-
Θα συμφωνήσω με τη τελευταία θέση σου 'τι άλλο να περιμένει κανείς'. Δεν εργάζομαι στη Ηοnda Ελλάδος (το λέω έτσι γιατί ο Σαρακάκης δεν πιστεύω οτι την εκπροσωπεί επάξια), αλλά γνωρίζω έναν πωλητή που και ειλικρινά μου μίλησε από την αρχή και δεν μου απέκρυψε τα αδύναμα σημεία του civic (έχοντας πρότερα ενημερωθεί από το αγγλικό site αφιερωμένο στο Civic).
Προέρχομαι από αυτοκίνητο του VAG group (έχω το τελευταίο Ibiza) και ποιοτικά είμαι απογοητευμένος. Παρόλα αυτά, έκανα δοκιμή στο TSI ταυτόχρονα με το Civic, και οφείλω να πω οτι το golf έμοιαζε περισσότερο με στιβαρό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς σε σχέση με το Civ. Το Honda μου έκανε εντύπωση για τη δυνατότητά του να ανεβάζει πολύ ψηλά και σχετικά γρήγορα (μετά τις 3.500) στροφές χωρίς τη βοήθεια turbo. Το μεν design του με άφησε άναυδο. Ποιοτικά όμως (εσωτερικά) είναι σαφώς κατώτερο του golf. Oδηγώ όμως τώρα το ιαπωνικό, διότι all around με κέρδισε. Είναι συνολικά καλύτερο το civic αναμφισβήτητα. Και ναι, πίσω είναι άβολο (έχοντας πίσω πεθερά και σύζυγο δεν είχα καλά σχόλια κατά την επίσκεψη εξοχικής ταβέρνας στην Ανατολική Αττική). Αλλά είναι αυτοκίνητο που πιάνω τον εαυτό μου να το χαζεύω κάθε φορά πριν κάτσω πίσω από το τιμόνι.... -
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τη τελευταία θέση σου 'τι άλλο να περιμένει κανείς'. Δεν εργάζομαι στη Ηοnda Ελλάδος (το λέω έτσι γιατί ο Σαρακάκης δεν πιστεύω οτι την εκπροσωπεί επάξια), αλλά γνωρίζω έναν πωλητή που και ειλικρινά μου μίλησε από την αρχή και δεν μου απέκρυψε τα αδύναμα σημεία του civic (έχοντας πρότερα ενημερωθεί από το αγγλικό site αφιερωμένο στο Civic).
Προέρχομαι από αυτοκίνητο του VAG group (έχω το τελευταίο Ibiza) και ποιοτικά είμαι απογοητευμένος. Παρόλα αυτά, έκανα δοκιμή στο TSI ταυτόχρονα με το Civic, και οφείλω να πω οτι το golf έμοιαζε περισσότερο με στιβαρό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς σε σχέση με το Civ. Το Honda μου έκανε εντύπωση για τη δυνατότητά του να ανεβάζει πολύ ψηλά και σχετικά γρήγορα (μετά τις 3.500) στροφές χωρίς τη βοήθεια turbo. Το μεν design του με άφησε άναυδο. Ποιοτικά όμως (εσωτερικά) είναι σαφώς κατώτερο του golf. Oδηγώ όμως τώρα το ιαπωνικό, διότι all around με κέρδισε. Είναι συνολικά καλύτερο το civic αναμφισβήτητα. Και ναι, πίσω είναι άβολο (έχοντας πίσω πεθερά και σύζυγο δεν είχα καλά σχόλια κατά την επίσκεψη εξοχικής ταβέρνας στην Ανατολική Αττική). Αλλά είναι αυτοκίνητο που πιάνω τον εαυτό μου να το χαζεύω κάθε φορά πριν κάτσω πίσω από το τιμόνι....Όπως έχω σημειώσει στα bold παραπάνω, από τα λεγόμενά σου, το Civic σε κέρδισε με την εμφάνιση και το σχεδιασμό του. Το Golf λες πως είναι ποιοτικότερο και στιβαρότερο, έχει καλύτερους χώρους και έχει αρκετά καλύτερες επιδόσεις θα πως εγώ , ενώ μπορεί να είναι και φθηνότερο (αν και με ίδιο εξοπλισμό, είναι στα ίδια τα 5Θ...).
