρος
-
-
Θεσσαλονίκη - Καβάλα μετά την Ελευθερούπολη για 2~3 χλμ. Μιλάμε ΟΙ στροφές (παλιό κομμάτι Εγνατίας, με τσιμεντένιο στιθαίο και καλή άσφαλτο), αλλά είναι γρήγορες (>130km/h για να κάνεις σοβαρή δουλειά)
-
Το μαγικό 2ο πόδι της Χαλκιδικής (παντού). Απλά δεν είναι για πολλά-πολλά, αφού έχει κίνηση και βλέποντας τα πλαϊνά (βουνά, χαντάκια) φοβάσαι...
-
Στην Καβάλα, στον δρόμο για τον Σταυρό και στον δρόμο για την Εγνατία.
-
Στο Πανόραμα Θεσ/νίκης (πηγαίνοντας για Χορτιάτη), αλλά σχεδόν ΠΑΝΤΑ έχει πολύ κίνηση...
-
Και φυσικά Η ΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ!!!
Η πίστα είναι το μόνο μέρος ουσιαστικά, που σου επιτρέπει να πας γρήγορα...
Επίσης μια φορά με το Seat Fura (βλ. Fiat Ritmo) του παππού μου, έκανα την διαδρομή Ελαιώνες Θηβών - Χαλκίδα. Σε κάποια φάση ο δρόμος γίνεται ΑΛΗΘΙΝΑ φιδίσιος, κανονική ειδική διαδρομή. Δεν ξέρω σε ποιο σημείο ακριβώς, μιας και τον είχα κάνει μια και μοναδική φορά.
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αργος-Λεωνιδιο.......
και συνέχεια για ΚΟΣΜΑ!!! Με στάση στο μοναστήρι Παναγίας Έλωνας φυσικά
απίστευτη διαδρομή. Με τη Γιαρούμπα είχα πετύχει κάποτε εκεί Yaris Verso με αυτοκόλλητα 4Troxoi Test, μου κόλλησε από πίσω και στρίβαμε 'μαλλιά' για αρκετά χιλιόμετρα παρέα, μέχρι που σε μια μικρή ευθεία τον άφησα να περάσει και μετά τον κυνηγούσα εγώ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ αλήθεια???
Σπύρος
Τι είναι αυτά που γράφεις τώρα;;;; δημοσιογράφοι να πηγαίνουν γρήγορα;;;;; στο τέλος θα γράψεις ότι κάνατε και κόντρες
-
Εντός Αττικής :
Παραλιακή μετά τη Βουλιαγμένη (φυσικά όχι όταν έχει κόσμο )
Πεντέλη, στην 'πίστα' με την καλή την άσφαλτο
Τροκαντερο, γέφυρα Κηφισσού-Ποσειδώνος (φυσικά τις σπάνιες φορές που δεν έχει κίνηση)
Εκτός Αττικής:
Ναύπακτος-Λειβαδιά
Αχλαδόκαμπος (ότι και πιο πάνω)
Δομοκός (ειδικά η άνοδος)
Παραδόξως μ'αρέσει πολύ το Ρέθυμονο-Ηράκλειο, ειδικά τα ανηφορικά/κατηροφικά κομμάτια
-
Ο χρήστης geezmo έγραψε:
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ = ΜΧ5( ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ , ΑΡΚΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ , ΠΙΣΩΚΟΥΝΑ , ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΕΒΑΙΑ , ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !Τέλος. Με κάλυψες εξ ολοκλήρου. Μάλλον όμως έχεις ΜΧ5 με μπλοκέ διαφορικό, γιατί χωρίς αυτό, το ΜΧ χάνει μέρος της λάμψης του. Όχι όμως και η συνοδηγός
-
Πρασινήστε!!!
Γλυφάδα-Σούνιο, Κυριακή μεσημέρι, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα μόνο, 350Ζ ημι-στρωμένο, σε γρήγορους ρυθμούς...
Και ξαφνικά γεμίζει ο καθρέπτης απο 'κακιά' Porsche 911 Turbo με γαλλικές πινακίδες, μοντέλο '90 (νομίζω), και απο πίσω...η γνωστή κίτρινη Lambo Gallardo....
Κάναμε διακριτικά στην άκρη (περιορισμός 3,900σαλ γαρ) και απολαύσαμε ήχο και 'κυνήγημα' σε πιο ήπιους ρυθμούς...
You can have fun even in Athens!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πρασινήστε!!!Γλυφάδα-Σούνιο, Κυριακή μεσημέρι, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα μόνο, 350Ζ ημι-στρωμένο, σε γρήγορους ρυθμούς...
Και ξαφνικά γεμίζει ο καθρέπτης απο 'κακιά' Porsche 911 Turbo με γαλλικές πινακίδες, μοντέλο '90 (νομίζω), και απο πίσω...η γνωστή κίτρινη Lambo Gallardo....
Κάναμε διακριτικά στην άκρη (περιορισμός 3,900σαλ γαρ) και απολαύσαμε ήχο και 'κυνήγημα' σε πιο ήπιους ρυθμούς...
You can have fun even in Athens!
Σίγουρα μπορείς να καλοπεράσεις και στην Αθήνα, δε φτάσαμε πια σε αυτό το σημείο. Πάντως, αφού κατάφερε να κρατηθεί ο οδηγός του 350Ζ, θα αγιάσει. Ευτυχώς που κάποιοι απολαμβάνουν ακόμα τα καλά αυτοκίνητα, γιατί μετά από την 'υψηλή κοινωνία' που είδα και σιχάθηκα στην Έκθεση Executive, είχα απογοητευτεί ότι κανείς δεν αγοράζει ζούπερκαρ για το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε.
-
Ο δρόμος που πήγαινα στην δουλειά μου!!!
Ειδικά Ιούλιο που ξεκίνησα τη δουλειά...
Μαρούσι - Ερυθραία κάπου στις 6:00-6:30 η ώρα το πρωί, ανηφόρισμα για Άγιο Πέτρο και κατηφόρισμα για Νέα Μάκρη, (ελάχιστη λόγω ρυθμού) βαρεμάρα μέχρι τη στροφή για Σχοινιά, και μετά γραμμή για το Φέρι μποτ στην Αγ. Μαρίνα. Ξεφόρτωμα του ποδηλάτου (τζάμπα στο καράβι) και ύπνος 1 ωρίτσα (με την αναμονή) στο καράβι, και μετά ανηφόρα Νέα Στύρα - Πολυπόταμος στο αιολικό πάρκο, όπου στους δικούς μας χωματόδρομους έκανα το mountain bike με την καλύτερη θέα στην ζωή μου!!Και το μεσημέρι τούμπαλιν!
Και με πληρώναν να το κάνω...
(έστω 100.000 δρχ+οδοιπορικά...) -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σίγουρα μπορείς να καλοπεράσεις και στην Αθήνα, δε φτάσαμε πια σε αυτό το σημείο. Πάντως, αφού κατάφερε να κρατηθεί ο οδηγός του 350Ζ, θα αγιάσει. Ευτυχώς που κάποιοι απολαμβάνουν ακόμα τα καλά αυτοκίνητα, γιατί μετά από την 'υψηλή κοινωνία' που είδα και σιχάθηκα στην Έκθεση Executive, είχα απογοητευτεί ότι κανείς δεν αγοράζει ζούπερκαρ για το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε.Πάντως ο τύπος με την Lambo φαίνεται οτι την ευχαριστιέται!
Οσο για τον κόσμο, τι παρατήρησες ακριβώς? Υποπτεύομαι νέο-glamour lifestyle greek-way κατάσταση. Κάτι σαν αυτό που έζησα στην παρουσίαση/test-drive της νέας SLK! Φτασμένοι νεο-έλληνες, κυριλάτοι/ες με τα Vacheron/Cartier τους, τα Prada τους κτλ.- σαν να είμουν στο 'Μέγαρο' - και όλα αυτά Κυριακή πρωί , και χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα τεχνικά χαρακτηριστικά - μόνο για τα χρώματα, τα δέρματα, κτλ...έκανα την δοκιμή και έφυγα τρέχοντας...
-
Μιλάμε ότι οι τύποι δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή για τα οχήματα. Και σιγά μην είναι όλοι 'φτασμένοι'. Φίλος παρκαδόρος στο Εν Πλω της Βουλιαγμένης, μου έλεγε τις προάλλες ότι τα περισσότερα από τα θηριώδη 4x4 (X5, Grand Cherokee) που πάνε στο μαγαζί, είναι με λαμπάκι βενζίνης. Την να την κάνεις την Χ5 αν είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό και βάζεις 10-10 τα ευρώ στο ντεπόζιτο; Αν σκέφτεσαι τρεις φορές πριν πατήσεις τέρμα το γκάζι; Ωραίοι φτασμένοι.
-
Κ εγω ετσι κυκλοφορω! Ειναι πιο ελαφρυ το αυτοκινητο(σχεδον ενας επιβατης μειον) κ παει καλυτερα!!!
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Κ εγω ετσι κυκλοφορω! Ειναι πιο ελαφρυ το αυτοκινητο(σχεδον ενας επιβατης μειον) κ παει καλυτερα!!!Ναι, και μετά ψάχνεις να βρεις τί έπαθε η τρόμπα της βενζίνης...
-
Ξέρω ότι κάποιοι θα ξεθάψουν τσεκούρι πολέμου, αλλά αν ο Μάρκος εννοούσε την διαδρομή του Φιλιππείου προς Ασβεστοχώρι (όταν έλεγε για Σέιχ-Σου), είμαι μέσα...Πόσες φορές έχω πάει εκεί ταυτότητα στο στόμα, δεν λέγεται...Αλλά θέλει προσοχή με την κίνηση, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι παίζει σε κάθε σημείο της διαδρομής.
Για το Πανόραμα προς Εξοχή-Χορτιάτη, συμφωνώ επίσης για την κίνηση και προσυπογράφω ότι το οδόστρωμα είναι από τα πιο καλά και χαρακτηριστικά δείγματα σαπωνοποιίας της χώρας μας.
Να προσθέσω την καταπληκτική διαδρομή της Κασσάνδρας που είναι πιο ήπια από την Σιθωνία, με εξίσου ωραία τοπία και πιο γρήγορες αλλά και λιγότερο αγχώδεις στροφές (προς θεού, αποφύγετε την κίνηση που προκαλούν τα 'μπάνια του λαού').
Επίσης τις δυο προσβάσεις για το χωριό Πετροκέρασα- η μία από Θέρμη-Περιστερά και η άλλη από Ζαγκλιβέρι. Ατέλειωτες στροφές και πέρασμα μέσα από δάσος, με φουρκέτες 2ας απανωτές.
Δική μου αγαπημένη η παραλιακή Ν.Φλογητών-Παραλίας Διονυσίου-Ν.Μουδανιών... Την έχω δει άπειρες φορές και κάθε φορά που στρίβω σε ένα συγκεκριμένο τμήμα, θυμάμαι μια Άλφασουντ καρφωμένη σε έναν τοίχο 20 μέτρα μακριά...Πήρε εφαπτομένη στο S-ακι...
Αυτά για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από μένα...
Περι διασκεδαστικής οδήγησης