-
Αντικείμενο απόδειξης είναι μόνο πραγματικά γεγονότα, δηλ. μόνο το αν έχει συμβεί ή δεν έχει συμβεί το κρίσιμο γεγονός. Αντικείμενο απόδειξης δεν μπορεί να είναι πχ δικαίωμα ή υποχρέωση του διαδίκου. Πχ η κυριότητα του αυτοκινήτου σου ΔΕΝ είναι αντικείμενο απόδειξης αλλά αντικείμενο διάγνωσης της δίκης.
Πραγματικά γεγονότα μπορεί να είναι συμβάντα της φύσεως, πράξεις παραλείψεις, συναισθήματα, καταστάσεις κλπ.
Τώρα πραγματικά γεγονότα δεν είναι αντικείμενο απόδειξης αν είναι πασίδηλα. Πασίδηλα μπορούν να είναι και ιστορικά γεγονότα πχ μια θεομηνία, ένας σεισμός, η επιστράτευση εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (τουλάχιστον για το 1975) κλπ…Ο δικαστής όμως δεν μπορεί να παίρνει υπόψη τις ιδιωτικές του γνώσεις για να κρίνει την αλήθεια πραγματικών γεγονότων.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η «εθνικότητα» του Μ. Αλεξάνδρου δεν μπορεί να είναι αντικείμενο απόδειξης καθότι δεν υφίσταται ως έννοια – γεγονός-κατάσταση εκείνη την εποχή οπότε και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις οι οποίες πληρούμενες να οδηγήσουν σε συμπέρασμα-απάντηση…Η γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου στην Πέλλα είναι πραγματικό γεγονός (όχι όμως πασίδηλο : η έννοια του πασίδηλου ποικίλλει κατά χρόνο, ό,τι σήμερα είναι πασίδηλο ενδέχεται μετά πάροδο ετών να περιπέσει σε λήθη). Από αυτό όμως δεν προκύπτει η «εθνικότητά» του που υποτίθεται ότι είναι και το κρίσιμο…(Άλλωστε αύριο η Πέλλα θα ανήκει στη Βουλγαρία ή στα Σκόπια , αυτό δεν θα αλλάξει την (και καλά) εθνικότητα του Μ. Αλεξάνδρου, έτσι δεν είναι ? )
Εκ των ανωτέρω καταλήγουμε ότι ουσιαστικά χρειαζόμαστε ένα ορισμό τι εστί «εθνικότητα», τι εννοεί το κανάλι όταν λέει «εθνικότητα»…Ε εδώ είναι και το σημείο που θα μπορούσε να πατήσει κάποιος και να στοχεύσει στην ΕΡΩΤΗΣΗ και δη στο ασαφές της διατύπωσής της και όχι στην απάντηση και το ορθό ή μη αυτής. Δεν εστιάζουμε λοιπόν στο αν δόθηκε σωστή απάντηση αλλά στο κατά πόσο η ερώτηση διατυπώθηκε αμφίσημα : αυτό όμως είναι εντελώς αδιάφορο για τα ελληνικά συμφέροντα τα οποία θέλουν την απάντηση «Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας»…Ε αυτό δεν είναι αντικείμενο δικαστικής απόδειξης (ακόμα και έτσι διατυπωμένο) καθότι δεν είναι πραγματικό γεγονός αλλά μία απλή εκτίμηση (μίας άλλωστε μη υπαρκτής κατάστασης [της εθνικότητας] όπως την ξέρουμε σήμερα) στην οποία μπορεί να προβεί κάποιος.
Θα μπορούσε να ήταν αν υπήρχε ένας «δεσμευτικός ορισμός» τι εστί Έλληνας εν έτει 330 πχ οπότε η απόδειξη των στοιχείων που συναπαρτίζουν τον ορισμό του Έλληνα θα αποδείκνυε εμμέσως την «εθνικότητα». -
Συμφωνώ. Η έννοια της 'εθνικότητας' είναι ρευστή, καθότι είναι διαφορετική από τη νομική έννοια της 'ιθαγένειας' (δηλαδή του νομικού δεσμού μεταξύ αναγνωρισμένου κράτους και των πολιτών του). Άσε που ο Αλέξανδρος θα μπορούσε να ξυπνήσει στην Αλεξάνδρεια με μερικές σκλάβες παραμάσχαλα (μην κάνει κανείς σχόλιο...) και να πει 'Είμαι Αιγύπτιος'. Από την άλλη, μπορεί ο χαμένος παίκτης να ισχυριστεί ότι η ερώτηση ήταν επίτηδες διατυπωμένη με ασαφή τρόπο, ώστε να μην υπάρχει 'σωστή' απάντηση.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μην αναλώνεστε στο δικ. ένα απλό θέμα στη Daily Mail ή στη Sun 'παίκτης χάνει πολλά επειδή ήξερε' αρκεί να δώσει το μύνημα.