Αρα ΔΕΝ καταλαβαίνω πως 'συνολικά είναι καλύτερο το Civic αναμφισβήτητα'... -
Διαφωνώ για εξοπλισμό και χώρους, το Civic ήταν (τον Ιανουάριο που παρήγγειλα) 2κ ευρώ φθηνότερο για τον εξοπλισμό που διέθετε (και εγγύηση & οδική βοήθεια). ενώ το golf χρειαζόταν επιπλέον χρεώσεις για να τον αποκτήσει. Οι δε χώροι του Civic έιναι πολύ μεγαλύτεροι από το Golf (με αντίτιμο την άνεση ανάρτησης), και φυσικά μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ. Χαρακτηριστικά, στις πίσω θέσεις του Golf αισθανόμουν σχετικά περιορισμένος. Όσο για τις επιδόσεις, αν αναφέρεσαι στη ροπή και στις ρεμπρίζ του TSI, δεν με συγκίνησαν για τη χρήση αυτοκινήτου που κάνω. Στο προηγούμενο post μου μίλησα 'ποιοτικά εσωτερικά' για το golf (πλαστικά-καθίσματα) πλην όμως φίλε HiFi το golf είναι και αρκετά ξεπερασμένο και δεν μας πολυσυγκίνησε στην τελική. Χώρια το γεγονός οτι οι πωλητές που μας 'υποδέχτηκαν έμοιζαν να μου λένε 'εδώ πουλάμε αυτοκίνητα σουπερ-πριμιουμ και δεν μας ενδιαφέρει να σου εξηγήσουμε'. Αυτά τα έχω ξαναπεί στο thread για 'καινούργιο μικρομεσαίο'.
-
Διαφωνώ για εξοπλισμό και χώρους, το Civic ήταν (τον Ιανουάριο που παρήγγειλα) 2κ ευρώ φθηνότερο για τον εξοπλισμό που διέθετε (και εγγύηση & οδική βοήθεια). ενώ που το golf χρειαζόταν επιπλέον χρεώσεις για να αποκτήσει. Οι δε χώροι του Civic έιναι πολύ μεγαλύτεροι από το Golf (δεν μιλάω για άνεση ανάρτησης), και φυσικά μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ. Χαρακτηριστικά, στις πίσω θέσεις του Golf αισθανόμουν σχετικά περιορισμένος. Όσο για τις επιδόσεις, αν αναφέρεσαι στη ροπή και στις ρεμπρίζ του TSI, δεν με συγκίνησαν για τη χρήση αυτοκινήτου που κάνω. Στο προηγούμενο post μου μίλησα 'ποιοτικά εσωτερικά' για το golf (πλαστικά-καθίσματα) πλην όμως φίλε HiFi το golf είναι και αρκετά ξεπερασμένο και δεν μας πολυσυγκίνησε στην τελική. Χώρια το γεγονός οτι οι πωλητές που μας 'υποδέχτηκαν έμοιζαν να μου λένε 'εδώ πουλάμε αυτοκίνητα σουπερ-πριμιουμ και δεν μας ενδιαφέρει να σου εξηγήσουμε'. Αυτά τα έχω ξαναπεί στο thread για 'καινούργιο μικρομεσαίο'.Για το εσωτερικο αυτο που θελω να συμπληρωσω ειναι οτι μπορει να υστερει ποιοτικα σε σχεση με το golf αλλα οταν εισαι μεσα σου δινει καλυτερη αισθηση με το αρκετα ψηλο διαχωριστικο με τον συνοδηγο. Μπορει για μερικους να ειναι λεπρομερεια αλλα για εμενα μετρησε πολυ γιατι το ηθελα στο επομενο αυτοκινητο μου και το εβρισκα μονο σε audi.bmw,mercedes.
-
ρε παιδιά έχω οδηγήσει fsi golf...δεν έχω οδηγήσει όμως tsi-gt για να σας πω αν έχουν βελτιωθεί τα υλικά κατασκευής...μπήκα όμως σε όλα μέσα και έχω σχηματίσει μια άποψη...
Δεν καταλαβαίνω όμως...που είναι καλύτερο το γκολφ;;;
Ας αφήσουμε την σχεδίαση διότι σε κάποιους αρέσουν(;;;) τα συντηρητικά μοτίβα που φαντάζουν γνώριμα στο μάτι και θεωρητικά ευκολότερα στην χρήση.
Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις ρεπρίζ του γκολφ(ελέω 2 τούρμπο φυσικά) και την άνεση, που υπερτερεί λόγω εξελιγμένης ανάρτησης, δεν είναι καλύτερο πουθενά... Υπάρχει όποια σύγκριση σε χώρους επιβατών και αποσκευών, αξιοπιστία, εξοπλισμό, οικονομία, 7ετή εγγύηση;;; Ακόμα και στην μεταπώληση;;; Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα...
Να διαχωρίσουμε επιτέλους την αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας από την πραγματική στιβαρότητα και ποιότητα που αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου και από την καθημερινή χρήση. Ξέρετε τι εννοώ όσοι έχουν σιβικ ακόμα και 10ετίας όπως επίσης με καταλαβαίνουν και οι αμερόληπτοι ιδιοκτήτες γκολφ ειδικά εκείνοι με τα 4άρια. Πιστεύω και εγώ λοιπόν ότι το σιβικ είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ καλύτερη επιλογή από το γκολφ και θα χτυπούσε ταβάνι αν ήταν αντίστοιχα άνετο διότι ΔΕΝ είναι. Εκεί πάσχει το αυτοκίνητο και πουθενά αλλού σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Φυσικά το τεράστιο πλεονέκτημα του γκολφ σε ροπή-επιδόσεις δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο και αποτελεί τον βασικό λόγο των αυξημένων πωλήσεων της φίρμας στην χώρα μας. Αν κάποιος νοιάζεται κυρίως για αυτό τότε το γκολφ είναι αδιαμφισβήτητα μονόδρομος και υπερτερεί. Ο καθένας διαλέγει τι θέλει... -
Ποιοτικά όμως (εσωτερικά) είναι σαφώς κατώτερο του golf. Oδηγώ όμως τώρα το ιαπωνικό, διότι all around με κέρδισε.Θα μπορούσες να μου εστιάσεις τους τομείς που βρήκες το εσωτερικό του Golf ,ανώτερο από του Civic?
-
Προσωπικά πιστεύω ότι το golf αν οδηγηθεί με τους ίδιους ρυθμούς με το civic θα κάψει λιγότερη βενζίνη.. Επίσης, πώς ξέρεις ότι το civic είναι πιο αξιόπιστο από το golf?
Μιλάς για εξοπλισμό, να υποθέσω ότι μιλάς μόνο για τον βασικό γιατί από κει και πέρα, πάνω κάτω τα ίδια πράγματα μπορείς να χεις και στο golf & στο civic. Για τους χώρους έχεις κάποια στοιχεία ή απλά έχεις την αίσθηση ότι το civic είναι καλύτερο?Πώς βγάζεις ένα αυτοκίνητο ΣΥΝΟΛΙΚΑ καλύτερο από κάποιο άλλο όταν ο 'νικητής' είναι πιο αργός, λιγότερο άνετος και λιγότερο fun to drive θα με ενδιέφερε να μου το εξηγήσεις..
-
η επιλογή των αυτοκινήτων ... είναι βαθιά εσωτερική υπόθεση ....
ο καλύτερος που μπορεί να μας βοηθήσει, για να μας πει πως και
γιατί οδηγούμε αυτό που οδηγούμε έιναι ....1)ένας ψυχολόγος
2)υπεύθυνος μαρκετιγκλίγοι είναι αυτοί που τελικά πήραν αμάξι με την λογική ....
