-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Åãù äå îÝñù ôé óçìáßíåé áõôüÔï õâñéäéêü óýóôçìá ôçò Toyota åßíáé ðéü þñéìï êáé Ý÷åé ðïëý ìåãáëýôåñåò äõíáôüôçôåò.
Ï Atkinson åßíáé Ýíáò êéíçôÞñáò ðïõ áôìïóöáéñéêÜ äÝí ìðïñåß íá óôáèåß áðï ìüíïò ôïõ ðïõèåíÜ (ïôé ðñÝðåé ãéá ôï óýóôçìá ôïõ prius äçëáäÞ) ... åßíáé áðßóôåõôá åëáöñýò, Ý÷åé õøçëÞ ó÷Ýóç óõìðßåóçò êáé óáöþò êáëýôåñç èåñìïäõíáìéêÞ áðüäïóç áðï ôïõò êéíçôÞñåò ðïõ êõêëïöïñïýí óÞìåñá...Êáôá ôç öÜóç ôçò óõìðßåóçò ïé âáëâßäåò åßóáãùãÞò ðáñáìÝíïõí áíïéêôÝò...
Êëåßíïõí ÅÁÍ êáé åöüóïí äïèåß åíôïëÞ áð ôï õâñéäéêü óýóôçìá... -
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
πολύ ωραία τα νουμεράκια αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά,
όλα αυτά έχουν τριβές και για την εναλλαγή μεταξύ διάφορων τύπων ενεργειών (χημική-ηλεκτρική-μηχανική) έχουμε απώλειες.
Νομίζω οτι η Honda είναι σε σωστότερο δρόμο με το IMA, μια απλή υποβοήθηση στον κινητήρα δηλαδή...Αποδεικνύεται στην πράξη οτι τo υβριδικό σύστημα του Civic είναι καλύτερο του Prius; Επιδόσεις και κατανάλωση;
σε τεστ των 4Τ το παλιο civic ima χανει σε επιδόσεις αλλά είναι λίγο πιο οικονομικό
-
Εγω δε ξέρω τι σημαίνει αυτό
Το υβριδικό σύστημα της Toyota είναι πιό ώριμο και έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες.
Ο Atkinson είναι ένας κινητήρας που ατμοσφαιρικά δέν μπορεί να σταθεί απο μόνος του πουθενά (οτι πρέπει για το σύστημα του prius δηλαδή) ... είναι απίστευτα ελαφρύς, έχει υψηλή σχέση συμπίεσης και σαφώς καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση απο τους κινητήρες που κυκλοφορούν σήμερα...Κατα τη φάση της συμπίεσης οι βαλβίδες είσαγωγής παραμένουν ανοικτές...
Κλείνουν ΕΑΝ και εφόσον δοθεί εντολή απ το υβριδικό σύστημα...το οτι το HSD είναι πλήρες υβριδικό σύστημα με περισσότερες δυνατότητες και τεχνολογία δεν το αμφισβητώ.
Σαν λύση όμως παρουσιάζεται πολύ ακριβότερη και τελικά ασύμφορη? από αυτήν της Honda με την μικρή υβριδκή υποβοήθηση στον κινητήρα και όχι στην κίνηση του αυτοκινήτου. Καλή η τεχνολογία αλλά πρέπει να βλέπουμε και το αποτέλεσμα.
-
Μην ξεχνάτε όταν κάνετε τη σύγκριση Civic/Insight/Fit Hybrid vs Prius, ότι το Prius δεν έχει εστιάσει στην οικονομία της κατανάλωσης, αλλά στο όσο το δυνατόν καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων.
Πρέπει να είναι το πιο καθαρό όχημα, εξαιρουμένων των EV (αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων, βλέπε RAV4EV και λοιπά αποσυρθέντα), και φυσικά, των ...ποδηλάτων.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Σαν λύση όμως παρουσιάζεται πολύ ακριβότερη και τελικά ασύμφορη?Εχμ, όλοι, παντού, σε όλα τα άρθρα που έχω διαβάσει, γράφουν ότι δεν αγοράζεις Prius για να κάνεις την ΦΟΒΕΡΗ οικονομία, με το να αποσβέσεις το επιπλέον κόστος από τη λιγότερη βενζίνη.
Αγοράζεις το Prius για άλλο λόγο.
Για να έχεις την αυριανή τεχνολογία σήμερα.
Για να έχεις όλα τα αυτόματα συστήματα.
Για να εκπέμπεις μηδαμινά καυσαέρια.
Για να έχεις τα προνόμια που έχουν αυτοκίνητα με μηδαμινές εκπομπές. (Δακτύλιος & τέλη εδώ, tax break και είσοδος σε ορισμένες HOV lanes στις Η.Π.Α. κ.ο.κ.)
Για να ξεχωρίζεις(!).
Για να είσαι 'smug' ('αυτάρεσκος') - για όσους είδαν το πρόσφατο επεισόδειο South Park για τα υβριδικά!
-
πολύ σωστός !!!!!
-
ρε παιδιά
αγοράζεις 4 θεσιο αμάξι για να κάνεις οικονομία? Που το είδαμε αυτό.
Γενικά κανένα δεν αγοράζει 4θεσιο για οικονομία
Εγω εχω το type_r(4 θεσιο) και αν χρειαστεί βάζω και 5ο. (γιατί χωράει)Οταν ο λόγος που το αγοράζεις είναι ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ η οικονομία δε μπορεί να το παρεις με μία θέση λιγότερο από τα άλλο. Τι σκ... οικογενειακό είνια τότε?
Δε πα να ναι και οχημα ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ!
-
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=240&page_id=3822
εδω έχει άρθρο για το υβριδικό απο τους Τροχούς
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=240&page_id=3822εδω έχει άρθρο για το υβριδικό απο τους Τροχούς
Από το 4auto (αν και δεν έχει μεγάλη διαφορά)
κυκλοφόρησε σήμερα. -
σε τεστ των 4Τ το παλιο civic ima χανει σε επιδόσεις αλλά είναι λίγο πιο οικονομικόΤο παλιό Civic IMA έχει χαμηλότερη από 6 λίτρα κατανάλωση σε πόλη και 6,5 σε ταξίδι; Είστε σίγουροι για αυτό; Για επιδόσεις δεν το συζητάμε, το Civic χρειάζεται και γεμάτη battery, αλλιώς οι ρεπρίζ πάνε φούντο...
Στο Drive, που το είχαν σε δοκιμή μακράς διαρκείας, το Prius ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που έκαιγε περισσότερο έξω από ό,τι μέσα στην πόλη...
-
και δε το κρατούσανε μέσα τότε?
Τι το βγάζανε έξω? -
óå ôåóô ôùí 4Ô ôï ðáëéï civic ima ÷áíåé óå åðéäüóåéò áëëÜ åßíáé ëßãï ðéï ïéêïíïìéêüÌá ðïý åßíáé ôï óõãêñéôéêü ìåôáîý ôùí äýï;
Ãéá ôïõò 4Ô Ý÷ù õðüøéí ìïõ áõôü...http://library.techlink.gr/4t/article-main.asp?mag=1&issue=345&article=10218
**Toyota Prius vs Avensis D-Kat vs Avensis 2.0 Di **
ÄÝí Ý÷åé ðÜñåé ôï ìÜôé ìïõ êÜðïéï Üëëï óõãêñéôéêü ôåóô. Ïìùò óôá ôåóô óôçí Üëëç ðëåõñÜ ôïõ Áôëáíôéêïý (Consumer Reports) ôï Prius åîáêïëïõèåß íá åßíáé êáëýôåñï áð ôï Civic.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
áãïñÜæåéò 4 èåóéï áìÜîé ãéá íá êÜíåéò ïéêïíïìßá? Ðïõ ôï åßäáìå áõôü.Ìðïñåßò íá ôï ðåßò ãéá ôçí ðñïõãïýìåíç ãåíéÜ prius ðïõ åß÷å ôïõò ÷þñïõò ôïõ corolla (êáé öõóéêÜ ìðïñåßò íá ôï ðåéò êáé ãéá ôçí corolla ).
Ôï ÉÉÉ üìùò åßíáé 5èÝóéï êáé ìÜëéóôá ðÝöôïõí ïé ðëÜôåò ôùí êáèéóìÜôùí. Èá Þèåëá üìùò íá ìÜèù åÜí ðÝöôïõí óôï íåü õâñéäéêü civic.
-
Ναι αλλά είναι ακριβότερο... ΠΟΛΥ
και εχει 4 θεσεις.
-
Το ΙΙΙ όμως είναι 5θέσιο και μάλιστα πέφτουν οι πλάτες των καθισμάτων. Θα ήθελα όμως να μάθω εάν πέφτουν στο νεό υβριδικό civic.
το νέο civic έχει πλάτες καθισμάτων που δεν πέφτουν, γιατί εκεί βρίσκονται οι μπαταρίες. Χώρος: 350 λίτρα, όσο ένα Γκολφ, με λιγότερη πρακτικότητα και μήκος 4,5 μέτρα, δηλ. 25 εκατοστά πάνω.. στα 21.000, νομίζω και οι τιμές συμπίπτουν με καλά εξοπλισμένο 1.6..Άραγε θα το προτιμούσε ο τυπικός αγοραστής μικρομεσαίου;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
êáé äå ôï êñáôïýóáíå ìÝóá ôüôå?
Ôé ôï âãÜæáíå Ýîù?http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=18463
ÏõÜïõ... ãéá ôñßôç óõíå÷üìåíç ÷ñïíéÜ
-
Στην λεωφόρο Αλεξάνδρας είδα να κατεβάζουν σήμερα civic με ηλιοροφή
(Στην κάθοδο)
Ωραίο είναι .Σταθερή σε 2 κομάτια με μία λωρίδα στη μέση
-
Σήμερα είδα το πρώτο (για μένα, μη βαράτε) στους δρόμους (Ν.Ερυθραία), ένα ασημί. Δυστυχώς πήγαινε στο αντίθετο, και δεν πρόλαβα να το θαυμάσω. Πάντως δεν μου άρεσε πολύ σε ασημί, χάνονταν τα ιδιαίτερα φώτα.
-
μετα την αναβαση Κυμης χθες ειπα να κανω μια βολτα με το civic 5d 1.8 επειδη μου αρεσε παρα πολυ και ηθελα συνεχεια να το οδηγαω,επελεξα λοιπον να κανω μια βραδυνη βολτα μεχρι το Πορτο Γερμενο!!το ρεζερβουαρ ηταν στη μεση και ειχα κανει 380 χιλιομετρα περιπου στη Κυμη,βγαινω Αττικη οδο και απο τα 120 σταθερα το ανεβασα μεχρι τα 200!!το αυτοκινητο μου αρεσε παρα πολυ ειδικα το τιμονι που οσο επιταχυνεις τοσο 'σφιγγει' και δεν εχει τα χαλια του προηγουμενου μοντελου,επεφτα σε λακουβες στο δρομο για Κυμη και το αυτοκινητο δεν εχανε καθολου,συνεχιζε ευθεια ενω περιμενα με τις 17αρες να την ακουει καλα σε λακουβες,!εκανα το τιμονι με 140 χιλιομετρα δεξια αριστερα και στο αυτοκινητο 'ακουγε',μου εκανε εντυπωση σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο!!βγαινω στην Ελευσινα και περνει σειρα το βουνο!!45 χιλιομετρα με πολλες στροφες ολων των ειδων!!το vsa δεν το ειχα βγαλει αν και μπηκε μονο 3 φορες σε κατι φουρκετες!!το στριψιμο μου αρεσε πολυ,πιστευω οτι η αναρτηση που ειναι σκληρη το βοηθαει αρκετα,κλισεις δεν μπορω να πω οτι περνει πολλες,δεν με φοβησε πουθενα!!τα φρενα δεν μου αρεσαν τοσο πολυ αλλα ειναι και αστρωτα κιολας αφου το αμαξι εχει 2400 χλμ,μαζευε τα χιλιομετρα γρηγορα και δεν το καταλαβαινα και τα φρενα τα πιεσα αρκετα!!η κλιμακωση του κιβωτιου θα μπορουσε να ειναι αλλιως γιατι τα 145 στη τριτη κοφτη πιστευω οτι ειναι αρκετα,επισης ενα αρνητικο για μενα ειναι η διαδρομη του πεταλ του γκαζιου,ειναι παρα πολυ μικρη!!!το clima δουλευει αψογα και αθορυβα!!!η καταναλωση στο βουνο εφτασε περιπου στα 8 λιτρα/100 με αρκετο σκισιμο!!!ο θορυβος του μοτερ φυσικα δεν με πειραξε!!!
το καλυτερο ομως ειναι οτι οπου πας το κοιτανε ολοι!!
-
Nice! Τέτοια θέλω να ακούω, να πορώνομαι μέχρι να έρθει και το δικό μου!
borbos αν έχεις στο μέλλον και άλλες εντυπώσεις, γράψε μερικές σειρές!
Ηonda Civic 2005