-
Μπορεί να πει κάποιος που έχει αλλάξει αμορτισέρ σε τι χλμ έκανε την αλλαγή και με τι κόστος? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη (επίσημα/after market, συνεργείο, εντυπώσεις..)
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Μπορεί να πει κάποιος που έχει αλλάξει αμορτισέρ σε τι χλμ έκανε την αλλαγή και με τι κόστος? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη (επίσημα/after market, συνεργείο, εντυπώσεις..)Ευχαριστώ
Της μαμάς είναι απλά πανάκριβα. Σου προτείνω λύσεις aftermarket.
-
Ίσως, αλλά τι? Κόστος? Εγγύηση?
Για επίσημα κάτι είχα ακούσει για 900+
-
Kw ή koni fsd βάζουν στην Αγγλία! Μιλάς μόνο για αμορτισέρ ή και για ελατήρια;
Προσοχή πάντως στην επιλογή μην κάνεις το λάθος και μετατρέψεις ένα ήδη σκληρό σε ανάρτηση αυτοκίνητο σε...κούτσουρο!
Θέλω πάντως να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου μετά την αλλαγή.
Σου υπενθυμίζω πάντως ότι όταν έρθουν τα πρώτα 2009 f/l 1.8 θα έχουν μαλακότερα αμορτισερ από το δικό μας. Αν δεν επηρεάζει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ρίξε μια ματιά και σε αυτή την εργοστασιακή λύση -
Δεν είμαι βέβαιος ακόμα τι χρειάζεται, αλλά μάλλον μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να κάνω την αλλαγή. Δεν ξέρω και ποιον να εμπιστευτώ ρε γμτ, από Σωτηρόπουλο Μαρούσι έχω τις χειρότερες εντυπώσεις ( ) και στο Γκιουλμπάλογλου Μεταμόρφωση δεν μπορούσαν καλά καλά να βρουν το ανταλλακτικό στον υπολογιστή...
Απλά προσπαθώ να κάνω μια έρευνα πρώτα μόνος μου, να ξέρω τι εναλλακτικές έχω και χοντρικά το κόστος...
Άμα δε βάλω εργοστασιακά υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με εγγύηση? Θυμάσαι να αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο στο βιβλιάριο εγγύησης??
Ευχαριστώ!
-
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα...τρέχα πάντως μια βόλτα στα κεντρικά του Σ για και καλά τεχνικό έλεγχο και μάθε τιμές από εκεί. Δεν έχω και κάποιον να μας πει εντυπώσεις ρε γαμώτο!
Φοβάμαι μην σκληρύνει και άλλο! -
http://www.euroncap.com/results/honda/c ... 9/356.aspx
Καιρός ήταν...πλέον με το νέο σύστημα αξιολόγησης του ncap το σιβικ θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή μικρομεσαία αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
http://www.euroncap.com/results/honda/civic/2009/356.aspxΚαιρός ήταν...πλέον με το νέο σύστημα αξιολόγησης του ncap το σιβικ θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή μικρομεσαία αυτοκίνητα!
Αποδεικνύοντας το πόσο ανούσιο είναι πολλές φορές το 'flaming' μεταξύ χρηστών στα διάφορα φόρα. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι στο συγκεκριμένο thread 200+ σελίδες είναι αφιερωμένες σε συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο για το πόσο 'ασφαλές' είναι το Civic.
-
Αυτό που δεν μας εξήγησαν ποτέ είναι πως ένα αυτοκίνητο που με την προηγούμενη λιγότερο αυστηρή δοκιμασία του ncap έπαιρνε -έστω και οριακά - 4 αστέρια τώρα παίρνει 5 στην πιο αυστηρή βαθμολόγηση δίχως αλλαγές στο αμάξωμα σε σχέση με το 2008. Τι άλλαξε κύριοι του ncap; Μήπως έμμεσα παραδέχεστε τον ελλειπή χαρακτήρα των μετρήσεων σας έως τώρα; Αν όχι, τότε τα πήρατε από την χόντα για να το βγάλετε 5στερο οπότε συμπεραίνουμε ότι τα παίρνετε και από τους υπολοίπους! Έτσι δεν είναι;
Μακάρι να διαβάσουμε ένα σχετικό άρθρο στους 4 τροχούς στο μέλλον ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες μας.Για μένα πάντως τα πράγματα έχουν ως εξής: Το σιβικ στην τελευταία γενιά του ήταν ασφαλές για τους επιβάτες του, από τα πλέον ασφαλή απέναντι στους πεζούς και μάλιστα πρώτευσε στην προστασία του αυχένα στα μικρομεσαία το 2006.
Η διαφορά είναι ότι πλέον το έχουμε επίσημα αποδεδειγμένο και από τον πλέον αξιόπιστο ( ;;; ) φορέα στην Ευρώπη.
Αυτά ως ετεροχρονισμένη απάντηση σ' εκείνους που στο παρελθόν πιπίλιζαν την καραμέλα της διαφοράς στην ασφάλεια ανάμεσα στα 4,5 αστέρια και τα... 4,6 ειρωνευόμενοι τόσο εμάς τους ιδιοκτήτες όσο και την χόντα συνολικά. -
http://www.aldi-greece.gr/gr/html/offers/58_8554.htm
Συσκευασία 6 τεμ.Οπως βλέπεις μπορούσε να πάρει και έξι,,,,
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αυτό που δεν μας εξήγησαν ποτέ είναι πως ένα αυτοκίνητο που με την προηγούμενη λιγότερο αυστηρή δοκιμασία του ncap έπαιρνε -έστω και οριακά - 4 αστέρια τώρα παίρνει 5 στην πιο αυστηρή βαθμολόγηση δίχως αλλαγές στο αμάξωμα σε σχέση με το 2008. Τι άλλαξε κύριοι του ncap; Μήπως έμμεσα παραδέχεστε τον ελλειπή χαρακτήρα των μετρήσεων σας έως τώρα; Αν όχι, τότε τα πήρατε από την χόντα για να το βγάλετε 5στερο οπότε συμπεραίνουμε ότι τα παίρνετε και από τους υπολοίπους! Έτσι δεν είναι;
Μακάρι να διαβάσουμε ένα σχετικό άρθρο στους 4 τροχούς στο μέλλον ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες μας.Τα πρωτα ποτελεσματα του οργανισμου το 1997 ηταν ιδιαιτερα επιμορφωτικα για τα επιπεδα ασφαλειας των τοτε αυτοκινητων. Εκτοτε βλεποντας ολες οι εταιρειες οτι τα αστερια μπορουν να τα εκμεταλευτουν μαρκετινιστικα ωστε να πραγματοποιησουν καλυτερες πωλησεις το ολο συστημα εχασε το νοημα του. Ειναι γνωστα σε ολους πλεον τα δεδομενα των πειραματων και επομενως ειναι σε θεση να παρουσιασουν κατασκευες που στα συγκεκριμενα τεστ θα σκοραρουν τα 5 αστερακια και φυσικα εχει ως αποτελεσμα την δημιουργια ασφαλεστερων γενικα οχηματων. Ομως δεν γνωριζουμε τι θα συμβει σε περιπτωση που καποια απο τα δεδομενα αλλαξουν ή για συγκρουσεις αλλου τυπου. Για παραδειγμα οι οπισθιες συγκρουσεις. Εδω και χρονια καποιοι κατασκευαστες εχουν εξελιξει και τοποθετησει συστηματα που αποτρεπουν τους αυχενικους τραυματισμους σε αυτου του τυπου τις συγκρουσεις πραγμα ομως που δεν λαμβανονταν υποψην κατα την βαθμολογια του euroncap. Ετσι το οποιο πλεονεκτημα τους δεν προβαλοταν φεροντας ως επιχειρημα οτι και αυτοι οπως και οι υπολοιποι πηραν τελικα την ιδια βαθμολογια. Μολις προσφατα ξεκινησαν οι δοκιμες της παρεχωμενης ασφαλειας και μονο στα καθισματα (μη λαμβανοντας υποψην και την οποια οπισθια δομη του αυτοκινητου), οπου και ελαχιστα μοντελα καταφεραν να επιδειξουν αποτελεσματικοτητα. Αστειο ειναι επισης και το να απονεμονται 5 αστερια απο 4 απλα τοποθετοντας ενα buzzer για την υπενθυμιση των ζωνων ασφαλειας (BMW X5).
Για μένα πάντως τα πράγματα έχουν ως εξής: Το σιβικ στην τελευταία γενιά του ήταν ασφαλές για τους επιβάτες του, από τα πλέον ασφαλή απέναντι στους πεζούς και μάλιστα πρώτευσε στην προστασία του αυχένα στα μικρομεσαία το 2006.
Η διαφορά είναι ότι πλέον το έχουμε επίσημα αποδεδειγμένο και από τον πλέον αξιόπιστο ( ;;; ) φορέα στην Ευρώπη.
Αυτά ως ετεροχρονισμένη απάντηση σ' εκείνους που στο παρελθόν πιπίλιζαν την καραμέλα της διαφοράς στην ασφάλεια ανάμεσα στα 4,5 αστέρια και τα... 4,6 ειρωνευόμενοι τόσο εμάς τους ιδιοκτήτες όσο και την χόντα συνολικά.Το ποσο ασφαλες ειναι ενα αυτοκινητο για τους πεζους το θεωρω λιγο περιττο. Οσο φιλικο και να ειναι ενα οχημα ενας πεζος ειναι υπερβολικα εκτεθιμενος απεναντι του και σε συνδυασμο με την ταχυτητα του δεν εχει ετσι κι αλλιως πολλες ελπιδες.
Οσο για τη Honda, εχει κανει πολυ σημαντικα βηματα προοδου στην ασφαλεια και αυτο δεν ειναι τυχαιο. Απο το 2000 ειναι απο τις λιγες εταιρειες που εχει στην ιδιοκτησια της ενα υπερσυγχρονο κεντρο δοκιμων προσκρουσεων και σε συνδυασμο με τη βαση δεδομενων που εχει ξεκινησει να δημιουργει απο πραγματικα ατυχηματα στην αμερικη, μονο θετικα αποτελεσματα μπορει να εχει στην παρεχωμενη ασφαλεια των οχηματων της. Τα σχολια ομως για προγενεστερα μοντελα της ηταν απολυτως δικαιολογημενα.http://corporate.honda.com/safety/detai ... d=research
-
Το ποσο ασφαλες ειναι ενα αυτοκινητο για τους πεζους το θεωρω λιγο περιττο.
mas μιλάς΄ως πεζός.... ??? στην πολη σε χαμηλες ταχυτητες
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
[Το ποσο ασφαλες ειναι ενα αυτοκινητο εσυ το μετρας απο την ασφαλεια που προσφερει στους πεζους ή στους επιβατες? Δεν νομιζω οτι κανενας θα επιλεξει βαση του πρωτου γι αυτο.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
[
Το ποσο ασφαλες ειναι ενα αυτοκινητο εσυ το μετρας απο την ασφαλεια που προσφερει στους πεζους ή στους επιβατες? Δεν νομιζω οτι κανενας θα επιλεξει βαση του πρωτου γι αυτο.
οχι ρε φίλε αλλά καλό ειναι να μην εχει στο σποιλερ σου 2 καρφάκια.... !!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
[
Το ποσο ασφαλες ειναι ενα αυτοκινητο εσυ το μετρας απο την ασφαλεια που προσφερει στους πεζους ή στους επιβατες? Δεν νομιζω οτι κανενας θα επιλεξει βαση του πρωτου γι αυτο.
οχι ρε φίλε αλλά καλό ειναι να μην εχει στο σποιλερ σου 2 καρφάκια.... !!!
Πάντως για μένα πάντα έχει μεγάλη σημασία και η φιλικότητα με τον πεζό. Άλλο πράγμα να τον θερίζεις λες και είσαι ο χάρος και άλλο πράγμα να υπάρχει μία πιο φιλική αντιμετώπιση. Είναι πολύ σημαντική η ανθρώπινη ζωή και προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω αρκεί να γνωρίζω ότι δεν θα θερίσω κόσμο είτε από σφάλμα μου (και να το έχει στη συνείδηση μου) είτε ακούσια.
-
Πάντως απορώ με τον Σαρακάκη που δεν έσπευσε τότε ή τώρα να εκμεταλλευτεί διαφημιστικά την πρωτιά του σιβικ στο θέμα της προστασία τους αυχένα...σας θυμίζω τα αποτελέσματα του 2007...(Το μικρότερο νούμερο σημαίνει καλύτερη επίδοση)
Volvo V50 4
Volvo S80 2007 6
Saab 9-3 10
Honda Civic 13
Mazda 5 13
Peugeot 307 14
Ford Focus II 16
Ford S-Max 16
Opel Corsa 16
Land Rover Discovery III 17
Subaru Legacy 21
Volkswagen Passat 21
Renault Clio l 22
Toyota Prius 24
Seat Altea 24
Mercedes A-Klass 25
Audi A6 25
Volkswagen Golf 25
Mercedes C-Klass 26
Audi A4 26
Fiat Grande Punto 27
Lexus IS 27
Nissan Almera 29
Citroën C1 30
Toyota Yaris 30
Škoda Octavia 31
Mercedes M-Klass 31
BMW 3-Serie 31
BMW 5-Serie 32
Citroën C5 32
Opel Astra* 32
Volkswagen Fox 32 -
Διότι έλαχιστη σημασία έχει Σπύρο σε μία εταιρεία που πουλά sportiveness να ασχολείται με το σβέρκο του οδηγού σε οπίσθια πρόσκρουση.
Τώρα στα άλλα που αναφέρεις περί 4.4 και 4.6 άστρων. Απλά όταν το Euroncap έφυγε από το σκεπτικό 'παθητική ασφάλεια' και έθεσε το σκεπτικό 'παθητική με ολίγη ενεργητική' οχήματα που οριακά βρισκόντουσαν στον ρουμβικώνα αλλά προσέφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό που βοηθά στην ενεργητική ασφάλεια απλά τον διάβηκαν.
Το ενδιαφέρον θα είναι να υποβαθμίσουν το GOLF V από τα 5 στα 4 καθώς δεν έχει ESP standard παρά μόνον σε ελάχιστες αγορές....
-
Γιατί, ισχύουν οι αλλαγές για τις προηγούμενες δοκιμές;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί, ισχύουν οι αλλαγές για τις προηγούμενες δοκιμές;Μόνον αν το ζητήσει ο κατασκευαστής....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Διότι έλαχιστη σημασία έχει Σπύρο σε μία εταιρεία που πουλά sportiveness να ασχολείται με το σβέρκο του οδηγού σε οπίσθια πρόσκρουση.Τώρα στα άλλα που αναφέρεις περί 4.4 και 4.6 άστρων. Απλά όταν το Euroncap έφυγε από το σκεπτικό 'παθητική ασφάλεια' και έθεσε το σκεπτικό 'παθητική με ολίγη ενεργητική' οχήματα που οριακά βρισκόντουσαν στον ρουμβικώνα αλλά προσέφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό που βοηθά στην ενεργητική ασφάλεια απλά τον διάβηκαν.
Το ενδιαφέρον θα είναι να υποβαθμίσουν το GOLF V από τα 5 στα 4 καθώς δεν έχει ESP standard παρά μόνον σε ελάχιστες αγορές....
Χρήστο εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνουν σ' ένα μοντέλο σαν το γκολφ 5 που δεν παράγεται πλέον
Θυμάμαι όμως ότι η χόντα -από την παρουσίαση του πρωτότυπου σιβικ την άνοιξη του 2005- υποστήριζε ότι το αυτοκίνητο θα πάρει εύκολα και σίγουρα τα 5 αστέρια του euroncap. Μέχρι τότε κανένα μικρομεσαίο ιαπωνικό δεν είχε λάβει την συγκεκριμένη διάκριση και αυτή θα ήταν σημαντική για το νέο μοντέλο και την αποδοχή του στην αγορά της Ευρώπης. Οι κύριοι αντίθετα του euroncap έβγαλαν οριακά 4στερο το σιβικ για την μετατόπιση 2 χιλιοστών του πεντάλ και για ένα χτύπημα στο γόνατο που ποτέ δεν κατάλαβα ενώ χρησιμοποίησαν δεξιοτίμονο σιβικ στο τεστ(Ακόμα δεν ξέρω γιατί). Οι ίδιοι βέβαια παραδέχτηκαν την ανωτερότητα του σε θέματα προστασίας πεζών και ανήλικων πίσω επιβατών(στοιχεία που τότε το έφερναν στην κορυφή των μικρομεσαίων στους συγκεκριμένους τομείς) όμως τα 4 αστέρια παρέμειναν αποτελώντας αρνητικό παράγοντα για την απόκτηση του. Επειδή είμαι παλαιό μέλος στο civinfo θυμάμαι τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τότε αυτή η αντιμετώπιση αλλά και πολλούς που έλεγαν ότι δεν θα το επέλεγαν αν το ήξεραν.Αρκετοί μάλιστα έγραφαν ότι η χόντα τους κορόιδεψε. Ξέρετε ότι στους πωλητές της Ευρώπης αυτά αποτελούν μαρκετινίστικα τρυκ. Για φανταστείτε λοιπόν πως θα ήταν αν ο κόσμος ήξερε ότι το σιβικ είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ πιο ασφαλές από το γκολφ για παράδειγμα...Θα τολμούσαν να κάνουν άραγε το αντίθετο;
Είμαι σίγουρος πως όχι γιατί η vw θα τους τσάκιζε στα δικαστήρια μετά! Θα τολμούσαν να χτυπήσουν λόγουχάρη την παραπαίουσα gm λέγοντας εκ των υστέρων ότι το αυτοκίνητο της είναι λιγότερο ασφαλές από όσο νόμιζαν ή ακόμα και την audi με το premium Α3;
Γιατί εφόσον τα μοντέλα αυτά είναι σε κυκλοφορία ακόμα δεν τα ξανατεσταρουν για ν' αποκαταστήσουν την αλήθεια; Αυτές Χρήστο είναι οι επιφυλάξεις μου για τον euroncap ο οποίος αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο ανεξάρτητος όσο νομίζαμε...
Ηonda Civic 2005