-
ε του ρθε φτηνότερα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
σου χρέωσαν κι έξοδα προετοιμασίας;Έτσι είναι το σύστημα. Άλλοι στα παίρνουν σε έξοδα προετοιμασίας κι άλλοι από τις 'τακτικές παραστάσεις' για επιδιόρθωση μικροπροβλημάτων. Για τα μεγάλα προβλήματα έχουν άλλη τακτική.
'Έτσι κάνουν τα καινούργια' , 'θα στρώσει μετ η χρήση' κ.λ.π..
Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα (ανεξαρτήτως εταιρείας) παραδίδονται με λάστιχα 'τούμπανα'.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
...έλεγα γιατί κοπανάει τόσο ρε γαμώτο...το έβαλα το πρωί σε αξιόπιστο μετρητή πίεσης και είχαν όλα τα λάστιχα ...50psi
Τώρα με την φυσιολογική πίεση των 30psi(mjacob είχες δίκιο είναι 30-30 μπρος πίσω) το αυτοκίνητο έγινε πολύ πιο άνετο και δεν κοπανάει πλέον.
Μα είναι τόσο δύσκολο να τα ελέγξουν αυτά πριν το παραδώσουν; Εγώ το πήρα χαμπάρι αλλά μου είπε ο ντίλερ ότι πλέον να το ελέγχα στο βενζινάδικο που θα το φούλαρα. Τι να πω ρε παιδιά με τσάτισε αυτό...όπως τα βγάλανε από το καράβι έτσι τα αφήσανε οι άνθρωποι...
Να είχανε και πολλά αυτοκίνητα σαν την τογιότα να ελέγξουν να το καταλάβω...εμάς μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα πλέον...μετρημένοι είμαστε...γιατί πριν που το μέτρησες?
ήθελα να το μετρήσω σε δικό μου μετρητή και δεν το πήγα σε βενζινάδικο. (έχει ο αδερφός μου μανία με κατασκευές και διαθέτει επαγγελματικό κομπρεσσερ. Απλά το άφηνα να το μετρήσω εκεί όταν θα ευκαιρούσα...φαντάζεσαι να έσκαγε κάνα λάστιχο στην Α.Ο. που έφτασα τα 150...
Εντάξει καταλάβαινα ότι έχει παραπάνω πίεση αλλά 50psi;;;Έλεος ρε γαμώτο αν σκοτωνόμουν πουθενά ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη; Τόση ανευθυνότητα δηλαδή από όλους ντίλερ και αντιπροσωπεία; Απλά να πουλήσουμε και γεια μας;
Το ευχάριστο είναι ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον απόλαυση να το οδηγείς και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. πάντως σε αστικές συνθήκες δύσκολα θα πετύχω κατανάλωση λιγότερη του 8-8,5. Ελπίζω να με διαψεύσουν οι μετρήσεις... -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα (ανεξαρτήτως εταιρείας) παραδίδονται με λάστιχα 'τούμπανα'.
όχι κι όποιοι το κάνουν αυτό απλώς βαριούνται. Σε πολλές εταιρείες υπάρχουν λίστες ελέγχου παράδοσης καινούριου αυτοκινήτου -ακόμα και η γλώσσα στον υπολογιστή ταξιδίου- και τις περισσότερες φορές τηρούνται.
Από τους τελωνειακούς χώρους φεύγουν τα αυτοκίνητα με τούμπανο λάστιχα, από τις αντιπροσωπείες όχι, ή τουλάχιστον δεν πρέπει
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ε τότε τα Merc δεν είναι τα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα. Και με σωστή πίεση φεύγουν τα αυτοκίνητα και τα νάυλον βγαίνουν από μέσα. Όχι όπως στο getz
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Θα σας καταγγείλω κύριε ότι εισάγετε στους τελευταίας τεχνολογίας Ελληνικούς δρόμους οχήματα με αρχαϊκής τεχνολογίας αναρτήσεις καθώς και άλλα εξαρτήματα μείζονος σημασίας
Λοιπόν εγω έχω καταλήξει στην εξής ιστορία :
Πάνε τα σχέδια του νέου Civic τα Τζαπάνια στο τμήμα marketing. Μένουν όλοι μλκς με αυτά που βλέπουν.
