-
Mιας και ίσως ανήκω στο δευτερο γκρουπ φίλε nass χωρίς να θεωρω τον εαυτο μου χερά η επιδειξιομανη θα σου έλεγα οτι κάλλιστα θα το απέφευγα εαν δεν ειχα βαρεθει την κίνηση των ζωων της πρωτης κατηγορίας που ανέφερες μέσα στους δρόμους.Αμα κάθομαι να ανάβω φωτα ,φλας και κόρνες σε καθε ένα απο δαυτα θα φτάσω στον προορισμό μου όταν θα έχω συνταξιοδοτηθει!
-
Κλασσικό παράδειγμα οδηγικού πολιτισμού των Ελλήνων συν-οδηγών ο κόμβος της Renault!!
Τρεις λωρίδες έρχεται ο δρόμος αλλά κάπου εκει σταματάει η ΛΕΑ!
Το μποτιλιάρισμα απίστευτο από τα ζώα που χρησιμοποιούν την ΛΕΑ για να προσπεράσουν και μπαίνουν αριστερά μετά!!!
Συν το αξιοπερίεργο φαινόμενο να κόβουν ταχύτητα πολλοί οδηγοί σαν να υπάρχει ακόμα εκει φανάρι!!!! -
Ο χρήστης LEON@MANIA έγραψε:
Mιας και ίσως ανήκω στο δευτερο γκρουπ φίλε nass χωρίς να θεωρω τον εαυτο μου χερά η επιδειξιομανη θα σου έλεγα οτι κάλλιστα θα το απέφευγα εαν δεν ειχα βαρεθει την κίνηση των ζωων της πρωτης κατηγορίας που ανέφερες μέσα στους δρόμους.Αμα κάθομαι να ανάβω φωτα ,φλας και κόρνες σε καθε ένα απο δαυτα θα φτάσω στον προορισμό μου όταν θα έχω συνταξιοδοτηθει!Ισως ο χρόνος περνάει ταχύτερα για σένα φίλε μου (αν και ο Einstein θα είχε αντίρρηση ) πάντως εγώ φτάνω πάντοτε με τον τρόπο που αναφέρεις και έχω ακόμα 30 χρόνια για να πάρω σύνταξη Προχτές γύρισα νύχτα υπό παροδική βροχή Αμαλιάδα-Βούλα σε 2:45 ώρες, πέρασα ένα ζώον από δεξιά μία μόνο φορά, όλοι οι άλλοι μου άνοιξαν δρόμο με φώτα και φλας (ποτέ δεν χρησιμοποιώ κόρνα), δεν ξέρω, ίσως είμαι πειστικότερος
Και με προσπέρασε κανονικά (δηλ. ήρθε από πίσω μου ταχύτερα, τον είδα και χωρίς να μου ανάψει φώτα ή φλας πήγα δεξιά) ένα STi μόνο και μία SL όταν σε κάποια φάση ήμουν στη μεσαία, δηλ. ήδη συνολικά κινιόμουν ταχύτερα από σχεδόν όλους τους χρήστες του δρόμου. Και όμως, είδα τουλάχιστον 3 να κινούνται με 160 στη ΛΕΑ και άλλους 2-3 να περνάνε με σφήνες μεταξύ ΛΕΑ και δεξιάς. Μάλλον και αυτοί θα βιάζονταν να πάνε πριν να συνταξιοδοτηθούν αλλά αναρωτιέμαι: αν κινούνταν ακριβώς όπως εγώ, τι θα πάθαιναν και πόσο αργότερα θα έφταναν ?
-
Kαταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι η κατάληψη της ΛΕΑ εστω και για μισό δευτερόλεπτο αποτελει τοσο εγκληματική συμπεριφορά οσο η καταληψη της αριστερης με 30χλμ/ωρα.
