-
@spyros:
Σ αυτο δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Τα λεμε guys...@solaris: δεν εχω γκολφ. ψαχνομαι να παρω αυτοκινητο και κοιταζω και γκολφ και σιβικ και φοκους και πολλα αλλα. Απλως προσπαθω να βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα, πραγμα που ως κατοχοι, δεν το πετυχαινετε παντα (λογικο ως ενα βαθμο).
-
Συζητήστε!! Σταματήστε τα προσωπικά!!!!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ρε παιδια εχω που έχω honda λεω ότι το TSI θα είναι πιο γρήγορο στο repriz και χειρότερο sto PRESTIZ!!!!
Απλά τα πράγματα
...εγραψες
ήμουνα σε ένα μεετιγκ και άργησα και λίγο και πήγανε να σε φάνε!!!!
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τωρα τα νουμερα ειναι επιχειρημα υπερ σου; οι διαφορες ειναι τεραστιες και πιστοποιουν οτι το τσι ειναι πιο σβελτο και προθυμο. 2 και 3'' διαφορες σε μια προσπεραση ειναι σημαντικοτατα.Αλλα τωρα το γυρισαμε στην καταναλωση παλι. Οταν δεις την νταλικα απεναντι, τουλαχιστον θα αφησεις πολλα λεφτα στα παιδια σου.
@spyros: μιλαω οπως μου μιλανε αγαπητε...
Εάν εσύ οδηγάς και προσπερνάς σε σημείο που τα 2-3 sec σε κάνουν να γλιτώσεις το τρακάρισμα με νταλίκα... τότε δεν οδηγάς με μυαλό 34χρονου... αλλά με 18χρονου...
Ελπίζω όταν θα κάνεις παιδιά να έχεις αλλάξει μυαλά... γιατί δεν σου φταίνε σε τίποτα αθώες ψυχές
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ρε παιδια εχω που έχω honda λεω ότι το TSI θα είναι πιο γρήγορο στο repriz και χειρότερο sto PRESTIZ!!!!
Απλά τα πράγματα
...εγραψες
αστους να προσπαθούν...εχω για όλους
άλλωστε όσο κάνουν πλάκα ακολουθώ αν το βαρύνουν αποσύρομαι...
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Τωρα τα νουμερα ειναι επιχειρημα υπερ σου; οι διαφορες ειναι τεραστιες και πιστοποιουν οτι το τσι ειναι πιο σβελτο και προθυμο. 2 και 3'' διαφορες σε μια προσπεραση ειναι σημαντικοτατα.
Αλλα τωρα το γυρισαμε στην καταναλωση παλι. Οταν δεις την νταλικα απεναντι, τουλαχιστον θα αφησεις πολλα λεφτα στα παιδια σου.
@spyros: μιλαω οπως μου μιλανε αγαπητε...
Εάν εσύ οδηγάς και προσπερνάς σε σημείο που τα 2-3 sec σε κάνουν να γλιτώσεις το τρακάρισμα με νταλίκα... τότε δεν οδηγάς με μυαλό 34χρονου... αλλά με 18χρονου...
Ελπίζω όταν θα κάνεις παιδιά να έχεις αλλάξει μυαλά... γιατί δεν σου φταίνε σε τίποτα αθώες ψυχές
Κοίτα ... υπάρχει και η άλλη άποψη....
Για παράδειγμα Τρίπολη Καλαμάτα. Εκεί δεν έχεις 2-3 sec και τα diesel προσπερνάνε πιο εύκολα (παρατηρώ τους ταρίφες) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Απλά τα πράγματα
...εγραψες
αστους να προσπαθούν...εχω για όλους
άλλωστε όσο κάνουν πλάκα ακολουθώ αν το βαρύνουν αποσύρομαι...
Πάντα για πλάκα και μόνο με χιούμορ...
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Απλως προσπαθω να βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα, πραγμα που ως κατοχοι, δεν το πετυχαινετε παντα (λογικο ως ενα βαθμο).πληροφοριακά οι μόνοι κάτοχοι των αυτοκινήτων για τα οποία μιλάνε είναι οι των Golf.
Κάτοχοι civic δεν υπάρχουν (αφού δεν έρχεται ποτέ )
Γι' αυτά που ονόμασες 'κλάψα' :
Ανέφερες 5-6 σημεία που υπερτερεί το Golf.
Όποια κι αν σου πουν ότι μπορεί και να μην είναι έτσι εσύ τα ονόμασες 'κλάψα'.Κατά τα άλλα είσαι αντικειμενικός.. εντάξει..
-
Κύριοι ο κύβος ερίφθη....
Σήμερα έκλεισα το υβριδικό. Τιμή 22.300 Ευρώ (τοις μετρητοίς) και παράδοση τέλη Μαρτίου. Σε σχέση με το PRIUS που τεχνολογικά προσφέρει περισσότερα (και καλύτερη απόδοση ας μη το κρύψουμε) ομιλούμε για περίπου 5000 ευρώ λιγότερα που ακόμα και με 2 ευρώ το λίτρο θα πρέπει κάποιος με 1 λίτρο παραπάνω στα 100 χιλιόμετρα να κάνει 250000 χιλιόμετρα πριν έρθει στο break-even.
Χρώμα το ανθρακί. όποιος ενδιαφέρεται σήμερα με παράδοση τέλος Ιανουαρίου μπορεί να αγοράσει το ίδιο σε μαύρο. (1 κομμάτι προλάβετε)
Προκαταβολή 1000 Ευρώπουλα όπως και στα απλά. Δώρα οι αισθητήρες παρκαρίσματος με οθόνη ενδείξεων η αεροτομή η ηλιοπροστασία, πατάκια και σετ KTEO.
Στη τιμή περιλαμβάνεται το CVT κιβώτιο και ο εξοπλισμός είναι αντίστοιχος του ES (πάνω κάτω).
Επισήμως θα μας έρθει από την μακρυνή χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο οπότε μάλλον το Πάσχα θα το έχουμε στα χέρια μας.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πέρα της κάπως συντηρητικής όψης (το 5θυρο αβλεπί αν ήταν υβριδικό) η πίσω ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια και όχι ο ημιάκαμπτος οπότε και όλα μου οι ενδιασμοί όσον αφορά την συμπεριφορά στο όριο μάλλον παρακάμπονται. Στην οδήγηση του 1800 σε σύγκριση με το 5θυρο είναι πιο άνετο με λίγο πιο τουριστικό κόψιμο. Οι χώροι δεν είναι οι ίδιοι και οι μπαταρίες μας τρώνε την πρακτικότητα της πτώσης του καθίσματος και το luggage είναι 350 λίτρα (έναντι των 397). Τελικά η ανάρτηση παίζει μεγάλο ρόλο στο θέμα του χώρου πίσω.
Στα μείον ή συν τα 195/65/15 ελαστικά έναντι των 225/45/17 που είναι βέβαιο ότι στο στεγνό θα μειώσουν λίγο τα περιθώριο πρόσφυσης αλλά προσφέρουν άνεση και στο βρεγμένο μεγαλύτερη αντοχή στην υδρολίσθηση.
Ενδιαφέρον το φυλλάδιο 11 σελίδων (αρχείο word) που μου έδωσαν καθώς στα επίσημα φυλλάδια δεν υπάρχουν στοιχεία.
Περισσότερα μετά την παραλαβή. Τώρα μάλλον πάμε να βρούμε αγοραστές για τα 2 τουτού της οικογένειας.
-
Plz και με κάθε προσπάθεια 'μη αντιπαράθεσης'.
ΓΙα το ζήτημα της ασφάλειας:
Τι σου προσδίδει περισσότερη ενεργητική ασφάλεια;
Τo να μπορείς να επιταχύνεις 1.5 sec γρηγορότερα; Γιατί μόνο το 80-110 με 3η πλησιάζει πραγματικές συνθήκες από τις τυποποιημένες των ρεπριζ -ή μήπως όχι;-
Το να μπορείς να φρνάρεις 5 μέτρα νωρίτερα από τα 100;
Το να μπορείς να αλλάξεις απότομα την πορεία σου με μεγαλύτερη ταχύτητα;Εγώ θα έλεγα όλα. Οπότε και τουλ. με ό,τι μπορώ εγώ να καταλάβω δεν είναι τόσο 'μονόδρομος' η ενεργητική ασφάλεια του Golf.
Για τις τυποποιημένες μετρήσεις ρεπριζ.
Αντιστοιχούν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης;
Εντάξει για τα 50-80 και 80-110 με 5η και 6η δε το συζητώ. Δεν νομίζω ότι κανείς αν αισθανόταν να κινδυνεύει η ασφάλειά του ή αν ήθελε να 'νιώσει γρήγορος' θα τα έκανε με αυτές τις σχέσεις στο κιβώτιο.Δλδ σε πραγματικές συνθήκες,. που θα κρατάς τις στροφές αρκετά ψηλά, οι τυποιημένες μετρήσεις ρεπρίζ είναι αντιπροσωπευτικές;
Εγώ θεωρητικά φαντάζομαι πως όχι.
Εγώ θα έβλεπα τη μεγαλύτερη ροπή του Golf (5kg σωστά;) αλλά και το μεγαλύτερο βάρους του (~150kg αλλά και τα μεγαλύτερα λάστιχα του Civic. Κάποιο ρόλο ίσως να παίζει και ο κόφτης του civic Που ίσως είναι πιο ψηλά. Αλλά μπορεί να είναι και ήσσονος σημασίας.Τέσπα, αν θέλετε πείτε μου τπτ επ'αυτών.
Plz πραγματικά δεν τα λέω για να βγάλω κάποιο καλύτερο από το άλλο, τα λέω και για να καταλάβω εγώ, αφού στην παρούσα φάση δεν έχω την δυνατότητα να κάνω ένα φιλικό άνοιγμα μεταξύ των δύο να διαπιστώσω.Στο κάτω κάτω και βλακείες να έιναι όσα έγρψα, και το 1.5sec του Drive να είναι η αλήθεια, προσωπικά δεν θα μου κάνει τόσο πολύ διαφορά΄ώστε να επιλέξω το ένα υπέρ του άλλου (κυρίως δεδομένων όσων ανέφερα αρχικα δλδ 5μ στα φρένα και καλύτερη απότομη αλλαγή πορείας).
-
με το καλό να παραλάβεις Χρήστο...εσύ δεν θα έχεις την ίδια αναμονή με μας οπότε δεν θα σου γράψω υπομονή...
mjacob φυσικα και συμφωνω με όσα γράφεις -
ένα αστειάκι για να χαλαρώσουμε:
EΡ: ποιό είναι το αγαπημένο τραγούδι όσων έχουν κλείσει Σιβίκ ;;;
ΑΠ: 'κι όλοοοοο....περιμένωωωωω' (Καλομοίρα) -
Ο χρήστης technik έγραψε:
ένα αστειάκι για να χαλαρώσουμε:EΡ: ποιό είναι το αγαπημένο τραγούδι όσων έχουν κλείσει Σιβίκ ;;;
ΑΠ: 'κι όλοοοοο....περιμένωωωωω' (Καλομοίρα) -
Έχετε δεί κάποιο τεστ του Civic με 1800άρια όπως Astra? Πέρα του Golf GT/Tsi που σίγουρα υπερισχύει σε ροπή-ρεπρίζ δεν υπάρχει άλλο συγκριτικό? Πιστεύω πως θα μπορούσε το Σιβικ να συγκριθεί και με καλοεξοπλισμένα 1600άρια λόγω κατανάλωσης και τελών κτλ. Δηλαδή εάν δεν υπήρχε το Golf θα μιλούσαμε για ένα αυτοκίνητο με μέτρια ενεργητική ασφάλεια; Αν είναι δυνατόν. Έχοντας κάνει αρκετά ταξιδάκια με 4-5 άτομα μέσα στο Civic μπορώ να πώ πως είναι πολύ ικανοποιητικό τόσο σε προσπεράσεις όσο και σε οικονομία. Εάν είναι επικίνδυνο το προσπέρασμα με τον 1.8 του Civic τί να πώ... πάντως τα φρένα του είναι υπέροχα και με αρκετή αντοχή!
-
Η αντιπαράθεση αν το CIVIC είναι καλύτερο ή όχι του Χ μοντέλου της Υ εταιρείας δεν σχετίζεται μόνον με νούμερα αλλά και αν στη δεδομένη στιγμή που θα αγοράσεις αμάξι μπορούν να σου προσφέρουν στη τιμή που έχεις ως στόχο το όχημα που θέλεις.
-
Επειδή τα δευτερόλεπτα δεν δίνουν πάντα ακριβή αίσθηση -σιγά μωρέ, τι σημαίνει ένα δευτερόλεπτο-, ας το μεταφράσουμε σε κάτι πιο απτό... μέτρα -τη μετατροπή σε καρότσες μόνοι σας
80->110 σε 4,4: 116,1 μέτρα
80->110 σε 5,9: 155,7 μέτραΝα συνεχίσω;
Τις υπόλοιπες διαφορές δεν έχει νόημα να τις παραθέσω, είναι απλώς χαοτικές. Ας μείνουμε σε όσες αφορούν ασφάλεια. Οι υπόλοιπες που αφορούν ευκολία οδήγησης κι ελαχιστοποίηση χρήσης κιβωτίου, ας πούμε ότι δεν μας απασχολούν.
και τι έγινε... σιγά, 1,5 δευτερόλεπτο -ναι, σχεδόν 40 μέτρα διαφορά ή απλώς 34% μεγαλύτερη απόσταση
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επειδή τα δευτερόλεπτα δεν δίνουν πάντα ακριβή αίσθηση -σιγά μωρέ, τι σημαίνει ένα δευτερόλεπτο-, ας το μεταφράσουμε σε κάτι πιο απτό... μέτρα -τη μετατροπή σε καρότσες μόνοι σας80->110 σε 4,4: 116,1 μέτρα
80->110 σε 5,9: 155,7 μέτραΝα συνεχίσω;
Τις υπόλοιπες διαφορές δεν έχει νόημα να τις παραθέσω, είναι απλώς χαοτικές. Ας μείνουμε σε όσες αφορούν ασφάλεια. Οι υπόλοιπες που αφορούν ευκολία οδήγησης κι ελαχιστοποίηση χρήσης κιβωτίου, ας πούμε ότι δεν μας απασχολούν.
και τι έγινε... σιγά, 1,5 δευτερόλεπτο -ναι, σχεδόν 40 μέτρα διαφορά ή απλώς 34% μεγαλύτερη απόσταση
ναι αλλά το σιβικ τις έχει όλο το χρόνο...το γκολφ το καλοκαίρι πως θα πηγαίνει; Ασε που μπορώ να κατεβάσω μια ταχύτητα...
(πρόσεχε τι θα γράψεις...έχω τούρμπο και ξέρω...)
Περιττό να σημειώσω ότι το τεστ του drive έγινε με 100bp ultimate -
έχεις σύγχρονο τούρμπο;
φαινόμενα lag και έντονης πτώσης ισχύος έχουν εκλείψει. Παρεπιπτόντως έχω κι εγώ τούρμπο, μάλλον δεν ξέρω
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχεις σύγχρονο τούρμπο;φαινόμενα lag και έντονης πτώσης ισχύος έχουν εκλείψει. Παρεπιπτόντως έχω κι εγώ τούρμπο, μάλλον δεν ξέρω
το δικό μου έχει turbo lag το οποίο αντιμετωπίζονταν μερικώς με την μικρη τουρπίνα (γκαρετ τ15). Βέβαια τα 950 κιλά του και τα 130+ άλογα του το έκαναν αρκετά γρήγορο...
Το καλοκαίρι όμως βλέπεις σημαντική μείωση της ισχύος και αυτά μου τα λέει και φίλος με s3 του 1999 αλλά και ξάδερφος με oktavia rs mk1 και άλλος με golf iv gti. Ανάλογα σχόλια είχα ακούσει πριν καιρό και από γνωστό με φιατ κουπε 20v turbo.(φοβερό γκάζι αυτό... )
Τώρα αν μου αρχίσετε τις ιστορίες δεν έχω κάτι να σας πω περαιτέρω διότι ΔΕΝ έχω οδηγήσει τα tsi απλά συμπεραίνω από τα παραπάνω και από την πολύχρονη κατοχή ενός τούρμπο που σίγουρα θα θυμάμαι για πάντα... -
Όλα αυτά που αναφέρεις είναι προηγούμενης γενιάς με μικρή σχέση συμπίεσης. Ο άμεσος ψεκασμός βοήθησε στην αυξημένη σχέση συμπίεσης των τούρμπο που φτάνει το 10-10,5:1
Συμβουλή: μην οδηγήσεις TSI
Ηonda Civic 2005