-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Και καχυποψια δεν παιζει.
Φάνηκε από τα σχόλια σου... εγώ δεν σου είπα ότι ο Wankel είναι σκάρτος πουθενά... Για μένα είναι the best of the best... εάν έχεις την όρεξη να πας με τα νερά του και τις ανάγκες του...
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Φάνηκε από τα σχόλια σου... εγώ δεν σου είπα ότι ο Wankel είναι σκάρτος πουθενά... Για μένα είναι the best of the best... εάν έχεις την όρεξη να πας με τα νερά του και τις ανάγκες του...
Αρα απο τα λεγομενα σου:
'Φοβάμαι μην αποκτήσει την φήμη του Wankel... '
...εννοεις οτι φοβασαι μηπως ο tsi αποκτησει την καλη φημη του βανκελ.
Γιατι εγω νομισα οτι ελεγες οτι ο βανκελ δεν εχει καλη φημη και μαλιστα ενισχυσες την αποψη σου με τα περι λαδιου.
Σορυ, παρανοηση.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Βέβαια πρέπει να σκεφτείτε και κάτι ακόμα που έχει υπέρ το HONDA (για μένα) έναντι στο GOLF... Μιλάμε για γραμμικότητα VS πληθωρικότητας....
όταν κάνεις προσπέραση μιας νταλίκας και γκαζώνεις.... συνήθως φτάνεις σε σημείο να φέρεις τις στροφές του κινητήρα στο όριο.... και με το που κάνεις την προσπέραση.... αλλάζεις ταχύτητα να ρίξεις τις στροφές....
Το GOLF αν δεν είσαι χαμηλά σε στροφές θα ανεβάσεις και θα καθίσει μετά τις 5.500 διότι αρχίζει και χάνει δύναμη....
Το HONDA όμως επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 7.500 στροφές .. με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα κατά την προσπέραση....
Οι μετρήσεις που βλέπεται στα περιοδικά είναι σε καταστάσεις ακριβείας και με τον κινητήρα να περιμένει με στροφές στο σημείο της μέγιστης ροπής....
Αν είσαι όμως με το GOLF στις 5.000 στροφές και πατήσεις γκάζι δεν νομίζω να έχεις τόσο καλό πέταγμα.... γιατί το turbo τα έχει ήδη φτύσει....
Ενώ με τα 'καθαρά' 140 άλογα έχει δύναμη το αμάξι και στις 7.000 στροφές
Δεν ξέρω... δεν είμαι μηχανικός.... απλά από τα λίγα που ξέρω... ίσως να είναι σωστό αυτό που λέω... Κρατάω κάθε επιφύλαξη πάντως για αυτούς που ξέρουν καλύτερα.
τι κάνει το TSI στις 5.000;;;; τα φτύνει;;
Ούτε ξέρεις πως γίνονται οι μετρήσεις στα περιοδικά, ούτε φυσικά τα χαρακτηριστικά του TSI
έχεις δίκιο τα φτύνει στις 5500...παράλειψη του Κων/νου. Περιττό να σου γράψω ότι το σιβικ έχει άλλες 1500 στροφές διαθέσιμες. Αυτές στην εθνική σημαίνουν ότι αυτό γεμίζει ακόμα εκεί που εσύ έχεις την άνάγκη να αλλάξεις ταχύτητα. Μπορείς να το δεις στην καμπύλη ροπής του drive που έχουν πολλοί επικαλεστεί εδώ μέσα. Αλλά ξέχασα εκεί κοιτάτε μόνο την αρχη της καμπύλης ροπής που σας βολέυει...
@pro: σου έγραψα και παραπάνω ότι αν αρχίσω τα λινκ θα γίνουμε λίβανος και δεν το θέλω. Επίσης σου έγραψα και συμφώνησες ότι καλύτερο αυτοκίνητο είναι αυτό που καλύπτει στον καθένα καλύτερα τις ανάγκες του. Άσχετα λοιπόν αν διαφωνώ μαζί σου στην άποψη ότι το κιβωτιο του γκολφ ίσως είναι καλύτερο ή αν η αξιοπίστια είναι δεδομένη στο χόντα ή στον τομέα της μεταπώλησης που προσωπικά θεωρώ καλύτερη στο σιβικ θα ήθελα να δεχτείς ότι τα 2 μοντέλα εναλάσσονται στους διάφορους επιμέρους τομείς και ότι πρόκειται για τις 2 καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία (εξαιρώ τα premium).
-
νομίζω ότι η άποψη του christou dimou είναι η πλέον σωστή και αντικειμενική. Θα εστιάσω στην πρόταση του ότι αν ήταν στην ευρώπη θα έπαιρνε diesel. Φανταστείτε και τα 2 μοντέλλα με μοτερ 1,9τουρμπο ντηζελ και 2.2cdti για το σιβικ. Νομίζω ότι τα περισσότερα από οσα εικάζουμε απλά δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης...αφθονη ροπή, μικρότερη ανάγκη για συντήρηση, οικονομία σε βάθος χρόνου...
(πάρ'ολα αυτά εσύ χρήστο θα έχεις πολλά από αυτά... ) -
Ναι, σ'αυτο συμφωνω. Προσωπικα θα προτιμουσα ενα civi-golf...
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ναι, σ'αυτο συμφωνω. Προσωπικα θα προτιμουσα ενα civi-golf...και εμένα θα μου άρεσε
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αρα απο τα λεγομενα σου:
'Φοβάμαι μην αποκτήσει την φήμη του Wankel... '
...εννοεις οτι φοβασαι μηπως ο tsi αποκτησει την καλη φημη του βανκελ.
Γιατι εγω νομισα οτι ελεγες οτι ο βανκελ δεν εχει καλη φημη και μαλιστα ενισχυσες την αποψη σου με τα περι λαδιου.
Σορυ, παρανοηση.
O Wankel όσο καλός και να είναι τεχνολογικά... Ο renesis βλέπεις πήρε και βραβείο καλυτέρου κινητήρα της Χρονιάς (όταν βγήκε)
Όταν λέω 'κακή φήμη' δεν εννοώ ότι είναι χάλια κινητήρας...
απλά όσο καλός και να είναι... και όσο καλές επιδόσεις και να έχει ... έχει πολλά μειον
- Κίνδυνος να κολλήσει
- Αν βάλεις μπρος το αμάξι... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σβήσεις την μηχανή αν δεν ζεσταθεί πρώτα
- Γέμισμα λαδιού κάθε δεύτερο γέμισμα του ρεζερβουάρ
- Στην Ελλάδα του κάνει μόνο η 100άρα βενζίνη
- Δεν μπορεί να μετρηθεί η κατανάλωση του ... δηλώνει 11l/100km και κανονικά καίει 19-20 λίτρα /100κμ.
Όλα αυτά δεν δηλώνουν 'ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ' για να τον χαρακτηρίσεις ΣΚΑΡΤΟ....
Αλλά
Δηλώνουν 'ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ' ενός καλού μεν αλλά ιδιότροπου κινητήρα που έχει οδηγίες χρήσης... Με λίγα λόγια.... φοβερός κινητήρας αλλά όχι για κάθε μέρα
Σταμάτα να τα βλέπεις όλα ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ….. Υπάρχει και το ΓΚΡΙ
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
έχεις δίκιο τα φτύνει στις 5500...παράλειψη του Κων/νου. Περιττό να σου γράψω ότι το σιβικ έχει άλλες 1500 στροφές διαθέσιμες. Αυτές στην εθνική σημαίνουν ότι αυτό γεμίζει ακόμα εκεί που εσύ έχεις την άνάγκη να αλλάξεις ταχύτητα. Μπορείς να το δεις στην καμπύλη ροπής του drive που έχουν πολλοί επικαλεστεί εδώ μέσα. Αλλά ξέχασα εκεί κοιτάτε μόνο την αρχη της καμπύλης ροπής που σας βολέυει...
@pro: σου έγραψα και παραπάνω ότι αν αρχίσω τα λινκ θα γίνουμε λίβανος και δεν το θέλω. Επίσης σου έγραψα και συμφώνησες ότι καλύτερο αυτοκίνητο είναι αυτό που καλύπτει στον καθένα καλύτερα τις ανάγκες του. Άσχετα λοιπόν αν διαφωνώ μαζί σου στην άποψη ότι το κιβωτιο του γκολφ ίσως είναι καλύτερο ή αν η αξιοπίστια είναι δεδομένη στο χόντα ή στον τομέα της μεταπώλησης που προσωπικά θεωρώ καλύτερη στο σιβικ θα ήθελα να δεχτείς ότι τα 2 μοντέλα εναλάσσονται στους διάφορους επιμέρους τομείς και ότι πρόκειται για τις 2 καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία (εξαιρώ τα premium).
Ακόμα και τα ΠΡΟΦΑΝΗ και αυτονόητα πρέπει να εξηγούνται πλέον. Αφού μετά κόπων και βασάνων καταλήξαμε στο προφανές -ότι το TSI είναι σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΕΠΡΙΖ πιο γρήγορο- τώρα έρχονται οι καμπύλες ροπής και πόσο στοφάρει ο κάθε κινητήρας και αν θ' αλλάξεις ταχύτητα.
Θα επανέλθουμε σε λίγο στις συνθήκες μετρήσεων, το πόσο άστρωτοι είναι οι κινητήρες -λες και είναι κρεβάτια- κι αυτό συμβαίνει μόνο στους κινητήρες/μοντέλα που υπολείπονται σε επιδόσεις -να μην αναφέρω άλλη μάρκα, ξέρετε εσείς-
Άντε να δούμε τι άλλο
Όσο για το τι να δεχθώ και τι όχι, βρες μου ένα μήνυμα που έθαψα σοβαρά το Civic ή τη Honda. ENA! Να μην αναφέρουμε τι έχει γραφτεί για το TSI
Το κατακριτέο και αδιαμφισβήτητο είναι ότι δεν έχει να δώσει αυτοκίνητα, άρα κάπου έγινε λάθος εκτίμηση από πολλούς.
To αν είναι εντυπωσιακό/ωραίο/έχει ταμπλό Star Trek δεν με απασχολεί κι ούτε μ' ενδιαφέρει να με κοιτάνε στο δρόμο -και που ξέρεις αν με κοιτάνε για καλό; -
Τελικά οι μετρήσεις πρέπει να καταργηθούν, δεν υπάρχουν αργά κι επικίνδυνα αυτοκίνητα ούτε άλλα που είναι υπόσχονται φύκια κι έχουν τη διαστημική ανάρτηση και την aerospace τεχνολογία.
Να προτάσεις για τους 4Τ. Όχι άλλες μετρήσεις, χρόνο χάνετε, επικίνδυνες είναι με τα ταξίδια στη Θήβα/Ακραίφνιο, αφού κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Για πίστα δεν το συζητάμε, ανάξια λόγου
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To αν είναι εντυπωσιακό/ωραίο/έχει ταμπλό Star Trek δεν με απασχολεί κι ούτε μ' ενδιαφέρει να με κοιτάνε στο δρόμο -και που ξέρεις αν με κοιτάνε για καλό;Τι είναι αυτό που φοβάσαι; μη σε ματιάσουν άμα σε δούνε με το σιβίκ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακόμα και τα ΠΡΟΦΑΝΗ και αυτονόητα πρέπει να εξηγούνται πλέον. Αφού μετά κόπων και βασάνων καταλήξαμε στο προφανές -ότι το TSI είναι σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΕΠΡΙΖ πιο γρήγορο- τώρα έρχονται οι καμπύλες ροπής και πόσο στοφάρει ο κάθε κινητήρας και αν θ' αλλάξεις ταχύτητα.
Θα επανέλθουμε σε λίγο στις συνθήκες μετρήσεων, το πόσο άστρωτοι είναι οι κινητήρες -λες και είναι κρεβάτια- κι αυτό συμβαίνει μόνο στους κινητήρες/μοντέλα που υπολείπονται σε επιδόσεις -να μην αναφέρω άλλη μάρκα, ξέρετε εσείς-
Άντε να δούμε τι άλλο
Όσο για το τι να δεχθώ και τι όχι, βρες μου ένα μήνυμα που έθαψα σοβαρά το Civic ή τη Honda. ENA! Να μην αναφέρουμε τι έχει γραφτεί για το TSI
Το κατακριτέο και αδιαμφισβήτητο είναι ότι δεν έχει να δώσει αυτοκίνητα, άρα κάπου έγινε λάθος εκτίμηση από πολλούς.
To αν είναι εντυπωσιακό/ωραίο/έχει ταμπλό Star Trek δεν με απασχολεί κι ούτε μ' ενδιαφέρει να με κοιτάνε στο δρόμο -και που ξέρεις αν με κοιτάνε για καλό; -
Τελικά οι μετρήσεις πρέπει να καταργηθούν, δεν υπάρχουν αργά κι επικίνδυνα αυτοκίνητα ούτε άλλα που είναι υπόσχονται φύκια κι έχουν τη διαστημική ανάρτηση και την aerospace τεχνολογία.
Να προτάσεις για τους 4Τ. Όχι άλλες μετρήσεις, χρόνο χάνετε, επικίνδυνες είναι με τα ταξίδια στη Θήβα/Ακραίφνιο, αφού κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Για πίστα δεν το συζητάμε, ανάξια λόγου
Κάποτε είχε πει ο Καραμανλής(νομίζω...) ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ευημερούν οι αριθμοί αλλά όχι οι πολίτες(κάπως έτσι μην βαράτε...). Αυτό που προσπαθήσαμε να σου-σας εξηγήσουμε είναι ότι οι τυποποιημένες μετρήσεις είναι μια σαφή οπτική των πραγμάτων όμως η πραγματικές συνθήκες και οι παράγοντες που τις συνοδεύουν ενδεχομένως να ανατρέπουν όσα τα νούμερα ορίζουν. Όλες επομένως οι αντιρρήσεις που θέσαμε αναφορικά με τις ρεπρίζ δεν είχαν να κάνουν με το ποιο αυτοκίνητο ήταν γρηγορότερο -αυτό ήταν αδιαμφισβήτητο- αλλά στο κατά πόσο αυτές οι διαφορές φαίνονται σε συνθήκες ταξιδιού όπου οι στροφές είναι υψηλότερες και τα πλεονεκτήματα ενός πολύστροφου κινητήρα είναι πιο εμφανή. ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΣ! Αν αδυνατείς με εκπλήσσεις αρνητικά διότι τόσο καιρό που συνομιλούμε δεν μου μοιάζεις για χαζός...Το αντίθετο μάλιστα...
Τα ειρωνικά σχόλια που κάνεις για το αν τα αυτοκίνητα ήταν άστρωτα σαν κρεβάτια(εντάξει εσύ το καινούριο αυτοκίνητο κόφτιασε το με τις ζελατίνες... ) δεν βοηθούν ούτε αποδεικνύουν τίποτα. Αντιθέτως ο Mjacob σου απέδειξε με νούμερα το ελάχιστο των διαφορών σε αυτό το επίπεδο ενώ παράγοντες που προσθέσαμε όπως(παραπάνω στροφές λειτουργίας του ατμοσφαιρικού, θερμοκρασία τουρμπίνας, μη αναγκαία αλλαγή ταχύτητας κλπ) σχεδόν μηδενίζουν την διαφορά.
Αυτό το οποίο μάλλον συμφωνούμε είναι ότι τα 2 αυτοκίνητα -κορυφαίες επιλογές στα μη premium hatchbacks κατ εμένα- υπερέχουν το καθένα σε επιμέρους τομείς κάτι που τελικά τους επιτρέπει να διαφοροποιούνται αναφορικά με το target group πελατών που απευθύνονται. Με άλλα λόγια το καθένα ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες. Το διαφορετικό δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο είναι απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.Αν για μένα το ένα ικανοποιεί τις ανάγκες μου καλύτερα τότε είναι ανώτερο από το άλλο και το ίδιο ισχύει και για σένα.Αυτά τα λίγα...
Χρησιμοποιώ για πολλοστή φορά σήμερα το γνωστό emoticon
(ikar tm )Υ.Γ. Διερωτάσαι πότε εσύ σχολίασες αρνητικά το σιβικ...να σου παραθέσουμε στοιχεία...δεν χρειάζεται ...το έκανες για πολλοστή φορά στο ίδιο το κείμενο που σχολιάζω...διάβασε τι γράφεις και τι ειρωνεύεσαι...
Μήπως τελικά για σένα δεν είναι σύγκριση αυτοκινήτων αλλά απλή επιβεβαίωση ότι τα προϊόντα που επιλέγεις είναι τα καλύτερα;
Είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει και στην καθημερινότητα σου συνολικά...δεν σε κριτικάρω (δεν έχω το δικαίωμα άλλωστε... ) απλά κάνω μια παρατήρησηΦιλικά πάντα
Σπύρος -
Βέβαια πρέπει να σκεφτείτε και κάτι ακόμα που έχει υπέρ το HONDA (για μένα) έναντι στο GOLF... Μιλάμε για γραμμικότητα VS πληθωρικότητας....
όταν κάνεις προσπέραση μιας νταλίκας και γκαζώνεις.... συνήθως φτάνεις σε σημείο να φέρεις τις στροφές του κινητήρα στο όριο.... και με το που κάνεις την προσπέραση.... αλλάζεις ταχύτητα να ρίξεις τις στροφές....
Το GOLF αν δεν είσαι χαμηλά σε στροφές θα ανεβάσεις και θα καθίσει μετά τις 5.500 διότι αρχίζει και χάνει δύναμη....
Το HONDA όμως επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 7.500 στροφές .. με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα κατά την προσπέραση....
Οι μετρήσεις που βλέπεται στα περιοδικά είναι σε καταστάσεις ακριβείας και με τον κινητήρα να περιμένει με στροφές στο σημείο της μέγιστης ροπής....
Αν είσαι όμως με το GOLF στις 5.000 στροφές και πατήσεις γκάζι δεν νομίζω να έχεις τόσο καλό πέταγμα.... γιατί το turbo τα έχει ήδη φτύσει....
Ενώ με τα 'καθαρά' 140 άλογα έχει δύναμη το αμάξι και στις 7.000 στροφές
Δεν ξέρω... δεν είμαι μηχανικός.... απλά από τα λίγα που ξέρω... ίσως να είναι σωστό αυτό που λέω... Κρατάω κάθε επιφύλαξη πάντως για αυτούς που ξέρουν καλύτερα.
τι κάνει το TSI στις 5.000;;;; τα φτύνει;;
Ούτε ξέρεις πως γίνονται οι μετρήσεις στα περιοδικά, ούτε φυσικά τα χαρακτηριστικά του TSI
ενα θα πω, γιατι βαριεμαι να κανω αναλυση....
το ποσο μακρυ ή κοντο ειναι το σασμαν δεν παιζει ρολο? Τι 1500 περιθωριο και τριχες κατσαρες?
αμα αυτος με το GT/TSI αναγκαστει να αλλαξει ταχυτητα σε προσπερασμα, τοτε πολυ απλα διαλεξε λαθος σχεση!
ναι ψοφαει το GT μετα τις 5500
φαινεται οτι αυτα που δοκιμασα εγω ηταν πειραγμενα γιατι ανεβαζαν μεχρι τις 7400
η αποδοση πεφτει μετα τις 6700, αλλα και παλι εχεις δυναμη και συμφερει να ανεβασεις μεχρι τις 7400 παρα να αλλαξεις σχεση.καλο βραδυ.
Υ.Γ. καποιοι εκτος του οτι δεν εχουν καν οδηγησει τα αυτοκινητα, κανουν και σχολια με βαση διαγραμματα! Ελεος παιδια...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[...]Ρε συ lkar, όπως ενίστασαι με το 'βρες μου ένα Post που να λέει ότι...' έτσι σου έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι κανένας δεν σου έγραψε πως το TSI ΔΕΝ είναι πιο γρήγορο. Εσύ συνεχίζεις να 'ειρωνεύεσαι' ότι συζητάμε τα αυτονόητα, πράγμα που δυστυχώς μόνο εσύ συζητούσες (μόνος σου).
Και όποτε σου γραφτεί ότι παίζει και κάπου να υπερβάλεις εσύ αρχίζεις τα και γράφοντας ενίοτε ΚΑΙ υπερβολές. Δεν δέχεσαι ότι είναι υπερβολές, δέξου ότι είναι συζητήσιμα.
Αλλά ρε φίλε όποτε πάει να συζητήσει κανείς το οτιδήποτε, απαντάς σε ανείπωτα πράγματα για να χρησιμποιείς εύκολα .
Κι άλλοι υποστηρίζουν το Golf αλλά δεν κάνουν κι έτσι. Μην το παίρνεις τόσο πατριωτικά το ζήτημα, κωλάμαξα είναι απλώς, και συζήτα. Δεν θα πάθεις τπτ...
-
tsi 140 σπύρο...διάβασε τι γράφουμε και σταύρωσε μετά...
Υ.Γ. Από πότε έβαλαν 7400κόφτη στο gt; Άλλα γράφουν οι 4τροχοί...
Ρε συ Σπύρο μπας και βάζεις και φπα ρε φίλε;Πολλά μου τα βγάζεις... -
Ομολογώ υπέπεσα στο προπατορικό αμάρτημα...δεν έχω οδηγήσει το gt ούτε το tsi...το έχω παραδεχθεί μόνο 50 φορές σε αυτό το φόρουμ...αλήθεια Σπύρο, ikar εσείς έχετε οδηγήσει το σιβικ; (έβαλα αρκετά;)
-
Κάποτε είχε πει ο Καραμανλής(νομίζω...) ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ευημερούν οι αριθμοί αλλά όχι οι πολίτες(κάπως έτσι μην βαράτε...). Αυτό που προσπαθήσαμε να σου-σας εξηγήσουμε είναι ότι οι τυποποιημένες μετρήσεις είναι μια σαφή οπτική των πραγμάτων όμως η πραγματικές συνθήκες και οι παράγοντες που τις συνοδεύουν ενδεχομένως να ανατρέπουν όσα τα νούμερα ορίζουν. Όλες επομένως οι αντιρρήσεις που θέσαμε αναφορικά με τις ρεπρίζ δεν είχαν να κάνουν με το ποιο αυτοκίνητο ήταν γρηγορότερο -αυτό ήταν αδιαμφισβήτητο- αλλά στο κατά πόσο αυτές οι διαφορές φαίνονται σε συνθήκες ταξιδιού όπου οι στροφές είναι υψηλότερες και τα πλεονεκτήματα ενός πολύστροφου κινητήρα είναι πιο εμφανή. ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΣ! Αν αδυνατείς με εκπλήσσεις αρνητικά διότι τόσο καιρό που συνομιλούμε δεν μου μοιάζεις για χαζός...Το αντίθετο μάλιστα...
Δεν είναι πολύστροφος;; τα γράφεις σοβαρά αυτά ή απλώς για να φέρεις αντίρηση; Άσε το τι 'απέδειξε' το mjacob -απορώ που το αναφέρεις ακόμα το ΛΑΘΟΣ-. Έχεις να παραθέσεις σχέσεις κιβωτίου για να ξέρεις ποιο θα κινείται με χαμηλότερες στροφές ή απλώς επειδή de facto είναι ατμοσφαιρικό θα κινείται με υψηλότερες;
Τα ειρωνικά σχόλια που κάνεις για το αν τα αυτοκίνητα ήταν άστρωτα σαν κρεβάτια(εντάξει εσύ το καινούριο αυτοκίνητο κόφτιασε το με τις ζελατίνες... ) δεν βοηθούν ούτε αποδεικνύουν τίποτα. Αντιθέτως ο Mjacob σου απέδειξε με νούμερα το ελάχιστο των διαφορών σε αυτό το επίπεδο ενώ παράγοντες που προσθέσαμε όπως(παραπάνω στροφές λειτουργίας του ατμοσφαιρικού, θερμοκρασία τουρμπίνας, μη αναγκαία αλλαγή ταχύτητας κλπ) σχεδόν μηδενίζουν την διαφορά.
Το στρώσιμο είναι ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΥΘΟΣ που συνεχίζει να υπάρχει. Τα μοτέρ πλέον είναι στρωμένα από το εργοστάσιο. Και που ξέρεις τι έκανα με το καινούριο αυτοκίνητο; σιγά μην περιμένω 10.000 για να... ανοίξει το μοτέρ -αν δεν έχει σπάσει μέχρι τότε-
Ελάχιστες διαφορές: αρχικά 8 μέτρα -εντελώς λάθος- μετά αυξήθηκαν... αυξήθηκαν... έφτασαν στο διπλάσιο. 17 μέτρα. Πάλι ελάχιστες διαφορές. Άρα και τα 5 μέτρα φρεναρίσματος είναι απειροελάχιστη διαφορά; Επιμένεις να αναφέρεις ΛΑΘΟΣ παράδειγμα;
και φυσικά αρχίζουν μετά οι άλλες 'παραδοχές'. Ζεστή τουρμπίνα=> μείωση. Απλή αμόλυβδη=> κι άλλη μείωση. Αλλαγή ταχύτητας=> περνάει μπροστά το Civic, ανάδρομος Ερμής=> ρίχνει καρότσες το Civic
Αυτό το οποίο μάλλον συμφωνούμε είναι ότι τα 2 αυτοκίνητα -κορυφαίες επιλογές στα μη premium hatchbacks κατ εμένα- υπερέχουν το καθένα σε επιμέρους τομείς κάτι που τελικά τους επιτρέπει να διαφοροποιούνται αναφορικά με το target group πελατών που απευθύνονται. Με άλλα λόγια το καθένα ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες. Το διαφορετικό δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο είναι απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.Αν για μένα το ένα ικανοποιεί τις ανάγκες μου καλύτερα τότε είναι ανώτερο από το άλλο και το ίδιο ισχύει και για σένα.Αυτά τα λίγα...
Χρησιμοποιώ για πολλοστή φορά σήμερα το γνωστό emoticon
(ikar tm )Αφού ικανοποιεί τις ανάγκες σου, τι ασχολείσαι με τα άλλα; γιατί προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο;
Υ.Γ. Διερωτάσαι πότε εσύ σχολίασες αρνητικά το σιβικ...να σου παραθέσουμε στοιχεία...δεν χρειάζεται ...το έκανες για πολλοστή φορά στο ίδιο το κείμενο που σχολιάζω...διάβασε τι γράφεις και τι ειρωνεύεσαι...
Μήπως τελικά για σένα δεν είναι σύγκριση αυτοκινήτων αλλά απλή επιβεβαίωση ότι τα προϊόντα που επιλέγεις είναι τα καλύτερα;
Είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει και στην καθημερινότητα σου συνολικά...δεν σε κριτικάρω (δεν έχω το δικαίωμα άλλωστε... ) απλά κάνω μια παρατήρησηΦιλικά πάντα
ΣπύροςΦαντάσου να γράφα -σοβαρά- για τον ημιάκαμπτο του Civic Όταν γράφονται ανυπόστατα πράγματα, ανακρίβειες, υπερβολές και λανθασμένα στοιχεία, ναι θα αντιμετωπίζονται με ειρωνία.
Φαντάζεσαι να γράφα ότι το GTI είναι το πιο γρήγορο hatchback; @@ θα γράφα αφού είναι από τα πιο αργά αποδεδειγμένα. Εκεί να δεις τι θα γραφόταν
Όσο για τα υπόλοιπα προϊόντα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αυτοκίνητο. Τα μεταφέρεις ή τα 'χεις στο σπίτι, δεν σε μεταφέρουν. Βέβαια σε άλλα φόρα πλακώνονται και για κινητά
-
άδικα έγραφα τόση ώρα ρε γαμώτο...
μάλλον είμαι κακός στο να εξηγώ...δεν εξηγείται αλλιώς...
καλό βράδυ παιδιά... -
Φίλε μου spiros... ( όχι spyros.s μην μπερδευτούμε )
Τα 22kg ροπή τα έχει μέχρι τις 4.500 στροφές... μετά πέφτει στα 18kg στις 5.500 και στα 14kg στις 6.300 (και όχι 7.400)
Το Civic έχει απόλυτη γραμμικότητα με 17kg από 2,500 μέχρι 6.000 και μετά πέφτει στα 14kg ροπής στις 6.500
Προφανώς και test drive που έκανες δεν κατάλαβες την απόδοση του κινητήρα.... Εκτός και αν είσαι Τόοοοοοσοοο καλός που έβγαλες λάθος τα όργανα μέτρησης V-BOX.
Μήπως να σε προσλάβουν στα περιοδικά να κάνεις τις μετρήσεις???
-
tsi 140 σπύρο...διάβασε τι γράφουμε και σταύρωσε μετά...Υ.Γ. Από πότε έβαλαν 7400κόφτη στο gt; Άλλα γράφουν οι 4τροχοί...
Ρε συ Σπύρο μπας και βάζεις και φπα ρε φίλε;Πολλά μου τα βγάζεις...το GT ανεβαζει 7400.-
-
Ομολογώ υπέπεσα στο προπατορικό αμάρτημα...δεν έχω οδηγήσει το gt ούτε το tsi...το έχω παραδεχθεί μόνο 50 φορές σε αυτό το φόρουμ...αλήθεια Σπύρο, ikar εσείς έχετε οδηγήσει το σιβικ; (έβαλα αρκετά;)για βρες ΕΝΑ σχολιο μου για το civic για το οποιο χρειαζεται να το οδηγησω πριν το γραψω
σε αντιθεση φυσικα με αλλους Καλχες του πληκτρολογιου...
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Φίλε μου spiros... ( όχι spyros.s μην μπερδευτούμε )
Τα 22kg ροπή τα έχει μέχρι τις 4.500 στροφές... μετά πέφτει στα 18kg στις 5.500 και στα 14kg στις 6.300 (και όχι 7.400)
Το Civic έχει απόλυτη γραμμικότητα με 17kg από 2,500 μέχρι 6.000 και μετά πέφτει στα 14kg ροπής στις 6.500
Προφανώς και test drive που έκανες δεν κατάλαβες την απόδοση του κινητήρα.... Εκτός και αν είσαι Τόοοοοοσοοο καλός που έβγαλες λάθος τα όργανα μέτρησης V-BOX.
Μήπως να σε προσλάβουν στα περιοδικά να κάνεις τις μετρήσεις???
το GT οδηγησα
μια χαρα καταλαβα την αποδοση του μοτερ, και οχι μονο εγω...
Ηonda Civic 2005