-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Service ManualΙταλικά, πορτογαλικά, ούγκρικα, ρώσικα, τσέχικα κανείς;
EDIT δεν παίζει το linking?
τα βασικά ξέρουμε από τα μπαρ....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ιταλικά, πορτογαλικά, ούγκρικα, ρώσικα, τσέχικα κανείς;
αστο καλύτερα τότε... γιατί αν μεταφράσεις εσύ μας βλέπω να προσπαθούμε να χώσουμε κανα 50αρικο σε κανα ιμάντα μπας και βάλουμε τπτ αλλό στην εισαγωγή
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα σε καρφώσουμε στην κυρά σου ρε για να μάθεις
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
θα σε καρφώσουμε στην κυρά σου ρε για να μάθεις
κι εγώ θα σε καρφώσω στην κυρά σου για να μάθεις....
Ετσι κι αλλιως φταις δε φταίς οι γυναίκες τα πιστεύουν αυτά
Για να ξέρεις μπορείς να πηγαίνεις σε όσα κολλαδικα θέλεις αρκεί να έχεις ραντεβου με ξένους που πρεπει να κλείσεις εμπορικές συμφωνίες.... Δηθεν γι αυτούς το κανεις
-
respect master...
-
ενας μηνας κλεινει σημερα απο τη μερα που εδωσα την παραγγελια. 1.8 sport galaxy grey με γυαλινη οροφη απο πραπα.Ελπιζω μεσα Ιούνη να το παραλάβω.
-
Ύστερα από 6 μήνες αναμονής για το Honda Civic κατέληξα να πάρω σήμερα το πρωί το Golf GT 170hp.
Ειλικρινά συγκρίνοντας τα 2 αμάξια... (έχω κάνει 6 ώρες test-drive το honda) μπορώ να πω πως το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό μου κάθε φορά που πατάω το γκάζι στο GT δεν είχε καταφέρει να μου το χαρίσει το Honda. Ούτε καν πλησίαζε... Ροπή....ροπή και πάλι ροπή....Τώρα κατάλαβα γιατί λέγανε τα περιοδικά ότι η οδηγική συμπεριφορά και επιδόσεις του Honda είναι γλυκανάλατες και αδιάφορες... Τώρα κατάλαβα γιατί τα περιοδικά λένε ' Δυστυχώς...Δεν είναι τα Honda που ξέραμε '
Ξέρω ότι θα αρχίσετε να λέτε ότι θα μείνω από κινητήρα.. και ότι θα τρέχω στα συνεργεία... μπλα,μπλα,μπλα... έτσι και αλλιώς σε 4-5 χρόνια πιθανότατα να είμαι με άλλο αμάξι Άρα τα 7 χρόνια απλά θα πιάνανε και τον δεύτερο αγοραστή...
Ευχαριστώ όλους όσους μου κράτησαν παρέα αυτούς τους 6 μήνες.... Spyros.s, Coyote, Nikox, Ikar, mjacob και όλα τα άλλα παιδιά..
Να είστε καλά ....και καλοτάξιδα τα κουβαδάκια μας
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
ενας μηνας κλεινει σημερα απο τη μερα που εδωσα την παραγγελια. 1.8 sport galaxy grey με γυαλινη οροφη απο πραπα.Ελπιζω μεσα Ιούνη να το παραλάβω.welcome to the club. Αρχίζουν τα μαθήματα υπομονής και αυτοσυγκέντρωσης και για σένα
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Ύστερα από 6 μήνες αναμονής για το Honda Civic κατέληξα να πάρω σήμερα το πρωί το Golf GT 170hp.Ειλικρινά συγκρίνοντας τα 2 αμάξια... (έχω κάνει 6 ώρες test-drive το honda) μπορώ να πω πως το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό μου κάθε φορά που πατάω το γκάζι στο GT δεν είχε καταφέρει να μου το χαρίσει το Honda. Ούτε καν πλησίαζε... Ροπή....ροπή και πάλι ροπή....Τώρα κατάλαβα γιατί λέγανε τα περιοδικά ότι η οδηγική συμπεριφορά και επιδόσεις του Honda είναι γλυκανάλατες και αδιάφορες... Τώρα κατάλαβα γιατί τα περιοδικά λένε ' Δυστυχώς...Δεν είναι τα Honda που ξέραμε '
Ξέρω ότι θα αρχίσετε να λέτε ότι θα μείνω από κινητήρα.. και ότι θα τρέχω στα συνεργεία... μπλα,μπλα,μπλα... έτσι και αλλιώς σε 4-5 χρόνια πιθανότατα να είμαι με άλλο αμάξι Άρα τα 7 χρόνια απλά θα πιάνανε και τον δεύτερο αγοραστή...
