-
leonp
το θεμα ειναι οτι τα καινουργια αυτοκινητα εχουν μεταβλητο διαστημα αλλαγης λαδιων. Οι αισθητηρες τους αντιλαμβανονται τη χρηση που γινεται στο μοτερ και αναλογα σου λενε ποτε θα χρειαστεις αλλαγη.τα 30000χλμ που λεει ο lkar μπορει να γινουν 25000 ή 20000 αν διαγνωστει αναγκη για αλλαγη.
αρα ο κατασκευαστης εχει προβλεψει τη σκληρη χρηση και σε 'συμβουλευει' αναλογα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
α σε βάθος χρόνου θα είναι χειρότερα;Αν κάνεις του κεφαλιού σου μάλλον όχι αλλά αν ακολουθείς πρόγραμμα αυξημένης συντήρησης θα κρατήσει περισσότερο. Σε μεγάλους ντίζελ (π.χ. caterpilar) σύμφωνα με το κατασκευαστή, αν δουλεύεις το κινητήρα μέχρι 1200 σαλ δεν χρειάζεται ποτέ να ρυθμίσεις βαλβίδες, μέχρι 1500 σαλ ρυθμίζεις κάθε 5000 ώρες και μέχρι 2000 σαλ κάθε 1000 ώρες λειτουργίας.[/quote]
Δεν έχω CAT
Τα λάδια τα αλλάζει το συνεργείο πιο συχνά για να μη χρειάζεται να συμπληρώνει ο πελάτης (και νομίζει ότι 'καίει') αλλά κυρίως γιατί τα αυτοκίνητα δεν τα οδηγούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (άλλοι τα τρέχουν πολύ, άλλοι δεν τα τρέχουν καθόλου και άλλοι κάνουν πολύ μικρές διαδρομές).
Μόνο γι' αυτό τ' αλλάζει πιο συχνά το συνεργείο και καθόλου για να κερδίσει περισσότερα. Τι φιλεύσπλαχνα συνεργεία που έχουμε -από την άλλη βέβαια τα βρίζουμε για τις πανάκριβες χρεώσεις-
Μαζί με τις συχνές αλλαγές λαδιών θα πρέπει να κάνεις και τις άλλες εργασίες συντήρησης π.χ. πιο συχνές αλλαγές υγρού φρένων, λάδια σαζμάν, αντιπηκτικού, περιποίηση στα λάστιχα του αμαξώματος, γρασσάρισμα πόρτες, κολάρα, καλώδια κλπ. Δυστυχώς για τους περισσότερους, αυξημένη συντήρηση σημαίνει μόνο πιο συχνές αλλαγές λαδιών.
Δεν είναι απαραίτητο, αφού σε πολλές περιπτώσεις διαχωρίζεται η αλλαγή λαδιών από το υπόλοιπο σέρβις, συνήθως διπλάσιο χρονικό διάστημα ή χλμ. Για τη χρήση σου απάντησε κι ο spiros, τα 30Κ ή 2 χρόνια είναι το MAXIMUM, σε περίπτωση πολύ καλής χρήσης που δεν έχει ανάψει νωρίτερα η λυχνία. Αν το κινείς μέσα στην πόλη και με χαμηλές ταχύτητες -αντίθετα απ' ότι νομίζουν πολλοί- θ'ανάψει νωρίτερα, αν τα χιλιόμετρα είναι σε ανοιχτό δρόμο και με υψηλές μωτ θα ανάψει αργότερα.
Αν κρατάς αυτοκίνητα πάνω από 10 χρόνια είναι εύκολο να διαπιστώσεις τα αποτελέσματα της αυξημένης συντήρησης.
αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια; για να 'χει χάσει τελείως την αξία του και να πρέπει να δώσω πολύ μεγαλύτερο ποσό για καινούριο;
-
Αν και συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον lkar, πιστεύω το οτι το σκεπτικό 'οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πάντα δίκιο', δεν ειναι 100% σωστό.
Παράδειγμα η Ρενώ, που στα Laguna II & Megane II diesel, λόγω παρατεταμένων service intervals αντιμετώπισε τρελλό πρόβλημα με τα μοτέρ (καταστροφή turbo με οτι αυτό συνεπάγεται). Οι ιδιοκτήτες που επέμεναν σε συχνότερες αλλαγές λαδιών και τακτικό καθαρισμό της βαλβίδας EGR δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.
Οι διάφοροι ιδιοκτήτες έκαναν φυσικά παράπονα, με αποτέλεσμα στα facelift τα service intervals όπως αναγράφονται στα manuals να έχουν μειωθεί αρκετά.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα εργατικα στα κανουν δωρο?
η συντηρηση περιλαμβανει μονο λαδια?
