-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Ατοπη η σύγκριση,το rx-8 ειναι πισωκούνα για χεράδες (δεν ειναι καθολου φιλικό στο όριο).Η alfa ειναι η γνωστή αλφα,τριξιμο,βλάβες,αγωνιστική ιστορία και μία γρήγορη κρεμαγίερα..
Δεν θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα της Alfa Romeo να φτιάχνει καλά και σωστά στημένα στον δρόμο αυτοκίνητα , αλλα επειδή έχω λίγο αδύνατη μνήμη, ποιά είναι ακριβώς αυτή η περίφημη αγωνιστική ιστορία της τα τελευταία 20 χρόνια ? Μόνο μια φορά πήρε το πρωτάθλημα στο DTM με την 155 ! Κάτι άλλο ????
Ωχ, τώρα θα πρέπει να αναμένεις ιταλική επίθεση απο τους απανταχού alfisti του forum....
-
Αντέχω στο ξύλο !!
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Δεν θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα της Alfa Romeo να φτιάχνει καλά και σωστά στημένα στον δρόμο αυτοκίνητα , αλλα επειδή έχω λίγο αδύνατη μνήμη, ποιά είναι ακριβώς αυτή η περίφημη αγωνιστική ιστορία της τα τελευταία 20 χρόνια ? Μόνο μια φορά πήρε το πρωτάθλημα στο DTM με την 155 ! Κάτι άλλο ????
Ωχ, τώρα θα πρέπει να αναμένεις ιταλική επίθεση απο τους απανταχού alfisti του forum....
Δεν τίθεται θέμα επίθεσης. Απλώς ο φίλος δεν ξέρει ότι στο ETCC, το οποίο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού (στο οποίο συμμετέχουν οι Alfa, BMW, Honda, Seat), η Alfa Romeo Autodelta Squadra Corse, κέρδισε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα.
Να δούμε τι θα περιλαμβάνει το μενού του χρόνου, που το πρωτάθλημα γίνεται Παγκόσμιο. -
Οπως είπε ο Setright:
I am not sure that race improves the breed but definately the breed improves the race
Δεν θυμάμαι αν τα λόγια είναι 100% αυτά αλλα αυτό είναι το νόημα, οι σημερινοί αγώνες δεν είναι και τόσο απαραίτητοι για να φτιάξει μια εταιρία καλά αυτοκίνητα αλλα το ανάποδο ισχύει.
-
Χωρίς να διεκδικώ τον τίτλο του ειδικού στους αγώνες , μια μικρή έρευνα για το πρωτάθλημα ETCC , μου έδειξε ότι αφ'ενός αυτοί οι αγώνες έχουν πολύ μικρή ιστορία ( με την μορφή που γίνονται σήμερα , μόλις 3 χρόνια ) , και αφ'ετέρου η Alfa Romeo πήρε το πρωτάθλημα του 2002 ενώ η BMW του 2003, 2004. Σχετικά στο http://www.eurostc.com/2k4/?callpage=co ... ntnews.asp.
Ακόμα κι έτσι όμως να είναι το θέμα σε καμία περιπτωση δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό ' Μεγάλη αγωνιστική ιστορία ' για την Alfa Romeo. -
Προφανως εννοεις των κατασκευαστων αλλα μην ξεχναμε οτι περισσοτερο μετραει συνηθως των οδηγων και απο το 2001 μεχρι και το 2003 παει σερι στην ΑLFA.Φετος το πηρε η bmw στο παραπεντε με διαφορα απο τον tarquini μολις 5points δηλαδη 111 εναντι 106 και πρεπει να συνυπολογησουμε οτι 2 αγωνες της αλφα πηγαν στραφι λογω συγκρουσεων και κατα συνεπεια εγκαταλειψεων και αλλη μια εγκαταλειψη απο μηχανικο προβλημα!Θα τα πουμε στο παγκοσμιο
-
Χωρίς να διεκδικώ τον τίτλο του ειδικού στους αγώνες , μια μικρή έρευνα για το πρωτάθλημα ETCC , μου έδειξε ότι αφ'ενός αυτοί οι αγώνες έχουν πολύ μικρή ιστορία ( με την μορφή που γίνονται σήμερα , μόλις 3 χρόνια ) , και αφ'ετέρου η Alfa Romeo πήρε το πρωτάθλημα του 2002 ενώ η BMW του 2003, 2004. Σχετικά στο http://www.eurostc.com/2k4/?callpage=co ... ntnews.asp.
Ακόμα κι έτσι όμως να είναι το θέμα σε καμία περιπτωση δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό ' Μεγάλη αγωνιστική ιστορία ' για την Alfa Romeo.Βασικά κι εσύ ξέρεις ότι η αναφορά στη μεγάλη αγωνιστική ιστορία της Alfa ξεκινάει προπολεμικά και συνεχίζει στη μετέπειτα ιστορία σε όλους τους τομείς, είτε μιλάμε για παγκόσμια τίτλους στην F1, είτε για διάφορους αγώνες ράλλυ. Δεν θα την περιορίσουμε ντε και καλά στα 20 τελευταία χρόνια, ώστε να συμπεριλάβουμε απλά τα πέτρινα χρόνια της Alfa, και να θεωρήσουμε αμελητέες τις τελευταίες προσπάθειες.
Όσο για την παρατήρηση σου, αν συνεχίσεις την έρευνα σου θα δεις ότι, όπως σου είπα και πριν, η Alfa Romeo Autodelta Squadra Corse αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα τις 2 τελευταίες χρονιές (ίσως και 3, δεν καλοθυμάμαι). Η BMW αναδείχτηκε κατασκευάστρια πρωταθλήτρια, λαμβάνοντας υπόψην όλες τις σχετικές ομάδες. Αν θες μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση στο κατάλληλο topic.
Νομίζω ότι αρκετά το στροβιλίσαμε αυτό το θέμα με άσχετα πράγματα. Alfa GT - Mazda RX8 είναι το θέμα κι εμείς πάλι θα το γυρίσουμε σε everybody vs alfa. -
Εχεις δίκιο , είμαστε off topic. Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ την Alfa Romeo μια εταιρεία που ξέρει να φτιάχνει σπουδαία και πολύ όμορφα αυτοκίνητα. Μάλιστα έχω κι εγώ μια Alfetta 1.8L του ΄79 την οποία σκοπεύω να ανακατασκευάσω από την αρχή την άνοιξη ( θέλει βάψιμο-λαμαρινοδουλειά, εσωτερικές επενδύσεις, δίσκους μπροστά και καθίσματα ). Η μηχανή είναι από επισκευή και πραγματικά 'κελαιδάει'. Ολα τα άλλα δουλεύουν καλά !!
Ομως πιστεύω ότι όλες οι καλές εταιρείες έχουν την δική τους 'αγωνιστική ιστορία' και μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια από την Alfa. Γιατί λοιπόν η Alfisti διεκδικούν την μοναδικότητα? Εκεί είναι η ένστασή μου !! -
Ομως πιστεύω ότι όλες οι καλές εταιρείες έχουν την δική τους 'αγωνιστική ιστορία' και μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια από την Alfa. Γιατί λοιπόν η Alfisti διεκδικούν την μοναδικότητα? Εκεί είναι η ένστασή μου !!Δεν καταλαβαίνω ποιος διεκδίκησε και τι? Τι εννοείς ακριβώς?
-
Ενοώ την μοναδικότητα της 'αγωνιστικής ιστορίας' που συνοδεύει όλα σχεδόν τα ποστ των φίλων της Alfa !
-
Ενοώ την μοναδικότητα της 'αγωνιστικής ιστορίας' που συνοδεύει όλα σχεδόν τα ποστ των φίλων της Alfa !Α, μέσα στο φόρουμ! Σε πολλά σημεία οι φίλοι της ιταλικής εταιρίας είναι υερβολικοί, Δεν το έχω διαπιστώσει για την αγωνιστική ιστορία. Μπορείς να μου βρεις ένα-δύο παραδείγματα?
-
Φίλε cmarin μου είναι λίγο δύσκολο αυτή την στιγμή να ψάξω παλιά ποστ για να βρω αυτό που ζητάς. Θα προσπαθήσω όμως αργότερα και θα σου τα γράψω !!
-
Ερχεται και το νέο RX7...
Alfa GT - Mazda RX8