Το τμήμα πωλήσεων όμως τους απαντά ότι 'κοιτάχτε να δείτε, καλά και τρομερά όλ' αυτά, αλλά στην Ευρώπη για να πουλήσουν τα μοντέλα πρέπει να έχουν κάποια ρετρό στοιχεία'.Κάτι η απόσταση πολιτισμών, κάτι η ασυνενοησία, ρετρό στοιχεία τί ρετρό στοιχεία , ε... πήγαν και βάλανε τον ημιάκαμπτο
Β. Το όχημα να οδηγείται με εγκράτεια και σύνεση ως και το πρώτο service (ούχι βίαιας επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις καθώς και περάσματα με υψηλή ταχύτητα κ.λ.π.). Δι ταύτα διατάσετε ο spyros.s όπως παραδόσει μαθήματα καλής συμπεριφοράς.
Εγώ έχω να καταγγείλω ότι ο Σπύρος κάνοντας οπτική επιθεώρηση και βλέποντας τις στάχτες γύρω από το τασάκι με έδιωξε κλωτσηδόν. Ως εκ τούτου αυτά τα περί εγκράτειας και σύνεσης και ταχέων περασμάτων μεθ' επιταχύνσεων...
Επίσης θα ευχαριστηθείς που το βράδυ δεν θα σε χτυπάνε τα φώτα των πίσω. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορείς να χαζεύεις την κοπελιά στα φανάρια.
Πλάκα πλάκα αυτό με τα φώτα ισχύει. Πολύ βολικό ! Το δεύτερο σκέλος δεν το έχω αντιμετωπίσει ακόμα, αφού μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον μου εξαντλείται στα εντός και εκτός υλικά αντικείμενα... Μη βλέπεις εσένα που πλέον έχεις μάτιακαι γι' άλλες... εμείς εδώ τα νεούδια ούτε χιλιάρικο δεν έχουμε γράψει ακόμα (καταραμμένες δουλειές...)
Φτιάχτηκε τουλ. η ζημιά; Αντε, μακάρι να είναι και η τελευταία ζημιά...
πάντως σε αστικές συνθήκες δύσκολα θα πετύχω κατανάλωση λιγότερη του 8-8,5. Ελπίζω να με διαψεύσουν οι μετρήσεις...
8-8.5 σε αστικές συνθήκες (με κίνηση) είναι πολύ ?!? [Εντάξει πλην TSI που πάνε μόνα τους με 4/100 ]
Αυτό με την πίση πάντως είναι εκνευριστικό.. δλδ τόσο κούραση τους είναι να βάλουν ένα μπαρόμετρο και να βγάλουν λίγο αέρα; Κι αν βαριούνται γι αυτό που έιναι μισό λεπτό δουλειά... αναρωτιέσαι για τί άλλο θα βαριούνται
Μικρό highlight ο δεύτερος μετρητής κατανάλωσης, που μπορείς να τον ρυθμίσεις να μηδενίζει αυτόματα σε κάθε ανεφοδιασμό
-
Πάντως στο C4 που παρέλαβα, τα πάντα ήταν στην εντέλεια. Ρυθμισμένες ώρες-ημερομηνίες, βγαλμένα νάυλον, λάδια, νερά, αέρας.
Citroen Απέργης στην Κηφισιά.
-
Λεπτομέρεια:
Μαζί με τη ρεζέρβα σου έχουν και μια 'ειδική' σακκούλα να βάλεις την αλλαγμένη ρόδα, για να μη σου λερώσει το πορτ μπαγκάζ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λεπτομέρεια:Μαζί με τη ρεζέρβα σου έχουν και μια 'ειδική' σακκούλα να βάλεις την αλλαγμένη ρόδα, για να μη σου λερώσει το πορτ μπαγκάζ
για μετά τις στροφές είναι η σακούλα
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
...έλεγα γιατί κοπανάει τόσο ρε γαμώτο...το έβαλα το πρωί σε αξιόπιστο μετρητή πίεσης και είχαν όλα τα λάστιχα ...50psi
Τώρα με την φυσιολογική πίεση των 30psi(mjacob είχες δίκιο είναι 30-30 μπρος πίσω) το αυτοκίνητο έγινε πολύ πιο άνετο και δεν κοπανάει πλέον.
Μα είναι τόσο δύσκολο να τα ελέγξουν αυτά πριν το παραδώσουν; Εγώ το πήρα χαμπάρι αλλά μου είπε ο ντίλερ ότι πλέον να το ελέγχα στο βενζινάδικο που θα το φούλαρα. Τι να πω ρε παιδιά με τσάτισε αυτό...όπως τα βγάλανε από το καράβι έτσι τα αφήσανε οι άνθρωποι...
Να είχανε και πολλά αυτοκίνητα σαν την τογιότα να ελέγξουν να το καταλάβω...εμάς μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα πλέον...μετρημένοι είμαστε...γιατί πριν που το μέτρησες?
ήθελα να το μετρήσω σε δικό μου μετρητή και δεν το πήγα σε βενζινάδικο. (έχει ο αδερφός μου μανία με κατασκευές και διαθέτει επαγγελματικό κομπρεσσερ. Απλά το άφηνα να το μετρήσω εκεί όταν θα ευκαιρούσα...φαντάζεσαι να έσκαγε κάνα λάστιχο στην Α.Ο. που έφτασα τα 150...
Εντάξει καταλάβαινα ότι έχει παραπάνω πίεση αλλά 50psi;;;Έλεος ρε γαμώτο αν σκοτωνόμουν πουθενά ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη; Τόση ανευθυνότητα δηλαδή από όλους ντίλερ και αντιπροσωπεία; Απλά να πουλήσουμε και γεια μας;
Το ευχάριστο είναι ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον απόλαυση να το οδηγείς και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. πάντως σε αστικές συνθήκες δύσκολα θα πετύχω κατανάλωση λιγότερη του 8-8,5. Ελπίζω να με διαψεύσουν οι μετρήσεις...Εγω παρέλαβα αμάξι με τα λάστιχα ανάποδα.... τι μου λες τώρα.... και από τότε δε μπορείς να φανταστείς πόσο τα κοιτάω όλα
Το 8,5 μέσα στην πόλη είναι θαύμα...
Αν ξενυχτάς και γυρνάς σπίτι μετά τις 400 το πρωι θα το ρίξεις και στο 8...
(εχω κάνει τις μετρήσεις μου ως εργένης...)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λεπτομέρεια:
Μαζί με τη ρεζέρβα σου έχουν και μια 'ειδική' σακκούλα να βάλεις την αλλαγμένη ρόδα, για να μη σου λερώσει το πορτ μπαγκάζ
δεν το είχα σκεφτεί έτσι... θα τη μεταφέρω στο ντουλαπάκι συνοδηγού
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λεπτομέρεια:
να την αδειάσεις πρώτα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λεπτομέρεια:
να την αδειάσεις πρώτα.
Μάλλον θα είναι καλύτερα να την βάλεις κάπου για τους πίσω επιβάτες .... γιατί θα ανακατεύονται από το ταρακούνημα στις λακκούβες (αααα ρε ημιάκαμπτε)
'Κοίτα να δεις που μετά από 6 μήνες άσκοπης αναμονής έφτασα στο σημείο να το κοροϊδεύω και εγώ'
-
Καλησπέρα,
Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό (ένα μήνα) το παρόν thread και πάνω στην αναζήτηση καινούργιου οχήματος (έχω ibiza 03 75hp), κατέληξα μεταξύ GOLF TSI 140hp και το CIVIC sport 1.8. Τελικά επέλεξα το 2ο και έκανα παραγγελία πριν από δύο εβδομάδες.
Έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα για χρόνο παράδοσης (ο Σαρακάκης Γλυφάδας μου είπε ανοιχτή παραγγελία για εξάμηνο και βλέπουμε), ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι πραγματικά η περίοδος αναμονής. Δεν βιάζομαι αλλά προβληματίζομαι με τα διάφορα που διαβάζω (ειδικά στο site http://WWW.CIVINFO.COM) από βλάβες και άλλα κουλά (συν το γεγονός οτι αυξάνεται μάλλον η τιμή για παραδόσεις μετά Μάρτιο κατά 300 κάτι ευρώ-έτσι λένε οι Άγγλοι). -
Διονύση καλώς όρισες στην παρέα μας. Η επιλογή σου για μένα είναι σωστή αρκεί να έχεις εφοδιαστεί με υπομονή για την αναμονή που σε περιμένει. Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα παραλάβεις τον Ιούλιο. Το site το οποίο αναφέρεσαι είναι ίσως το πληρέστερο αναφορικά με το αυτοκίνητο αλλά πρέπει να ξέρεις ότι σε site σαν και εκείνο πολλοί αναζητούν πληροφορίες για να λύσουν ή να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το αντίθετο είναι σπάνιο...κάποιος που δεν ασχολείται με το αυτοκίνητο του και είναι ικανοποιημένος δεν μπαίνει στο διαδίκτυο για να το σχολιάσει θετικά. Αν για παράδειγμα μπεις στο site των φίλων του γκολφ tsi στην Αγγλία θα διαβάσεις αρνητικές κριτικές από άτομα που αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την επιλογή τους. Αυτό δεν καταδικάζει το αυτοκίνητο αφού θα υπάρχουν πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες.Με άλλα λόγια στο διαδίκτυο βλέπεις τα αρνητικά κυρίως και όχι τα θετικά...χαρακτηριστικό είναι ότι εγώ σαν νέος ιδιοκτήτης εστίασα σε αυτά και όχι στα θετικά του αυτοκινήτου στις πρώτες μου εντυπώσεις από αυτό όταν το παρέλαβα. Η γνώμη μου είναι ότι το αυτοκίνητο είναι άριστο και ακόμα και οι ζημιές που διαβάζεις στο civinfo είναι αναλογικά ασήμαντες αφού αφορούν τριγμούς-την παλιά τάπα βενζίνης αλλά και ήχους από την ανάρτηση. Αν μπεις σε site σαν το vwforum θα διαβάσεις και μηχανολογικά προβλήματα κάτι που στο σιβικ δεν έχει αναφέρει κανείς. Για μένα επιμένω ότι επέλεξες σωστά...καλή αναμονή και με το καλό να παραλάβεις.
-
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
Καλησπέρα,Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό (ένα μήνα) το παρόν thread και πάνω στην αναζήτηση καινούργιου οχήματος (έχω ibiza 03 75hp), κατέληξα μεταξύ GOLF TSI 140hp και το CIVIC sport 1.8. Τελικά επέλεξα το 2ο και έκανα παραγγελία πριν από δύο εβδομάδες.
Έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα για χρόνο παράδοσης (ο Σαρακάκης Γλυφάδας μου είπε ανοιχτή παραγγελία για εξάμηνο και βλέπουμε), ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι πραγματικά η περίοδος αναμονής. Δεν βιάζομαι αλλά προβληματίζομαι με τα διάφορα που διαβάζω (ειδικά στο site http://WWW.CIVINFO.COM) από βλάβες και άλλα κουλά (συν το γεγονός οτι αυξάνεται μάλλον η τιμή για παραδόσεις μετά Μάρτιο κατά 300 κάτι ευρώ-έτσι λένε οι Άγγλοι).Τέλος του μήνα κλείνω 5 μήνες αναμονής Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι μάλλον μέσα Μαρτίου θα το παραλάβω, οπότε αν δεν έχει χειροτερέψει κάτι δραματικά, ναι κάπου εκεί 5-6 μήνες θα περιμένεις. Και τα άλλα παιδιά κάπου εκεί περίμεναν, εκτός από κάποιους που το πήραν πολύ νωρίτερα (βλέπε ένα μήνα αναμονή) λόγω ακύρωσης. Για βλάβες δεν ξέρω τι εννοείς. Αν θες πες κάτι παραπάνω να μάθουμε κι εμείς.
Για tsi το σκέφτηκα κι εγώ και μάλιστα πολύ. Έμεινα όμως στο civic κάνοντας το συμβιβασμό μου σ'ότι αφορά την άνεση (ημιάκαμπτος) από τη μία και τη ροπή κατά δεύτερο λόγο (17,5 kg ροπής έναντι 22). Σκέψου καλά και αποφάσισε γιατί είναι πολλοί οι μήνες Διονύση
-
Tα καλά αργούν πάντα. Στην πορεία θα φανεί
Όσον αφορά στις βλάβες, έχω διαβάσει για ανάποδη τοποθέτηση ανάρτησης, ραγισμένο παρμπριζ που αρχικά δεν φαινόταν καθόλου και με πτώση της θερμοκρασίας ράγισε αρκετά (δεν καλύπτεται από αντιπρόσωπο-τουλάχιστον στην Αγγλία), τριξίματα στο ταμπλώ και πίσω, αισθητήρες κλιματισμού που βγάζουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που ζητά ο οδηγός, κ.α. κουφά (http://www.civinfo.com). Δεν πτοούμαι όμως, απλά ελπίζω για νωρίτερα.
Το TSI κι εμένα μου καλάρεσε (έκανα TEST DRIVE και σε ΗΟΝDA 1.8 και σε TSI 140hp) και όντως εσωτερικά το γκολφάκι είναι πιο καλά στημένο (θυμίζει καλό Audi εσωτερικά) με καλό πάτημα στο δρόμο, ροπή αλλά και λαγκάρισμα στο turbo... Kαλό επίσης και στα καθίσματα και στο χώρο πίσω.
Όμως το χόντα είναι καλύτερο τελικά και πιθανώς (μόνο αν το οδηγήσω για λίγα χρόνια θα μπορώ να το λέω πραγματικά) πιο αξιόπιστο. Και τελικά η ημιάκαμπτος όταν είναι καλορυθμισμένη τότε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πολλαπλών συνδέσμων (τάδε έφη ένας πολύπειρος μηχανικός πρώην δ/ντής στη ΣΕΑΤ και τη ΦΙΑΤ στις πωλήσεις). -
τώρα για το τζάμι δεν έχω κάτι να σχολιάσω για τον κλιματισμό όμως θα σου πω ότι στο δικό μου δουλεύει άψογα στο λίγο που τον έχω χρησιμοποιήσει. Μόλις έβαλα την σωστή πίεση στα ελαστικά η άνεση είναι πολύ καλύτερη από ότι περίμενα. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι η ανάρτηση του γκολφ είναι ανώτερη τεχνολογικά από του σιβικ και πιο άνετη χωρίς όμως να είναι κακή η ανάρτηση του σιβικ ειδικά στον ειρωνικό βαθμό που την κατηγορούν. Το αντίθετο μάλιστα... Θα εντυπωσιαστείς από τα κρατήματα του και η άνεση είναι καλύτερη από αυτά που ακούς και διαβάζεις. Όσο για τον θόρυβο που έγραφαν απλά γελάω...το αυτοκίνητο δεν ακούγεται μέχρι τις 4000 που το έχω φτάσει...παραπάνω δεν ξέρω ενώ παράλληλα είναι γρήγορο και οικονομικό. Θα σε ενημερώνουμε διότι εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι κάποια στιγμή θα έρθεις...ελπίζω με το ίδιο χαμόγελο που μου έχει κολλήσει στο πρόσωπο από την περασμένη Τετάρτη
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
. Έμεινα όμως στο civic κάνοντας το συμβιβασμό μου σ'ότι αφορά την άνεση (ημιάκαμπτος) από τη μία και τη ροπή κατά δεύτερο λόγο (17,5 kg ροπής έναντι 22).Όταν παραλάβεις θα γελάς όταν διαβάσεις τι έγραψες εδώ...δεν κάνεις συμβιβασμό με τον ημιάκαμπτο απλά υπάρχουν αποτελεσματικότερες υλοποιήσεις...όσο για την ροπή...δεν σου λέω τίποτα...θα δεις και θα καταλάβεις τον άλλο μήνα.
-
αν το Civic σου αρέσει 'ωωωωω αυτό θέλω' τότε καλώς μπήκες στη λίστα και τη διαδικασία αναμονής.
Εάν απλώς σου αρέσει και γενικά κοιτάς τοτε
1.Astra 1,6T
2.Fiat Bravo (και αυτό σύντομα με τουρμπο κινητήρα)
3.Golf VI θα το δούμε σύντομα φαντάζομαι
οπότε κράτα ανοιχτά τα ενδεχόμενα ώστε να είσαι στη λίστα αλλά να μπορείς εύκολα να βρεθείς και έξω απο αυτή
Ηonda Civic 2005