Ευχαριστώ όλους όσους μου κράτησαν παρέα αυτούς τους 6 μήνες.... Spyros.s, Coyote, Nikox, Ikar, mjacob και όλα τα άλλα παιδιά..
Να είστε καλά ....και καλοτάξιδα τα κουβαδάκια μας
Καλοτάξιδο, με πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα φίλε solaris.
Όχι φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσω, τουλάχιστον εγώ, να σου πω τέτοιες π@π@ριες. Εύχομαι και συ και όλοι όσοι παίρνουν αυτοκίνητο να έχουν μια ομαλή συμβίωση χωρίς ευτράπελα.
Τώρα τα περί ροπής που αναφέρεις και τα σχετικά, είναι άσχετα. Πρέπει όλοι πριν προβούμε στην οποιοδήποτε αγορά να σκεφτούμε τι ζητάμε. Αν εξαρχής η δύναμη, η ροπή και οι ρεπρίζ ήταν αυτά που ζητούσες από το αυτοκίνητο τότε κακώς επέλεξες το civic.
Τέλος πάντων να μην ξεφεύγουμε από την ουσία. Καλοτάξιδο και πάλι και να περνάς να τα λέμε.
-
Ρε παιδιά να ρωτήσω ένα δύο πραγματάκια από τους ήδη κατόχους του CIVIC.
Γράφουν τα περιοδικά ότι στα μειονεκτήματα είναι η κακή ορατότητα.Τι εννοούν, μπορεί κάποιος να μου πει;Το κυριότερο που θα ήθελα να μαθω είναι στο θέμα ροπή.Πάντα τα μοτέρ της HONDA ήτανε 'ξυράφια' αλλά από ροπή δεν τα λέγανε καλά.
Στην πράξη τώρα (γιατί τα θεωρητικά με ξενερώνουν) το μοτέρ αυτό σηκώνει εύκολα τις στροφές με στις με 5η 6η από χαμηλά;Επίσης θα ήθελα να πω την γνώμη μου για όλους αυτούς που αναφέρουν ότι τα HONDA πάσχουν από αξιοπιστία:
Αυτή ήταν η γνώμη μου.
Και δεν είχα ποτέ HONDA ούτε άλλο γιαπωνέζικο. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
. Έμεινα όμως στο civic κάνοντας το συμβιβασμό μου σ'ότι αφορά την άνεση (ημιάκαμπτος) από τη μία και τη ροπή κατά δεύτερο λόγο (17,5 kg ροπής έναντι 22).
Όταν παραλάβεις θα γελάς όταν διαβάσεις τι έγραψες εδώ...δεν κάνεις συμβιβασμό με τον ημιάκαμπτο απλά υπάρχουν αποτελεσματικότερες υλοποιήσεις...όσο για την ροπή...δεν σου λέω τίποτα...θα δεις και θα καταλάβεις τον άλλο μήνα.
Για τον ημιάκαμπτο τι να πω... ε είναι ημιάκαμπτος πως να το κάνουμε και δεν αλλάζει σαν γεγονός, σαφώς θα ήταν καλύτερα να είχε συνδέσμους.
Για τη ροπή έχω άποψη για το civic μιας και το οδήγησα. Δεν μπορείς να το πεις αργό, αλλά σε σύγκριση με το tsi, ε και εδώ πως να το κάνουμε μας ρίχνει στα αυτιά που λέει και ο λαός.
Κακά τα ψέματα. Εγώ θα ήθελα την εμφάνιση του civic με της επιδόσεις και την ανάρτηση του tsi. Και ερωτώ γίνεται; Εμ δε γίνεται! Γιατί πολύ απλά είναι δύσκολο να τα έχουμε όλα. Οπότε τα βάζεις κάτω τα μετράς, τα ζυγίζεις, τα αναλύεις και παίρνεις τις αποφάσεις σου. Οπότε ναι έκανα τους συμβιβασμούς μου σε αυτά και είπα ναι στο civic, γιατί όπως και να το κάνουμε με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να έχω και καλύτερη ανάρτηση και καλύτερες επιδόσεις. Επέλεξα όμως συνειδητά και κατόπιν ωρίμου σκέψεως το civic. Καλώς ή κακώς το μέλλον θα δείξει. Που για μένα καλώς σημαίνει να έχω μία συμβίωση με το όχημά μου χωρίς πολλές επισκέψεις στο συνεργείο, εκτός βέβαια από τις προγραμματισμένες-εντός εγγύησης που είναι ομολογουμένως αρκετές (έτσι για να προλάβω τους και )
-
πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλορίζικο και καλοτάξιδο το αυτοκίνητο του φίλου Κων/νου. Να είσαι πάντα καλά να το χαίρεσαι γίγαντα!!!
Η ροπή των τούρμπο είναι απόλαυση πόσο μάλλον του συγκεκριμένου μοτέρ. Το Χόντα είναι άλλο πράγμα αλλά δεν το έχω στροφάρει το δικό μου ψηλά για να σου πω. Στο cr-v όμως που το κάνω είναι απόλαυση.
Προς nikox: φυσικά και θα ήταν καλύτερα αν είχε συνδέσμους δεν το συζητάμε απλά η συγκεκριμένη υλοποίηση στο σιβικ δεν είναι τόσο χάλια όσο λένε και μάλλον απλά είναι λιγότερο άνετο.
Στον φίλο μας που αναφέρθηκε στην ορατότητα απλά το γεγονός ότι το πίσω τζάμι 'σπάει' σε 2 κομμάτια έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η ορατότητα είναι προβληματική. Μόλις το συνηθίσεις δεν θα έχεις πρόβλημα αφού βλέπεις μια χαρά με την εξαιρεση μιας νεκρής γραμμης...αναφορικά με την ροπή το αυτοκίνητο γεμίζει μια χαρά(όχι σαν τούρμπο βέβαια όπου με εμπειρία 14 χρόνων κάτι ξερω...)και δεν σε προδίδει. Εγώ το στρώνω ακόμα και δεν κάνω πειράματα αλλά δείχνει να έχει την δύναμη όσο ανεβάζεις. Για το πως επιταχύνει έχω ανεβάσει παλαιότερα σχετικό βίντεο.
Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι είναι παράλληλα και φοβερά οικονομικό. Εγώ είμαι ικανοποιημένος για την ώρα. -
Είχα πολλά RENAULT σε όλη την οδηγική μου ζωή.
Πίσω ανάρτηση ράβδοι στρέψεις, η γνωστή καλή Γαλλική συνταγή.Ρυθμιζόμενο κράτημα ανάλογα με τα γούστα του οδηγού και πάνω από όλα ασφάλεια.
Κάποτε η RENAULT με το CLIO ΙΙ άλλαξε την πίσω φιλοσοφία ανάρτησης στην γνωστή φτηνή 'ημιάκαμπτος άξονας'
Παρόλα αυτά όμως το κράτημα δεν άλλαξε, ούτε απέκτησε κακές ιδιότητες του ημιάκαμπτου όπως η κακή συμπεριφορά στις εγκάρσιες ανωμαλίες.
Μπορούσες να 'παίξεις' το ίδιο με την ίδια ασφάλεια από μία πιο φτηνή και απλή λύση.Θέλω να πω δηλαδή, ότι στο καλό απότέλεσμα σε όλα τα πράγματα στην ζωή δεν παίζουν ρόλο μόνο τα καλά υλικά, αλλά και εκείνα τα ρημάδια μικρά μυστικά στην εκτέλση της συνταγής, που τελικά κάνουν εντελώς όμοια πράγματα να είναι στην πράξη τελείως διαφορετικά.
Αν στην HONDA κατέχουν μερικά από αυτά τα μικρά μυστικά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από κάνεναν.
Γιατί στο θέμα μοτέρ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από κανένα έτσι και αλλιώς και ειδικά από την VW και αυτό τον θεωρητικά σουπερ κινητήρα με τις πολλές λύσεις υπερπλήρωσης.
Δεν ξέρω αλλά έχω την γνώμη ότι αυτό το σουπερ μοτεράκι της VW όταν αρχίσει να φορτώνεται χιλιομετρακια στην πλάτη του θα κάνει πολλούς να κλάψουν από στεναχώρια.