Για να επανέλθουμε όμως στα προηγούμενα μπορω να σου δώσω άπειρα παραδειγματα τον ζωων που κινουνται στην αριστερη που όχι φλας και φωτα αμα τους ανάψεις αλλά ακόμα και πύραυλο να τους ρίξεις εχουν τόση επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο οσο εχω εγω με τον αγαπητο Αινσταιν.Αμα λοιπόν εσυ εχεις τόσο καλή διαθεση να περιμένεις πότε θα ξυπνησουν,κλεισουν το κ@λοκινητό τους , σταματησουν να μιλάνε με το συνοδηγό τους ή ρίξουν τον εγωισμό τους γιατι κάτι κινειται πιο γρηγορα απο αυτους,εγω πάω πάσο και σε συγχαιρω για την υπομονή σου.Εγω που δεν την έχω θα συνεχίσω να τους περνάω απο δεξιά ελέγχοντας παράλληλα τους καθρέπτες μου μήπως αποτελώ και εγω εμπόδιο για κάποιον που ερχεται με ακομη περισσότερα χιλιομετρα και ετοιμαζεται να με περάσει και μένα ακομα δεξιοτερα.
Οσο για αυτούς που αναφέρεις να προσπερνάνε τους πάντε απο ΛΕΑ και δεξια κάνε μου μια χάρη απο εδω και μπρος και παρακολούθα ποια λωρίδα κινειται πιο γρηγορα και αν ειναι η αριστερη (όπως θα ηταν το λογικο) τοτε θα αποδεχτω οτι εγω ζω στον κόσμο μου.Ασε που η κατάληψη της ΛΕΑ δεν ειναι ανάρμοστη συμπεριφορά των γρηγορων,χεράδων,κωλόπαιδων με τα Saxoralla και τα GTI αλλά όλων αυτων που νομίζουν οτι ειναι οι αρχοντες των δρομων και το μονο που βλέπουν ειναι πως θα σε κλεισουν,πως θα σου στερησουν την προτεραιότητα,πως θα κορνάρουν πριν ακομα ανάψει το πράσινο και εν τελει πως θα σου σπάσουν τα νευρα κινούμενοι μέ βάση την αργοστροφία του μυαλού τους και βασιζόμενοι στην εγωπάθεια τους. -
Ώρες-ώρες αισθάνομαι αποκαμωμένος. Είναι δύσκολο να βλέπεις κείμενα ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι οδηγώντας επικίνδυνα έχουν δίκιο, αφού οι δρόμοι δεν τους χωράνε ώστε ν'ακολουθήσουν τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι με τη συμπεριφορά τους ορισμένοι είναι σαν να σου λένε κατάμουτρα ότι είσαι βλαξ και κορόιδο.
Ε λοιπόν ΟΧΙ. Δεν είμαι βλάκας, είμαι σωστός. Και έχω κουραστεί να βλέπω τους και καλά βιαστικούς να μου στερούν χρόνο, ψυχική ηρεμία και ασφάλεια επειδή έτσι γουστάρουν. Άντε μην πω τίποτα βαρύτερο.
-
Kαταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι η κατάληψη της ΛΕΑ εστω και για μισό δευτερόλεπτο αποτελει τοσο εγκληματική συμπεριφορά οσο η καταληψη της αριστερης με 30χλμ/ωρα.
Για να επανέλθουμε όμως στα προηγούμενα μπορω να σου δώσω άπειρα παραδειγματα τον ζωων που κινουνται στην αριστερη που όχι φλας και φωτα αμα τους ανάψεις αλλά ακόμα και πύραυλο να τους ρίξεις εχουν τόση επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο οσο εχω εγω με τον αγαπητο Αινσταιν.Αμα λοιπόν εσυ εχεις τόσο καλή διαθεση να περιμένεις πότε θα ξυπνησουν,κλεισουν το κ@λοκινητό τους , σταματησουν να μιλάνε με το συνοδηγό τους ή ρίξουν τον εγωισμό τους γιατι κάτι κινειται πιο γρηγορα απο αυτους,εγω πάω πάσο και σε συγχαιρω για την υπομονή σου.Εγω που δεν την έχω θα συνεχίσω να τους περνάω απο δεξιά ελέγχοντας παράλληλα τους καθρέπτες μου μήπως αποτελώ και εγω εμπόδιο για κάποιον που ερχεται με ακομη περισσότερα χιλιομετρα και ετοιμαζεται να με περάσει και μένα ακομα δεξιοτερα.
