-
Σπύρο sorry αν θεωρείς ότι σε ειρωνεύτηκα αλλά δεν υπήρχε από μέρους μου τέτοια βλέψη. Τα περί επαγγελματιών όπως τα αναφέρεις είναι απλά πιστεύω ότι υπάρχουν στην αγορά set ειδικά για Civic (και περισσότερο ειδικά για το 4θυρο) όπου και περιορίζονται στο ελάχιστο τα συγκεκριμένα προβλήματα και τέλος πάντων υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες στην αγορά. Στην χειρότερη των περιπτώσεων (από πλευράς κόστους) υπάρχουν και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία οπότε λύνεται το πρόβλημα (ή αντιμετωπίζεται όσπου να λυθεί....).
Όσον αφορά τώρα το CD δεν βλέπω ούτε mech error ή disc error. Το CD αυτή τη στιγμή είναι συνεχώς busy προσπαθώντας να τραβήξει ίσως το δίσκο. Δεν το τράβηξα βιαστικά πάντως ίσως το αντίθετο μάλιστα (να ήταν μόλις πριν το ξαναρουφήξει μέσα). Το ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο το έκανα γιατί κολλούσε ο δίσκος και ήθελα να δω τι γίνεται. Πιθανά ο μηχανισμός να έχει κολλήσει κάπου (δεν έχει και την γνωστή οπή για hard reboot με τη μύτη μολυβιού) ή να έχουμε αστοχία υλικού. Τώρα αν το εξάδισκο τα έφτυσε έτσι απλά μιλάμε για μεγάλη @αλακία της HONDA καθώς στα χέρια ενός πιτσιρικά το συγκεκριμένο προϊόν θα είχε όχι παραπάνω από 10 δεύτερα ζωής. Εν πάσει περιπτώσει σε 3 ημέρες θα ξέρω τι γίνεται και θα ενημερώσω σχετικά το forum.
(το γέλιο έπεσε σκεφτόμενος γελοιογραφία με έναν τυπά που άκουγε στην διαπασών και αιτιολογείτο στον αστυνομικό ότι το κάνει για να μην ακούει τους τριγμούς από το σασί....)
-
... τα μειονεκτήματα του γραπτού λόγου...φυσικά και δεν σε παρεξήγησα απλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου με φίλους που τους διέλυσαν τα ταμπλώ οι ελληνάρες μάστορες.
Πράγματι έχουν βγάλει διάφορα για το 4θυρο(λόγω αμερικάνικης αγοράς βέβαια...στην Ευρώπη πουλάει λιγότερο σε σχέση με το πεντάθυρο) απλά πρέπει να δω έτοιμο κάποιο άλλο για να πεισθώ...
Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτό που γράφεις για το cd. Για να είναι busy αυτό σημαίνει ότι δεν το διαβάζει καν. Κάνε πειράματα και με κανονικά cd αλλά και με διαφόρων μαρκών μήπως φταίει αυτό. Μπορεί να έχει απορυθμιστεί η κεφαλή του cd όπως συνέβαινε στα cdrom παλαιοτερα... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο
Μπες στο bugs and irritations στο αντιστοιχο τόπικ ή στο τόπικ audio στο civinfo μήπως βρεις λύση. Αναμένουμε νεώτερα -
Χρήστο έτσι την πάτησα και εγώ. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισα. Για την ακρίβεια εμένα μου συνέβη όταν τελείωσαν τα τραγούδια στο 6 CD και πήγε αυτόματα να πάρει το 1 cd και να ξεκινήσει από την αρχή. Έφαγε τρελό κόλλημα. Κάθε φορά που άνοιγα τον cd player ακουγόταν για κάνα 20 δεύτερα να τυραννιέται o μηχανισμός προσπαθώντας μάλλον να αλλάξει cd και μετά ……παύση και busy.
