-
σωστα ολα αυτα, αλλα για να εισαι δικαιος θα πρεπει να υπολογισεις και ποσο θα σου κοστισουν τα σερβις (για να μην αναφερω τυχον μικροεπισκευες) αυτα τα 7 χρονια της εγγυησης και να τα συγκρινεις με αλλα μοντελα!
διοτι, για παραδειγμα,αν πληρωνεις 100-200ε παραπανω σε καθε σερβις (το οποιο ποσο συχνα ειναι??) σε σχεση με καποιο αλλο αυτοκινητο, καταλαβαινεις οτι αλλαζει το οικονομοτεχνικο ζητημα που εθεσες. Σωστα?
-
Δεν παίρνεις το Civic Ηybrid να μην πληρώνεις καθόλου τέλη κυκλοφορίας και να είσαι και -4λ/100 χλμ σε κατανάλωση ;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δεν παίρνεις το Civic Ηybrid να μην πληρώνεις καθόλου τέλη κυκλοφορίας και να είσαι και -4λ/100 χλμ σε κατανάλωση ;Σωστότατη η πρόταση, αλλά εμένα προσωπικά με χαλάει το 'sedan'. Δεν μου κάθεται με τίποτα να πάρω 'κουρσα'...
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Δεν παίρνεις το Civic Ηybrid να μην πληρώνεις καθόλου τέλη κυκλοφορίας και να είσαι και -4λ/100 χλμ σε κατανάλωση ;
Σωστότατη η πρόταση, αλλά εμένα προσωπικά με χαλάει το 'sedan'. Δεν μου κάθεται με τίποτα να πάρω 'κουρσα'...
και εμένα με χαλάει το Sedan...
Εαν το εβγαζαν Hybrid σε Hatchback η ακόμα και Station...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
διοτι, για παραδειγμα,αν πληρωνεις 100-200ε παραπανω σε καθε σερβις (το οποιο ποσο συχνα ειναι??) σε σχεση με καποιο αλλο αυτοκινητο, καταλαβαινεις οτι αλλαζει το οικονομοτεχνικο ζητημα που εθεσες. Σωστα?
Δεν νομίζω ότι η διαφορά στα service του Honda να είναι 100-200
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σωστα ολα αυτα, αλλα για να εισαι δικαιος θα πρεπει να υπολογισεις και ποσο θα σου κοστισουν τα σερβις (για να μην αναφερω τυχον μικροεπισκευες) αυτα τα 7 χρονια της εγγυησης και να τα συγκρινεις με αλλα μοντελα!διοτι, για παραδειγμα,αν πληρωνεις 100-200ε παραπανω σε καθε σερβις (το οποιο ποσο συχνα ειναι??) σε σχεση με καποιο αλλο αυτοκινητο, καταλαβαινεις οτι αλλαζει το οικονομοτεχνικο ζητημα που εθεσες. Σωστα?
Τί εννοείς ακριβώς;
Αν δεν πηγαίνεις στα κεντρικά και πηγαίνεις απλώς σε ένα καλό εξουσιοδοτημένο Honda συνεργείο τα κόστη είναι πολύ λογικά. Σίγουρα πολύ φτηνότερα από τα Γερμανικά συνεργεία και της TOYOTA που ξέρω.Τώρα, άμα φέρεις στούκα και θες να την φτιάξεις στο Σαρακάκη με original ανταλλακτικά, θα την πληρώσεις....
-
Ο χρήστης maranx έγραψε:
σωστα ολα αυτα, αλλα για να εισαι δικαιος θα πρεπει να υπολογισεις και ποσο θα σου κοστισουν τα σερβις (για να μην αναφερω τυχον μικροεπισκευες) αυτα τα 7 χρονια της εγγυησης και να τα συγκρινεις με αλλα μοντελα!
Τί εννοείς ακριβώς;
Αν δεν πηγαίνεις στα κεντρικά και πηγαίνεις απλώς σε ένα καλό εξουσιοδοτημένο Honda συνεργείο τα κόστη είναι πολύ λογικά. Σίγουρα πολύ φτηνότερα από τα Γερμανικά συνεργεία και της TOYOTA που ξέρω.Τώρα, άμα φέρεις στούκα και θες να την φτιάξεις στο Σαρακάκη με original ανταλλακτικά, θα την πληρώσεις....