Οσο για αυτούς που αναφέρεις να προσπερνάνε τους πάντε απο ΛΕΑ και δεξια κάνε μου μια χάρη απο εδω και μπρος και παρακολούθα ποια λωρίδα κινειται πιο γρηγορα και αν ειναι η αριστερη (όπως θα ηταν το λογικο) τοτε θα αποδεχτω οτι εγω ζω στον κόσμο μου.Ασε που η κατάληψη της ΛΕΑ δεν ειναι ανάρμοστη συμπεριφορά των γρηγορων,χεράδων,κωλόπαιδων με τα Saxoralla και τα GTI αλλά όλων αυτων που νομίζουν οτι ειναι οι αρχοντες των δρομων και το μονο που βλέπουν ειναι πως θα σε κλεισουν,πως θα σου στερησουν την προτεραιότητα,πως θα κορνάρουν πριν ακομα ανάψει το πράσινο και εν τελει πως θα σου σπάσουν τα νευρα κινούμενοι μέ βάση την αργοστροφία του μυαλού τους και βασιζόμενοι στην εγωπάθεια τους.παλι εγραψες......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ε λοιπόν ΟΧΙ. Δεν είμαι βλάκας, είμαι σωστός. Και έχω κουραστεί να βλέπω τους και καλά βιαστικούς να μου στερούν χρόνο, ψυχική ηρεμία και ασφάλεια επειδή έτσι γουστάρουν. Άντε μην πω τίποτα βαρύτερο.Δεν απέχουν και πολύ οι προβληματισμοί μας πάντως φίλε Μάνο. Θα σου δώσω μια συμβουλή που μου είχες δώσει κι εσύ όμως. Ξυδάκι...
-
Σπύρος
-
Είναι και αυτοί που έχουν την απαίτηση να φύγεις απο την αριστερή λωρίδα τη στιγμή που όλες οι λωρίδες είναι πηγμένες στην κίνηση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι και αυτοί που έχουν την απαίτηση να φύγεις απο την αριστερή λωρίδα τη στιγμή που όλες οι λωρίδες είναι πηγμένες στην κίνηση.Είπαμε να έχουμε και λίγο επαφή με την πραγματικότητα, δεν μιλάμε βέβαια γι'αυτές τις περιπτώσεις! Εκτός και αν όλες οι λωρίδες είναι πηγμένες και πηγαίνουν με 80-100 πχ και στην αριστερή πηγαίνει το ζώο με 30-50...
-
Kαταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι η κατάληψη της ΛΕΑ εστω και για μισό δευτερόλεπτο αποτελει τοσο εγκληματική συμπεριφορά οσο η καταληψη της αριστερης με 30χλμ/ωρα.Προσπαθείς να συγκρίνεις 2 παρανομίες τώρα?
-
Kαταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι η κατάληψη της ΛΕΑ εστω και για μισό δευτερόλεπτο αποτελει τοσο εγκληματική συμπεριφορά οσο η καταληψη της αριστερης με 30χλμ/ωρα.Η κατάληψη της ΛΕΑ είναι βασική αιτία μποτιλιαρίσματος και μπορεί να αποβεί μοιραία σε περίπτωση ατυχήματος και αδυναμίας πρόσβασης των υπηρεσιών ανάγκης (έχω πετύχει τουλάχιστον 2 τέτοιες περιπτώσεις ατυχήματος με τα νοσοκομειακά να προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο μέσα από μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, επειδή τα ζώα μπλόκαραν τη ΛΕΑ). Ως εκ τούτου είναι 'θανάσιμο αμάρτημα'. Η κατάληψη της αριστερής λωρίδας είναι εκνευριστική και κατακριτέα, αλλά 'θανάσιμη' δεν είναι.
Για να επανέλθουμε όμως στα προηγούμενα μπορω να σου δώσω άπειρα παραδειγματα τον ζωων που κινουνται στην αριστερη που όχι φλας και φωτα αμα τους ανάψεις αλλά ακόμα και πύραυλο να τους ρίξεις εχουν τόση επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο οσο εχω εγω με τον αγαπητο Αινσταιν.
Ναι αλλά αποτελούν εξαίρεση (περισσότεροι κάνουν δεξιά αν τους ανάψεις φώτα - φλας παρά δεν κάνουν) και συνεπώς δεν δικαιολογούν προσπεράσματα ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ από δεξιά. Προσπερνάς από δεξιά όταν δεν μπορείς να προσπεράσεις αλλιώς, πράγμα που πολλοί δεν κάνουν.
Αμα λοιπόν εσυ εχεις τόσο καλή διαθεση να περιμένεις πότε θα ξυπνησουν,κλεισουν το κ@λοκινητό τους , σταματησουν να μιλάνε με το συνοδηγό τους ή ρίξουν τον εγωισμό τους γιατι κάτι κινειται πιο γρηγορα απο αυτους,εγω πάω πάσο και σε συγχαιρω για την υπομονή σου.Εγω που δεν την έχω θα συνεχίσω να τους περνάω απο δεξιά ελέγχοντας παράλληλα τους καθρέπτες μου μήπως αποτελώ και εγω εμπόδιο για κάποιον που ερχεται με ακομη περισσότερα χιλιομετρα και ετοιμαζεται να με περάσει και μένα ακομα δεξιοτερα.
Εχω καλή διάθεση να μην χειροτερεύω το πρόβλημα του χάους στους δρόμους, το οποίο προκαλείται και από αυτούς που κυκλοφορούν αργά και αριστερά αλλά και από αυτούς που κυκλοφορούν αναρχικά, κάνουν σφήνες, προσπερνούν κατά σύστημα από δεξιά ή καταλαμβάνουν τη ΛΕΑ. Προσπαθώ εν ολίγοις να αποτελώ μέρος της λύσης, πείθοντας όσο μπορώ τα ζώα να φύγουν από την αριστερή, παρά να αποτελώ μέρος του προβλήματος.
Οσο για αυτούς που αναφέρεις να προσπερνάνε τους πάντε απο ΛΕΑ και δεξια κάνε μου μια χάρη απο εδω και μπρος και παρακολούθα ποια λωρίδα κινειται πιο γρηγορα και αν ειναι η αριστερη (όπως θα ηταν το λογικο) τοτε θα αποδεχτω οτι εγω ζω στον κόσμο μου.
Συμφωνώ πως η δεξιά είναι ΚΑΚΩΣ η 'γρηγορότερη' σε απόλυτα νούμερα λωρίδα. Ωστόσο, αν κινείσαι γρήγορα στη δεξιά λωρίδα, δημιουργείς πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους διότι, όταν πετύχεις κάποιον που ορθώς κινείται ο άνθρωπος αργά και δεξιά (πχ. λεωφορείο, φορτηγό ή και ΙΧ που απλά πάει αργά - δεξιά) και φυσικά δεν διανοείσαι να φύγει αυτός από το δρόμο σου (ή μήπως του ανάβεις φώτα να πάει δεξιότερα ή αριστερότερα ? ) τότε έχεις δύο εναλλακτικές, και οι δύο λάθος: ή πας από τη ΛΕΑ, εντείνοντας το πρόβλημα της κίνησης εκεί όπου για κάποιο λόγο η ΛΕΑ διακόπτεται (πχ. κόμβοι) ή πας στη μεσαία, η οποία όμως έχει περισσότερη κίνηση από τη δεξιά (κακώς, είπαμε...) και έχοντας ήδη αρκετή διαφορά ταχύτητας από τη λάθος πλευρά (διότι αυτός που πάει στη μεσαία περιμένει πως το προσπερνούν από αριστερά), δυσκολεύοντας την κίνηση στη μεσαία (πχ. πρόσεξε πόσοι της μεσαίας φρενάρουν επειδή κάποιος από δεξιά μπήκε μπροστά τους, άσχετα από το αν χρειαζόταν να φρενάρουν) και 'απαιτώντας' εν ολίγοις από όλο τον κόσμο να σε προσέχει.
Με λίγα λόγια, το να περνάς από δεξιά είναι αφύσικο από την άποψη της ροής της κυκλοφορίας.
Ασε που η κατάληψη της ΛΕΑ δεν ειναι ανάρμοστη συμπεριφορά των γρηγορων,χεράδων,κωλόπαιδων με τα Saxoralla και τα GTI αλλά όλων αυτων που νομίζουν οτι ειναι οι αρχοντες των δρομων και το μονο που βλέπουν ειναι πως θα σε κλεισουν,πως θα σου στερησουν την προτεραιότητα,πως θα κορνάρουν πριν ακομα ανάψει το πράσινο και εν τελει πως θα σου σπάσουν τα νευρα κινούμενοι μέ βάση την αργοστροφία του μυαλού τους και βασιζόμενοι στην εγωπάθεια τους.
Ενώ εσύ δεν είσαι εγωπαθής και δεν συμπεριφέρεσαι σαν άρχοντας του δρόμου ? Προκειμένου να πας εσύ γρήγορα, δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου πως συντελείς στο χάος αντί να το αντιμετωπίζεις και δεν κάνεις τίποτα για να το διορθώσεις. Κλασσική σταρχιδιστική συμπεριφορά δηλαδή, 'εγώ να φτάσω γρήγορα και να διασκεδάσω και χέστηκα τι θα κάνουν οι άλλοι'. Τι σε κάνει αυτό 'καλύτερο' από το ζώον της αριστερής λωρίδας, δεν μπορώ να καταλάβω, και οι δύο κινείστε με λάθος ταχύτητα στη λάθος πλευρά του δρόμου, μόνο που εσύ είσαι πιο επικίνδυνος, γιατί κινείσαι με λάθος μεγαλύτερη ταχύτητα.
Α, και δεν είπα τίποτα για Saxoralla, 'ξύπνιοι χεράδες' κυκλοφορούν με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
-
Πάντως εγω να την πω την αμαρτία μου όταν πάω στην Αττική Οδό και βλέπω μπροστά μου 3 αμάξια, ένα σε κάθε λωρίδα, να πηγαίνουν με 120 ο ένας δίπλα στον άλλο και να μην κουνιέται κανείς για να περάσω... τότε πατάω ΛΕΑ περνάω από δεξιά και συνεχίζω κανονικά σε μια από τις 3 λωρίδες.
-
Μάλλον ειμΙ εκτός πραγματικότητας ή ζω σε άλλη πόλη.Μάλλον οι Λεωφ.Ποσειδωνος,Συγγρου,Καβάλας,Βουλιαγμένης και Κηφισσου είναι σε άλλη χωρα.03:00 η ωρα τα ξημερωματα μόνο ενα οχημα στην Λεωφόρο Κηφισσού και κινειται στην αριστερη με 60.Μολις τον περάσεις απο την δεξιά (μην του χαλάσεις και τον υπνο του ανθρώπου) αρχίζει να γκαζώνει να σε φτάσει να σε πει ανωριμο και ηλίθιο.Αλλά ξεχασα έπρπε να του κάνω φωτα , να του ανάψω alarm να πέσω στα φρένα απο την διπλάσια σε σχέση με αυτον ταχύτητα , να του κολλήσω προφυλακτηεα(το πιο γελοιο όλων των συμπεριφορων)και αφου του ρίξω 2-3 μπινελίκια να καταλάβω οτι θα κάνει δεξια ότραν ο ήλιος ανατειλει απο τη δυση.Συγνώμη φίλε μου αλλά θα συνεχισω κάθε τέτοιο να τον περνάω απο δεξια.Ασε που ως τωρα για άλλου τυπου οδηγους μιλάω εγω και για άλλους εσυ.Εκτός αμα σε σενα τυχαίνουν όλοι οι ευγενικοι και σε μένα όλοι οι ψυχανώμαλοι,τι να πω...
Οσο αναφορά αυτο που ειπε ο φίλος manosk που κουράστηκε να βλέπει τους βιαστικους να τον περνανε απο δεξια θα του πω μόνο οτι δεν πας σβέλτα με το αυτοκίνητο σου γιατι βιάζεσαι να φτάσεις σπίτι σου μόνο.Εκτός αν ολοι πήραμε αυτοκίνητο για να μετακινούμαστε απλά απο το ενα σημειο α στο σημειο β.Δεν μπορω να καταλάβω που ειναι η χαρα της αυτοκίνησης τότε,εκτός αμα όλα τελως πάντων θα πρέπει να γινουν τοσο πεζα και τόσο ανιαρα οσο εχουν καταντησει οι άλλοι τη ζωη μας.Επειδη λοιπον εσυ εισαι ο σωστός και εγω ειμαι ο λάθος οσο αναφορα την αντίληψη που εχουμε καλύτερα κάτσε δεξια εκ των προτέρων για να μην διαταράσεις την ψυχική σου υγεία αφενός και καντηλιάζεις και μενα,και καθε σαν εμενα , αφετέρου.Επικινδυνη οδήγηση δεν ειναι μόνο η γρηγορη... -
Φίλε LOEN@MANIA καλώς ήρθες στο 4TF!!!
Για να μην αρπαζόμαστε χωρίς λόγο καλό είναι να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει και ο άλλος!
Με την άποψη σου σχετικά με την ταχύτητα και την αυτοκίνηση δεν συμφωνώ!Γιατι η ταχύτητα δεν είναι για τις λεωφόρους που αναφέρεις αλλα για τις πίστες!
Οσον αφορά στον τρόπο προσπέρασης,αυτό που λένε (και συμφωνώ) είναι ότι μπορείς να το κάνεις αν εχεις εξαντλήσει τα περιθώρια να περάσεις κανονικά!
Αλλοιώς καταδικάζεις μεν αυτούς που χρησιμοποιούν την ΛΕΑ αλλά παράλληλα κάνεις το ίδιο!!Κανείς μας όμως δεν διαθέτει το αλάθητο!Και μπορεί κάποιο ζώο (όπως λές) να παίρνει παράδειγμα από αυτό που κάνεις εσυ και να το επαναλαμβάνει!Η οδήγηση στην πόλη είναι πια κόλαση!Το ξέρουμε όλοι!Το να πλακώνεσαι όμως στην Ποσειδώνος και να περνάς από δεξιά όποιον πάει πιο σιγά από εσένα δεν είναι και το καλύτερο!
Στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί κάποιος να πηγαίνει με 80 και εσυ με 120!!!Για την Ποσειδώνος και οι δύο ταχύτητες είναι παράλογες!!!
Δεν συμφωνείς? -
Μάλλον ειμΙ εκτός πραγματικότητας ή ζω σε άλλη πόλη.Δε ζεις σε άλλη πόλη...
Είναι ο τρόπος του Έλληνα (κι εγώ μεσα σε αυτούς) που ακόμα κι αν προσπεράσει παραμένει στη λωρίδα του, ή ακόμη χειρότερα αυτό που αναφέρεις να κάθεται χωρίς να χρειάζεται να προσπεράσει στην αριστερή, έστω κι αν όλες οι δεξιές είναι άδειες... Αν τηρούσαμε σε αυτό το σημείο τον ΚΟΚ πιστεύω πως δε θα υπήρχε πρόβλημα από τους σόφρων οδηγούς όπως έχω ακούσει για ξένες χώρες (πάντα υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις)
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!Κι επειδή μαθαίνουμε να επιβιώνουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση, και οι ελληνικοί δρόμοι είναι ΖΟΥΓΚΛΑ, μάθαμε να κάνουμε τα πιθανά κι απίθανα
για να ΜΗΝ ενοχλήσουμε τον μ@λ@κα μπροστά που πάει με 60 κι αριστερά... Τι να πεις... -
Πάνω που αρχιζα να νιώθω σαν τον Ε.Τ
Η κίνηση με ταχυτητα 120 χλμ στην Λεωφ.Ποσειδωνος μετά τα μεσάνυχτα ιδιαιτερα μετα το αεροδρόμιο δεν νομιζω οτι ειναι παράλογη εφόσον το επιτρέπουν οι συνθηκες.Πιο πολύ ακουγεται κραυγαλέο σαν νουμερο παρα σαν ταχυτητα με ενα ασφαλές αυτοκίνητο.Το οτι μπορει εγω να θέλω να πάω με 200 που λεει ο λόγος δεν σημαινει οτι εχω την απαιτηση να το κάνουν και οι υπόλοιποι που κινονται μαζι μου στον ιδιο δρόμο ούτε βγαίνω με ενα δρεπάνι δικην χάρου να παιρνω κεφάλια και να σκορπάω το τρόμο στους γυρω.Συμβιβάζομαι με τον μέσο ορο ταχυτητας των υπολοίπων και προσπαθω να ξεμπλοκαριστω απο την κίνηση που δημιουργουν κάποιοι ανεγκέφαλοι με οσο το δυνατον πιο ασφαλή για αυτους και για μενα τρόπο ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΛΕΑ.Στην αντίστροφη περίπτωση αμα δω κάποιον να κινειται με μεγαλύτερη ταχύτητα απο εμένα θα κάνω οτι μπορω για να τον διευκολύνω να περάσει με ασφάλεια.Αμα ο άλλος εχει και το αυτοκίνητο και τα χέρια να τρέχει περισσότερο δεν ειμαι εγω εκεινος που θα τον νουθετησει ούτε ειχα ποτε τέτοιο σκοπο.Αλλο πράγμα κινουμαι γρήγορα στους δρόμους και άλλο τρέχω και όποιον πάρει ο χάρος.Αμα γνωρίζεις τα ορια σου σαν οδηγός και τα ορια του αυτοκινητου σου και πως συμπεριφέρεται αυτο σε οριακές στιγμές τότε εισαι πιο ασφαλης για όλους. -
Σε αυτά συμφωνούμε απόλυτα. Απλά δεν είναι ακριβώς τα ίδια με όσα έλεγες πιο πάνω
-
Ρε παιδια για μισο λεπτακι γιατι θα τρελλαθω....
Εστω Χ αυτοκινητο που κινειται στην αριστερη της Συγγρου με 60, γιατι ετσι γουσταρει/εχει χαζεψει/τον χωρισε η γκομενα και δεν σκεφτεται/κλπ κλπ κλπ
Εστω εγω στην μεσαια κατεβαινω με 90 και μπροστα μου δεν εχω κανενα αυτοκινητο. Οταν τον φτασω τι πρεπει να κανω? Πρεπει να πεσω στα φρενα, να παω με 60 απο πισω του, να του κανω σινιαλο οτι θελω να περασω και να περιμενω για να περασω απο αριστερα? Αμα το κανω αυτο δυο τινα θα συμβουν. Πρωτον πιθανοτατα δεν 8α περασω ποτε, αφου για να ειναι στην αριστερη της Συγγρου με 60 μαλλον δεν εχει επαφη με το τι γινεται γυρω του. Δευτερον, ακομα και να περασω θα με πει και μαλακα γιατι θα μπορουσα να περασω χωρις να ενοχλω κανεναν απο την μεσαια οπως πηγαινα ησυχα στον δρομο μου. Και θα εχει και δικιο.
-
Ο χρήστης nikolai έγραψε:
Πάντως εγω να την πω την αμαρτία μου όταν πάω στην Αττική Οδό και βλέπω μπροστά μου 3 αμάξια, ένα σε κάθε λωρίδα, να πηγαίνουν με 120 ο ένας δίπλα στον άλλο και να μην κουνιέται κανείς για να περάσω... τότε πατάω ΛΕΑ περνάω από δεξιά και συνεχίζω κανονικά σε μια από τις 3 λωρίδες.Παράνομο, επικίνδυνο, απαράδεκτο!
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα