-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
συγγνωμη αν οι ερωτησεις ακουγονται ισως ασχετες.... αλλα ο καθενας με την εμπειρια του
ξερεις αν θα ερθει ο ντιζελ και αν θα εφοδιαζεται με το αυτοματο κιβωτιο?μα γι αυτο υπαρχει το forum ωστε να μαθαινουμε ολοι μας!!οχι δεν το γνωριζω εαν θα ερθει,θα μαθω ομως αυριο!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
γ)7 χρονια=3 χρονια απο το εργοστασιο και τα υπολοιπα 4 μεσω ασφαλιστικης!!για να μην εχεις κανενα προβλημα με εγγυησεις κτλ πρεπει να εισαι πολυ τυπικος με τα service και πολυ περισσοτερο μετα την τριετια που αρχιζει η εγγυηση της ασφαλιστικης!!!Θα μπορούσες να αναλύσεις τί ακριβώς εννοείς με το 'εγγύηση της ασφαλιστικής';
-
Μπηκα στο αγγλικο σαιτ και ειδα οτι ο ντηζελ δεν βγαινει με αυτοματο... οποτε παμε για βενζινοκινητηρα... αλλα ποτε θα ερθει το αυτοματο?οεο? και με τι οικονομικη επιβαρυνση?
Διαβασα επισης οτι τα σερβις ειναι καθε 20000 χλμ!!! Αυτο ισχυει και εδω?
Οσο για την εγγυηση... προφανως ο αντιπροσωπος εχει κανει καποιου ειδους συμβαση με ασφαλιστικη για τα παραπανω χρονια... αν ειναι στα ιδια επιπεδα καλυψεων με την εργοστασιακη δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα... ειναι ομως? -
Ο χρήστης borbos έγραψε:
Γεια χαρα παιδια...
Εχω καποιες αποριες για το συγκεκριμενο αμαξι ( μιλαω για το 5θ 1.8 ) και θα ηθελα απο οποιον το εχει οδηγησει να μου απαντησει αν γινεται...
α) Επειδη προοριζεται για οικογενειακο και ακουγοντας για τα επιπεδα θορυβου μεσα στην καμπινα, 'θορυβηθηκα' κι εγω ο ιδιος, θα ηθελα να ρωτησω ποσο χαλια ειναι... ειναι ας πουμε σαν να εχει το αμαξι μια 'ελευθερας'?
β) Μεχρι τωρα εχουν περασει απ' τα χερια μου μια Αλφα 75 1600, μια BMW 316 του '95 και ενα RAV4 του '04... σε συγκριση με αυτα τα αμαξια ξερει κανεις να μου πει ποσο καλυτερο ή χειροτερο ειναι, απο αποψη οδηγικης συμπεριφορας?
γ) Τελος, διαβασα ολοκληρο το thread αλλα δεν καταλαβα τα περι εγγυησης... υπαρχει παγιδα στο '7 χρονια'?
Ευχαριστω εκ των προτερων...α)ξερεις πολλα αυτοκινητα να κανουν απο 'μαμα' λες και εχουν ελευθερας?και βεβαια δεν κανει θορυβο,εγω το οδηγαω συνεχεια και δεν με ενοχλει καθολου,ενα test drive θα ηταν καλο να κανεις
β)σε σχεση με τα αυτοκινητα που λες το civic ειναι αλλου,δεν εχει καμια σχεση σε κανενα επιπεδο,μην ξεχνας ειναι 2006 μοντελο και αυτα που εχεις οδηγησει ειναι πιο παλια με εξερεση το rav που δεν το κατατασω στην ιδια κατηγορια με το civic
γ)7 χρονια=3 χρονια απο το εργοστασιο και τα υπολοιπα 4 μεσω ασφαλιστικης!!για να μην εχεις κανενα προβλημα με εγγυησεις κτλ πρεπει να εισαι πολυ τυπικος με τα service και πολυ περισσοτερο μετα την τριετια που αρχιζει η εγγυηση της ασφαλιστικης!!!
Είδες εσύ κάτι κακό και λες στο παιδί να είναι τυπικός? Φυσικά και θα είναι τυπικός, Ποιος θα σου δωσει 7 χρόνια εντύπωση χωρίς να κάνεις τα σερβις σε αυτόν???