άλλωστε η πρεσβεία γιαυτο είναι εκεί, όχι για να κερδίζει δικαστικούς αγώνες+1
Νομιζω οτι ΑΥΤΟ τουλαχιστον μπορουμε να το κανουμε. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
μην αναλώνεστε στο δικ. ένα απλό θέμα στη Daily Mail ή στη Sun 'παίκτης χάνει πολλά επειδή ήξερε' αρκεί να δώσει το μύνημα.
άλλωστε η πρεσβεία γιαυτο είναι εκεί, όχι για να κερδίζει δικαστικούς αγώνες+1
Νομιζω οτι ΑΥΤΟ τουλαχιστον μπορουμε να το κανουμε.Συμφωνώ κι εγώ αλλά αυτό πρέπει να γίνει 'ανεπισήμως', δεν θα είναι επίσημη απάντηση της πρεσβείας και του ελληνικού κράτους αλλά αρθρογραφία 'ιδιώτη'...
Δεν γίνεται το ελληνικό κράτος να απαντάει στο TV Challenge
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Συμφωνώ κι εγώ αλλά αυτό πρέπει να γίνει 'ανεπισήμως', δεν θα είναι επίσημη απάντηση της πρεσβείας και του ελληνικού κράτους αλλά αρθρογραφία 'ιδιώτη'...
Και αν θυμαμαι καλα πρεπει να υπαρχουν και καποια κονδυλια στο ΥΠΕΞ για πληρωμη αυτου του ειδους 'κονδυλοφορων'.
-
Σορι ρε κουτσαν αλλα απο χθες δεν εχεις παψει να με εκπλησσεις.
Τι σχεση θα εχει το ελληνικο κρατος με το (τυχον) δικαστηριο; Δυο σελιδες κουβεντας σου πηρε να το καταλαβεις; Ο παικτης θα προσφυγει (αν ηθελε να προσφυγει) και το προσδοκομενο αποτελεσμα θα ειναι το Χ τηλεπαιχνιδι της βρετανιας να το σκεφτει διπλά πριν παρει το τσεκι απο τον Χ διπλωματη της φυρομ. Αν τωρα ο παικτης βρεθει να τον υποστηριζει η τοπ δικηγορικη ομαδα του Λονδινου, μπορουμε να το αποδωσουμε σε συμπτωση.
-
Το μόνο που μου κίνησε το 'ενδιαφέρον' σε αυτό που έγραψες είναι το φαιδρό, ενώπιον δικαστηρίου, του επιχειρήματος 'υπάρχει σωστή ή λάθος ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα τι εθνικότητας είναι ο Μ. Αλέξανδρος'...Αυτό δεν αποτελεί αντικέιμενο δικαστικής διάγνωσης, αντιθέτως αυτό που επικαλείται ο Άγγελος περί ασαφούς ερώτησης έχει βάση, αλλά όχι νόημα για τα 'ελληνικά συμφέροντα'. Και αυτό όμως δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό να ευδοκιμήσει δικαστικά...
Από αυτά που έγραψες εσύ αυτό σχολίασα και τίποτα άλλο...Τα περί μη εμπλοκής ελληνικού κράτους δεν αφορούν τη δικιά σου 'πρόταση' αλλά πιθανή ευθεία 'απάντηση' της ελληνικής πρεσβείας προς το κανάλι, όπως εννόησα αυτό που έλεγαν κάποιοι με το 'Που είναι η ελληνική πρεσβεία ?'
-
Πάντως εμένα το γεγονός οτι επρόκειτο για την τελευταία ερώτηση, του 1.000.000 αν κατάλαβα καλά, με βάζει σε σκέψεις....Υποψιάζομαι οτι η ερώτηση τέθηκε κατ΄αυτόν τον τρόπο, ωστε σε κάθε περίπτωση να χάσει ο παίκτης. Κάτι μου λέει δηλαδή, πως αν είχε απαντήσει Μακεδονική, θα έβγαινε ως σωστό το Ελληνική... Ίσως οχι τόσο για να μη δώσουν 'πολλά λεφτά' και χρεωθούν, όσο επειδή σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όταν ο τηλεθεατής τα έχει δει όλα, η τηλεθέασή τους πέφτει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται....Αρα το περι 'τσέκι απο Σκόπια', μου ακούγεται λίγο τραβηγμένο. Οπως και να ΄χει πάντως, η πρόταση του wannabe μου φάινεται σωστή και θεωρώ θα ηταν πιο αποτελεσματική.
-
Το μόνο που μου κίνησε το 'ενδιαφέρον' σε αυτό που έγραψες είναι το φαιδρό, ενώπιον δικαστηρίου, του επιχειρήματος 'υπάρχει σωστή ή λάθος ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα τι εθνικότητας είναι ο Μ. Αλέξανδρος'...Αυτό δεν αποτελεί αντικέιμενο δικαστικής διάγνωσης, αντιθέτως αυτό που επικαλείται ο Άγγελος περί ασαφούς ερώτησης έχει βάση, αλλά όχι νόημα για τα 'ελληνικά συμφέροντα'. Και αυτό όμως δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό να ευδοκιμήσει δικαστικά...
Από αυτά που έγραψες εσύ αυτό σχολίασα και τίποτα άλλο...Τα περί μη εμπλοκής ελληνικού κράτους δεν αφορούν τη δικιά σου 'πρόταση' αλλά πιθανή ευθεία 'απάντηση' της ελληνικής πρεσβείας προς το κανάλι, όπως εννόησα αυτό που έλεγαν κάποιοι με το 'Που είναι η ελληνική πρεσβεία ?'
Αν κανεις τον κοπο να ανατρεξεις στις προηγουμενες σελιδες θα δεις οτι τετοιο επιχειρημα απο μενα ουδεποτε αναφερθηκε. Αρα η φαιδροτητα ανηκει 1000% σε σενα και η ασαφης ερωτηση ή η διφορουμενη ή η με πολλες σωστες απαντησεις παλι απο εμενα αναφερθηκαν. Εχεις βαλει τον εαυτο σου στο 5%, φερσου αναλογα πληζ... Οπως διαβαζε πριν απαντησεις, να απαντας με βαση τη λογικη, να καταλαβαινεις ποτε εκανες πατατα κλπ. Αλλιως να σε πληροφορησω οτι οι εξυπνακηδες στη χωρα αυτη ειναι παρα πολυ πανω απο το 5%.
-
Δε συνηθίζω να ασχολούμαι με το εαυτό μου, ούτε να τον κατατάσσω πουθενά γιατί δε με αφορά ούτε με επηρεάζει σε τίποτα : είναι πρόβλημα των άλλων...Είτε βλάκας είμαι, είτε εξυπνάκιας δεν αλλάζει το παραμικρό στη ζωή μου, δεν πρόκειται ούτε φράγκα να βγάλω, ούτε να πουλήσω τίποτα σε κανένα, ούτε να απολυθώ από πουθενά...
Συνεπώς ασχολούμαι μόνο με τους άλλους ηλίθιους από χόμπι, όταν μου κινούν το ενδιαφέρον -
Συνεπώς ασχολούμαι μόνο με τους άλλους ηλίθιους από χόμπι, όταν μου κινούν το ενδιαφέρον
Κι έλεγα τι μού βρίσκεις!
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
ερώτηση : 'Τί εθνικότητος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;'
απάντηση:
δείτε το βίντεο:
http://studioa-blog.blogspot.com/2008/0 ... t_164.html' target='_blank'
http://www.youtube.com/watch?v=ykwmS0ZUqq4' target='_blank' target='_blank'ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ E-MAIL ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:
takeitorleaveit@tigeraspect.co.ukή στην φόρμα επικοινωνίας του τηλεοπτικού σταθμού:
http://www.challenge.co.uk/registration/contact.php
Δοκιμάστε επίσης το:
general@tigeraspect.co.ukTo webite του show είναι:
http://www.challenge.co.uk/take/default.php ' -
Συνεπώς ασχολούμαι μόνο με τους άλλους ηλίθιους από χόμπι, όταν μου κινούν το ενδιαφέρον
Εst-ce que tu les invites à un dîner de cons aussi?
-
Φοβερή δεν είναι ?
Αλλά απαιτεί πολύ καλή γνώση γαλλικών για να την απολαύσεις στο έπακρο...Είναι από θεατρικό ... -
Μου βγάλατε την πίστη για να καταλάβω!
Προφανώς λοιπόν και είμαι καλεσμένος στο ...'δείπνο ηλιθίων'! -
Τώρα κατάλαβες λοιπόν τι σήμαινε η πρόσκληση που είχα απευθύνει για φαγητό σπίτι μου ε?
-
Τώρα κατάλαβες λοιπόν τι σήμαινε η πρόσκληση που είχα απευθύνει για φαγητό σπίτι μου ε?δεν είχε πάει ποτέ εκεί το μυαλό μου
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τώρα κατάλαβες λοιπόν τι σήμαινε η πρόσκληση που είχα απευθύνει για φαγητό σπίτι μου ε?
δεν είχε πάει ποτέ εκεί το μυαλό μου
Προσκάλεσε το 95% του φόρουμ;
Αν ναι, εγω δεν έλαβα πρόσκληση -
Θα ερχόταν κι ο Αλογοσκούφης με τη μεζούρα, γι' αυτό.
-
Μπα, ο Ζαχόπουλος, ένεκα γκαρσονιέρας
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας