-
Απόδοση του υβριδικού στις ζέστες.
Σήμερα μετά από 440 χιλιόμετρα έχω ένδειξη στα 7.7~7.8 λίτρα στα 100. Εννοείται ότι και λόγω της θραύσης του καθρέπτη που χαλά και την αεροδυναμική (τόσο όσο να ακούγεται) δεν μπορώ να έχω ανοιχτό παράθυρο οπότε κλίμα στους 27~28 βαθμούς (όταν είμαι μόνος).
Την Τρίτη και Τετάρτη το μεσήμερι (αλλά και σήμερα στην αρχή της διαδρομής) ήμουν χωρίς auto-stop καθώς το θερμόμετρο έδειχνε τιμές άνω των 38 οπότε και οι μπαταρίες δεν θεωρούνται αξιόπιστες. Το μόνο θετικό ήταν ότι δεν ήμουν στο ρελαντί για πολύ ώρα καθώς οι δρόμοι έμοιαζαν με Αυγουστιάτικο τοπίο.
Εχθές το βράδυ σε βόλτα στον Καρρέα βρήκα και την χαμένη ιπποδύναμη και ροπή του ηλεκτροκινητήρα. Για την ακρίβεια ένας μηχανισμός περιορίζει την ποσοστό αποφόρτισης των συσσωρεύτων σε extreme συνθήκες οπότε το hybrid ήταν ένα μάλλον αδιάφορο 1.4 το μεσημέρι για να γίνει και πάλι ψυχωμένο 1.6 το βραδάκι....
Έχουμε ήδη και τις πρώτες απώλιες λόγω έλλειψης του αριστερού καθρέπτη (όχι κάτι το σοβαρό αλλά σπαστικό να προκαλείς φθορές στα πλαστικά όταν ακουμπάς την πινακίδα από πάπια).
Και μιλώντας για πάπια....
Έτσι και βρω τον @@@στη ή την @@@@άνα που μου κατέβασε τον καθρέπτη θα τον / την ανασκολοπίσω. Φαντάζομαι ότι κάποιος delivery θα έκανε κατά 80% την δουλειά .....
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
κανενα νεο απο παραδοσεις?και να κανω ακυρωση δε βλεπω καμια εναλλακτικη
E τότε, συμβαίνουν δύο τινά:
- Δεν υπάρχουν άλλα εξίσου καλά ή καλύτερα αυτοκίνητα.
- Κάποιο πρόβλημα έχουν τα μάτια σου.
Παίζει βέβαια και κάποιο κόλλημα με το εν λόγω όχημα πάντα, που επηρεάζει κρίση και όραση.
δωσε μου σε παρακαλω το φως μου πες μου στα λεφτα αυτα ενα εξισου καλο αυτοκινητο
Βρε αρχηγε μου, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3.268 τοπικς σχετικά με το θέμα. Καθένας 'υποστηρίζει' την πρόταση του, κι αυτό είναι το καλό της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας σε αυτη την ζωη. Αν τελικά δεν βλέπεις φως από το χρόνο παράδοσης, κανε μια 'βόλτα' στα τοπικς και θα διαβάσεις 500 καλά και 500 κακά για κάθε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας τιμής.
Μην μου σκάτε με τέτοια πράγματα. -
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Παίζει βέβαια και κάποιο κόλλημα με το εν λόγω όχημα πάντα, που επηρεάζει κρίση και όραση.
δωσε μου σε παρακαλω το φως μου πες μου στα λεφτα αυτα ενα εξισου καλο αυτοκινητο
Βρε αρχηγε μου, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3.268 τοπικς σχετικά με το θέμα. Καθένας 'υποστηρίζει' την πρόταση του, κι αυτό είναι το καλό της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας σε αυτη την ζωη. Αν τελικά δεν βλέπεις φως από το χρόνο παράδοσης, κανε μια 'βόλτα' στα τοπικς και θα διαβάσεις 500 καλά και 500 κακά για κάθε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας τιμής.
Μην μου σκάτε με τέτοια πράγματα.το παλευω αλλα δε βρισκω τιποτα
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Μην μου σκάτε με τέτοια πράγματα.το παλευω αλλα δε βρισκω τιποτα
ε, τότε είσαι γεννημένος για να περιμένεις!
-
ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ TO TΟΠΙΚ AΠO ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ TECHNIk NA ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΛΕΟΣ. ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ?
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ IGNIS SE ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ TO TΟΠΙΚ AΠO ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ TECHNIk NA ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΛΕΟΣ. ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ?ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ IGNIS SE ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ
Ενα ban στον technik και γρήγορα!
Αααααθλιεεεεεε! Λέγε τώρα τι ξέρεις για το Ignis, αλλιώς @$@#%!@!ΥΣ: Συγνώμη, δεν μπόρεσα να κρατηθώ... Tommaso, αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την πλάκα, κάνε λίγο υπομονή πρώτα, πριν την πέσεις σε κάποιον. Και κάτι ακόμη: είναι από λίγο έως αρκετά απίθανο ν' αρέσει το Ignis στις κοπέλες, ίσως με κάνα Jimny κάτι να γίνεται, αλλά στο θέμα SUV, big is beautiful. Δες πρώτα τι αρέσει σε σένα και μετά στους υπόλοιπους.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Εθεάθη σήμερα το μεσημέρι στη Σινα, ενω προσπαθούσε να μπει στον προαύλιο χωρο του Πανεπιστημίου ο δόκτωρ μας με το υβριδικό.
Πως το κατάλαβα ότι είναι αυτός?
Λέτε να κυκλοφορούν πολλά υβριδικά Civic με 'μπανταρισμένο' καθρέφτη οδηγού και να είναι κι αγορασμένα από τον Μαλταμπέ?
Δόκτωρ, ωραίο το χρωματάκι και του πάει αρκετά!εμένα δε με είδες που καβάλησα στην Πανεπιστημίου το περίπτερο που ειχε βγάλει καρέκλα για να κρατήσει το χωρο στην Πρυτανεία!!!!
Στην Ακαδημία πήγαινα.......
Ναι εγώ ήμουν!!!!!
ναι ρε Ακαδημια
αυτό εννούσα κι εγω για τον Περιπτερά που βγάζει την καρέκλα
-
Σήμερα μου έφτιαξαν τα αμορτισέρ από το αυτοκίνητο και πλέον δεν κοπανάει... Τοποθέτησαν δυο νέα μπροστινά αμορτισέρ, έκαναν ευθυγράμμιση. Ήταν τυχαίο που τα sachs αμορτισερ έγραφαν επάνω made in germany;;; Τα νέα ευτυχώς δεν γράφουν τίποτα πέρα από την φίρμα...
Στα σοβαρά τώρα...
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το χαρώ διότι οι στάχτες από την φωτιά στο πρώην πανέμορφο δάσος στην πάρνηθα έχουν καλύψει τα πάντα στην περιοχή.
Αυτό το τραγικό θέαμα μου έχει ρίξει την διάθεση και απλά το πάρκαρα έξω από το γραφείο χωρίς να το δοκιμάσω περαιτέρω. Στην τελική το μαύρο χρώμα(γκρι από τις στάχτες που βρίσκονται παντού στο αυτοκίνητο) ταιριάζει με το βουνό....
Ντροπή σε όσους ολιγόρησαν, κρίμα στις επόμενες γενιές που δεν θα χαρούν την πάρνηθα που εμείς ζήσαμε. Λυπάμαι τους κατοίκους των θρακομακεδώνων, του Μενιδίου και της Φυλής
Τα λέμε τον ...χειμώνα που θα μας φταίνε τα πάντα... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σήμερα μου έφτιαξαν τα αμορτισέρ από το αυτοκίνητο και πλέον δεν κοπανάει... Τοποθέτησαν δυο νέα μπροστινά αμορτισέρ, έκαναν ευθυγράμμιση. Ήταν τυχαίο που τα sachs αμορτισερ έγραφαν επάνω made in germany;;; Τα νέα ευτυχώς δεν γράφουν τίποτα πέρα από την φίρμα...
Στα σοβαρά τώρα...
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το χαρώ διότι οι στάχτες από την φωτιά στο πρώην πανέμορφο δάσος στην πάρνηθα έχουν καλύψει τα πάντα στην περιοχή.
Αυτό το τραγικό θέαμα μου έχει ρίξει την διάθεση και απλά το πάρκαρα έξω από το γραφείο χωρίς να το δοκιμάσω περαιτέρω. Στην τελική το μαύρο χρώμα(γκρι από τις στάχτες που βρίσκονται παντού στο αυτοκίνητο) ταιριάζει με το βουνό....
Ντροπή σε όσους ολιγόρησαν, κρίμα στις επόμενες γενιές που δεν θα χαρούν την πάρνηθα που εμείς ζήσαμε. Λυπάμαι τους κατοίκους των θρακομακεδώνων, του Μενιδίου και της Φυλής
Τα λέμε τον ...χειμώνα που θα μας φταίνε τα πάντα...Εχεις απολυτο δικιο για την Παρνηθα....
Να δουμε το χειμωνα με τις βροχες που θα κατεβει ολο το βουνο....
Σε λιγο στην Αθηνα το μονο οξυγονο και πρασινο που θα βλεπουμε θα ειναι απο τα δεντρακια στα διαζοματα.PS:Η σταχτη ειχε κατακληση τα παντα το πρωι.Ακομα και Ηλιουπολη που ειμαι εγω το αμαξι ειχε γινει γκρι απο τις σταχτες.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ TO TΟΠΙΚ AΠO ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ TECHNIk NA ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΛΕΟΣ. ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ?
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ IGNIS SE ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ
Ενα ban στον technik και γρήγορα!
Αααααθλιεεεεεε! Λέγε τώρα τι ξέρεις για το Ignis, αλλιώς @$@#%!@!ΥΣ: Συγνώμη, δεν μπόρεσα να κρατηθώ... Tommaso, αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την πλάκα, κάνε λίγο υπομονή πρώτα, πριν την πέσεις σε κάποιον. .
Έλιωσα!
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ TO TΟΠΙΚ AΠO ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ TECHNIk NA ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΛΕΟΣ. ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ?+brera. αργόσχολος τεκνίκ.
-
Επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο να πάω να κοιτάξω και το δικό μου γιατί εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα με του Σπύρου. Χαρακτηριστικό και ενοχλητικό/ανησυχητικό 'κλουνκ' στην μπροστά δεξιά ανάρτηση σε απότομες ανωμαλίες. Μεθαύριο θα περάσω από το συνεργείο...
Σπύρο σου διορθώθηκε το πρόβλημα μετά την αλλαγή; Αν και φαντάζομαι ότι σε βάθος χρόνου θα φανεί αν διορθώθηκε όντως...
Κατά τα άλλα ουδέν νεώτερο εκ δυτικού μετώπου, τριγμοί, απόδοση, λάδια κλπ nominal.
Το μοναδικό περίεργο συμβάν είναι όταν έχοντας γεμίσει από 'άγνωστο' πρατήριο Shell (με απλή) τη δεύτερη μέρα του δυνατού καύσωνα, έχοντας λειτουργήσει περίπου 1 ώρα με clima (προς το τέλος σε σημειωτόν κίνηση), όταν το έκλεισα έπαιξε το ρελαντί δυο τρεις φορές αρκετά χαμηλά. Πλησίασε στιγμιαία τις 500 στροφές, γουργούρισε, και τις ξανανέβασε μόνο του Χωρίς να μπαίνει το βεντιλατέρ εκείνη τη στιγμή. Η βενζίνη κατά τα άλλα έβγαλε τα γνωστά χιλιόμετρα και δεν φαινόταν ιδιαιτέρως σάπια.
Και φυσικά έχουν εμφανιστεί και οι πρώτες γραντζουνιές Μια στον προφυλακτήρα -από κανά καροτσάκι σούπερ μάρκετ υποθέτω- και μια ακόμα από κλειδί στο perspex πίσω-κάτω τζάμι (δλδ στο πλαστικό τμήμα). Κάποιος ήθελε να ελέγξει αν είναι πλαστικό ή γυάλινο και ήθελε να αφήσει τα σημάδια της πιστοποίησης Πλάκα πλάκα αυτό γίνεται να εξαλειφθεί κάπως; Τρίψιμο με κανα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο; 'Ευτυχώς' από μέσα δεν φαίνεται γιατί είναι χαμηλά και το κρύβει το μεσαίο προσκέφαλο...
-
Για τα 500 σαλ.
Όχι απλά με τον πολύ μεγάλο καύσωνα οι απαιτήσεις του συστήματος ψύξης ήταν ιδιαίτερα αυξημένες και πέτυχες την αφή του συστήματος.
Στους +40 οι μπαταρίες δεν αποδίδουν και τόσο καλά και καθυστερούν στην προσφορά της απαιτούμενης ενέργειας οπότε ο εναλάκτης δούλεψε υπηρωρία για λίγο και έδωσε πιο πολυ αντίσταση.
Για μικρογρατσουνιές εφόσον μετά το πλύσιμο και το κέρωμα δεν φύγουν (συνήθως με το κέρωμα φεύγουν) τα διάφορα προϊόντα της αγοράς με τα χρωμόφυλλα (σελίδες με κομμάτια χρώματος) κάνουν θαύματα. Προσοχή μην πάρεις λάθος κωδικό γιατί διαφορετικό θα σου βγει πιτσιλωτό. ΙΜΗΟ δεν δίνω και πολύ σημασία γιατί διαφορετικά χάνεις το μέτρο και αντί να σε εξυπηρετεί το όχημα γίνεσαι υπηρέτης του.
-
Για τα 500 σαλ.Όχι απλά με τον πολύ μεγάλο καύσωνα οι απαιτήσεις του συστήματος ψύξης ήταν ιδιαίτερα αυξημένες και πέτυχες την αφή του συστήματος.
Στους +40 οι μπαταρίες δεν αποδίδουν και τόσο καλά και καθυστερούν στην προσφορά της απαιτούμενης ενέργειας οπότε ο εναλάκτης δούλεψε υπηρωρία για λίγο και έδωσε πιο πολυ αντίσταση.
Λογικό... δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό.
Για μικρογρατσουνιές εφόσον μετά το πλύσιμο και το κέρωμα δεν φύγουν (συνήθως με το κέρωμα φεύγουν) τα διάφορα προϊόντα της αγοράς με τα χρωμόφυλλα (σελίδες με κομμάτια χρώματος) κάνουν θαύματα. Προσοχή μην πάρεις λάθος κωδικό γιατί διαφορετικό θα σου βγει πιτσιλωτό. ΙΜΗΟ δεν δίνω και πολύ σημασία γιατί διαφορετικά χάνεις το μέτρο και αντί να σε εξυπηρετεί το όχημα γίνεσαι υπηρέτης του.
Έτσι είναι... στο κάτω κάτω τις χειρότερες τις έχουν κάνει γνωστοί... βλ αδερφή που γραντζούνισε αρκούντως μια ζάντα
Στο χρώμα πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω γραντζουνιές σε λαμαρίνες.
Για το πλαστικό τμήμα του πίσω τζαμιού σκεφτόμουνα μήπως υπάρχει καμιά εύκολη λύση.... -
Μιας και αναφερθηκε η βενζινη,ποσα χλμ κανετε με ενα ρεζερβουαρ?
Η ερωτηση παει σε αυτους που το χρησιμοποιουν εντος πολης με ολα τα παρελκομενα αυτης(κινηση,πρωτη δευτερα,υψηλες θερμοκρασιες).Μεχρι στιγμης με φυσιολογικα επιπεδα κινησης(καθημερινα κατεχακη) το αυτοκινητο βγαζει 400-450 χλμ. με shell v-power και με σχετικα συχνη χρηση air-condition.
PS:προς spyros.s-->χρησιμοποιησα το γυαλιστικο της meguiar's και τα αποτελεσματα ηταν εκθαμβωτικα! δεν μενει σχεδον καθολου σκονη πανω στο αυτοκινητο και καθαριζεται πολυ ευκολα με ενα πανι μεσα σε 5λεπτα!
Η λυτρωση των κατοχων **μαυρων ** διαστημοπλοιων! -
Ο χρήστης sharkman έγραψε:
Η ερωτηση παει σε αυτους που το χρησιμοποιουν εντος πολης με ολα τα παρελκομενα αυτης(κινηση,πρωτη δευτερα,υψηλες θερμοκρασιες).Μεχρι στιγμης με φυσιολογικα επιπεδα κινησης(καθημερινα κατεχακη) το αυτοκινητο βγαζει 400-450 χλμ. με shell v-power και με σχετικα συχνη χρηση air-condition.
PS:προς spyros.s-->χρησιμοποιησα το γυαλιστικο της meguiar's και τα αποτελεσματα ηταν εκθαμβωτικα! δεν μενει σχεδον καθολου σκονη πανω στο αυτοκινητο και καθαριζεται πολυ ευκολα με ενα πανι μεσα σε 5λεπτα!
Η λυτρωση των κατοχων **μαυρων ** διαστημοπλοιων!στείλε μου με pm ποιο γυαλιστικό πήρες και πόσο έκανε για ν' ακολουθήσω...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Η λυτρωση των κατοχων **μαυρων ** διαστημοπλοιων!στείλε μου με pm ποιο γυαλιστικό πήρες και πόσο έκανε για ν' ακολουθήσω...
You got mailpm
-
Ο χρήστης sharkman έγραψε:
Μεχρι στιγμης με φυσιολογικα επιπεδα κινησης(καθημερινα κατεχακη) το αυτοκινητο βγαζει 400-450 χλμ. με shell v-power και με σχετικα συχνη χρηση air-condition.
500 χιλιόμετρα μόνον Αθήνα από full ως λαμπάκι με 100% κλίμα και 20% σε διαδρομή άνω των 5 χιλιομέτρων.
Θεωρώ ότι στο Κατεχάκη ring θα ανέβαινα στα 550 ....
-
Καλήμερα σε όλες και όλους..
Πανευτυχής κάτοχος πλέον εδώ και 2 βδομάδες περίπου ενός 1,8 sport galaxy grey civic και όντας ακόμα στην διαδικασία του στρωσίματος,θα ήθελα να ρωτήσω κάτι στους υπόλοιπους κατόχους..
Με ζαλίζει λίγο η αντανάκλαση στο τζάμι ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες που χτυπάει πολύ έντονα ο ήλιος.Είχε κανείς το ίδιο πρόβλημα ? Συνηθίζεται ? Έχει κανείς καμία ιδέα για το πως θα μπορούσα να μειώσω ή ακόμα καλύτερα να εξαφανίσω τελείως το φαινόμενο της αντανάκλασης ? Να σημειώσω οτι αναφέρομαι στην αντανάκλαση που προκύπτει απο το ταμπλώ και όχι απο την φωτεινότητα του πίνακα οργάνων.
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
-
Μεχρι στιγμης με φυσιολογικα επιπεδα κινησης(καθημερινα κατεχακη) το αυτοκινητο βγαζει 400-450 χλμ. με shell v-power και με σχετικα συχνη χρηση air-condition.
500 χιλιόμετρα μόνον Αθήνα από full ως λαμπάκι με 100% κλίμα και 20% σε διαδρομή άνω των 5 χιλιομέτρων.
Θεωρώ ότι στο Κατεχάκη ring θα ανέβαινα στα 550 ....
στο ίδιο κάνω 350 μαχ..... Πως αισθάνεσαι?
Ηonda Civic 2005