Το κάνει μήπως η Toyota,???? ίδια ασφάλεια είναι
Μη δημιουργούμε αρνητικές εντυπώσεις χωρίς λόγο -
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Θα μπορούσες να αναλύσεις τί ακριβώς εννοείς με το 'εγγύηση της ασφαλιστικής';
λοιπον μολις τελειωσει η τριετη εγγυηση η οποια ειναι απο το εργοστασιο,σειρα περνει μια ασφαλιστικη με την οποια εχει κανει συμφωνια ο Σαρακακης για τα 4 επιπλεον χρονια,δηλαδη αυτη αποφασιζει πλεον για την εγγυηση.τι σημαινει αυτο;σημαινει οτι εαν θελεις εσυ καποιο ανταλλακτικο στην εγγυηση πχ αμορτισερ μετα την τριετια,το εξουσιοδοτειμενο θα στειλει φωτοτυπια το βιβλιαρακι του service,ολο το ιστορικο του αυτοκινητου δηλαδη στον υπευθυνο της ασφαλιστικης και αυτος θα τσεκαρει τα service του αυτοκινητου,τα χιλιομετρα που εχει και καποια αλλα κριτηρια και θα απαντησει στο εξουσιοδοτειμενο συνεργειο εαν σου περασουν το ανταλλακτικο στην εγγυηση.γι αυτο λεω οτι μετα την τριετια πρεπει να ειμαστε πιο τυπικη με τα service,εχει τυχει σε civic να εχει περασει η τριετια και με 63000χλμ να θελει αμορτισερ και επειδη το service των 60000 δεν το ειχε κανει ακομα δεν του τα περασαν τα αμορτισερ,υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα που συμβαινουν καθημερινα!!
Οσο για την εγγυηση... προφανως ο αντιπροσωπος εχει κανει καποιου ειδους συμβαση με ασφαλιστικη για τα παραπανω χρονια... αν ειναι στα ιδια επιπεδα καλυψεων με την εργοστασιακη δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα... ειναι ομως?
δεν ειναι στα ιδια επιπεδα με την εργοστασιακη η εγγυηση!!εαν διαβασεις το εγχειριδιο της εγγυησης τα γραφει αναλυτικα μεσα.
Είδες εσύ κάτι κακό και λες στο παιδί να είναι τυπικός? Φυσικά και θα είναι τυπικός, Ποιος θα σου δωσει 7 χρόνια εντύπωση χωρίς να κάνεις τα σερβις σε αυτόν???
Το κάνει μήπως η Toyota,???? ίδια ασφάλεια είναι
Μη δημιουργούμε αρνητικές εντυπώσεις χωρίς λόγοΥ.Γ για να του το λεω κατι ξερω!!εαν διαβασεις απο πανω θα καταλαβεις!!
-
Δηλαδή που είναι η διαφορά για πες μου?
Το ότι δεν ειχε κάνει το σερβις ΚΑΛΑ κανανε και δε του τα βάλανε.
Αυτός δεν είναι ο όρος?
Πως δηλαδη να λειτουργήσει το σύστημα.
και εγω πριν στην Οπελ για να μου κάνουνε κάτι το ίδιο γινότανε...Μηπως ξέρεις τι κάνει η Toyota, πολύ θα ήθελα να μάθω... Του περνάει αμορτισέρ αν δεν εχουν κάνει σερβις στην αντιπροσωπεία? ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ
Εγω το εγχειρίδιο δε το εχω διαβάσει αλλά αν ξέρεις ένα τρανταχτό σημείο πες το μου... (δηλαδή κάποια διαφορά...) σε καποιο ανταλλακτικό....
Και σε αυτό που είπες, εγω αν τον είχα πελάτη, θα έκανα το σερβις και μετά θα έκανα claim τα αμορτισερ...
ετσι που τα ζητησατε τον στείλατε σαν πρόβατο στη σφαγή....Δηλαδη χωρίς σερβις , ζητησατε ανταλλακτικό και του την φόρεσαν
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Και σε αυτό που είπες, εγω αν τον είχα πελάτη, θα έκανα το σερβις και μετά θα έκανα claim τα αμορτισερ...
ετσι που τα ζητησατε τον στείλατε σαν πρόβατο στη σφαγή....Δηλαδη χωρίς σερβις , ζητησατε ανταλλακτικό και του την φόρεσαν
φιλε coyote πολυ ευκολα ετσι οπως τα λες αλλα δεν ειναι ετσι πιστεψε με!!και το service να ειχε κανει δεν θα το περνουσαν γιατι ειχαν περασει ηδη τα 500 χιλιομετρα που δινει ως παραταση μεχρι να κανεις τα service!!εχει συμβει παρα πολλες φορες.τωρα θα μου πεις ας λεγαμε ψεμματα οτι εχει 61000 χλμ ε?κι ομως δεν γινεται γιατι εαν γινει ενας ελεγχος ή μια στραβη τοτε το εξουσιοδοτημενο την 'πατησε'!!
-
σωστό και αυτό.
Αλλά πες μου ενα σημείο σημαντικό που προσέχουμε στα αμάξια μας και δεν ειναι στην εγγυηση ενώ στην εργοστασιακή είναι...
Πχ στην οπελ νομίζω ότι τα ηλεκτρικά ήταν έξω και ήταν μόνο τα μηχανικάΘα σου πω το σκεπτικό μου
Πηρα το ΤΑΠΕΡ... Θα του σκίσω τα πέταλα, αλλά θα κάνω ότι λεει η εγγυηση
Και γι αυτό το λόγο θα το πουλήσω με εγγύηση και κανενα πρόβλημα..
Ειναι σωστό αυτό που λέω? Που δε με καλύπτει η εγγύηση? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σωστό και αυτό.
Αλλά πες μου ενα σημείο σημαντικό που προσέχουμε στα αμάξια μας και δεν ειναι στην εγγυηση ενώ στην εργοστασιακή είναι...
Πχ στην οπελ νομίζω ότι τα ηλεκτρικά ήταν έξω και ήταν μόνο τα μηχανικάΘα σου πω το σκεπτικό μου
Ειναι σωστό αυτό που λέω? Που δε με καλύπτει η εγγύηση?και βεβαια ειναι σωστο αυτο που λες εγω δεν διαφωνω!!σου ξαναλεω και παλι οτι εαν διαβασεις το εγχειριδιο θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!π.χ οτι εχει σχεση με το εσωτερικο δεν τα αλλαζει μετα την τριετια,δισκοπλακιες το ιδιο, αμορτισερ εαν εχεις πχ120.000χλμ δεν στα περναει.!!καλο θα ηταν να διαβασεις το εγχειριδιο.
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
σωστό και αυτό.
Ειναι σωστό αυτό που λέω? Που δε με καλύπτει η εγγύηση?και βεβαια ειναι σωστο αυτο που λες εγω δεν διαφωνω!!σου ξαναλεω και παλι οτι εαν διαβασεις το εγχειριδιο θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!π.χ οτι εχει σχεση με το εσωτερικο δεν τα αλλαζει μετα την τριετια,δισκοπλακιες το ιδιο,ηλεκτρικα το ιδιο αναλογα φυσικα την ζημια και τι αποφασισει η ασφαλιστικη,αμορτισερ εαν εχεις πχ120.000χλμ δεν στα περναει.!!καλο θα ηταν να διαβασεις το εγχειριδιο.
Αυτά που μου λες είναι λογικά
Δισκόπλακες.... Σωστό έτσι κι αλλιως εγω θα τις έχω αλλάξει λόγω φρεναρίσματος νωρίτερα
Ηλεκτρικά... ανάλογα για τί μιλάμε... Πχ ο εγκέφαλος είναι άλλο πράγμα και άλλο τα λαμπάκια
Η ασφαλιστική δε στεναχωρεί πελάτες γιατί αν είναι έτσι την αλλάζει ο Σαρακάκης (δεν είναι λαλακας)
Αμορτισερ με 4 χρόνια και 120000 κμ είναι φυσιολογική φθορά, δε νομίζω ότι κανένας απαιτεί τέτοιο μηχανικό να μείνει καινουργιο, δε γίνεται,
Αλλα σκέψου ότι ένας με CRV και χωματινες ανησυχίες θα τα αλλαξει στα 3 χρόνια και μετά θα βγάλει άλλα 3. (ετσι δουλεύει το σύστημα) -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αυτά που μου λες είναι λογικά
Δισκόπλακες.... Σωστό έτσι κι αλλιως εγω θα τις έχω αλλάξει λόγω φρεναρίσματος νωρίτεραΑμορτισερ με 4 χρόνια και 120000 κμ είναι φυσιολογική φθορά, δε νομίζω ότι κανένας απαιτεί τέτοιο μηχανικό να μείνει καινουργιο, δε γίνεται,
μακαρι να ειχαν ολοι αυτο το σκεπτικο αλλα δεν το εχουν!!πολλοι δεν τη θεωρουν φυσιολογικη φθορα των αμορτισερ μετα απο 120.000χλμ!!!πιστεψε με!!
-
Ως γνωστον,
αμορτισερ,υγρα φρενων,υγρό ψυγείου διαρκούν για πάντα
λάστιχα,τακάκια για 5-7 χρόνια
και το αυτοκινητο γύρω στα 25 χρόνια
-
Ξέχασες τα αθάνατα υγρά στο υδραυλικό τιμόνι (που είναι λάθος αυτά που βάζει ο Σαρακάκης - καλά που το καινούριο είναι ηλεκτρικό).
Για διαβάστε προσεκτικά την εγγύηση τι λέει για διαρροές, τις καλύπτει;
(αν και τα χόντα έχουν τις λιγότερες διαρροές από όλα τα αυτοκίνητα). -
Ìå ãéÝò ôá êáéíïýñãéá honda. îÝñåé êáíåßò ðïéÜ ç äéáöïñÜ ìåôáîý 1.4 - 1.8 óôç óõíôÞñçóç , óôá ôåëç êáé óôá áóöÜëéóôñá;
-
τελη 95 ευρω με 160
ασφαλιστρα μπες στο http://www.asfalistra.gr -
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Μπηκα στο αγγλικο σαιτ και ειδα οτι ο ντηζελ δεν βγαινει με αυτοματο... οποτε παμε για βενζινοκινητηρα... αλλα ποτε θα ερθει το αυτοματο?οεο? και με τι οικονομικη επιβαρυνση?
Διαβασα επισης οτι τα σερβις ειναι καθε 20000 χλμ!!! Αυτο ισχυει και εδω?
Οσο για την εγγυηση... προφανως ο αντιπροσωπος εχει κανει καποιου ειδους συμβαση με ασφαλιστικη για τα παραπανω χρονια... αν ειναι στα ιδια επιπεδα καλυψεων με την εργοστασιακη δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα... ειναι ομως?Ο ξάδελφος της γυναίκας μου έκλεισε αυτόματο στην έκθεση στην Πάτρα (το 1.8 sedan) και θα το πάρει από μέρα σε μέρα. Αν δεν κάνω λάθος μου είπε ότι κοστίζει 500 ευρώ παραπάνω.
Τώρα πως και ήρθε πρώτα το αυτόματο δεν ξέρω.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Γιατί τα αυτόματα δε πουλάνε όσο τα μηχανικά και γιατί ειναι 4τράθυρο
Το αυτόματο είναι ευκαιρία να αναλογιστείς ότι το VSA είναι στανταρ και τσάμπα (500 ευρω VSA και αυτόματο) -
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος μου είπε ότι κοστίζει 500 ευρώ παραπάνω.Αν ειναι μονο €500 παραπανω, τοτε ειναι μια χαρα!!! Σε αντιπροσωπο που ρωτησα, μου ειπε οτι το 5θ 1.8 exe σε αυτοματο, θα ερθει μεσα στον Ιουνιο...
ποσο χρονο παραδοσης εχει τελικα? -
**Honda: Ανάκληση Civic και Accord
****Στην ανάκληση 11 μονάδων του Honda Accord 4d, παραγωγής 1994-1996 και άλλων 122 μονάδων του Civic 5d, παραγωγής 1995-1996, **προχωρά η Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς. Η ενέργεια γίνεται διότι, σε ορισμένα εκ των οποίων το κρύσταλλο της ηλιοροφής μπορεί να αποκολληθεί σε συνθήκες κίνησης και να προκληθεί κίνδυνος ή ατύχημα στα παρακείμενα οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda για να γίνει έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση του κρυστάλλου της ηλιοροφής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ στο τηλέφωνο 210-3483599, ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της στο τηλέφωνο 210-3483701, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση info@saracakis.gr.
-
Καλά μια δεκαετία αργότερα εντοπίστηκε το πρόβλημα??
Ηonda Civic 2005