Για τα λάδια μόνο μιλούσαμε. Δες μερικά post παραπάνω. βάλε και τα εργατικά 6 ετών στα 270ευρώ. βγαίνει ή δεν βγαίνει μεταξύ 300-400;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μπορείς να μου αποδείξεις με επιχειρήματα ότι αν κάνεις του κεφαλιού σου τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα;
Μπορείς να μου αποδείξεις με επιχειρήματα ότι αν κάνω ότι λέει ο κατασκευαστής τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου θα είναι χειρότερα;
Σου είπα να δεις τα αποτελέσματα χημικών αναλύσων σε χρησιμοποιημένα λάδια. Μάλλον δεν το έκανες...
τη βενζίνη; απλή αμόλυβδη βάζω, αφού δεν είναι εκτός προδιαγραφών, τι εννοείς;
Εντός προδιαγραφών είναι μια βενζίνη που κάνει το κινητήρα να λειτουργεί με ενεργοποιημένο ένα anti-knocks σύστημα για να μην καταστραφεί; Ενδιαφέρον...
Φαντάζομαι εντός προδιαγραφών θα είναι και τα λάστιχα που κάνουν το ESP να είναι μόνιμα ON για να μην γλυστράει το αυτοκίνητο, αφού τελικά το αποτέλεσμα θα είναι η 'ευστάθεια'... ε;Το ότι σου έχει μια εξτρα προστασία για να μπορείς να κάνεις κάτι ως έκτακτη ανάγκη -αν δεν μπορείς να κάνεις το προτεινώμενο-, δεν το καθιστά 'εντός προδιαγραφών'.
Το τι λάστιχα φοράει ένα αυτοκίνητο είναι τυχαίο τις περισσότερες φορές, τα λάδια είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών
Τα λάστιχα δεν έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές;
αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια; για να 'χει χάσει τελείως την αξία του και να πρέπει να δώσω πολύ μεγαλύτερο ποσό για καινούριο;
Εμμένεις να απαντάς σε ερωτήσεις που δεν σου γίνονται (είπαμε πως λέγεται αυτό)
Το ζήτημα δεν είναι άν είναι πιο συμφέρον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ το να το κάνεις.
Είπαμε εξαρχής ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δλδ ότι οι μαμά εταιρεία με αυτό το κριτήριο προτείνει ό,τι προτείνει. Να είναι πιο συμφέρον οικονομικά παραμένοντας σε ικανοποιητική λειτουργία για τα χρόνια που ξέρει πως θα το κρατήσεις.Το ζήτημα όμως είναι τι είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Όχι πιο συμφέρον οικονομικά.
Και αυτό για τα 10 χρόνια είναι καλό παράδειγμα. Οικονομετχνικά προφανώς και δεν συμφέρει να κρατάς τόσο το αυτοκίνητο. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι συχνότερες των 30.0000 αλλαγές διατηρούν τον κινητήρα σε καλύτερη κατάσταση. Μπορεί στα χρόνια που θα τον κρατήσεις εσύ να μην έχει μεγάλη διαφορά. Αλλά θα έχει. Μπορεί επίσης το αν θα παίρνει μπρος με 1-2 'μιζαρίσματα' ή με 5-6 εσένα να μη σε νοιάζει. Ή τον αν θα έχει χάσει 5-6 άλογα. Άλλον τον νοιάζει.Το γιατί να κρατήσεις ή όχι ένα αυτοκίνητο 10 χρόνια είναι άλλη και σαφώς άσχετη συζήτηση. Στο κάτω κάτω αυτό σου λέγανε και εξαρχής. Ότι η μαμά εταιρεία 'φροντίζει' για κάποια χρόνια λειτουργία. Όχι για όσα μπορεί να θελήσεις εσύ.
Αλλά με την απάντησή σου μάλλον το αποδέχεσαι αυτό, οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι ο όλος συνδικαλισμός...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τα εργατικα στα κανουν δωρο?
η συντηρηση περιλαμβανει μονο λαδια?
Για τα λάδια μόνο μιλούσαμε. Δες μερικά post παραπάνω. βάλε και τα εργατικά 6 ετών στα 270ευρώ. βγαίνει ή δεν βγαίνει μεταξύ 300-400;
πες μας και εμας που σου αλλαζουν λαδια με εργατικα 30-130ε συνολο για 6 χρονια!
-
άσχετο...
γράφουμε ότι το τόπικ αφορά το civic 2005. Εφόσον το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα τον Απρίλιο και κανείς δεν έχει 2005 μοντέλο αλλά μόνο 2006 θα ήταν σωστό οι moderators να αλλάξουν τον τίτλο σε civic 2006 forum.
Αναμένουμε επομένως τις δικές σας ενέργειες... -
το θέμα δεν είναι πότε ήρθε στην Ελλάδα....αλλά ποιά χρονιά παρουσιάστηκε.
λογικό νομίζω να γράφεται 2005. -
τέλη 11/2005 κυκλοφόρησε...
παντού civic 2006 το λένε ή civic fk2. fk1 το 1400.
Με την λογική αυτή ένα αυτοκίνητο που εισάγεται στην Ελλάδα 2 χρόνια μετά την παραγωγή του στην Ιαπωνία δεν πρέπει να θεωρείται νέο μοντέλο. Διαφωνώ και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει διόρθωση. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
λογικό νομίζω να γράφεται 2005.Με τη λογική που το λεον μπηκε στα cars of the GREEKs 2006? σαν μοντέλο 2005?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
λογικό νομίζω να γράφεται 2005.Με τη λογική που το λεον μπηκε στα cars of the GREEKs 2006? σαν μοντέλο 2005?
To CRV τι μοντέλο είναι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To CRV τι μοντέλο είναι;
Γαμάτο!!!!!!
-
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
To CRV τι μοντέλο είναι;
ΓΑΜΑΤΟ!!!!!!
Γράψτο με μικρούς χαρακτήρες και τονισμό, γιατί ο αρχιερέας της εγκαθετότητας καραδοκεί.
-
[quote='mjacob']
Τώρα βέβαια από την άλλη τα Shell Ultra 5-40 τα βρίσκεις και με :
Helix Ultra 5W40 4 lt 34 -
από άλλο thread :
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Και το εν λόγω άρθρο :
[EDIT ίσως υπάρχει πρόβλημα copyright]
Το μόνο λάθος που εγώ βλέπω είναι στον εξοπλισμό του Civic. Έχουν βάλει μερικά πράγματα ως EX(tra) ενώ είναι ST(andard) (μεταλλικό χρώμα, αναδιπλούμενοι καθρέφτες)
Για τα άλλα (τιμές μετρήσεων, κατά πόσον έγιναν κλπ) δεν μπορώ να ξέρω
EDIT: Ο κόφτης στο Civic δεν ειναι στις 7.100 ; Γιατί στα διαγράμματα ροπής ισχύος μηδενίζει πριν τις 6.500
Ο κόφτης είναι στις 6900.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι έχει κόφτη στην 5η και 6550 στροφές καθως και στη 6η στις 5900.(Το τελευταίο μπορεί να μην ισχύει διότι υπάρχουν απόψεις ότι έχει speed limiter.) Το συμπέρασμα αυτό έχει βγεί διότι και στις 2 περιπτώσεις η ταχύτητα είναι 205 πραγματικά. Στο ταχύμετρο έχουν δει και 231 σε Γερμανία.Γιατί να έχει διαφορετικό κόφτη στροφών η πέμπτη και έκτη;
Αν είναι μόνο θέμα τελικής ταχύτητας μήπως είναι χιλομετρικός ο κόφτης; Ή μπορεί να υπάρχει 'κάτι άλλο στη μέση;'
Ακόμα κι έτσι γιατί στο τεστ το πάνε μέχρι 6.400; Με 5η και 6η γίνεται η δυναμομέτρηση;Όταν προσφέρουν 'standard' το μεταλλικό χρώμα (i.e. είναι στην τιμή) για κάποιον που θα το παραγγείλει π.χ. μαύρο (δλδ όχι μεταλλικό) του κάνοτν καμιά σοβαρή έκπτωση; Αν σκεφτούμε δλδ ότι 'κανονικά' το μεταλλικό χρώμα κοστολογείται κάτι 600-700-800+ ευρώ για αυτού του μεγέθους αυτοκίνητα, δεν είναι λίγο 'κρίμα' ;
-
επειδή έχω παραγγείλει μαύρο δεν κάνουν ΚΑΜΙΑ έκπτωση...απλά δεν χρεώνουν επιπλέον.
Αναφορικά με την ερώτηση σου και τις στροφές το έχω ρωτήσει και εδώ και στους redliners και στο civinfo.com. και κανείς δεν έχει απάντηση. Βέβαια στην Αγγλία της αυστηρής αστυνόμευσης φοβούνται να το δοκιμάσουν αλλά έχω βρει και ανεβάσει παλαιότερα στοιχεία για civic 1.8 με 225 χιλιομετρα και 5900 στροφές από γερμανία. Ο οδηγός του οχήματος έγραψε ότι το αυτοκίνητο δεν έπιασε κόφτη και ότι θα το δοκιμάσει για να δει αν υπάρχει κόφτης. Από την άλλη βέβαια οι αεροδυναμικές αντιστάσεις στα 205 πραγματικά ίσως είναι τέτοιες που να εμποδίζουν περαιτέρω επιτάχυνση. Αυτό που θα πρότεινα είναι να βάλει κόφτη και την 5η και την 6η για να δει αν τελικά υπάρχει τέτοιος ή έχει speed limiter. Πάντως να γνωρίζετε ότι κόφτη και 6900 δεν θα δείτε ούτε σε γκρεμό -
να ρωτήσω βρε παίδες.
ένας που έχει rallye 122hp και αγοράσει το honda θα ξενερώσει όσον αφορά επιδόσεις? Είναι καλύτερη λύση να παέι σε turbo πχ golf gt ή tsi?
-
Turbo με κλειστά μάτια.
-
Για μπες λίγο στο τόπικ που αφορά TSi/GT , δες τιμές για τις ρεπρίζ και δώσε απάντηση μόνος σου...
Ηonda Civic 2005