-
.... με αφορμή τα τελευταία ποστ του τόπικ για τα αυτοκόλλητα
να ξεκινήσω λέγοντας ότι το δικό μου είναι συνήθως βρώμικο έως πολύ βρώμικο απέξω, συνήθως καθαρό από μέσα, αλλά πάντα έχει γεμάτο τασάκι (όχι δεν τα πετάω στο δρόμο!), και είναι γεμάτο πράγματα της δουλειάς, ρούχα αγγαρείας του Π.Ν. (45 και σήμερα...), αδιάβροχα για το σκάφος και φυσικά το μεσημεριανό μου
ΥΓ: όποτε το πλένω βρέχει
Σπύρος
-
να ξεκινήσω λέγοντας ότι το δικό μου είναι συνήθως βρώμικο έως πολύ βρώμικο απέξω, συνήθως καθαρό από μέσα, αλλά πάντα έχει γεμάτο τασάκι (όχι δεν τα πετάω στο δρόμο!), και είναι γεμάτο πράγματα της δουλειάς, ρούχα αγγαρείας του Π.Ν. (45 και σήμερα...), αδιάβροχα για το σκάφος και φυσικά το μεσημεριανό μου
Σπύρος
-
Σπύρος
-
Το δικο μου λαμπει.... μιας και ειναι στο παρκιγκ με κουκουλα!!
Το δε μικρο στο κακο του το χαλι ειναι , αλλα καταβαλω φιλιτιμες προσπαθειες να ειναι καθαρό τουλαχιστον μεσα....
Τα τζαμια παντως τα καθαρισζω .....απλα για να βλέπω!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγω μολις το επλυνα, τρακαρα σε πεζοδρόμιο (τα ηθελε ο πωπος μου βεβαια) οποτε μην γκρινιάζεις.
-
Το πλένεις, το γυαλίζεις και μετά ρίχνει κάποιος βλάχος, που δεν έχει βάλει καν λούκι στο μπαλκόνι του, βρωμόνερα. Από τα πιο εκνευριστικά πράγματα.
Δεν αξίζει να το πλένεις συχνά εξωτερικά (εκτός αν έχουν πέσει κουτσουλιές ή ρετσίνι), όμως το εσωτερικό πλύσιμο-καθάρισμα κάνει καλό στην υγεία (και την αντοχή του φίλτρου καμπίνας). -
Δεν θυμάμαι τι χρώμα είναι...
-
Τι να πλυνω...
Αφου το παρκαρω και διπλα ποτιζει με το μπεκ.... Το νερό σκάει στη λάσπη και σε μένα πιτσιλιες...
Ουτε καν το νερο στο αμαξι μου
-
Το βενζινάδικο κοντά στην δουλειά έχει ανόθευτη βενζίνη και δωρεάν πλύσιμο, οπότε τώρα τελευταία συνήθως το 206 διατηρείται σε αξιοπρεπή κατάσταση . Επίσης, έχει κανένα 8μηνο που σταμάτησε να βρέχει μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή που θα το έπλενα (παλιά συνέβαινε το εξής: έκανε να βρέξει 20-30 μέρες, ενώ η ΕΜΥ προέβλεπε συνέχεια, επί όλο αυτό το διάστημα που το 206 έμενε άπλυτο, βροχές, οπότε λέω άσε να βρέξει πρώτα και μετά το πλένουμε. Ε, κάποια στιγμή το έπλενα. Και την επόμενη έβρεχε!!! ). Πλέον αντέχει και 3 μέρες καθαρό .
Το εσωτερικό είναι μια άλλη πονεμένη υπόθεση, γιατί αυτό δεν το βάζεις στην μηχανή 2 λεπτά και ξεμπέρδεψες… Θέλει να ασχοληθείς και δεν έχω χρόνο (και σιγά μην αφήσω κάποιον άλλον να μπαίνει και να ψαχουλεύει το αμαξάκι μου!!! Χώρια που συνήθως τις ώρες που είναι ανοιχτά τα βενζινάδικα είμαι ανάμεσα σε δουλειά και πανεπιστήμιο… ). αρχικά πρέπει να αδειάσω το πορτ μπαγκάζ από τις άπειρες βλακείες που έχει (τις προάλλες έβγαλα ένα τουριστικό φυλλάδιο για ένα Κρητικό σπήλαιο από τις διακοπές του καλοκαιριού του 2003… και κάτι βιβλία που νόμιζα ότι τα είχα χάσει… ).
Σε γενικές πάντως γραμμές ο κανόνας μου για το εξωτερικό πλύσιμο είναι ότι το πλένουμε όταν έχουν αρχίσει να φυτρώνουν τα πρώτα δέντρα στο χώμα που έχει μαζευτεί… δεν είναι τίποτα, κόβουν και αεροδυναμικά . Λίγο χορταράκι αν έχει δεν πειράζει…
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΥΓ: όποτε το πλένω βρέχειΕγώ πάλι έλυσα το πρόβλημά μου!!!
Όποτε βρέχει πλένεται!!!Απλά βγαίνω για μια εκδρομούλα στον αυτοκινητόδρομο, και από την ταχύτητα καθαρίζει μπροστά.
Ε, το πίσω... Δεν πειράζει...Μέσα πάντως βάζω σκούπα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εγώ πάλι έλυσα το πρόβλημά μου!!!
Όποτε βρέχει πλένεται!!!Απλά βγαίνω για μια εκδρομούλα στον αυτοκινητόδρομο, και από την ταχύτητα καθαρίζει μπροστά.
Ε, το πίσω... Δεν πειράζει...Δοκίμασες να πας με όπισθεν;
-
Eξωτερικά το πλένει μόνο η αγνή( )βροχούλα!!Εσωτερικά είναι σε πολύ κατάσταση,μυρίζει ωραία και δεν υπάρχουν διάσπαρτα πράγματα(μόνο το κινητό μου στην κονσόλα και η τσάντα μου στο πίσω κάθισμα.Α,το πατάκι του οδηγού είναι πάντα λασπωμένο αφού έχω την τάση να πατάω λάσπες και βρομιές
-
Λοιπόν θυμάμαι ότι το αγόρασα μπλέ ...
Και τελευταία που έβρεξε, διαπίστωσα ότι θυμάμαι καλά
Αλλά μέσα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση! -
Εσωτερικα το καθαριζω με σκουπες armorall κλπ. Εξωτερικα πλενεται αντε καθε 2μηνο 3μηνο. Οταν ειναι καθαρο φαινονται ολα τα μικροχτυπηματα γυρω γυρω που μου εχουν κανει σ ανυποπτο χρονο τα γαϊδουρια που δεν νοιαζονται για την περιουσια του αλλου κ με πιανουν τα νευρα μου. Το χειροτερο ειναι οτι καθε φορα που θα πλυθει κατι νεο θα φανει στον προφυλακτηρα ή στο φτερο (που δεν φαινοταν μεσα στην βρωμια του).
-
Όταν το πλένω λέω ότι το πήγα για βάψιμο. Αφού το πλύνω είναι σαφώς πιο γρήγορο από πριν
-
Εμενα ειναι παντοτε σε καλη κατασταση....Καθε 10-15 ημερες το πλενω μεσα-εξω....
Βοηθαει και το κλειστο γκαραζ που το βαζω οποτε τις περισσοτερες φορες θα ειναι καθαρο... -
clioV6 τι να το κάνεις και το γκαράζ όταν το έχεις μέσα είναι μια χαρά δεν λέω.Αλλά όταν το βγάλεις και βρέχει αλλάζει χρώμα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
clioV6 τι να το κάνεις και το γκαράζ όταν το έχεις μέσα είναι μια χαρά δεν λέω.Αλλά όταν το βγάλεις και βρέχει αλλάζει χρώμα...Εκανε 3 φορες εμετο ο 17μηνος γιος μου στο πισω καθισμα!!Ακομα εχει την κοκκινιλα και την λασπη απο την λασποβροχη της Κυριακης .....μεσα και εξω χαλια σας λεω!!!!! Ακομα να το πληνω,κι απο αρωμα μμμμμμμ!!!!
Κανεις για βολτα? -
Για να το δέσω με το άλλο τόπικ περί χρώματος, το έχω πάρει ασημί, οπότε απολαμβάνω μέρες (μήνες..) ξεγνοιασιάς (και απλυσιάς..).
Γενικά, το πλένω όταν δεν το αντέχω πλέον.. , πρακτικά κάθε 2~3 μήνες.
Βγαίνει και κάτι καλό απ' αυτό βέβαια: Μου ξαναρέσει το αμάξι μου!
Και εγώ με τη βροχή δεν τα πάω και πολύ καλά...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Εγώ πάλι έλυσα το πρόβλημά μου!!!
Ε, το πίσω... Δεν πειράζει...Δοκίμασες να πας με όπισθεν;
Είναι 'κοντή' για την δουλειά αυτή, και η αστυνομία εδώ δεν αστειεύεται...
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???