δεν εννοω συγκεκριμενο αυνεργειο, εννοω οπουδηποτε μπορει να σε καλυπτει η εγγυηση.
λοιπον, ποια ειναι τελικα τα διαστηματα & το κοστος των σερβις?
-
Ρε παιδιά εγώ στο civic που έκανα τα απαραίτητα κάθε 7500 χλμ ποτέ δεν πλήρωσα πάνω από 60 ευρώ.
-
καθε 10000χλμ λαδια και καθε 20000 service!!κοστος οταν ερθουν τα πρωτα για service θα μαθουμε,αν και δεν θα εχει διαφορες με το προηγουμενο μοντελο σε τιμες!!
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Ρε παιδιά εγώ στο civic που έκανα τα απαραίτητα κάθε 7500 χλμ ποτέ δεν πλήρωσα πάνω από 60 ευρώ.δηλαδη αλλαγη λαδιων και φιλτρου κανει 60ε??
το σερβις ποσο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ρε παιδιά εγώ στο civic που έκανα τα απαραίτητα κάθε 7500 χλμ ποτέ δεν πλήρωσα πάνω από 60 ευρώ.
δηλαδη αλλαγη λαδιων και φιλτρου κανει 60ε??
το σερβις ποσο?
Βλέποντας τα τιμολόγια, 48 ευρώ για την ακρίβεια.Service δεν πρόλαβα να κάνω γιατί το πούλησα.
-
στα 15000χλμ το κοστος ειναι περιπου 110 ευρω αν δεν κανω λαθος.
-
Nα συγχαρω και γω τα παιδια που το κλεισανε η το παρελαβαν.Μπραβο διοτι στην εισαγωγικη κατηγορια ειναι αενα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο.
Μπραβο διοτι το αυτοκινητο εχει εναν αναγκαιο για τη σημερινη εποχη all around χαρακτηρα.Λιγο σπορ( ε,οσο παταει η-συμπληρωσε οτι θες-)λιγο ανεση,πολυ οικονομια,καλους χωρους για την κατηγορια και την αξιοπιστια της Honda.Και κερασακι στην τουρτα το πιο ρηξικελευθο σχεδιο των τελευταιων ετων καιεσωτερικο 'αλλου' τοσο σε εμφανιση οσο και σε φινιρισμα(παρολο που αντεγραψε Γαλλους και Γερμανους)
Κριμα ομως για τη Honda που δημιουργησε ενα αυτοκινητο αναξιο της εποχης 2006 και του αναταγωνισμου αλλα και του ονοματος της στη δυναμικη συμπεριφορα.Κριμα που και σε αυτη τη γενια(περισσοτερο απο την προηγουμενη) το type r θα λαπελωνει τα συμβατικα civic.Κριμα και για τους ιδιοκτητες που θα κολλανε τα κοκκινα αυτοκολητα προσπαθωντας να το μετατρεψουν σε 'ταπερακι'
Oσο για το αν ειμαι προκλητικος για ορισμενους...Αφου το συνολο του thread αντεχει μειωτικα σχολια του στυλ'Μα γιατι δεν πουλαει το Leon?'
θα αντεξει και μενα -
Μας έλειψες omicrone3
-
poia einai h gnomh sas gia to neo honda civic 1.8?
140hp kai 6.6 katanalosh. aksizh ta lefta tou? 22500 euro. einai dunaton na kaiei mono 6.6!!?. -
-
Ο χρήστης Nicholas0101 έγραψε:
poia einai h gnomh sas gia to neo honda civic 1.8?