τα περιοδικά αυτοκινήτου τα αγοράζουν απλά για ενημέρωση και
για να επιβεβαιώσουν ότι η επιλογή τους ήταν η σωστή !!!! -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι το golf αν οδηγηθεί με τους ίδιους ρυθμούς με το civic θα κάψει λιγότερη βενζίνη.. Επίσης, πώς ξέρεις ότι το civic είναι πιο αξιόπιστο από το golf?
Μιλάς για εξοπλισμό, να υποθέσω ότι μιλάς μόνο για τον βασικό γιατί από κει και πέρα, πάνω κάτω τα ίδια πράγματα μπορείς να χεις και στο golf & στο civic. Για τους χώρους έχεις κάποια στοιχεία ή απλά έχεις την αίσθηση ότι το civic είναι καλύτερο?Πώς βγάζεις ένα αυτοκίνητο ΣΥΝΟΛΙΚΑ καλύτερο από κάποιο άλλο όταν ο 'νικητής' είναι πιο αργός, λιγότερο άνετος και λιγότερο fun to drive θα με ενδιέφερε να μου το εξηγήσεις..
Αν υποστηρίξω ότι το σιβικ είναι γρηγορότερο από το γκολφ εσύ φυσιολογικά θα παραθέσεις τις μετρήσεις και θα μου αποδείξεις ότι δεν είναι...Έτσι και εγώ σου παραθέτω τις μετρήσεις των περιοδικών για να σε πείσω για τα υπόλοιπα. Επαναλαμβάνω λοιπόν χιλιοειπωμένα πράγματα... Το σιβικ είναι πιο οικονομικό από το γκολφ tsi και το ξέρουν όλοι απλά...αν τώρα μου παραθέσεις στοιχεία από το σπριντμονιτορ εγώ τα αμφισβητώ ανοιχτά για κάθε μάρκα ως καθαρά υποκειμενικά και σε διαφορετικές συνθήκες με διαφορετικά καύσιμα. Σε θέματα χώρων ακόμα και ο πλέον αδαής βλέπει την διαφορά αφού είναι αισθητή ακόμα και με το μάτι. Η διαφορά αυτή μάλιστα είναι μεγαλύτερη σε χώρο αποσκευών αφού έχουμε 350 λίτρα έναντι 485...σε κρατήματα παρά τον ημιάκαμπτο το σιβικ είναι ισάξιο και δεν προδίδει ποτέ με το ελάχιστα παρεμβατικό vsa, σε φρένα το σιβικ είναι ο αρχηγός της κατηγορίας ακόμα και σε σχέση με το gt ενώ και ο εξοπλισμός είναι καλύτερος σε όλες τις εκδόσεις. Για την αξιοπιστία που γράφεις φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αλλά ως γνωστόν το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά...έτσι και το σιβικ έχει την κληρονομιά της πλέον αξιόπιστης εταιρείας στον κόσμο.
Πάντως νομίζω ότι το κουράζουμε... Προσωπικά θεωρώ ότι όποιος θέλει πολλά γκάζια πάει στο γκολφ όποιος θέλει αυτοκίνητο με χώρους-εξοπλισμό και θεωρητική τουλάχιστον αξιοπιστία πάει στο χόντα.
Για μένα που ιεραρχώ τα πράγματα διαφορετικά το χόντα υπερέχει...για σένα προφανώς όχι...γούστα είναι αυτά. -
Διαφωνώ για εξοπλισμό και χώρους, το Civic ήταν (τον Ιανουάριο που παρήγγειλα) 2κ ευρώ φθηνότερο για τον εξοπλισμό που διέθετε (και εγγύηση & οδική βοήθεια). ενώ το golf χρειαζόταν επιπλέον χρεώσεις για να τον αποκτήσει.Και στο άλλο thread πάντως δεν έβγαινε ακριβότερο 2Κ το Golf... Το Civic 5θ Sport κάνει 23,5Κ τιμή καταλόγου. Το ακριβότερο TSI 140 κάνει λιγότερο από 21Κ. Με τα επιπλέον καλύπτεις τον παραπάνω εξοπλισμό του Civic σχεδόν στο ακέραιο. Δύσκολα θα σου έβγαινε 2Κ παραπάνω το Golf όπως λες. Ίσως δεν υπολογίζω εγώ κάτι καλά, ίσως πάλι δεν υπολογίζεις εσύ...
Το σημαντικότερο κριτήριο πάντως είναι πως το Civic σου άρεσε περισσότερο! Οπότε, τα υπόλοιπα δεν μετράνε...
Κατά τ' άλλα η άνεση, και οι καλύτερες επιδόσεις του Golf για μένα μετράνε περισσότερο από το design και να σου πω κιόλας, το κλασικό σχέδιο του Golf μου κάνει περισσότερο κλικ...
Διαφωνώ επίσης και με τον Σπύρο που λεει πως συνολικά είναι καλύτερο το Honda... Κανείς επίσης δεν αναφέρει για το αυξημένο κόστος συντήρησης λόγω Σαρακάκη, συχνών σερβις ελέω 7ετούς εγγύησης που ακόμη κι αν δεχτούμε πως είναι οικονομικότερο στην κατανάλωση (που δεν συνάγεται τέτοιο συμπέρασμα από πουθενά ουσιαστικά, μάλλον το αντίθετο....), πάλι χαμένο βγαίνει το Civic... Το Golf με μικρή επιβάρυνση φτάνει στα 4 χρόνια εγγύησης επίσης, που δεν είναι και άσχημη ακόμη και σε σχέση με τα 7 του Honda. Εξάλλου στην VW δεν χρειάζεσαι αλλαγή λαδιών κάθε 6άμηνο για να ισχύει η εγγύηση.
Η μεταπώληση που αναφέρθηκε είναι εξίσου καλή και στα δύο να προσθέσω...
Τέλος, να πούμε πως οι πολλές εκδόσεις του Golf το κάνουν πιο προσιτό σε μεγάλη γκάμα αγοραστών και πως έχει κι ένα από τα κορυφαία αυτόματα της αγοράς (αν και αυτό αφορά λίγους, δεν είναι αμελητέοι όμως). -
πόσα πληρώνουμε παίδες για σερβις μπουζι λάδια klp//.....?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πόσα πληρώνουμε παίδες για σερβις μπουζι λάδια klp//.....?79 ευρώ η αλλαγή λαδιών και τα παρελκόμενα 6μηνου. Σέρβις το Φλεβάρη...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
πόσα πληρώνουμε παίδες για σερβις μπουζι λάδια klp//.....?
79 ευρώ η αλλαγή λαδιών και τα παρελκόμενα 6μηνου. Σέρβις το Φλεβάρη...
άρα εγω πολύ παραπάνω
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[Το Civic 5θ Sport κάνει 23,5Κ τιμή καταλόγου. .Γρηγόρη η τιμή είναι 22490. Μάλλον το μπέρδεψες με το type-s.
Αναφορικά με τα εξάμηνα σέρβις και τον Σαρα συνολικά δυστυχώς έχεις δίκιο. Όμως και η αντίστοιχη αντιπροσωπεία της vw δεν φημίζεται για τις χαμηλές της τιμές και τις υπηρεσίες επιπέδου που προσφέρει. Δεν μπορώ επομένως να αναγάγω ως κριτήριο επιλογής τον αντιπρόσωπο στην χώρα...σίγουρα και οι 2 -ιδιαίτερα η χόντα- αξίζουν καλύτερης εκπροσώπησης. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
[Το Civic 5θ Sport κάνει 23,5Κ τιμή καταλόγου. .
Γρηγόρη η τιμή είναι 22490. Μάλλον το μπέρδεψες με το type-s.
Αναφορικά με τα εξάμηνα σέρβις και τον Σαρα συνολικά δυστυχώς έχεις δίκιο. Όμως και η αντίστοιχη αντιπροσωπεία της vw δεν φημίζεται για τις χαμηλές της τιμές και τις υπηρεσίες επιπέδου που προσφέρει. Δεν μπορώ επομένως να αναγάγω ως κριτήριο επιλογής τον αντιπρόσωπο στην χώρα...σίγουρα και οι 2 -ιδιαίτερα η χόντα- αξίζουν καλύτερης εκπροσώπησης.Από τις τιμές των 4τροχών:
1.8 Sport 140 N / 6 / Clima / M 22.990,00
-
'Θα μπορούσες να μου εστιάσεις τους τομείς που βρήκες το εσωτερικό του Golf ,ανώτερο από του Civic?'
(GOLF) To ταμπλώ φαινόταν πιο καλοστημένο (αλλά άκρως βαρετό) και ποιοτικότερο. Τα καθίσματα είχαν καλύτερη στήριξη και καλύτερα υφάσματα. Ομοίως για τις επενδύσεις στις πόρτες, ηχομόνωση.Προς HIFI. Όταν ζήτησα προσφορά τον Ιανουάριο, το golf ήθελε 340 € για 2 επιπλέον χρόνια εγγύηση, 600€ για ESP, κάπου 250€ για μεταλλικό χρώμα, 600€ και πλέον για MP3 (επειδή σε ανάγκαζαν να βάλεις και 6 επιπλέον ηχεία), με 16' ζάντες (στην sport 5θυρη έκδοση που ζητούσα). Η λυπητερή συνολικά ήταν κάτι παραπάνω από 24.000€ (καρέντα κηφισίας) ενώ το civic κόστιζε 22.800€ με το κλειδί στο χέρι. Τώρα το TSI GT sport που έβγαλαν σχετικά πρόσφατα έχει κάποια από τα παραπάνω (χωρίς ΕSP αλλά με 16' ζάντες) για 22.500€ (τελευταία μου ερώτηση στην Καρέντα μέσα Αυγούστου). Δηλαδή περίπου 1.500€ πτώση μέσα σε λίγους μήνες.... Χωρίς να αναφέρω οτι το κόστος συντήρησης των TSI δεν είναι ακόμα γνωστό (το civic το έτος κοστίζει γύρω στα 350€ με μικρό και μεγάλο σέρβις - και μάλλον υπερβάλλω κατά 60-80 ευρώ), και βέβαια για οδική βοήθεια που δεν προσφέρεται δωρεάν στα Golf.
-
....πω πω τους μ@λ@κες...22990 έφτασε το σιβικ...
Δυστυχώς έχει δίκιο ο Γρηγόρης στο θέμα της τιμής...Αγόρασα φθηνά και δεν ξανακοίταξα τους καταλόγους...
Τελικά αν το βάλω αγγελία μετά από 6 μήνες θα το πουλήσω ακριβότερα απ' όσο το πήρα(και μετά μου λέτε ότι τα χόντα δεν είναι επένδυση;;)
-
Κοίτα στον αντίποδα τις φθηνότερες τιμές (και καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο) του TSI GT sport.
-
[quote='ΔΙΟΝΥΣΗΣ']'Θα μπορούσες να μου εστιάσεις τους τομείς που βρήκες το εσωτερικό του Golf ,ανώτερο από του Civic?'
(GOLF) To ταμπλώ φαινόταν πιο καλοστημένο (αλλά άκρως βαρετό) και ποιοτικότερο. Τα καθίσματα είχαν καλύτερη στήριξη και καλύτερα υφάσματα. Ομοίως για τις επενδύσεις στις πόρτες, ηχομόνωση.Προς HIFI. Όταν ζήτησα προσφορά τον Ιανουάριο, το golf ήθελε 340
-
Τέλος Μαΐου παρήγγειλα το Civic Sport 5d (Galaxy Grey) και μου είχαν πει για παράδοση σε 10 μήνες. Σήμερα χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι ΗΡΘΕ!!!!!!
Μόλις σε 3 μήνες! Θαύμα!
Ηonda Civic 2005