Παιδεύτηκα αρκετά σκαλίζοντας τα κουμπάκια φοβούμενος ότι τελικά θα πρέπει να ανοίξει το ταμπλό για πιο άμεση επέμβαση στο cd player. Τελικά μια μέρα έκανα το εξής: καθώς άνοιγα το cd player και προσπαθούσε η βελόνα να πάρει θέση (ήχος παρόμοιος με αυτόν όταν αλλάζει cd ) την ίδια στιγμή το έσβηνα και μάλλον σταματούσα την διαδικασία σε περίεργο στάδιο. Μια, δυο, τρεις και … ξαφνικά ξεμπλόκαρε και άρχισε να ξερνάει τα cd όλα έξω με την σειρά. Από τότε δεν μου ξαναπαρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασε το και εσύ. Καλή τύχη… -
Σε άλλα νέα τώρα. Πιο φρέσκα. 10 Μήνες κατοχής και 20000 χλμ στο δρόμο έφτασε η ώρα για το δεύτερο σέρβις. Για την ακρίβεια μόλις γύρισα από αυτό. Κόστος σέρβις 140
-
Παντως ειναι απαραδεκτο η αφαιρεση των παλιων ηχειων και η τοποθετηση νεων να εχει ως συνεπεια τη δημιουργια θρυβων μηχανικης φυσης.
Δεν το ακουω πρωτη φορα φυσικα,και τα πραγματα ειναι χειροτερα αν επιχειρησεις να ανοιξεις το ταμπλω η καποιο μερος που λογιζεται ως 'δομικο στοιχειο' του αυτοκινητου.Αλλα τα ηχεια?Υποτιθεται οτι εχει σημειωθει καποια προοδος στης τεχνικες συναρμογης.Συγκεκριμενα στο Ibiza που εχω βρεθει σε εργασια αντικαταστασης ηχειων σε επισημη αντιπροσωπεια,υπαρχουν ειδικα πλαισιακια,με στρωσεις υαλοβαμβακα και αφρωδους πολυμερους κτλ για να βελτιωνεται η ακουστικη κτλ αλλα και να αποφευγονται οι εν λογω τριγμοι.
Τωρα αν στο Civic με το διαστημικο εσωτερικο αρχιζουν να τριζουν τα πλαστικα αν βγαλεις ενα ηχειο...(αληθεια απο που ?ταμπλω?πισω? πορτες?)Τι να περιμενεις μετα?Να μειωθει η ακαμψια πλαισιου?Να βρισκεις σε σαμαρακι και να εκτοξευεται το ηχειο απο τη θεση του?
Τεσπα,απλα μου φανηκε υπερβολικο αν ισχυει
-
ρε 03 δεν αναφέρομαι στο σιβικ αλλά σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Δεν είναι μόνο τα ηχεία που θ'αλλάξουν αλλά και τα καλώδια των ηχείων για καλύτερη απόδοση. Βάλε και ρεύματα στους ενισχυτές στα sub κλπ οπότε ουσιαστικά λύνεται η μισή ταπετσαρία. Αν λοιπόν την δουλειά δεν την αναλάβει κάποιος με υπομονή και επαγγελματισμό όλο και κάτι θα σπάσει όλο και καποιο κούμπωμα θα μείνει χαλαρό με αποτέλεσμα μικρότριγμούς. Αυτό εννοώ...σιγά μην συνεπάγεται η αλλαγή 4 ηχείων την καταστοφή του ταμπλό. Δεν είναι κρίμα πάντως σε καινούριο αυτοκίνητο να έχεις τριγμούς λόγω ηλιθιοτήτων και τσαπατσουλοδουλειές ερασιτεχνών;;;
Ιδιαίτερη προσοχή πάντως στη τοποθέτηση των τουίτερ...κάτι κολλάνε εκεί για να σταθεί το νέο τουίτερ.
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Μπηκαν σημερα οι αισθητηρες με το μονιτορ. Δωρο που εκκρεμουσε,αφου οταν παρελαβα δεν υπηρχε διαθεσιμος Τεσπα, μου βαλανε με μονιτορ,ενω δωρο βαζουν τον απλο και εβαψαν και τα ματια. Ο συναγερμος ειχε προβλημα (δεν εδινε ηχητικο σημα οπλισμου, και απ οτι ειπε ο ηλεκτρολογος μαλλον δεν οπλιζε παντα). Αλλαχτηκε επιτοπου. Εξυπηρετικοτατος ο ηλεκτρολογος, η κοπελα στο λογιστηριο, αλλα και ο αρχιμηχανικος (πρεπει να ειναι μεγαλη γατα).Πρωτη επαφη με συνεργειο Παπρα στη Θηβων θετικοτατη!ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ???
ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΔΙΝΕΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΤΑΝ ΟΠΛΙΖΕΙ,ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΘΥΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ? -
ρε 03 δεν αναφέρομαι στο σιβικ αλλά σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Δεν είναι μόνο τα ηχεία που θ'αλλάξουν αλλά και τα καλώδια των ηχείων για καλύτερη απόδοση. Βάλε και ρεύματα στους ενισχυτές στα sub κλπ οπότε ουσιαστικά λύνεται η μισή ταπετσαρία. Αν λοιπόν την δουλειά δεν την αναλάβει κάποιος με υπομονή και επαγγελματισμό όλο και κάτι θα σπάσει όλο και καποιο κούμπωμα θα μείνει χαλαρό με αποτέλεσμα μικρότριγμούς. Αυτό εννοώ...σιγά μην συνεπάγεται η αλλαγή 4 ηχείων την καταστοφή του ταμπλό. Δεν είναι κρίμα πάντως σε καινούριο αυτοκίνητο να έχεις τριγμούς λόγω ηλιθιοτήτων και τσαπατσουλοδουλειές ερασιτεχνών;;;
Ιδιαίτερη προσοχή πάντως στη τοποθέτηση των τουίτερ...κάτι κολλάνε εκεί για να σταθεί το νέο τουίτερ.
Αααα,μιλας για Mastro-Thοdoras Customs.Μαζι σου τοτε
-
Ο χρήστης tifozi έγραψε:
[ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ???
ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΔΙΝΕΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΤΑΝ ΟΠΛΙΖΕΙ,ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΘΥΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ?Μιλαω για τον metasystem που τον πληρωσα 170 ευρω. Δεν εδινε ηχητικο σημα που σημαινει (οπως ειπε ο ηλεκτρολογος) οτι δεν οπλιζε. Το αμαξι βεβαια κλειδωνει μονο του μετα απο 30''. Μου αλλαξε επιτοπου τη μοναδα που βρισκεται μεσα στο ταμπλω κατω απο το τιμονι. Οσο για αισθητηρες, αυτοι δε βαζουν με μονιτορ αλλα εγω ειπα πως τους θελω ετσι και με βαμμενα τα ματια (ο πωλητης αισθανοταν λιγο ενοχος για το 9μηνο και τους εβαλε δωρο).
-
Βάλε καμιά φωτό όταν βρεις χρόνο να δούμε και μεις πως είναι βαμμένο...
-
Στην αγορά πλέον υπάρχουν Park Sensors που μπαίνουν πίσω από τον προφυλακτήρα και δεν χρειάζονται τρύπες. Επίσης το κόστος τους είναι πάνω κάτω το ίδιο.
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Βάλε καμιά φωτό όταν βρεις χρόνο να δούμε και μεις πως είναι βαμμένο...Θα βαλω αφου το πλυνω, γιατι απο τη σκονη δε φαινονται καθολου
-
Νέα από το συνεργείο. Αλλαγή λαδιών HONDA CIVIC IMA 1.4
4 λίτρα λάδι 8.40 Ευρώ το λίτρο = 38.4 Ευρώ + 0.15*42 = 6.3 Ευρώ Εργασία + φίλτρο 8.70 Ευρώ + ΦΠΑ: Σύνολο 58.10 Ευρώ.
