-
Εγω το είπα και το ξαναλέω
Ολοι στους τροχούς συμπαθούν για δικούς τους λόγους το λεονΑΛΛΑ
ΑΛΛΑ
ΑΛΛΑδε πουλάει με τίποτα
ΠΟΥ σημαίνει ότι ο κόσμος δε ΤΟ ΘΕΛΕΙ.Και ο κόσμος είναι όλα τα λεφτά όσα και λένε τα άρθρα κλπ...
Μπαίνει ο κόσμος μέσα και ΦΕΥΓΕΙ. Αυτά λένε οι πωλήσεις?
Κάνω κάπου λάθος?Αφου είναι τόσο ...αματο όπως λένε, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ κανείς...
Η honda φταίει πάλι? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ΑΛΛΑ
ΑΛΛΑδε πουλάει με τίποτα
ΠΟΥ σημαίνει ότι ο κόσμος δε ΤΟ ΘΕΛΕΙ.Και ο κόσμος είναι όλα τα λεφτά όσα και λένε τα άρθρα κλπ...
Κάνω κάπου λάθος?Αφου είναι τόσο ...αματο όπως λένε, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ κανείς...
Η honda φταίει πάλι?Γνωμη μου: Λογω ονοματος (Σεατ), εμφανισης και κυβικων.
Αλλιως δε βλεπω να εχει τιποτα καλυτερο το Civic αποτι το Leon αν εξαιρεσουμε την αξιοπιστια, αντε και την καταναλωση.
Κατα τα αλλα, για αναρτηση εχει ημιακαμπτο αντι των πολλαπλων του Λεον. Κινητηρα το λεον (το 2.0 που ειναι και φτηνοτερο απο το Civic) εχει καλυτερο. Κιβωτιο καλυτερο το Λεον. Τιμονι μαλλον καλυτερο το Λεον (συμφωνα και με τους 4Τ). Στησιμο σπορτιφ (σπορ 'ψηγματα' λενε για το Civic οι 4Τ) αλλα και ανεση καλυτερη. Δε βλεπω που ειναι καλυτερο ΟΔΗΓΙΚΑ το Civic...Μη αρχισουμε να λεμε παλι ΜΟΝΟ για εγγυησεις και αξιοπιστιες, αυτοκινητο αγοραζουμε οχι πλυντηριο.Φιλικα.
-
Το δίλιτρο Leon κοστίζει 204 ευρώ παραπάνω το χρόνο (τέλη), δηλ. 1000 ευρώ παραπάνω στην 5ετία. Και η ασφάλισή του πρέπει να είναι πιο τσιμπημένη. Στη βασική έκδοση κοστίζουν το ίδιο πάνω-κάτω.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μη αρχισουμε να λεμε παλι ΜΟΝΟ για εγγυησεις και αξιοπιστιες, αυτοκινητο αγοραζουμε οχι πλυντηριο.Φιλικα.
καλα, για πολλους δεν εχει και μεγαλη διαφορα!
(χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι κατακριτεο)
-
Οπως είπα, είναι λάθος της Honda διότι η τιμή για το 5θ 1.8 είναι σχετικά υψηλή, παρόλο που ο εξοπλισμός είναι πλήρης (σχεδόν). 23000
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μη αρχισουμε να λεμε παλι ΜΟΝΟ για εγγυησεις και αξιοπιστιες, αυτοκινητο αγοραζουμε οχι πλυντηριο.
Φιλικα.
Συμφωνοι, δεν λεω οτι ειναι κατακριτεο. Ο καθενας μπορει να το βλεπει οπως θελει.
Η γνωμη μου ειναι ομως οτι δε θα πρεπει να το βλεπει τοσο επιφανειακα και να κοιταει και αλλα πραγματα περα απο κοστη, εγγυησεις, αξιοπιστια κλπ.@manosk: Γι'αυτο αν ειδες ανεφερα και τα κυβικα ως λογο για τον οποιο δεν πουλαει το Leon. Αυτο που ειπες εμπιπτει μονο στην οικονομικη θεωρηση της αγορας του αυτοκινητου που φυσικα ειναι σεβαστη και πρεπει να λανβανεται υποψη, αλλα οχι ΜΟΝΟ αυτη.
-
Γνωμη μου: Λογω ονοματος (Σεατ), εμφανισης και κυβικων.
Αλλιως δε βλεπω να εχει τιποτα καλυτερο το Civic αποτι το Leon αν εξαιρεσουμε την αξιοπιστια, αντε και την καταναλωση.
Κατα τα αλλα, για αναρτηση εχει ημιακαμπτο αντι των πολλαπλων του Λεον. Κινητηρα το λεον (το 2.0 που ειναι και φτηνοτερο απο το Civic) εχει καλυτερο. Κιβωτιο καλυτερο το Λεον. Τιμονι μαλλον καλυτερο το Λεον (συμφωνα και με τους 4Τ). Στησιμο σπορτιφ (σπορ 'ψηγματα' λενε για το Civic οι 4Τ) αλλα και ανεση καλυτερη. Δε βλεπω που ειναι καλυτερο ΟΔΗΓΙΚΑ το Civic...Μη αρχισουμε να λεμε παλι ΜΟΝΟ για εγγυησεις και αξιοπιστιες, αυτοκινητο αγοραζουμε οχι πλυντηριο.Φιλικα.
Να προσθέσω και γω κάτι? Το leon μέσα το έχετε δει? Χειρότερη πλαστικούρα δε θυμάμαι να έχω δει σε αμάξι. Ακόμα και κάτι Yaris των 12000-14000 ευρώ πιο ποιοτικά είναι μέσα. Χαώδης η διαφορά του Leon με το Civic σε αυτόν τον τομέα (imho πάντα). Και καταλαβαίνω ότι τα κριτήρια που παραθέτεις είναι οδηγικά, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στην επιλογή ενός αυτοκινήτου. Και η ποιότητα των υλικών ΔΕΝ είναι υποκειμενικό θέμα όπως η εμφάνιση.
Φιλικά, WinMik
-
Φιλε nickval, καταρχην αν δεν κανω λαθος το εχεις παραγγειλει οπως πρωτα απο ολα θα σου ευχηθω καλοταξιδο και με το καλο να το παρεις!
Θελω να διευκρινησω καποια πραγματα για να μην παρεξηγουμαι. Η φραση 'πλυντηριο' που χρησιμοποιησα δεν αναφεροταν στα αυτοκινητα της Honda, την οποια σεβομαι και εκτιμω για αυτα που εχει προσφερει στην αυτοκινητοβιομηχανια. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ακουω συνεχεια για εγγυησεις, αξιοπιστια, καταναλωσεις κλπ τα οποια ειναι λογικο να απασχολουν καποιον αγοραστη αυτοκινητου, αλλα οχι μονο. Στα πλυντηρια ισως να ειναι τα μονα στοιχεια που πρεπει να απασχολουν καποιον, αλλα στα αυτοκινητα υπαρχουν και αλλα πραγματα οπως η ενεργητικη ασφαλεια, η σωστη οδικη συμπεριφορα και αν θες να παμε και λιγο πιο μακρια η κουλτουρα που ξεδιπλωνει στο δρομο. Προσωπικα δεν θα ηθελα ενα αυτοκινητο που να εχει μεγαλη εγγυηση και να ειναι τερας αξιοπιστιας αλλα να υστερει σε επιδοσεις ή στον τροπο που στριβει.
Με αυτο το σκεπτικο μπορει το Civic να κανει ολα τα παραπανω σε ικανοποιητικο βαθμο, ο οποιος να αρκει σε καποιον αγοραστη που δε θελει το κατι παραπανω. Απο εκει και περα ομως συγκριτικα με αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας (εν προκειμενω Leon ή 147) και συμφωνα με τους 4Τ υστερει. Για παραδειγμα στο θεμα της αναρτησης (ημιακαμπτος) ή στην αισθηση των χειριστηριων. Αυτο ειναι κατι που μπορει εσενα ή καποιον αλλον να μη σε ενδιαφερει αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα πρεπει να επισημανθει και να αξιολογηθει απο το περιοδικο - εξ' ου και ο χαρακτηρισμος 'αχρωμο' αυτοκινητο. Υπο αυτο το πρισμα λοιπον και με βαση τα **ΟΔΗΓΙΚΑ **κριτηρια στα οποια παραδοσιακα δινουν περισσοτερη βαση οι 4Τ αποτι πχ. στις εγγυησεις ή στην αξιοπιστια δεν θεωρω οτι ειναι αδικοι απεναντι στο Civic.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ΑΛΛΑ
ΑΛΛΑδε πουλάει με τίποτα
Η honda φταίει πάλι?Το Leon 1.6 βγαίνει μόνο με 8V και 102 ίππους (μεγάλο ντεζαβαντάζ όταν οι υπόλοιποι παίζουν στα 110-115, και ας είναι δυνατό λόγω κοντών σχέσεων) και το Leon 2.0 δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει πολύ στην αγορά λόγω 2.000 κυβικών και όχι καμιάς τεράστιας ιπποδύναμης.
-
Η άποψη των 4Τ για το Civic είναι σχετικά σκλήρή σε σχέση με άλλα περιοδικά του χώρου. Δεν σνομπάρω ούτε το Leon, ούτε κάποιο άλλα αυτοκίνητο. Ίσως εάν είχα την δυνατότητα να πάρω 2λιτρο να έπαιρνα κάποιο άλλο και όχι το Civic. Η οδηγική απόλαυση είναι σχετική και υποκειμενική. Το civic δεν υστερεί πουθενα, με μοναδική ίσως εξαιρεση τις εγκάρσιες ανωμαλίες, το οποίο κάποιον μπορεί να μην τον ενοχλεί, ψάχνοντας μια σφιχτή και σπόρ ανάρτηση. Εγώ ούτε μπορώ, ούτε θέλω να φέρω το αμάξι στα όριά του. Θέλω ένα ασφαλές, αξιόπιστο, όμορφο και σβέλτο αυτοκίνητο, με χαμηλό κόστος συντήρησης και καλή αξία μεταπώλησης (στα 5 χρονια μπορώ να το πουλήσω και να μιλάμε για μεταχείρισμένο με 2 χρόνια εγγύηση.) Με καλύπτει απόλυτα και πιστεύω και με το παραπάνω. Εάν έβγαινε μια έκδοση χωρίς Cruise Control, αυτοματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, και 16άρες αντί 17άρες ζάντες με τελική τιμή 21-21500
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το δίλιτρο Leon κοστίζει 204 ευρώ παραπάνω το χρόνο (τέλη), δηλ. 1000 ευρώ παραπάνω στην 5ετία. Και η ασφάλισή του πρέπει να είναι πιο τσιμπημένη. Στη βασική έκδοση κοστίζουν το ίδιο πάνω-κάτω.Και επιπλέον, το ΣΙβίκ έχει 7 χρονάκια εγγύηση, δείχνει πιο καλοφτιαγμένο (και πιθανότατα είναι κιόλας) και έχει και το αξιόπιστο όνομα Χόντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Λεόν δεν είναι καλό αυτοκίνητο βέβαια. Απλά, το Χόντα είναι 'πιο εύκολο να το εμπιστευτείς'
-
Μη αρχισουμε να λεμε παλι ΜΟΝΟ για εγγυησεις και αξιοπιστιες, αυτοκινητο αγοραζουμε οχι πλυντηριο.
Φιλικα.
Συμφωνοι, δεν λεω οτι ειναι κατακριτεο. Ο καθενας μπορει να το βλεπει οπως θελει.
Η γνωμη μου ειναι ομως οτι δε θα πρεπει να το βλεπει τοσο επιφανειακα και να κοιταει και αλλα πραγματα περα απο κοστη, εγγυησεις, αξιοπιστια κλπ.τι να δει???
εδω ο αλλος αγοραζει αμαξι επειδη εχει μαλακα πλαστικα, επειδη το πηρε ο κουμπαρος του, επειδη του εκαναν δωρο τα ..πατακια κτλ κτλ... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
ΑΛΛΑ
ΑΛΛΑδε πουλάει με τίποτα
Η honda φταίει πάλι?Το Leon 1.6 βγαίνει μόνο με 8V και 102 ίππους (μεγάλο ντεζαβαντάζ όταν οι υπόλοιποι παίζουν στα 110-115, και ας είναι δυνατό λόγω κοντών σχέσεων) και το Leon 2.0 δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει πολύ στην αγορά λόγω 2.000 κυβικών και όχι καμιάς τεράστιας ιπποδύναμης.
λιγο υπομονη, θα ερθει το Λεον με τον 1,4 και 140αλογακια και τιμη εκπληξη...
-
έχει χαθεί η μπάλα με τους vag-κινητήρες...
leon 1.6 8v (!) 102hp
leon 1.4 TT (!!) 140 hp....
-
Μααααλιστα....
Δηλαδή επειδή το είπαν οι 4Τ το δέσαμε εμείς κόμπο ότι το Leon είναι τόοοσο καλύτερο? Υπάρχει κάποιος που να τα έχει οδηγήσει αρκετά (όχι να έχει ...μπει μέσα) και τα 2? Τόσο καιρό δεν έχω δει κανέναν από αυτούς που γράφουν στο thread και το κατακρίνουν να έχουν κάνει κάτι τέτοιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: έχω οδηγήσει μόνο το Civic, και δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το Leon, γιατί πολύ απλά δεν το ξέρω. Αλλά να πηδάμε σε συμπεράσματα μόνο και μόνο επειδή διαβάζουμε ότι το Civic 'είναι άχρωμο' και 'οι μηχανικοί της seat' -(μέλος φυσικά του VAG)- 'σοφά δώσαν πυκνή κλιμάκωση στο κιβώτιο' είναι ένδειξη και όχι απόδειξη.
ps: δείτε τι λέει και η Wikipedia για τη λέξη biased...
Φιλικά, WinMik
-
...αματο το λεον τα είπαμε ,,,,
ΔΕ ΠΟΥΛΑΕΙ, μπορειτε να μου πειτε γιατι δε το παιρνει κανένας?????
ΑΠλα πράγματα. Γιατι δε το αγοράζουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των 4τροχών?
-
WinMik
ε μετρά λίιιιγο παραπάνω η γνώμη των δημοσιογράφων των 4Τ και των κάθε 4Τ για τον εξής απλό λόγο: έχουν δοκιμάσει περισσότερα αυτοκίνητα από εσένα/εμένα και τα έχουν δοκιμάσει υπό σκληρότερες συνθήκες από αυτές που οδηγούμε εμείς το αμαξάκι μας καθημερινά ή τα test drive cars.
-
Δεν αμφισβητώ ότι οι δημοσιογράφοι του αυτοκινητιστικού τύπου σαφώς γνωρίζουν περισσότερα από εμένα και δοκιμάζουν περισσότερα αυτοκίνητα. Η τελική τους άποψη -αυτό δηλαδή που τελικά διαβάζω εγώ στο χαρτί- ωστόσο καθορίζεται και από άλλους παράγοντες...
Για να το θέσω και αλλιώς, σε μιασυγκεκριμένη δημοσκόπιση του forum, το χέρι μου κλειδώνει στην 3η επιλογή, ενώ τη πρώτη μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να την εκλάβω...
Μην παρεξηγηθεί κανείς, τα παραπάνω είναι φυσικά imHo...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχει χαθεί η μπάλα με τους vag-κινητήρες...leon 1.6 8v (!) 102hp
leon 1.4 TT (!!) 140 hp....
προφανως θα καταργηθει ο 1,6 αλλωστε αναμενεται και ο 1,2tsi με 110-120 αλογα...
-
και τους αρέσουν τα ΣΕΑΤ
Ηonda Civic 2005