Μακάρι να λέω μπούρδες... -
για ηδη τυχερους κατοχους civic 5dr καποιες ερωτησουλες
το cooler box υπαρχει;
στο λεβιε ταχυτητων δεν υπαρχει το δερμα απο κατω παρα μονο γυμνη η κουρμπα. Οταν εκανα τεστ ντραιβ στον πραπα στην κουρμπα ειχε ξεφλουδισει ενα ερκετα μεγαλο κομματι απο το ασημι χρωμα. ξεφλουδιζει τοσο ευκολα ή πρεπει να το προσπαθησεις;διαβασα σε ενα φορουμ απο αγγλια οτι υπαρχειπροβλημα με την ταπα βενζινης. στα 2007 παραλαβη εξακολουθει το προβλημα;
στο ιδιο φορουμ υπηρχαν παραπονα για θορυβο απο το πισω μερος του αυτοκινητου.
η απουσια πισω καθαριστηρα ειναι τοσο ενοχλητικη;
μου εκανε δωρο ο πραπας τους αισθητηρες παρκιν που πιστευω οτι ειναι αρκετα χρησιμοι.
Κατι τελευταιο. Ο Πραπας προθυμοποιηθηκε αντι των αισθητηρων να μου κανει δωρο τον συναγερμο. Ζητησα να ανεβαινουν τα παραθυρα οταν ενεργοποιεις το συναγερμο (πραγμα πολυ εξυπηρετικο,το εχω στο citroen Μου) και μου ειπε οτι δεν το επιτρεπει η honda γιατι κρεμαει ο γρυλος. Αληθεια ή με παραμυθιασε;
Οπως τονισε οτι η honda ειναι πολυ αυστηρη και επιτρεπει (για να εισαι στην εγγυηση) συγκεκριμεους τυπους συναγερμων και αισθητηρων.΅Αν δε με παραμυθιασε χαιρομαι που η εταιρεια ειναι τοσο αυστηρη. Τελος ειναι αληθεια οσα ακουγονται για το σαρακακη; Η 7 χρονια εγγυηση ειναι πραγματικη ή αρχίζουν τα ΄'μου'' και ''μη'' οταν γινει η αγορα και αρχισει η εγγυηση;
Ακόμα 4 μηνες
honda club στην ελλαδα υπαρχει; τσεκαρα το σαιτ και ειναι ψιλοεγκαταλειμμενο -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Δεν ξέρω αλλά έχω την γνώμη ότι αυτό το σουπερ μοτεράκι της VW όταν αρχίσει να φορτώνεται χιλιομετρακια στην πλάτη του θα κάνει πολλούς να κλάψουν από στεναχώρια.
Μακάρι να λέω μπούρδες...Πα,πα,πα μη λες τέτοια πράγματα εδώ μέσα!
Ερχονται... -
Αυτό για τον συναγερμό μούσι.Απλώς θέλεις και μία πλακέτα για να γίνει αυτό που κάνει όσο και συναγερμός (μπορεί και παραπάνω) οπότε ανεβαίνει το κόστος και δεν συμφέρει.
Ο Σαρακάκης ήταν ο πιο άθλιος εισαγωγέας της Ελλάδας (έχουν γραφτεί πολλές χιλιάδες γραμμέσ σε αυτό το forum για αυτό) αλλά εδώ και δύο χρόνια με επέμβαση των εταιρειών που αντιπροσωπεύει και ειδικά της HONDA έχει αλλάξει αρκετά.
Δεν τα λέω στο 'γάμου του καραγκιόζη' αυτα αλλά καλός φίλος είναι στέλεχος του Σαρακάκη.
Δεν σου κάνει εντύπωση ότι από το προηγούμενο μοντέλο CIVIC και μετά έχει αυξηθεί ο πλυθησμός τον HONDA στην Ελλάδα;
Αυτό και από μόνο του λέει κάτι.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα MITSU. -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Μακάρι να λέω μπούρδες...Πα,πα,πα μη λες τέτοια πράγματα εδώ μέσα!
Ερχονται...Φεύγω-φεύγω...
Μην τους πείτε ότι πέρασα από εδώ -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αυτό για τον συναγερμό μούσι.Απλώς θέλεις και μία πλακέτα για να γίνει αυτό που κάνει όσο και συναγερμός (μπορεί και παραπάνω) οπότε ανεβαίνει το κόστος και δεν συμφέρει.Επίσης αρκετοί δεν ξέρουν να τα συνδέουν σωστά και χαλάνε τα παράθυρα (δεν δουλεύουν σωστά μετά το συναγερμό).
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
για ηδη τυχερους κατοχους civic 5dr καποιες ερωτησουλες
το cooler box υπαρχει;
στο λεβιε ταχυτητων δεν υπαρχει το δερμα απο κατω παρα μονο γυμνη η κουρμπα. Οταν εκανα τεστ ντραιβ στον πραπα στην κουρμπα ειχε ξεφλουδισει ενα ερκετα μεγαλο κομματι απο το ασημι χρωμα. ξεφλουδιζει τοσο ευκολα ή πρεπει να το προσπαθησεις;διαβασα σε ενα φορουμ απο αγγλια οτι υπαρχειπροβλημα με την ταπα βενζινης. στα 2007 παραλαβη εξακολουθει το προβλημα;
στο ιδιο φορουμ υπηρχαν παραπονα για θορυβο απο το πισω μερος του αυτοκινητου.
η απουσια πισω καθαριστηρα ειναι τοσο ενοχλητικη;
μου εκανε δωρο ο πραπας τους αισθητηρες παρκιν που πιστευω οτι ειναι αρκετα χρησιμοι.
Κατι τελευταιο. Ο Πραπας προθυμοποιηθηκε αντι των αισθητηρων να μου κανει δωρο τον συναγερμο. Ζητησα να ανεβαινουν τα παραθυρα οταν ενεργοποιεις το συναγερμο (πραγμα πολυ εξυπηρετικο,το εχω στο citroen Μου) και μου ειπε οτι δεν το επιτρεπει η honda γιατι κρεμαει ο γρυλος. Αληθεια ή με παραμυθιασε;
Οπως τονισε οτι η honda ειναι πολυ αυστηρη και επιτρεπει (για να εισαι στην εγγυηση) συγκεκριμεους τυπους συναγερμων και αισθητηρων.΅Αν δε με παραμυθιασε χαιρομαι που η εταιρεια ειναι τοσο αυστηρη. Τελος ειναι αληθεια οσα ακουγονται για το σαρακακη; Η 7 χρονια εγγυηση ειναι πραγματικη ή αρχίζουν τα ΄'μου'' και ''μη'' οταν γινει η αγορα και αρχισει η εγγυηση;
Ακόμα 4 μηνες
honda club στην ελλαδα υπαρχει; τσεκαρα το σαιτ και ειναι ψιλοεγκαταλειμμενοαν εννοείς το ψυγείο στο ντουλαπάκι...ΝΑΙ
Δεν υπάρχει δέρμα στον λεβιέ ταχυτήτων...είναι όπως το βλέπεις στο σαιτ της χοντα
Η τάπα της βενζίνης είναι προβληματική σε πολλά μοντέλα 2006...η χόντα έχει ήδη ετοιμάσει καινούρια τάπα και την αλλάζει στα σέρβις δωρεαν.
Οι θόρυβοι από το πίσω μέρος απλά δεν υπάρχουν...
Η απουσία του πίσω υαλοκαθαριστήρα δεν γνωρίζω αν ενοχλεί σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης...θα σου πω όταν τύχει...
Οι αισθητήρες πάρκινγκ είναι χρήσιμοι για μένα πάρε αυτά και όχι κάτι άλλο.
Συναγερμό έχει εργοστασιακό τι παραπάνω θα σου δώσει ο πράπας;
Αυτό για την πλακέτα το είπαν και σε μένα τόσο στο cr-v όσο και στο civic...
Η εγγύηση είναι 3 χρόνια εργοστασιακή και 4 μέσα από ασφαλιστική...ουσιαστικά δεν έχεις καμία επίπτωση εφόσον τηρείς αυστηρά τα διαστήματα σέρβις.(ανα 6 μήνες λάδια ή 10000χλμ, σέρβις κάθε 12 μήνες ή 20000χλμ). Για άλλα χόντα κλαμπ δεν ξέρω...εγώ είμαι στους redliners.
Ηonda Civic 2005