Στην εργασία έχουμε και:
α. Σφίξιμο ντίζας χειροφρένου (είχε φτάσει να βλέπει τον ουρανό).
β. Κούμπωμα πλαστικού καλύματος στο δεξί εμπρός φινιστρίνι (το είχα δει από την αρχή και τώρα ζήτησα να το κουμπώσουν)
γ. Έλεγχος CDιερας. Εκεί δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα καθώς η βλάβη είναι ηλεκτρονική (που εξηγεί το γεγονός ότι κόλλαγε το τιμημένο) και έγινε η παραγγελία νέου. Χρόνος 10 ημέρες (καλά γράφτε ένα μήνα).Χρόνος: Περίπου στις 2 ώρες
Συνεργείο ΠΑΠΡΑΣ Θηβών.....
Νέα από κατανάλωση.
Κίνηση εντός λεκανοπεδίου χιλιόμετρα 652.4, λίτρα 42.35, άρα μέση κατανάλωση 6.491 λίτρα / 100. Το BC έλεγε 6.5 λίτρα / 100. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο υπολογίσμός του sprit είναι 6.25 για 8057 χιλιόμετρα και το BC λέει 6.3 για τα χιλιόμετρα αυτά. Δηλαδή στην περίπτωση του συγκεκριμένου οχήματος τα στοιχεία του BC είναι ιδιαίτερα ακριβή. Στα 652 χιλιόμετρα περιλαμβάνονται και 2 εξορμήσεις προς Αεροδρόμιο (120~130 χιλιόμετρα στο κομμάτι της Αττικής οδού) μετά επιστροφής καθώς και Κέντρο Αθήνας - Αιγάλεω μέσω Συγγρού και Κηφισού (εκεί πάντα με 90 χιλιόμετρα την ώρα). Με το κρύο η κατανάλωση τσίμπησε καθώς το πρωί αργεί να μπει το auto-stop.
Άλλα νέα.
Είδα το νέο Outlander....
Στον έλεγχο πίεσης ελαστικών σήμερα με το πολύ κρύο είδα αντί για 30 25~27 psi. Λόγω του γεγονότος ότι κάνω περίπου 20 ημέρες από φουλάρισμα σε φουλάρισμα τους έδωσα και +2 psi (32 psi).
-
ερωτηση 1: Γιατι δε βγαζει τον τιτλο του τραγουδιου οταν παιζει Mp3;
ερωτηση 2: Αφου γραψω ενα cd με mp3's άλλα απο αυτα ακουγονται χαμηλα και άλλα δυνατα. Υπαρχει τροπος κατα την εγγραφη να τα κανω να ακουγονται ολα στην ιδια ενταση; Υπαρχει τετοια επιλογη στο cd player;
Πριν λιγες μερες ανακαλυψα οτι το αμαξι κλειδωνει μονο του και μπαινει ο συναγερμος 30 δευτερα αφου βγαλεις το κλειδι. Καλο αυτο, αρκει να μην εχεις αφησει τα κλειδια στο καθισμα -
ερωτηση 1: Γιατι δε βγαζει τον τιτλο του τραγουδιου οταν παιζει Mp3;
ερωτηση 2: Αφου γραψω ενα cd με mp3's άλλα απο αυτα ακουγονται χαμηλα και άλλα δυνατα. Υπαρχει τροπος κατα την εγγραφη να τα κανω να ακουγονται ολα στην ιδια ενταση; Υπαρχει τετοια επιλογη στο cd player;
Πριν λιγες μερες ανακαλυψα οτι το αμαξι κλειδωνει μονο του και μπαινει ο συναγερμος 30 δευτερα αφου βγαλεις το κλειδι. Καλο αυτο, αρκει να μην εχεις αφησει τα κλειδια στο καθισμααπάντηση 1: πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο DISP δεξιά από την είσοδο τοθ cd. Το κακό είναι πως δείχνει λίγους χαρακτήρες από το όνομα του αρχείου και δεν κάνει scroll μόνο του. Για να δεις και τα υπόλοιπα πάλι DISP...
απάντηση 2: Για αυτό φταίνε τα mp3 σου. Κάνε ένα normalize στα κομμάτια πρωτού τα κάψεις, για να τα 'φέρεις' όλα στην ίδια στάθμη.
Και για την παρατήρηση σου, να το κοιτάξω γιατί εγώ νόμιζα πως αυτό γίνεται μόνο αν αφοπλίσεις το συναγερμό και δεν ανοίξεις πόρτα για 30 δεύτερα... -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Υπαρχει τροπος κατα την εγγραφη να τα κανω να ακουγονται ολα στην ιδια ενταση; Υπαρχει τετοια επιλογη στο cd player;Δοκίμασε το mp3gain. Είναι απλό και γρήγορο. Αν δεν μπορέσεις να το βρεις πές μου να το ανεβάσω στο rapid. Θέτεις ένταση 92Db η οποία πιστεύω πως είναι καλή. Πάντως μεγάλο ρόλο παίζει η παραγωγή του cd από το οποίο προήλθε το mp3 καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για το rip.
-
Απάντηση στις ερωτήσεις περί CD.
- Έχεις συνολικά 4 επιλογές. Α. Όνομα Αρχείου Β. Όνομα Καλλιτέχνη Γ. Κομμάτι Δ. Αλφανουμερική αντιστοιχία αρχείου (by default). Το Β και Γ χρειάζεται ITAG αλλιώς θα δεις NO INFO.
- Εξομαλυντές πολλοί στην αγορά
Περί συναγερμού.
Δεν νομίζω ότι οπλίζει. Όταν απασφαλίσεις και για 30 δεύτερα δεν ανοίξει πόρτα ασφαλίζει και πάλι. Πάντως και να το ανοίξουν αν δεν υπάρχει κλειδί χλώμο να σου κλέψουν το όχημα. Πιο οικονομικό ο γερανός....
-
Χρήστο ο λόγος που στο σπριντ μόνιτορ είδες αξιόπιστα στοιχεία είναι ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του μοντέλου οι κάτοχοι τα οδηγούν ...περίπου με τον ίδιο τρόπο εστιάζοντας στην οικονομική οδήγηση.
Τα αντίστοιχα νούμερα, για ένα λόγου χάρη σιβικ 1.8, θα διαφέρουν λόγω των διαφορετικών τρόπων οδήγησης που υπάρχουν και τα στοιχεία δεν θα είναι αξιόπιστα. Συνήθως γράφουν άτομα που πετυχαίνουν καλές καταναλώσεις όχι εκείνοι που δεν πετυχαίνουν κάτι τέτοιο. Παίζει και το Deutschland uber alles
στοιχείο εκεί και καταλαβαίνεις...
Έτσι έμαθα και εγώ ότι τα τούρμπο είναι οικονομικότερα από τα ατμοσφαιρικά διότι δεν το ήξερα. -
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... 152&page=2
και εγω είμαι δεύτερος τώρα....
-
Ο χρήστης Karmakoma έγραψε:
Υπαρχει τροπος κατα την εγγραφη να τα κανω να ακουγονται ολα στην ιδια ενταση; Υπαρχει τετοια επιλογη στο cd player;
Δοκίμασε το mp3gain. Είναι απλό και γρήγορο. Αν δεν μπορέσεις να το βρεις πές μου να το ανεβάσω στο rapid. Θέτεις ένταση 92Db η οποία πιστεύω πως είναι καλή. Πάντως μεγάλο ρόλο παίζει η παραγωγή του cd από το οποίο προήλθε το mp3 καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για το rip.
Πολυ καλο προγραμμα. Δεν το ηξερα. Ευχαριστω!:roll:
Ηonda Civic 2005