-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η Αλβανία ιδρύθηκε σαν κράτος μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πριν δεν υπήρχε.
Έτσι θα εξαφανιστεί και πάλι ή θα μικρύνει πάρα πολύ.Αυτή την στιγμή εξυπηρετεί σαν μοχλός πίεσης. Αλλά δεν πρόκειται να αντέξει πολύ ακόμα. Άλλωστε οι περισσότεροι Αλβανοί είναι εργάτες σε γειτονικές χώρες.
η αλβανια δεν εχει κανενα λογο να μην... αντεξει. εδω αντεξε τη δεκαετια του 90...
δεν θα αντεξει τωρα που το επιπεδο της χωρας εχει ανεβει κατακορυφα; οι επενδυσεις ελληνικων συμφεροντων στην αλβανια ειναι τεραστιες και πανω απο το 1/5 των προιοντων εισαγωγης προερχονται απο την ελλαδα (πηγη: http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/en-US/Poli ... s/Albania/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank ) , ενω οι αλβανοι μεταναστες στελνουν αρκετα λεφτα πισω στην αλβανια. ταυτοχρονα ο τουρισμος ανεβαινει και προσελκυει πελατες ακομα και απο τη χωρα μας.επισης, δεν ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι αλβανοι ειναι εργατες σε γειτονικες χωρες. συμφωνα με τα επισημα στοιχεια, απο τα 8 εκατ. αλβανους, τα 5+ ζουν στην αλβανια και στο κοσοβο. οντως βεβαια οι αλβανοι του εξωτερικου βοηθανε παρα πολυ την οικονομια της χωρας με τα λεφτα που στελνουν στην πατριδα τους.
τελος, το γεγονος οτι ιδρυθηκε σαν μοντερνο κρατος μετα τον α' ππ συγγνωμη αλλα δεν εχει να λεει τιποτα σε σχεση με την αντοχη στο χρονο, εφοσον ειδικα μιλαμε για κρατος - εθνος. δεν ειναι κυπρος η αλβανια (εννοω: δεν υπαρχει εθνικοτητα κυπριακη, παρ'ολο που υπαρχει κυπριακο κρατος. καποιος ειναι ειτε ελληνοκυπριος, ειτε τουρκοκυπριος).
Η Αλβανία δεν υφίσταται σαν έθνος αλλά ως κράτος έχει αποκτήσει υπόσταση. Κανείς δεν την θέλει ( ως προσάρτηση ) διότι πρέπει να ρίξει πολλά λεφτά αλλά την θέλουν ως αγορά.
-
Πόλεμοι δεν νομίζω να γίνουν.
Γι' αυτό και η Ανατολική Θράκη θα παραμείνει ώς έχει.Μόνο για τις περιοχές όπου η κατάσταση είναι ρευστή 'παίζει' το σενάριο που λέω. Και η 'προσάρτηση' δεν είναι απαραίτητο να είναι κατοχική. Στα Σκόπια π.χ. ο οικονομικός έλεγχος, θα δώσει και τον πολιτικό έλεγχο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πόλεμοι δεν νομίζω να γίνουν.
Γι' αυτό και η Ανατολική Θράκη θα παραμείνει ώς έχει.Μόνο για τις περιοχές όπου η κατάσταση είναι ρευστή 'παίζει' το σενάριο που λέω. Και η 'προσάρτηση' δεν είναι απαραίτητο να είναι κατοχική. Στα Σκόπια π.χ. ο οικονομικός έλεγχος, θα δώσει και τον πολιτικό έλεγχο.
θα διορισει και εκει κυβερνηση ο Μπομπολας, Κοκκαλης και ΣΙΑ??
αυτο ειναι χειροτερο απο το να τους καναμε πολεμο...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Έτσι θα εξαφανιστεί και πάλι ή θα μικρύνει πάρα πολύ.Αυτή την στιγμή εξυπηρετεί σαν μοχλός πίεσης. Αλλά δεν πρόκειται να αντέξει πολύ ακόμα. Άλλωστε οι περισσότεροι Αλβανοί είναι εργάτες σε γειτονικές χώρες.
η αλβανια δεν εχει κανενα λογο να μην... αντεξει. εδω αντεξε τη δεκαετια του 90...
δεν θα αντεξει τωρα που το επιπεδο της χωρας εχει ανεβει κατακορυφα; οι επενδυσεις ελληνικων συμφεροντων στην αλβανια ειναι τεραστιες και πανω απο το 1/5 των προιοντων εισαγωγης προερχονται απο την ελλαδα (πηγη: http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/en-US/Poli ... s/Albania/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank ) , ενω οι αλβανοι μεταναστες στελνουν αρκετα λεφτα πισω στην αλβανια. ταυτοχρονα ο τουρισμος ανεβαινει και προσελκυει πελατες ακομα και απο τη χωρα μας.επισης, δεν ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι αλβανοι ειναι εργατες σε γειτονικες χωρες. συμφωνα με τα επισημα στοιχεια, απο τα 8 εκατ. αλβανους, τα 5+ ζουν στην αλβανια και στο κοσοβο. οντως βεβαια οι αλβανοι του εξωτερικου βοηθανε παρα πολυ την οικονομια της χωρας με τα λεφτα που στελνουν στην πατριδα τους.
τελος, το γεγονος οτι ιδρυθηκε σαν μοντερνο κρατος μετα τον α' ππ συγγνωμη αλλα δεν εχει να λεει τιποτα σε σχεση με την αντοχη στο χρονο, εφοσον ειδικα μιλαμε για κρατος - εθνος. δεν ειναι κυπρος η αλβανια (εννοω: δεν υπαρχει εθνικοτητα κυπριακη, παρ'ολο που υπαρχει κυπριακο κρατος. καποιος ειναι ειτε ελληνοκυπριος, ειτε τουρκοκυπριος).
Η Αλβανία δεν υφίσταται σαν έθνος αλλά ως κράτος έχει αποκτήσει υπόσταση. Κανείς δεν την θέλει ( ως προσάρτηση ) διότι πρέπει να ρίξει πολλά λεφτά αλλά την θέλουν ως αγορά.
Εκτός από την προφανή βλακεία στο τέλος , λές κάτι που δεν λέω ;
-
Δεν καταλαβαίνω ΤΙ συζητάμε τόση ώρα, αφού η πρόταση Νίμιτς δεν κάνει λόγο για μια και ΜΟΝΟ διεθνή ονομασία, ούτε για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας αλλά θα έχει 'σύσταση' προς τα υπόλοιπα κράτη να υιοθετήσουν την πρόταση. Τι στο διάολο θέλαμε με το βέτο και μιλούσαμε σχετικά, το ξεχάσατε; Θα τρέχουμε πίσω απ' τα @ρχίδια των άλλων κρατών να τα παρακαλάμε σαν ζήτουλες; ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η σύσταση είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Για να μην μιλήσω για 'μακεδονική' εθνότητα. Αυτή και αν δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε, όπως δεν κάνει και η Βουλγαρία(ρε σεις ΑΠΟ ΕΜΑΣ περιμένουν αναγνώριση οι άνθρωποι, δεν πάει να υποστηρίζουν ότι άλλο θέλουν). Τι είμαστε, ΤΡΕΛΟΙ; Εδώ ΔΕΝ υπάρχουν Μακεδόνες (Ελληνες); Θα νοιαστούμε μην 'πληγωθούν' οι Βουλγαροσλάβοι και δεν θα νοιαστούμε για τους δικούς μας;
Ή μια ονομασία για όλες τις χρήσεις(και ΦΥΣΙΚΑ αλλαγή συνταγματικού ονόματος: όπως το έβαλαν να το βγάλουν, δεν κάνω τον καλό ούτε προσπαθώ να είμαι καλός), για να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα.
Ήδη οι άνρθωποι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ, θα διακινδυνεύσω το δικό μου μέλλον και των παιδιών μου για τις μ@λακίες της εκάστοτες εδώ τυχάρπαστης κυβέρνησης ή των σλάβων;
Θα είναι εθνική προδοσία η αποδοχή, τελεία και παύλα. -
Στα Σκόπια υπάρχει ήδη ο οικονομικός έλεγχος.
Ο Υπ. Εξ. τους, που τόσες φορές μας έχει βγάλει από τα ρούχα μας, έχει σπουδάσει υποτροφία Κόκαλη!
Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και δέος για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η ύπαρξή τους εξαρτάται από εμάς στα πλαίσια ενός ιδιότυπου διαίρει και βασίλευε που εξασφαλίζει Ελληνική πρωτοκαθεδρία στα Βαλκάνια.
Διάλυση των Σκοπίων σημαίνει μεγάλη Αλβανία και μεγάλη Βουλγαρία και αυτό πολλοί στην Ελλάδα δεν το θέλουν.
Από την άλλη, κάποιοι βλέπουν τα ίδια τα Σκόπια απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Αυτό το σενάριο για εμένα δεν παίζει, όχι γιατί εμείς είμαστε Γολιάθ και αυτοί Δαβίδ αλλά γιατί πρακτικά δεν υπάρχει Σλαβικός πληθυσμός στην Ελλάδα. Συνεπώς Ελληνικό κομμάτι γης, που να κόπτονται δεν μπορούν να αποκτήσουν.Γενικά στο θέμα η μαφία ο Μητσοτάκης είχε και έχει δίκιο. Θα έπρεπε να το είχαμε λύσει τότε το θέμα και να κρατήσουμε τα Σκόπια σαν Ελληνικό δορυφόρο και μαξιλάρι μεταξύ Βουλγαρίας και Αλβανίας.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω ΤΙ συζητάμε τόση ώρα, αφού η πρόταση Νίμιτς δεν κάνει λόγο για μια και ΜΟΝΟ διεθνή ονομασία, ούτε για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας αλλά θα έχει 'σύσταση' προς τα υπόλοιπα κράτη να υιοθετήσουν την πρόταση. Τι στο διάολο θέλαμε με το βέτο και μιλούσαμε σχετικά, το ξεχάσατε; Θα τρέχουμε πίσω απ' τα @ρχίδια των άλλων κρατών να τα παρακαλάμε σαν ζήτουλες; ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η σύσταση είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ.Για να μην μιλήσω για 'μακεδονική' εθνότητα. Αυτή και αν δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε, όπως δεν κάνει και η Βουλγαρία(ρε σεις ΑΠΟ ΕΜΑΣ περιμένουν αναγνώριση οι άνθρωποι, δεν πάει να υποστηρίζουν ότι άλλο θέλουν). Τι είμαστε, ΤΡΕΛΟΙ; Εδώ ΔΕΝ υπάρχουν Μακεδόνες (Ελληνες); Θα νοιαστούμε μην 'πληγωθούν' οι Βουλγαροσλάβοι και δεν θα νοιαστούμε για τους δικούς μας;
Ή μια ονομασία για όλες τις χρήσεις(και ΦΥΣΙΚΑ αλλαγή συνταγματικού ονόματος: όπως το έβαλαν να το βγάλουν, δεν κάνω τον καλό ούτε προσπαθώ να είμαι καλός), για να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα.
Ήδη οι άνρθωποι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ, θα διακινδυνεύσω το δικό μου μέλλον και των παιδιών μου για τις μ@λακίες της εκάστοτες εδώ τυχάρπαστης κυβέρνησης ή των σλάβων;
Θα είναι εθνική προδοσία η αποδοχή, τελεία και παύλα.Δεν συζητήθηκε εδώ η πρόταση συνολικά αλλά μόνο το θέμα του ονόματος. Κατά τα άλλα έχεις δίκαιο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Νίκο θα εξαφανιστεί μόνον αν το θέλουν οι ΗΠΑ......όπως θέλουν να διατηρήσουν το ζήτημα των Σκοπίων για μας.....
αν κοιτάξεις από που περνά ο αγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, η υπογραφή συνεργασίας απο την Ελλάδα με την Ρωσία κλπ τότε θα καταλάβεις γιατί γίνονται όλα αυτά στην περιοχή των Σκοπίων......
δεν ξέρω βέβαια με την νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ (μάλλον θα βγεί ο Ομπάμα) τι θα γίνει......
αν και πιστεύω θα είναι μία από τα ίδια για τα Εθνικά μας θέματα...... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν μιλάω απαραίτητα για προσάρτηση. Μάλλον σε αναδιανομή περιοχών, ή του ελέγχου περιοχών σε άλλες χώρες.
Μοχλός πίεσης στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες ('προσέξτε, γιατί οι Αλβανοί θέλουν κι αυτοί επέκταση και πρέπει να φροντίσουμε να μένουν σταθεροί') είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και τα Σκόπια αυτή την στιγμή.Η αλλαγή στάσης της Σερβίας, νομίζω, ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Όπως και η ισορροπία που θα δημιουργηθεί με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.Αν συμβεί και κάποια σημαντική αλλαγή στην Τουρκία, τότε θα είμαστε μάρτυρες ιστορικών αλλαγών στην περιοχή μας και καλά θα κάνουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Εγώ νομίζω ότι θα δημιουργηθεί μια λίγο μεγαλύτερη Σερβία, μια Βουλγαρία επίσης, και η Ελλάδα θα πάρει Σκόπια και Β. Ήπειρο.
η Αλβανία αν θέλει να προσαρτήσει το Κόσοβο μιλά για την μεγάλη Αλβανία, όπως καλοβλέπει και περιοχές της Ηπείρου μας, τότε μιλάμε για ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ........
γιατί να μην μιλήσουμε και εμείς για την ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας ? (υπήρξε επί Βενιζέλου.....) -
γιατι θα σε κατηγορησουν για εθνικιστη και ακροδεξιο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι θα σε κατηγορησουν για εθνικιστη και ακροδεξιοτο γνωρίζω, γιαυτό δεν πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα στην περιοχή μας......
-
3 πουλακια καθονταν...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
3 πουλακια καθονταν...που ?
-
Σ'ένα ψηλό πλατάνι.Το ένα έπλεκε πουλόβερ και τα άλλα δυο έραβαν σεντόνι για ντιβάνι.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Σ'ένα ψηλό πλατάνι.Το ένα έπλεκε πουλόβερ και τα άλλα δυο έραβαν σεντόνι για ντιβάνι. -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Σ'ένα ψηλό πλατάνι.Το ένα έπλεκε πουλόβερ και τα άλλα δυο έραβαν σεντόνι για ντιβάνι.Εγώ το ξέρω :... και πλέκανε πουλοβερ, κι απ το πολύ το πλέξιμο κερδισαν ένα ροβερ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σ'ένα ψηλό πλατάνι.Το ένα έπλεκε πουλόβερ και τα άλλα δυο έραβαν σεντόνι για ντιβάνι.
Εγώ το ξέρω :... και πλέκανε πουλοβερ, κι απ το πολύ το πλέξιμο κερδισαν ένα ροβερ
υπάρχει και το άλλο.....
'Τρία πουλάκια κάθονταν πάνω σε μια χελώνα.Το 'να κοιτάει το βούνο τ' άλλο τον αχυρώνα...Το τρίτο το καλύτερο γ****ι τη χελώνα!' -
Σοβαρευτείτε!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σοβαρευτείτε!!ok.....
είπαμε να το ρίξουμε λίγο έξω, γιατί με αυτά που γίνονται στην χώρα μας θα τρελαθούμε τελείως....... -
Συμφωνείτε με την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για τα Σκόπια?
(Αναφέρομαι αποκλειστικά στο όνομα και όχι στα υπόλοιπα σημεία των προτάσεων του σχεδίου Νίμιτς που αφορούν εθνότητα και γλώσσα).Προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία αλλά με τις συνθήκες που έχουν πια διαμορφωθεί (στις οποίες έχουμε συμβάλλει φυσικά και εμείς με την αδράνειά μας κατά τα τελευταία ... 50 χρόνια τουλάχιστον) αυτό δεν φαίνεται εφικτό οπότε κλίνω μάλλον προς το ναι. Ας σημειώσω επίσης σύντομα τα εξής:
- Κατά την άποψή μου αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία παραχώρηση στο συγκεκριμένο, τίποτε πέραν τούτου, ζητήσαμε γεωγραφικό προσδιορισμό και αυτός υπάρχει.
- Όποτε επεκράτησαν 'μαξιμαλιστικές' τάσεις η χώρα βγήκε μάλλον ζημιωμένη (τα παραδείγματα πάμπολλα, στον 20ο αιώνα μου έρχονται πρόχειρα στο νου 3: η Μικρασιατική καταστροφή το 1922 που αντί να περιοριστούμε σε όσα προέβλεπε η συμφωνία για την περιοχή της Σμύρνης προσπαθήσαμε να καταλάβουμε την΄Άγκυρα, το σχέδιο Άτσεσον για την Κύπρο την δεκαετία του '50 του οποίου οι όροι σήμερα φαντάζουν ... όνειρο και τέλος τις συζητήσεις με τον Γκλιγκόροφ για το Σκοπιανό στις αρχές του 1990...)
Πάντως στα Σκόπια έχουν ήδη απορρίψει την πρόταση και ο (μετριοπαθής υποτείθεται) πρόεδρος καθώς και ο πρωθυπουργός οπότε ίσως και να μην έχει και πολύ πρακτική σημασία. ΙΠΖ
http://ipzoisscience.googlepages.com/home' target='_blank
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας