-
μην το συγκρίνετε με το prius...σε εκείνο έγινε φοβερή καμπάνια στην Αμερική και μάλιστα πολλοί σταρ του hollywood το έχουν ως αυτοκίνητο τους...
-
και στην Ελλάδα όλα τα υπουργεία θέλουν να πάρουν
ΤΣΑΜΠΑ.... λες και τα υβριδικά είναι δωρεάν
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν ειχανε αμάξια περισυ απ ότι κατάλαβα. Αμα πάρουνε αμάξια θα κάνουν και προώθηση
Πράγματι, ήρθε ένα μόνο με Γερμανικές πινακίδες για λίγες εβδομάδες. Μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες θα κυκλοφορίσει κανονικά και το καλύτερο είναι οτι θα έχει αντίστοιχη τιμή με το 1.8, δηλαδή κοντά στα 23000 ευρώ.
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
δεν ειχανε αμάξια περισυ απ ότι κατάλαβα. Αμα πάρουνε αμάξια θα κάνουν και προώθηση
Πράγματι, ήρθε ένα μόνο με Γερμανικές πινακίδες για λίγες εβδομάδες. Μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες θα κυκλοφορίσει κανονικά και το καλύτερο είναι οτι θα έχει αντίστοιχη τιμή με το 1.8, δηλαδή κοντά στα 23000 ευρώ.
ευκαιρία ΜarWax!!! Αλλά άντε να βάλεις μυαλό στον μέσο έλληνα
-
Διαβάστε το thread στις πιο πίσω σελίδες
Το υβριδικό της Honda (που περιμένω σαν την άδικη κατάρα) δεν πουλά γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα. Προσωπικά όταν έκλεισα τη συμφωνία (22 Δεκ.) η καραβιά θα έφερνε συνολικά 5 οχήματα για τον Μάρτιο του 2007 και 2~3 για τον Ιανουάριο του 2007.
Ο Σαρακάκης ήδη δεν έχει τη δυνατότητα να πουλήσει το 5θύρο (δεν έχει οχήματα) θα προσπαθήσει να προωθήσει το υβριδικό??
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Διαβάστε το thread στις πιο πίσω σελίδεςΤο υβριδικό της Honda (που περιμένω σαν την άδικη κατάρα) δεν πουλά γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα. Προσωπικά όταν έκλεισα τη συμφωνία (22 Δεκ.) η καραβιά θα έφερνε συνολικά 5 οχήματα για τον Μάρτιο του 2007 και 2~3 για τον Ιανουάριο του 2007.
Ο Σαρακάκης ήδη δεν έχει τη δυνατότητα να πουλήσει το 5θύρο (δεν έχει οχήματα) θα προσπαθήσει να προωθήσει το υβριδικό??
θα προωθήσει ότι του φέρουνε... Τα εργοστάσια βγάζουνε άλλα τον ένα μήνα και άλλο τον άλλο (βασικά ανά χρόνο πάει)
Αρα μην αποκλείεις τίποτα
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Αλήθεια πόσοι (εκτός Forum) γνωρίζουν ότι **και **η Honda έχει υβριδικό?που καιρός για υβριδικά...
εδώ, οι παραγγελές των 'κανονικών' Civic δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αλήθεια πόσοι (εκτός Forum) γνωρίζουν ότι **και **η Honda έχει υβριδικό?
που καιρός για υβριδικά...
εδώ, οι παραγγελές των 'κανονικών' Civic δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν.
τι σημασία έχει αυτό
Πήγαινε ζήτα frv και θα σου το δώσουν ΑΥΡΙΟ
-
έφεραν περίπου 10 κομμάτια παραγγελίες τέλος του 2006 και έρχονται άλλα 10 τον Απρίλη....
-
Νέα νέα νέα
150 Υβριδικά φτάνουν στο τέλος Φεβρουαρίου από Ιαπωνία. Η Honda (Σαρακάκης) έχει κανονίσει παρουσίαση στους τοπικούς αντιπροσώπους για το υβριδικό (και το νέο CRV) για της 2 Μαρτίου.
Η διαφήμιση του υβριδικού θα ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο.
Όπως καταλαβαίνετε όποιος παραγγείλει υβριδικό τώρα μπορεί να το έχει και ετοιμοπαράδοτο ενώ άλλοι περιμένουν.
Πάντως εφόσον μόνον ένας τοπικός αντιπρόσωπος έχει ήδη 2 παραγγελίες για το όχημα κάτι μου λέει ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα έχει μείνει κανένα.
Πηγή: Τηλεφωνική από τον πωλητή μου (22/2/2006 ώρα 12.35 Αθήνα).
Σε περίπτωση που όλα αυτά δεν βγουν μην με βαράτε καθώς είμαι και χωρίς αμάξι και έχω ήδη μετά από 2 ημέρες φαινόμενα στέρησης.....
-
Πληροφορια απο Σαρακακη:
Εχει προαγορασει η εταιρεια καποια αυτοκινητα τα οποια αναμενονται τελη Μαρτη κατα 90%. Μαυρο, γκρι. Οσοι πιστοι παρτε τηλεφωνο.Προσωπικα δε με ενδιαφερει γιατι εχω παραγγειλει με ηλιοροφη ενω αυτα ειναι 1.8 sport. -
Η αεροτομή από το type-r θα μπαίνει στο type-s..?
-
Μετα από 1400 χλμ όλο και περισσότερο το θαυμάζω το Civic 4d 1800 ES ...
Οικονομικό με κατανάλωση σε όλα τα χλμ 8 lit/100 και με εκτός πόλης μέχρι και 5,8 lit/100...
Αν και δεν έχω ακόμα στρώσει τον κινητήρα θαυμάζω την ελαστικότητά του και το άρπαγμα.
Θόρυβος μηδέν στο εσωτερικό μέχρι τα 130 χλμ.
Τα φρένα του είναι αποτελεσματικά .
Ορατότητα φανταστική.
Ηλιοροφή όλα τα λεφτά.
Cruise control άψογο.Δεν μου άρεσε η ανίχνευση σταθμών στο ράδιο...μόνο σταθμοί με πολύ δυνατό σήμα συντονίζονται.
Οι ζώνες ασφαλείας κάπου ακουμπάνε στα πλαστικά και είναι εκνευριστικό μέσα στη ησυχία να ακούς κάπου κάπου να βρίσκει στο πλαστικό.
Για το πέρασμα στις λακκούβες τα είπατε αν και δεν με απασχολεί πολύ.Ερώτηση για ηλιοροφή και A/C.
Τα λάστιχα της ηλιοροφής με τί υλικό να τα ψεκάσω για να μην ξεραθούν??
Το A/C στο αυτόματο ή απλά κάπου κάπου χρήση? -
Ο χρήστης filipp έγραψε:
Τα λάστιχα της ηλιοροφής με τί υλικό να τα ψεκάσω για να μην ξεραθούν??Σπρέι σιλικόνης, όπως και τα λάστιχα στις πόρτες και τους οδηγούς στα παράθυρα. Βάλε πολύ χαρτί όταν ψεκάζεις για να μη κάνεις το αμάξι χάλια.
-
Για να δούμε σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μια σύγκριση με το προηγούμενο 4θ 1.6
Οικονομικό με κατανάλωση σε όλα τα χλμ 8 lit/100 και με εκτός πόλης μέχρι και 5,8 lit/100...
Παρ' οτι ήταν οικονομικό τέτοια νούμερα δεν τα έβλεπα.Με μετρήσεις βενζινάδικου βέβαια καθώς trip computer δεν υπήρχε
Αν και δεν έχω ακόμα στρώσει τον κινητήρα θαυμάζω την ελαστικότητά του και το άρπαγμα
.
Ενοείται vtec είναιΘόρυβος μηδέν στο εσωτερικό μέχρι τα 130 χλμ.
Μάλλον εδώ έχουμε μεγάλη βελτίωση.Στο προηγούμενο απ' τις 3800 στροφές που σήμαινε με πέμπτη 110-120 το κεφάλι γινόταν καζάνι
Τα φρένα του είναι αποτελεσματικά
o.k.
Ορατότητα φανταστική
Το 4θ civic πάντα είχε να περηφανεύεται γι' αυτό.
Ηλιοροφή όλα τα λεφτά.
Να σου πώ την αλήθεια μόνο όταν κάπνιζα της έδινα σημασία.
Cruise control άψογο.
Καλά εδώ δεν είχαμε trip computer και ρολόι, cruise control θέλαμε;
Δεν μου άρεσε η ανίχνευση σταθμών στο ράδιο...μόνο σταθμοί με πολύ δυνατό σήμα συντονίζονται.
Το Blaupunkt τοποθέτησης ''Σ'' μια χαρά ήταν
Και δύο ερωτήσεις.
Το τιμόνι εξακολουθεί να έχει αυτή την άθλια τεχνητή αίσθηση ή βελτίωσαν τα πράγματα;
Με τη μόνωση απ' το δρόμο τί γίνεται;Στο προηγούμενο άκουγα οτιδήποτε ''χτυπούσε'' τους θόλους των τροχών από πετραδάκι μέχρι λάσπες λες και έμπαιναν μες στο αυτοκίνητο -
παίδες το τετράθυρο δεν έχει ημιάκαμπτο...είναι λογικό να είναι καλύτερο στις λακούβες από το πεντάθυρο ενώ δεν έχει και 225 λάστιχο...Αυτοί οι 2 παράγοντες είναι καθοριστικοί στο να περνά καλύτερα από τις λακούβες. Τώρα για την κατανάλωση στην πόλη τόσο έχω και εγώ στα πρώτα 500+ χιλιόμετρα. Ο θόρυβος είναι ασήμαντος μέχρι τις 3850 και 150χλμ με 6η που το πήγα. Παραπάνω δεν ξέρω δεν το έχω πάει...Φρένα και cruise control είναι πράγματι άψογα...το θέμα του ραδιοφώνου είναι υπαρκτό και η εταιρεία το γνωρίζει. Στην Αθήνα δεν γίνεται αντιληπτό αλλά σε επαρχιακές ημιαστικές διαδρομές πολλοί άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν. Η εταιρεία έχει ετοιμάσει update cd όπου βελτιώνει τα πράγματα όμως μέχρι να φτάσει εδώ θα έχουμε κάνει και facelift...
Οροφή δεν έχω στο 5θυρο -για την ακρίβεια ήθελα αλλά δεν με άφηνε να βάλω ο ντίλερ- οπότε δεν ξέρω...Ο φίλος που ρώτησε για το type-r και την αεροτομή του ας σκεφτεί πρώτα αν και πόσο θα περιορίζει την ορατότητα προς τα πίσω και μετά να την σκέφτεται ως αναβάθμιση αφού δεν έχει δει κανείς μας ζωντανά ούτε το type-s ούτε το ταπερ.
-
το δικο μου 1.8 5θ το ανοιξα μεχρι 220 πρωτο ανοιγμα χωρις να καταλαβω καπιο κοφτη..εχω 2300 χιλιομετρα.εκανα μια βολτα το 1.8 4θ του εμπορου και στα 200 και κατι επιανε κοφτη με την 5 και με την 6 σταματουσε με κοφτη στα 209-210!το εχει δοκιμασει κανενας αλλος να μας πει ειτε με 5θ ειτε με 4θ.
-
Με την αναμονη τι γινεται?Δεν εμεινε κανενας παραπονεμενος ,ολοι παραλαβατε?
-
Ο χρήστης JAPAN έγραψε:
το δικο μου 1.8 5θ το ανοιξα μεχρι 220 πρωτο ανοιγμα χωρις να καταλαβω καπιο κοφτη..εχω 2300 χιλιομετρα.εκανα μια βολτα το 1.8 4θ του εμπορου και στα 200 και κατι επιανε κοφτη με την 5 και με την 6 σταματουσε με κοφτη στα 209-210!το εχει δοκιμασει κανενας αλλος να μας πει ειτε με 5θ ειτε με 4θ.πες μου κάτι...στις πόσες στροφές 'μπαίνει' το vtec; Καταλαβαίνεις την αλλαγή;Επίσης τα 220 με πόσες στροφές και με ποιά ταχύτητα τα έπιασες; Έχω άγνοια για τις επιδόσεις του 4θυρου πρέπει να ψάξω τα περιοδικά.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
παίδες το τετράθυρο δεν έχει ημιάκαμπτο...είναι λογικό να είναι καλύτερο στις λακούβες από το πεντάθυρο ενώ δεν έχει και 225 λάστιχο...Αυτοί οι 2 παράγοντες είναι καθοριστικοί στο να περνά καλύτερα από τις λακούβες. Τώρα για την κατανάλωση στην πόλη τόσο έχω και εγώ στα πρώτα 500+ χιλιόμετρα. Ο θόρυβος είναι ασήμαντος μέχρι τις 3850 και 150χλμ με 6η που το πήγα. Παραπάνω δεν ξέρω δεν το έχω πάει...Φρένα και cruise control είναι πράγματι άψογα...το θέμα του ραδιοφώνου είναι υπαρκτό και η εταιρεία το γνωρίζει. Στην Αθήνα δεν γίνεται αντιληπτό αλλά σε επαρχιακές ημιαστικές διαδρομές πολλοί άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν. Η εταιρεία έχει ετοιμάσει update cd όπου βελτιώνει τα πράγματα όμως μέχρι να φτάσει εδώ θα έχουμε κάνει και facelift...
Οροφή δεν έχω στο 5θυρο -για την ακρίβεια ήθελα αλλά δεν με άφηνε να βάλω ο ντίλερ- οπότε δεν ξέρω...Ο φίλος που ρώτησε για το type-r και την αεροτομή του ας σκεφτεί πρώτα αν και πόσο θα περιορίζει την ορατότητα προς τα πίσω και μετά να την σκέφτεται ως αναβάθμιση αφού δεν έχει δει κανείς μας ζωντανά ούτε το type-s ούτε το ταπερ.
Επίσης λόγω τόσο της καλύτερης αεροδυναμικής αλλά και του γεγονότος των 205 έναντι των 225 το τετράθυρο εν δυνάμει πρέπει να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο.
Τα περί ανέσεως έχοντας οδηγήσει και το 5θυρο και το 4θυρο βεβαιώνω ότι τα χαμηλού προφίλ ελαστικά δεν βοηθούν την κατάσταση στην άνεση. Αυτό όμως είναι επιλογή της HONDA. Σε θέματα θορύβου το 5θυρο μέχρι τα 110-120 (Συγγρού) που το δοκίμασα δεν έδειξε τίποτα.
Περί της διαφοράς της πίσω ανάρτησης. Προσωπικά μου φάνηκε πιο ξερή λίγο η ανάρτηση στο 4θυρο. Ίσως να έχει να κάνει και με τον τρόπο που εδράζεται (σιλεμπλόκ) αλλά πιθανά και με το στήσιμο του πακέτου αμορτισέρ και ελατηρίων.
Πάντως όπως και να έχει στο δικό μου αναλόγως και των ελαστικών θα πάμε για βελτίωση της ανάρτησης πέραν των ελαστικών.
Ααα το υβριδικό φορά 195/65 ελαστικά χαμηλής τριβής κύλισης και οι ζάντες είναι ειδικά φτιαγμένες για αυτό (2 κιλά ελαφρύτερες έκαστη). Το γεγονός ότι το σχήμα τους επηρεάζει τον αερισμό των φρένων λίγο ενοχλεί καθόσον η γεννήτρια καλύπτει πολλές φορές την ανάγκη για τα μικρά φρεναρίσματα που είναι και τα πιο ενοχλητικά. Εδώ βέβαια θα σημειώσω ότι το Prius προηγείται με διαφορά γιατί άλλο να φρενάρεις με 20 άλογα και άλλο με 70 άλογα. (υπέρ του Prius).
Ηonda Civic 2005