140hp kai 6.6 katanalosh. aksizh ta lefta tou? 22500 euro. einai dunaton na kaiei mono 6.6!!?.Το ποστ σου μεταφέρθηκε στο ήδη υπάρχον θέμα. Αν έχεις την καλοσύνη γράφε με ελληνικά, τα greeklish απαγορεύονται. Καλωσόρισες στο φόρουμ
[moderator]
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Nα συγχαρω και γω τα παιδια που το κλεισανε η το παρελαβαν.Μπραβο διοτι στην εισαγωγικη κατηγορια ειναι αενα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο.Μπραβο διοτι το αυτοκινητο εχει εναν αναγκαιο για τη σημερινη εποχη all around χαρακτηρα.Λιγο σπορ( ε,οσο παταει η-συμπληρωσε οτι θες-)λιγο ανεση,πολυ οικονομια,καλους χωρους για την κατηγορια και την αξιοπιστια της Honda.Και κερασακι στην τουρτα το πιο ρηξικελευθο σχεδιο των τελευταιων ετων καιεσωτερικο 'αλλου' τοσο σε εμφανιση οσο και σε φινιρισμα(παρολο που αντεγραψε Γαλλους και Γερμανους)
Κριμα ομως για τη Honda που δημιουργησε ενα αυτοκινητο αναξιο της εποχης 2006 και του αναταγωνισμου αλλα και του ονοματος της στη δυναμικη συμπεριφορα.Κριμα που και σε αυτη τη γενια(περισσοτερο απο την προηγουμενη) το type r θα λαπελωνει τα συμβατικα civic.Κριμα και για τους ιδιοκτητες που θα κολλανε τα κοκκινα αυτοκολητα προσπαθωντας να το μετατρεψουν σε 'ταπερακι'
Oσο για το αν ειμαι προκλητικος για ορισμενους...Αφου το συνολο του thread αντεχει μειωτικα σχολια του στυλ'Μα γιατι δεν πουλαει το Leon?'
θα αντεξει και μεναΕπιτελους ρε συ omikrone3 αρχισα να πιανω το μηκος κυματος στο οποιο εκπεμπεις
Κατι σαν τον δικηγορο του διαβολου μου κανεις...και ο ρολος σου ειναι απολυτα διακιολογημενος για το thread
Και θα σε βοηθησω και εγω λιγακι...απο σημερα
Γιατι ως γνωστον τα περισσοτερα δικα μου posts ηταν θετικα και κολακευτικα και τα αρνητικα για το civic εντεχνως πασαρισμεναΤωρα λοιπον που το εχω στην κατοχη μου και ηδη εκανα χτες τα πρωτα 100 χιλιομετρα (ρονταρισματος) εχω να πω τα εξης
Εδειξε μεση καταναλωση 7.7 μικτη (100km=20km Αθηνα μποτιλιαρισμα ποταμι προ αττικης οδου + 80 km Αθηνα Χαλκιδα Εθνικη)
Οσο ημουν στην κινηση χαθηκε η μπαλα...12.κατι lt /100km εγραφε
Παντως ειναι πολυ χρησιμο στον υπολογιστη ταξιδιου η ενδειξη (bar graph παρακαλω) της στιγμιαιας καταναλωσης
Μετα οσο αρχισα να προχωραω Εθνικη και με τις στροφες μεχρι 3500 (αν και 1-2 φορες στο Σειριο και στην ευθεια Οινοφυτων πλησιασα τις 4000 (με 6η 150κατι χιλιομετρα στο κοντερ) η καταναλωση αρχισε να πεφτει δραματικα
Εκτιμω οτι οπως ειχα προυπολογισει θα εχω καταναλωση 9.5-10 μεση μετα το στρωσιμοΗ ορατοτητα πισω ειναι προβληματικη λογω της γραμμης στην ωραιοτατη κατα τα αλλα εξωτερικα πισω παπριζ αεροτομη και τα προσκεφαλα των πισω επιβατων
Το αυτοκινητο το κοιτανε ολοι και μαλιστα ειδα και ενα respect
Πχ σε κινηση και ολοι να πηγαινουμε με 100km/h στην εξοδο μετα την Ατιικη οδο και πριν τον Αγ.Στεφανο αρκετοι εκαναν δεξια για να περασω χωρις να εχω πλησιασει κοντα τους για στενο μαρκαρισμα οπως συνηθιζα με το παλιο μου να κανω και χωρις βεβαια κανενα σινιαλο απο μερους μου αφου ειμαι στο στρωσιμο και παω χαλαρααααααααααααααα
Τωρα 2 ενδεχομενα βλεπω γιαυτο το γεγονος...ειτε ψαρωνουν με την μασκα ειτε ειναι περιεργοι να δουν τι οχημα ειναι αυτο πισω τους που δεν το εχουν ξαναδειΤο τασακι ειναι για 2-3 γοπες το πολυ και το αυτοκινητο ειναι σχεδον no-smoking (μεγαλο μειονεκτημα αν εισαι καπνιστης) ευτυχως εγω εχω παρει την αποφαση να το κοψω και ευκολα ξεκινησα απο το αυτοκινητο χτες (σαν αφορμη). Μου ευχομαι καλη τυχη
Στα σαμαρακια κοπαναει πισω αρκετα...οπως ηταν αναμενομενο
Η ουρα δεν φευγει παντως σε καμμια περιπτωση ακομα και αν χτυπησεις σαμαρακι σε στροφη...το δοκιμασα στα γνωστα κυματοειδη χιλιομετρα της ΜαλακασαςΕχει τοσα κουμπακια και πραγματα να σκαλισεις οσο ειναι καινουργιο που θελει παρα πολυ προσοχη στην οδηγηση να μην αφαιρεθεις
Απο το αναλυτικοτατο manual οσο προλαβα να διαβασω (ουσιαστικα ολο αλλα ξεφυλλιζοντας και διαβαζοντας μονο οσα μου τραβηξαν την προσοχη) ο υπολογιστης ταξιδιου ειναι full προγραμματιζομενος σε σημειο που να προγραμματιζεις μεχρι και ορια ταχυτητας δοτα για Alarm οταν τα ξεπερνας (χρησιμο για τις κατοικημενες περιοχες με τους αγροτροχονομους με το πιστολι να περιμενουν τον ανυποψιαστο εκδρομεα για κληση), +/- στο θερμομετρο calibration και πολλα ακομα σεταρισματα και παραμετροποιησεις
Σημαντικο...η ζωνη δεν βαραει σαν διαολος συνεχεια αμα πας απο το σπιτι σου στο επομενο τετραγωνο και δεν την φορεσεις αλλα πολυ διακριτικα σφυραει 2-3 φορες και μετα σου αναβει ενδειξη στο κεντρο του στροφομετρου, κατοπιν η ενδειξη φευγει και αναβει ενα πορτοκαλι (i) προφανως απο το info, λαμπακι....μετα απο κανενα 2λεπτο επανερχεται παλι με 1-2 μπλιμπ μπλιμπ και ο κυκλος επαναλαμβανεται....
Το αυτοκινητο ειναι απολαυση να το οδηγεις σε ανοικτο δρομο, ειναι τελειως αθορυβο (βοηθουν και τα λαστιχα της michelin σε αυτο αλλα και η μονωση αναμεσα καμπινα - κινητηρα....προσωπικα αυτα τα περι θορυβου που ειχα διαβασει αναμεσα στις 2000-3500rpm τα θεωρω μαλλον τυπογραφικο λαθος), σταθεροτατο και απλα προσεχεις τα σαμαρια για να μην κολλησεις τους πισω επιβατες στην οροφη αμα κοπανησεις με πολλα χιλιομετρα
Ο επιλογεας ταχυτητων πολυ μικρες διαδρομες ωραια κουμπωματα αν και ειχα λιγο προβλημα απο την 5η στην 6η (2 φορες κοπανησα 4η αλλα το εσωσα γρηγορα)
Βασικα θελει κατω και δεξια η 6η ...δεν ειναι ακριβως κατω απο την 5ηΟ κλιματισμος (απλος οχι διζωνικος) πολυ καλος και χωρις πολλα κουμπακια ...απλα πατας το auto και διαλεγεις απο Εσκιμωος μεχρι Νομαδας στην Σαχαρα πως θες να το παιξεις
Ο συναγερμος δυστυχως δεν ανεβαζει παραθυρα και μπαινει ακομα και με αυτα ανοικτα
Τα πισω καθισματα αναδιπλωνονται με χαρη και προς τις 2 κατευθυνσεις με ενα κλικ σουπερ ευκολα
Το τιμονι κοβει πολυ και αμεσα αποκρινεται αν και διεκρινα ασαφεια στην επαναφορα στο κεντρο (μαλλον εξαιτιας της ηλεκτρικης υποβοηθησης και οχι υδραυλικης)
Οσοι εχετε επιλεξει galaxy grey χρωμα (αυτο πηρα και γω) να σας πω οτι ενω αρχικα που το ειδα σε κλειστο χωρο και με λαμπες φθοριου απογοητευτηκα και ουσιαστικα δεν το αναγνωρισα...χτες στην παραλαβη στον ηλιο μου επεσε το σαγονι....δεν κυκλοφορει αντιστοιχο χρωμα ...γυαλιζει σαν την ομορφοτερη αμμουδια που εχετε δει ποτε....ενω το βραδυ σκουραινει και γινεται μολυβι ανοικτο
Βεβαια γουστα ειναι αυτα ... σε αλλους μπορει να μην αρεσειΤο μπεζ σαλονι λερωνει οπως το φοβομουν πολυ ευκολα και με βλεπω να πληρωνω μια περιουσια στα πλυντηρια.
Ο φωτισμος το βραδυ στο ταμπλο ειναι Σταρ Τρεκ τελειως μιλαμε και το φωσφωριζε ετσι και αλιως την ημερα βοηθαει πολυ σε τουνελ-γεφυρες κλπ στιγμιαια σκοταδια. Το προστατευτικο πλαστικο γυαλι ομως μπροστα μαζευει ευκολα σκονη (μαλλον λογω στατικου ηλεκτρισμου)
Αλλαζει λαδια καθε 7500km !!! μαλλον λογω πολυστροφιας??
Κριμα γιατι ειχα συνηθισει το καθε 15000km τοσα χρονια με το Τoyota μου και πηγαινα 2 φορες το χρονο...τωρα θα πηγαινω 4
Ο αντιπροσωπος κολλαει και διαφημιστικο λαδιων στο πισω παρμπριζ ...μα τι κακο συνηθειο χωρις να σε ρωτησουν...
Καθε 15000km φιλτρα
Καθε 50000 μπουζι και στα 120000 ιμανταΤο ηχοσυστημα πολυ καλο και η αυτοματη αυξομειωση του συναρτηση του θορυβου σε 3 επιπεδα ικανοποιητικη σε λειτουργια.
Περιμενα καλυτερα ηχεια παντως...ισως ομως επειδη ειμαι μαθημενος σε Kenwood ηχοσυστημα με 2 οβαλ (3 δρομων) πισω και 2 μικρα (2 δρομων) εμπρος να βαζω ψηλα τον πηχη. Η οθονη του (ηχοσυστημα-κλιματισμος) αχρωμη και σαν την μυγα μες στο γαλα σε σχεση με τα υπολοιπα ενδεικτικα του αυτοκινητουΟλες οι πορτες κλεινουν στιβαρα και αθορυβα αν και ειχα προβλημα στο να κλεισει το πορτ μπαγκαζ λογω λαστιχων (φρεσκα)
Μαλιστα αρχικα δεν το καταλαβα αλλα διαπιστωσα οτι δεν εμπαινε ο συναγερμος και δεν λειτουργουσε το τηλεχειριστηριο για το κλειδωμα...και ψαχνωντας ειδα οτι εχασκε η 5η πορτα (δεν ειχε κουμπωσει τελειως)Κατα τα αλλα ειμαι πολυ και δεν χορταινω να το ψαχουλευω
Αναλυτικοτερα και σχετικα με την ουσια του θεματος (επιδοσεις στο δρομο) σε καμμια 10ρια μερες που θα βγαλω τις πινεζες απο τους πατους των παπουτσιων μου
Αν και ολα αυτα τα περι καλου στρωσιματος θεωρω οτι εχουν να κανουν περισσοτερο με την ομαλοτητα και γραμμικοτητα στα επομενα (πολλα) χιλιομετρα και καθολου με εμφανιση προβληματων στους συγχρονους κινητηρεςΚαλη μερα σε ολους
ΥΓ Πατακια original απο Honda με λογοτυπο civic πανω λογω κακης εφαρμογης των imitation που εκοψαν για το 5θυρο.
-
Ακόμα και το 12άρι είναι πολύ καλή επίδοση στον μποτιλιαρισμένο Κηφισσό. Το 1400άρι μου γράφει 10-11 σε τέτοιες συνθήκες. Εντάξει λοιπόν η κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Zeus έγραψε:
Το τασακι ειναι για 2-3 γοπες το πολυ και το αυτοκινητο ειναι σχεδον no-smoking
Ώχ, θα αρχίσει το θάψιμο ο omicrone3 πάλι...
Ηonda Civic 2005