-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ρε σεις, τι λέτε; Δε βγάζουμε κι εμείς μια ταξιδιωτική οδηγία για τις (π)ηπα στην οποία θα επισημαίνουμε την τρομοκρατία που ασκούν οι ακραίες χριcτιανικές οργανώσεις τους, την οπλοφορία, την υψηλή εγκληματικότητα, την 'shoot first, ask multiple choice questions later' νοοτροπία των μπάτσων, τον ρατσισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες;Σωστά, θα τους στερήσουμε χίλιους επισκέπτες το χρόνο και αυτοί θα κάνουν το ίδιο και θα μας στερήσουν ένα εκατομμύριο.
Με τις υπερδυνάμεις δεν ανοίγεις κόντρες. (ούτε ξεβρακώνεσαι βέβαια)
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
ligo yperboliko den einai auto? h istoria tous deixnei alla..episis h eisboli tou 74 stin Kypro ti leei?
Η εισβολή στην Κύπρο και τα όσα ακολούθησαν δεν προέκυψαν απο τον αέρα. Μήπως πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε Αγγλους Γάλλους Πορτογάλους και Αμερικάνους για το ότι αυτοί προωθούν τα συμφέροντα τους όπως θέλουν και μπορούν , πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε εμείς
Αν θυμάμαι καλά της τουρκικής εισβολής προηγήθηκε ένα πραξικόπημα απο Ελληνικης πλευράς (το ότι ήταν χούντα δεν αλλάζει το γεγονός του πραξικοπήματος) το οποίο προσπάθησε να ανατρέψει την νομιμη Κυπριακή κυβέρνηση.Νομίζω ότι ήταν μια πολύ ωραία αφορμή εσύ τι λές?
Το αν το πραξικόπημα έγινε κι αυτό με τις ευλογίες των ΗΠΑ/Άγγλων πάλι δεν έχει σημασία βέβαια. Κάποιοι Έλληνες αποφάσισαν να εισβάλλουν σε μια χώρα για να καταλύσουν την νόμιμη κυβέρνηση. Ακόμη κι αν είχαν τις διαβεβαιώσεις ΗΠΑ κλπ. ότι αυτό ήταν αποδεκτό, στην καλύτερη περίπτωση εκτιμήσαν λάθος την κατάσταση και εμπιστεύτηκαν ξένες χώρες που τους είπαν μπούρδες για τους δικούς τους σκοπούς. Αυτό δεν τους δικαιολογεί ούτε αναιρεί το γεγονός του πραξικοπήματος. Στη χειρότερη δε περίπτωση ήταν εν γνώσει των πιθανών εξελίξεων. Και εν τέλει η βλακεία δεν αποτελεί δικαιολογία στην καθημερινή μας ζωή, πόσο μάλλον στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.
Ξέρεις στην πιο πρόσφατη διεθνή ιστορία ποιο την πάτησε έτσι? Ποιός εμπιστεύτηκε λόγια ξένων και εισέβαλλε σε προτεκτοράτο με αποτέλεσμα να κρύβεται στα λαγούμια μέχρι που τον πιάσαν, τώρα νάναι στην φυλάκα, να περιμένει να¨'δικαστεί' και η χώρα του να έχει γίνει ρημαδιό?
Hint: 6 γράμματα το όνομα του με πρώτο Σ και τελευταιο Μ
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Ρε σεις, τι λέτε; Δε βγάζουμε κι εμείς μια ταξιδιωτική οδηγία για τις (π)ηπα στην οποία θα επισημαίνουμε την τρομοκρατία που ασκούν οι ακραίες χριcτιανικές οργανώσεις τους, την οπλοφορία, την υψηλή εγκληματικότητα, την 'shoot first, ask multiple choice questions later' νοοτροπία των μπάτσων, τον ρατσισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες;
Σωστά, θα τους στερήσουμε χίλιους επισκέπτες το χρόνο και αυτοί θα κάνουν το ίδιο και θα μας στερήσουν ένα εκατομμύριο.
Με τις υπερδυνάμεις δεν ανοίγεις κόντρες. (ούτε ξεβρακώνεσαι βέβαια)
Ετσι ακριβως ειναι...
Καλως ή κακως ειμαστε ανισχυροι κ δεν μας περνει να κανουμε χαζομαγκιες..
Βαλτα κατω scull κ θα δεις οτι δεν εχουμε να κερδισουμε τιποτα αλλα αντιθετως ομως εχουμε να χασουμε παρα πολλα απο μια τετοια οδηγια...
Η επιθετικη εξωτερικη πολιτικη μπορει να επιτευχθει με αλλους εξυπνοτερους τροπους...
Βεβαια απο την θεωρια στην υλοποιηση εχουμε πολυ δρομο ακομα.. -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Η εισβολή στην Κύπρο και τα όσα ακολούθησαν δεν προέκυψαν απο τον αέρα. Μήπως πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε Αγγλους Γάλλους Πορτογάλους και Αμερικάνους για το ότι αυτοί προωθούν τα συμφέροντα τους όπως θέλουν και μπορούν , πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε εμείςΑν θυμάμαι καλά της τουρκικής εισβολής προηγήθηκε ένα πραξικόπημα απο Ελληνικης πλευράς (το ότι ήταν χούντα δεν αλλάζει το γεγονός του πραξικοπήματος) το οποίο προσπάθησε να ανατρέψει την νομιμη Κυπριακή κυβέρνηση.Νομίζω ότι ήταν μια πολύ ωραία αφορμή εσύ τι λές?
Το αν το πραξικόπημα έγινε κι αυτό με τις ευλογίες των ΗΠΑ/Άγγλων πάλι δεν έχει σημασία βέβαια. Κάποιοι Έλληνες αποφάσισαν να εισβάλλουν σε μια χώρα για να καταλύσουν την νόμιμη κυβέρνηση. Ακόμη κι αν είχαν τις διαβεβαιώσεις ΗΠΑ κλπ. ότι αυτό ήταν αποδεκτό, στην καλύτερη περίπτωση εκτιμήσαν λάθος την κατάσταση και εμπιστεύτηκαν ξένες χώρες που τους είπαν μπούρδες για τους δικούς τους σκοπούς. Αυτό δεν τους δικαιολογεί ούτε αναιρεί το γεγονός του πραξικοπήματος. Στη χειρότερη δε περίπτωση ήταν εν γνώσει των πιθανών εξελίξεων. Και εν τέλει η βλακεία δεν αποτελεί δικαιολογία στην καθημερινή μας ζωή, πόσο μάλλον στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.
Ξέρεις στην πιο πρόσφατη διεθνή ιστορία ποιο την πάτησε έτσι? Ποιός εμπιστεύτηκε λόγια ξένων και εισέβαλλε σε προτεκτοράτο με αποτέλεσμα να κρύβεται στα λαγούμια μέχρι που τον πιάσαν, τώρα νάναι στην φυλάκα, να περιμένει να¨'δικαστεί' και η χώρα του να έχει γίνει ρημαδιό?
Hint: 6 γράμματα το όνομα του με πρώτο Σ και τελευταιο Μ
Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα!
-
http://europa.eu.int/abc/maps/index_el.htm
Ξυπνάτε ρεεεεεεεεε!!!!!!!
Μας δουλεύουνεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!Εδώ η ΙΔΙΑ η Ε.Ε. στον χάρτη της Ε.Ε. που εμφανίζεται ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ μεταγλώττιση της σελίδας το αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!! Δημοκρατία της Μακεδονίας (στα σλάβικα;...)
Πες μου τώρα πως είναι αλλιώς...
Πες πως το έκαναν για λόγους χώρου, τη στιγμή που το ΦΖΡΟΜ πιάνει 5 (!!!) χαρακτήρες.
Το παιχνίδι έχει παιχτεί από καιρού, κι εμείς είχαμε πάει στο... μέρος...
-
George στα σλάβικα το γράφει και η μετάφρασή του είναι: 'Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Αν το παρατηρήσεις καλά είναι 4 λέξεις.
Σπύρος
-
Βέβαια εν μερη ,το σωστό το έγραψε ο Θέμος στο τεύχος Δεκεμβρίου,
-
Η μαμά Ρωσία θα μας σώσει; Μακάρι, στο κάτω κάτω είμαστε πλέον Ευρωπαίοι, όχι Βαλκάνιοι και η Ευρώπη έχει αντικρουόμενα συμφέροντα με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, επιδιώκοντας στενές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα ερήμην των ΗΠΑ (εξαιρούνται οι έτσι κι αλλιώς ξεβράκωτοι Άγγλοι).
Όσο για την Τουρκία, θα μπει στην ΕΕ...ποτέ. Ή θα μπει με τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορεί να απολαμβάνει πολλά προνόμια, πχ την ελεύθερη διακίνηση προσώπων, άρα δώρον άδωρον.
Σχετικά με το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη νομίζω ότι τελείωσε θετικά το θέμα. Θα φτιαχτεί ο αγωγός που θα παρακάμψει την Τουρκία διά της οδού 'Κασπία-Αφγανιστάν-τάνκερ-Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη-τάνκερ (ή άλλη λύση, γιατί όχι κι ένας αγωγός που θα διασχίζει τη Β. Ελλάδα και θα καταλήγει στο Ιόνιο)'.
Όσο για τα Σκόπια, αν φερθούμε σωστά σύντομα θα μας παρακαλάνε. Είμαστε ο παράδεισος γι'αυτούς ενώ δίπλα έχουν Αλβανία, Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία. Ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα πρόβλημα είναι ο μεγαλοϊδεατισμός των Αλβανών των Σκοπίων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν τους στέλνουμε πίσω στην Αλβανία ένα 50%. Κωλοτούμπες θα κάνουν για να τους πάρουμε πίσω κι εμείς με τη σειρά μας θα τους πούμε 'Πείτε στα αδέλφια σας στα Σκόπια να το βουλώσουν για το όνομα και θα το σκεφτούμε'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν τους στέλνουμε πίσω στην Αλβανία ένα 50%. Κωλοτούμπες θα κάνουν για να τους πάρουμε πίσω κι εμείς με τη σειρά μας θα τους πούμε 'Πείτε στα αδέλφια σας στα Σκόπια να το βουλώσουν για το όνομα και θα το σκεφτούμε'.Εδώ είναι το σημείο που ο Θέμος είχε δίκιο....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
George στα σλάβικα το γράφει και η μετάφρασή του είναι: 'Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Αν το παρατηρήσεις καλά είναι 4 λέξεις.Σπύρος
Όντως, λάθος μου...
Το πολύ μάθημα, λίγο γιάλειμμα και η αλλαγή χρ΄βματος στο όνομα μου έκαναν τρίπλα βραζιλιάνικη!!! -
Πάντως μια αναζήτηση στο google για Macedonia και Makedonia και βλέπει κανείς πόση προπαγάνδα γίνεται από τους φίλους γείτονες και φυσικά είναι μάλλον αδύνατο να έχουν στήσει μόνοι τους όλα αυτά τα sites, για να διηγούνται τις π@π@ριές τους.
-
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Πάντως μια αναζήτηση στο google για Macedonia και Makedonia και βλέπει κανείς πόση προπαγάνδα γίνεται από τους φίλους γείτονες και φυσικά είναι μάλλον αδύνατο να έχουν στήσει μόνοι τους όλα αυτά τα sites, για να διηγούνται τις π@π@ριές τους.Επίσης ακούγεται ότι σε διάφορα chat rooms γίνεται 'πόλεμος' μεταξύ διαφόρων Σκοπιανών και Ελλήνων για το όνομα.
Όσο για τα sites, να τα βλέπουμε εμείς που κοιμόμασταν για 10 χρόνια...
-
Υπάρχουν και διάφορα fora που γίνονται τέτοιες μάχες, τι να πει κανείς.
Εμένα προσωπικά με ποιάνει κατάθλιψη. Και είμαι από αυτούς που επίσης κοιμόταν τον περισσότερο καιρό.
Και δεν είμαι και κανένας hacker γμτ.. lol... -
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Υπάρχουν και διάφορα fora που γίνονται τέτοιες μάχες, τι να πει κανείς.
Εμένα προσωπικά με ποιάνει κατάθλιψη. Και είμαι από αυτούς που επίσης κοιμόταν τον περισσότερο καιρό.
Και δεν είμαι και κανένας hacker γμτ.. lol...Και 'γω κοιμόμουν για 10 χρόνια. Αλλά εμείς είμαστες πολίτες. Ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να μαλώνουμε με τον οποιοδήποτε για το όνομα.
Στους πολιτικούς προσάπτω αδράνεια, που εφυσηχάσανε και δεν ασχοληθήκανε καθόλου με το επικοινωνιακό του θέματος.
Δηλαδή δραστηριότητα σε διαδίκτυο, εφημερίδες κ.τ.λ. Σαν συνέπεια αυτής της αδράνειας είναι ΟΛΟΙ οι πολίτες των δυτικών και μη κρατών να αναγνωρίζουνε το κρατος των Σκοπίων σαν Μακεδονία... -
Συμφωνώ μαζί σου.
Προσωπικά έχω κουραστεί να εξηγώ στους Γερμανούς τι παίζεται, αλλά πάλι όταν ακούω μ******ς με πιάνει εκείνο το πατριωτικό...
Οι περισσότεροι εδώ έχουν άγνοια, αλλά είναι και μερικοί που ξέρουν τι συμβαίνει και την ελληνική ιστορία καλύτερα από μένα
Αυτό το τελευταίο μου χει κάνει μεγάλη εντύπωση (offtopic). -
Μισό λεπτό! Πολίτες είμαστε ή υπήκοοι; Είμαστε Έλληνες, που συμμετέχουμε στα κοινά και από εμάς εκπορεύονται οι νόμοι και οι αποφάσεις του κράτους, ή είμαστε βάρβαροι, δηλαδή υπήκοοι, υποταγμένοι στη θέληση ενός ή τριακοσίων, παραιτημένοι από τη διαμόρφωση της μοίρας μας και της μοίρας του κράτους και του έθνους μας;
Μου φαίνεται ότι κάποιες λέξεις έχουν υποστεί βάναυσο βιασμό.
-
Εγώ όταν βλέπω τέτοιο θέμα στις ειδήσεις το αλλάζω!
Δεν μπορώ να βλέπω τους Σλάβους με στόμφο να βγαίνουν από τα σινεμά και να λένε ότι η ταινία παραχάραξε την ιστορία τους!ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣ!!!!!
-
Ειδα την ταινια την Παρασκευη...
Απο το χαλι της Τροιας ειναι 100 φορες καλυτερη...
Δεν εντοπισα ιστορικα λάθη,παρα μονο το οτι παρουσιαζει τον Αλεξανδρο σαν ατομο με ομοφυλοφιλικες τασεις(ο Ηφαιστιωνας εμφανιζεται να ειναι ερωτευμενος μαζι του)....
Το σιγουρο ειναι οτι ο Μεγας Αλεξανδρος παρουσιαζεται σαν Ελληνας στρατηλατης και οχι σαν Σκοπιανος..
Στην Τροια ειχα νευριασει με τα λαθη που εγιναν στην ταινια...
Βλεπεται ευχαριστα αρκει να εχετε 3 ωρες χρονο!!!
Με αφηγητή τον Πτολεμαίο (Anthony Hopkins), η ταινία καταγράφει τη μεγαλειώδη, θρυλική πορεία του Αλέξανδρου από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατό του.... -
Από το 'Περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής' του Πλουτάρχου παραθέτω το εξής:
Ήταν σατράπης σε κάποια παραλιακή περιοχή ένας που λεγόταν Φιλόξενος. Αυτός έστειλε επιστολή στον Αλέξανδρο με την οποία του διεμήνυε ότι στην πόλη του υπήρχε ένας νέος πανέμορφος, που όμοιός του δεν υπήρχε πουθενά και ότι μπορούσε να του τον στείλει εάν εκείνος ήθελε. Διαβάζοντας την επιστολή αυτή ο Αλέξανδρος εξεμάνη. Απαίτησε από τους περί αυτόν να μάθει από πού κι ως πού κυκλοφόρησε για αυτόν τέτοια φήμη και απάντησε στον Φιλόξενο με τα εξής:
'Ω κάκιστε των ανθρώπων, πότε με είδες εμένα να ανακατεύομαι με τέτοιες βρωμοδουλειές και επιχειρείς να με κολακεύσεις με κακές απολαύσεις;'
Αυτά ως απάντηση σε όσους ηλίθιους περιγράφουν τον Αλέξανδρο, αλλά και την αρχαία Ελλάδα γενικότερα ως 'κλουβί με τις τρελές'.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Από το 'Περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής' του Πλουτάρχου παραθέτω το εξής:Ήταν σατράπης σε κάποια παραλιακή περιοχή ένας που λεγόταν Φιλόξενος. Αυτός έστειλε επιστολή στον Αλέξανδρο με την οποία του διεμήνυε ότι στην πόλη του υπήρχε ένας νέος πανέμορφος, που όμοιός του δεν υπήρχε πουθενά και ότι μπορούσε να του τον στείλει εάν εκείνος ήθελε. Διαβάζοντας την επιστολή αυτή ο Αλέξανδρος εξεμάνη. Απαίτησε από τους περί αυτόν να μάθει από πού κι ως πού κυκλοφόρησε για αυτόν τέτοια φήμη και απάντησε στον Φιλόξενο με τα εξής:
'Ω κάκιστε των ανθρώπων, πότε με είδες εμένα να ανακατεύομαι με τέτοιες βρωμοδουλειές και επιχειρείς να με κολακεύσεις με κακές απολαύσεις;'
Αυτά ως απάντηση σε όσους ηλίθιους περιγράφουν τον Αλέξανδρο, αλλά και την αρχαία Ελλάδα γενικότερα ως 'κλουβί με τις τρελές'.
Κάποια στιγμή προσπάθησε να μην κρίνεις το παρελθόν με τα μέτρα του παρόντος!Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας